.
Renault Clio II phase2 1.4 2001-2009
VW Golf 1.4TSi 122 DSG 2009-2013
Renault Clio IV 1.5DCi 2014-
Mazda MX-5 NB 1.6('00) 2016-
kostis20 έγραψε:Σωστά ολα αυτα που γράφεις,αλλά ειδικότερα σε σχέση με τη κατανάλωση .Εμένα πχ μου βγάζει μήνυμα να πατήσω το συμπλέκτη στις 1300 rpm ανεξαρτήτως σχέσης στο κιβώτιο.
Ο δικός μου ενδοιασμός όμως εστιάζεται στο εξής:Ο κινητηρας και το κιβώτιο -μεταδοση προσφέρουν μια επιβράδυνση η οποία είναι πολύ μικρότερη απο την επιβράδυνση που προσφέρουν τα φρένα.Ετσι σε ένα φρεν΄ρισμα πανικού με τη μετάδοση εμπλεγμένη ,το σύστημα φρένων επιβαρύνεται και με το κινητηρα και με τη μετάδοση,τα οποία πρεπει να αποκτήσουν την επιβράδυνση των τροχών...Για αυτο λέω μήπως είναι πιο αποδοτικό να μην εμπλεγμένα μεταδοση και κινητηρας σε φρενάρισμα πανικού.
Nikos! έγραψε:Και σου απαντώ, στο 6τάχυτο σασμάν του καρτ για παράδειγμα που έχω, ΔΕΝ χρησιμοποιείται ο συμπλέκτης στις αλλαγές. Ο συμπλέκτης χρησιμοποιείται μόνο κατά την εκκίνηση και κατά τη σβήσιμο του μοτέρ.
Nikos! έγραψε:έχουν σειριακό σασμάν, χωρίς συμπλέκτη.
Nikos! έγραψε:Αν θες μπορώ να σου εξήγησω πως δουλεύει το σασμάν.
Nikos! έγραψε:Το σωστό είναι να μη πατάς από την αρχή συμπλέκτη, μόνο προς το τέλος.
nass έγραψε:Nikos! έγραψε:Και σου απαντώ, στο 6τάχυτο σασμάν του καρτ για παράδειγμα που έχω, ΔΕΝ χρησιμοποιείται ο συμπλέκτης στις αλλαγές. Ο συμπλέκτης χρησιμοποιείται μόνο κατά την εκκίνηση και κατά τη σβήσιμο του μοτέρ.
Μόνο δεν είχες γράψει αυτό, με το οποίο προφανώς συμφωνώ, αλλά αυτό:Nikos! έγραψε:έχουν σειριακό σασμάν, χωρίς συμπλέκτη.
που, εγώ τουλάχιστον διαβάζοντάς το, καταλαβαίνω ότι δεν έχουν συμπλέκτη.
Αυτά.Nikos! έγραψε:Αν θες μπορώ να σου εξήγησω πως δουλεύει το σασμάν.
![]()
Nikos! έγραψε:Το σωστό είναι να μη πατάς από την αρχή συμπλέκτη, μόνο προς το τέλος.
Ετσι λέω και γω.
Nikos! έγραψε:nass έγραψε:Το ό,τι δεν χρησιμοποιούν συμπλέκτη δε σημαίνει ότι δεν έχουν συμπλέκτηΤο γιατί και το πως σε αφήνω να το σκεφτείς. Hint: F1 Αυστραλία 2016.
Αν η χρήση του συμπλέκτη τους βοηθούσε για καλύτερο φρενάρισμα (που αυτό είναι το ερώτημα) και μια και το φρενάρισμα είναι τεράστιο μέρος του motorsport (πχ. σημαντικό στοιχείο των περισσότερων προσπερασμάτων σε πίστα), θα τον χρησιμοποιούσαν._
Εξαρτάται σε τι αναφέρεσαι. Σε μερικά αγωνιστικά σασμάν ο συμπλέκτης χρησιμοποιείται μόνο για την εκκίνηση, δεν χρησιμοποιείται στις αλλαγές.
Η απόσταση φρεναρίσματος μειώνεται όταν κατά το φρενάρισμα κατεβάζουμε σχέσεις, οπότε βοηθάει ο κινήτηρας, αλλά δεν έχει να κάνει με τον συμπλέκτη αυτό.
Nikos! έγραψε:έχουν σειριακό σασμάν, χωρίς συμπλέκτη.
nass έγραψε:δεν υπάρχει κιβώτιο χωρίς κάποιου είδους συμπλέκτη.
panos2171 έγραψε:Όταν οι εταιρίες (και τα περιοδικά) δοκιμάζουν τα φρένα για να δώσουν τα νούμερα απόστασης φρεναρίσματος πατάνε συμπλέκτη από την αρχή ή όχι;

Τι έπαθαν τα μισά αυτοκίνητα στο γύρο σχηματισμού[…]
Δεν είναι για ζωηρή οδήγηση, ίσως ξεφεύγει το D[…]
1) Μετα απο τοσα χρονια στα φορα ακομα δεν εχεις μ[…]
SHIELD: Η γεωκτιριοσύζευξη αλλάζει τη μάχη με τον[…]
Σε μας έρχονται είτε με δικές τους αεροπορικές είτ[…]