- 11 Ιουν 2024, 09:12
George_Prix έγραψε:markvag έγραψε:kostis20 έγραψε:George_Prix έγραψε:Παντως στα περισσοτερα θανατηφορα ατυχηματα που ποσταρονται ευθυνονται και οι 2 εμπλεκομενοι. Για παραδειγμα μπορει να εσφαξε ο ενας το ΣΤΟΠ και ο αλλος να πηγαινε με τη διπλασια ταχυτητα (απο την επιτρεπτη) και να μην προλαβε να αντιδρασει. Οποτε δεν ειναι παντα 100% υπευθυνοτητα του ενος και φυσικα δεν προκειται για κοντρα ΙΧηδες-Μηχανοβιοι και ποιοι ειναι οι καλοι-κακοι της υποθεσης. Και στις 2 κατηγοριες οδηγων υπαρχουν εγκληματιες που σκοτωνονται ή σκοτωνουν...
Εγω επαναλαμβανω παντως την εντυπωση που μου κανουν ΕΙΔΙΚΑ οσοι τρεχουν με τη μηχανη. ΔΥΣΤΥΧΩΣ ειναι δεδομενο οτι οι περισσοτεροι αυτοκινητιστες τους εχουν γραμμενους κανονικα, οποτε θα επρεπε να πηγαινουν πολυ αργα μεσα στην πολη, με δεδομενο οτι η παραμικρη επαφη ή πτωση μπορει να εχει τραγικη καταληξη.
Εγω παντως αγαπω τη μηχανη γιατι μου διευκολυνει τη ζωη, αλλα οταν την καβαλαω ειμαι Η κοτα, ΤΗΣ κοτας, Ω κοτα 
Σωστός.Ειδικά για οσους παραβιαζουν το οριο ταχύτητας στη πόλη σαν να μην τρεχει τίποτα.
Ή γενικά πάνε σαν να τους κυνηγάνε παντού, με ηλίθιες δικαιολογίες του στυλ "δεν μπορώ να πάω με 130-140 στην εθνική" κτλ...
Νταξ, μην τα ισοπεδωνουμε ολα ρε φιλε
Στην Εθνικη που εχει τοιχο δεξια/αριστερα και χωρανε 3-4 αμαξια διπλα διπλα, δεν ειναι τοσο επικινδυνο να 200αρισεις. Εκει επικινδυνο ειναι να περνας τον αλλον που παει με 100 με τα διπλα χιλιομετρα χωρις να εισαι σιγουρος οτι σε εχει δει ή χωρις να κοψεις καθολου ταχυτητα.
Και προφανως οχι γιατι το λεω εγω. Γιατι το λεει η στατιστικη. Κατσε και σκεψουν ποσα θανατηφορα εχουμε διαβασει στην Εθνικη λογω υπερβολικης ταχυτητας και θα καταλαβεις τι εννοω. Προσωπικα τα τελευταια χρονια θυμαμαι μονο του υιου Τζαμπο το οποιο μαλιστα ηταν φρικ αξιντεντ (ετυχε να σκασει σε παρκαρισμενο) και στο οποιο ενδεχεται να ευθυνονται τα λαθος (χειμερινα) και παμπαλαια (ληγμενα) ελαστικα απο οτι διαβασαμε μετα.
Ομοιως και στα στριψιματα. Αλλο να στριβεις οριακα μεσα στην πολη κι αν το χασεις να παιρνεις παραμαζωμα τους πεζους τα παρκαρισμενα και αλλους ανυποψιαστους. Κι αλλο να στριβεις με 200 στην Υλικη που αν το χασεις απλα την πληρωνεις εσυ ο ιδιος και πας στον αλλο κοσμο.
Για μεσα στην πολη, για επαρχιακους δρομους και για παραβιαση ΣΤΟΠ, κοκκινων φαναριων και γενικα του ΚΟΚ, την εχω πει τη γνωμη μου δεκαδες φορες. Κρεμασμα αναποδα στους καφρους που παρανομουνε και προκαλουνε 9 στα 10 θανατηφορα που διαβαζουμε
Ναι, δεν είναι το ίδιο επικίνδυνο το να πας με 200 στην εθνική και το να πας με 80 στο στενό. Αλλά είναι πολύ πιο επικίνδυνο από το να πας με μία κανονική ταχύτητα για δρόμο ανοιχτό στην κυκλοφορία (πχ 130-140). Γιατί δίπλα σου κινούνται η νταλίκα με 90χαω, ο συνταξιούχος με το Honda Accord του 1997 με 100χαω, η οικογένεια που πάει διακοπές με το SUV με 120χαω, κτλ...
Όσο για το που θα καταλήξει ένα ατύχημα με 200χαω, το παράδειγμα που αναφέρεις με τον γόνο είναι χαρακτηριστικό. ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ! Μπορεί να καταλήξεις αγκαλιά στις μπαριέρες (που δεν έχουν σχεδιαστεί να αντέχουν τέτοιες δυνάμεις), καρφωμένος σε καμία γέφυρα, αγκαλιά με την οικογένεια με το SUV στη μεσαία λωρίδα ή μπορεί και στο απέναντι ρεύμα ανάποδα... Οι δυνάμεις που αναπτύσσονται είναι απλά τεράστιες. Επίσης, πώς μπορείς έτσι απλά να αποκλείσεις το ενδεχόμενο κάποιος να βρεθεί απλά μπροστά σου με 120χαω που απλά δεν σε είδε να έρχεσαι (όχι και τόσο απίθανο με τέτοιες ταχύτητες);;
Δεν είναι τυχαίο που είμαστε τόσο ψηλά σε θανάτους και τραυματισμούς από τροχαία...
Όσο γι' αυτό:
George_Prix έγραψε:Αν ειναι να τηρουμε παντου και παντα τα ορια για να ειμαστε κορρεκτιλες, ας το κλεισουμε εντελως το φορουμ 
Αν είναι να προμοτάρουμε τέτοιες συμπεριφορές, χίλιες φορές καλύτερα να το κλείσουμε. Γιατί να μην λέμε και ότι το να οδηγάς μεθυσμένος είναι ασφαλές πχ;; (που είναι πολύ χειρότερο προφανώς)

Δικαιολογίες του στυλ "δεν μπορώ", "βαριέμαι", "με πιάνει ύπνος" κτλ για οδήγηση με νορμάλ ταχύτητες είναι απλά δικαιολογίες. Αν δεν μπορείς να οδηγήσεις σωστά, απλά μην οδηγάς. + -
Then:
Peugeot 206 1.6 110ps
Citroen C4 Picasso 1,8
MWB 320i Ε90
Now:
Audi A3 1,6 FSI =>