- 31 Δεκ 2023, 10:35
Zeus έγραψε:Anonymous Founder έγραψε:Δηλαδή τσεκάρουν οι αερόσακοι στην BMW μου αν υπάρχει μωρό και ανοίγουν έξυπνα;
Γιατί νομίζω κάτι τέτοιο δεν παίζει, εκτός αν κάνω λάθος.
Δεν ξέρω τι έχει η μπεμβε σου, δεν ήταν ποτε και πρωτοπόρος σε θέματα ασφαλείας η μπεμβε.. Η τεχνολογία υπάρχει από το 2000 όταν ξεκίνησαν οι dual stage αεροσακοι, που τετοιους σιγουρα εχει. Με οτι μεσο υπηρχε τοτε προσπαθουσαν να "αναγνωρισουν¨ τον επιβατη και να ελεγξουν αναλογα πως θα λειτουργησει ο αεροσακος.
Το S40 που ειχα διαφημιζε ακριβως οτι μπορει να παρεχει προστασια αναλογα με το βαρος, υψος του επιβατη παιρνοντας δεδομενα απο τον αισθητηρα βαρους και τη θεση του καθισματος και μαλιστα το επιβεβαιωνε και το euroncap. Φαντάζομαι το XC60 με περισσότερους αισθητήρες, multi stage airbags, οπως και ενα σωρο αλλα μοντελα ακομα και πριν απο αυτο (2018), θα το εχουν εξελιξει και θα το κανουν πολυ αποτελεσματικοτερα.
Όποτε ας καταλήξουμε ότι πεταξε άλλη μια παπατζα ο Ελονας, την οποια εντελως προβλεψιμα εσπευσες να υπερασπιστεις, η οποια θα αναπαραχθει απο τα fanboys, και το κοινό στο οποίο απευθύνεται, επειδη δεν είναι car guys, θα το φαει αμασητο και θα το αναπαραγει σαν αλλη μια μοναδικη τεχνολογια που μονο τα Τεσλα εχουν!
Μπορούμε να καταλήξουμε επίσης πως ο αισθητήρας του καθίσματος είναι διαφορετικό πράγμα από μια κάμερα;
Ο αισθητήρας καθίσματος μπορεί να δώσει σήμα binary, τύπου κάθεται δεν κάθεται κάποιος, δεν μπορεί να ζυγίσει ή να υπολογίσει όγκο ή να δει πως κάθεται νήπιο, παιδί, ενήλικας, υπέρβαρος κλπ.
Σίγουρα λοιπόν υπάρχει μια τεχνολογία που λειτουργεί εδώ και χρόνια αξιόπιστα, αλλά δεν είπε στο βίντεο πως αυτός θα εφεύρει τους αερόσακους, είπε πως με πιο έξυπνο software μπορεί ακόμη και να καταργηθεί η ζώνη.
Η παπάτζα είναι πως δεν μπορείς να καταργήσεις την ζώνη, αυτό το λύσαμε νομίζω, αλλά πως μπορείς να γράψεις πιο έξυπνο software και να είναι πιο έξυπνο το άνοιγμα του αερόσακου, γιατί το αποκλείουμε;
Τέλος, πραγματικά δεν καταλαβαίνω, αμφισβητεί κάποιος πως αυτή την στιγμή η Tesla κάνει τα καλύτερα EV και οδηγεί την τεχνολογία σε πάρα πολλούς τομείς της αυτοκίνησης;
Ξεχάστε λίγο τι λέει ο Elon Musk και δείτε το προϊόν. Δεν έχουν τρελαθεί ξαφνικά όλοι,, σωστά; Ούτε είναι όλοι fan boys.
Δεν γίνεται δηλαδή να είναι τόσο άχρηστοι όσο λέτε όλοι αυτοί (και ο Elon μέσα σ'αυτούς).