Γενικά αυτοκινητιστικά θέματα
Άβαταρ μέλους
By Dodger
#251418 Προ μηνών ειχα πάει στη Βάρδα (περιοχή Ηλείας) και με μέση ταχύτητα 100-110km/h , είχα κατανάλωση 5,8. Μιλάμε για 1800cc, βενζίνη. Μια φορά ανέβασα ταχύτητα για προσπέραση ολίγων δευτερολέπτων.
Άβαταρ μέλους
By mirage
#251426 Εγώ στα τελευταία ταξιδακια παίζω μεταξύ 8.2 ( 120-130 και μερικά ανοίγματα μέχρι 180-190) και 7.7 ( έργα με 80, επαρχιακός με 90 και εθνική με το όριο 110).
Δεν είναι άσχημα για Type R FN2 και 4 επιβάτες.

< Note 2 >
Άβαταρ μέλους
By mirage
#251476 Μια μπαλαρινα, μια καθηγητρια γαλλικων και μια παλαιστης ελληνορωμαικης

< >
Άβαταρ μέλους
By drdino
#251483 Εμένα δεν με πάει βόλτα πλέον, του χαλάω την εικόνα λέει.
Άβαταρ μέλους
By markvag
#251770 Στην Πασχαλινή μας εξόρμηση προς τας εξοχάς πλησίον των Σερρών, εγώ η :inlove: και τα δύο μικρά :inlove: :inlove: , μαζί με διάφορα μπιχλιμπίδια πίσω (πχ το scate που πήρε η μεγάλη για δώρο Πάσχα και δεν το αποχωρίζεται... :inlove: ), η μπεμπέκα με βάση την αυτονομία του tc (945 χλμ... :omg: ) και τα 63 λίτρα του ρεζερβουάρ έκαψε το άκρως σατανικό νούμερο των 6,666666666lt / 100km... :s_devil :lol: Για το πήγαιν' έλα (κάπου 240 χλμ) έκαψε το 1/4 του ρεζερβουάρ. Ακριβέστερη μέτρηση όταν γεμίσω...

Ταχύτητες άκρως οικογενειακές (μεταξύ 120-140 στο μεγαλύτερο μέρος της διαδρομής δηλαδή) και γενικά χαλαρή οδήγηση... :tomato:

Δηλαδή, σκέφτομαι... αν δεν είχε και τα βουνά στη μέση πόσο θα έκαιγε;;;; :lol: Θα πετούσαν τα ντήζελ τους από το γκρεμό μερικοί που ξέρω... :lol:
Άβαταρ μέλους
By panos2171
markvag έγραψε:Δηλαδή, σκέφτομαι... αν δεν είχε και τα βουνά στη μέση πόσο θα έκαιγε;;;; :lol: Θα πετούσαν τα ντήζελ τους από το γκρεμό μερικοί που ξέρω... :lol:

To ίδιο περίπου γιατί σκέψου πως αν πας και γυρίσεις τη μια φορά θα χεις ανηφόρα και την άλλη κατηφόρα. Ειδικά σε ένα πολύ μεγάλο κομμάτι με κατεύθυνση προς Θεσσαλονίκη πας με νεκρά.
Άβαταρ μέλους
By markvag
panos2171 έγραψε:
markvag έγραψε:Δηλαδή, σκέφτομαι... αν δεν είχε και τα βουνά στη μέση πόσο θα έκαιγε;;;; :lol: Θα πετούσαν τα ντήζελ τους από το γκρεμό μερικοί που ξέρω... :lol:

To ίδιο περίπου γιατί σκέψου πως αν πας και γυρίσεις τη μια φορά θα χεις ανηφόρα και την άλλη κατηφόρα. Ειδικά σε ένα πολύ μεγάλο κομμάτι με κατεύθυνση προς Θεσσαλονίκη πας με νεκρά.

mirage έγραψε:Γιατί πας με νεκρά;;;;;;;

< Note 2 >

Όντως... γιατί;;;; :dizzy: :omg:

Πέρα του ότι είναι επικίνδυνο, καις περισσότερο... :rtfm: Με ταχύτητα και χωρίς γκάζι η κατανάλωσή σου είναι 0 :rtfm:
Άβαταρ μέλους
By sknipper
markvag έγραψε:...Με ταχύτητα και χωρίς γκάζι η κατανάλωσή σου είναι 0 :rtfm:
Δεν είμαι σίγουρος για τη διαδρομή στην οποία αναφέρεστε αλλά αν είναι αυτό που νομίζω/θυμάμαι μάλλον μια χαρά πας με ταχύτητα και χωρίς γκάζι αλλά σε κάποιες περιπτώσεις με ταχύτητα και χωρίς γκάζι χάνεις ταχύτητα και πέφτεις κάτω από την ταχύτητα με την οποία θέλεις να κινείσαι. Πχ σε κάποια κατηφορική διαδρομή με νεκρά πας με 120 ενώ με ταχύτητα με 100 που σου κακοφαίνεται...
Άβαταρ μέλους
By JasonLouk
sknipper έγραψε:σε κάποια κατηφορική διαδρομή με νεκρά πας με 120 ενώ με ταχύτητα με 100 που σου κακοφαίνεται...

:roll:
Quotαρω wiki αλλά χρειάζεται :
When coasting with the engine running and manual transmission in neutral, or clutch depressed, there will still be some fuel consumption due to the engine needing to maintain idle engine speed. While coasting with the engine running and the transmission in gear, most cars' engine control unit with fuel injection will cut off fuel supply, and the engine will continue running, being driven by the wheels. Compared to coasting in neutral, this has an increased drag, but has the added safety benefit of being able to react in any sudden change in a potential dangerous traffic situation, and being in the right gear when acceleration is required.

https://en.wikipedia.org/wiki/Energy-ef ... or_gliding
Άβαταρ μέλους
By panos2171
sknipper έγραψε:
markvag έγραψε:...Με ταχύτητα και χωρίς γκάζι η κατανάλωσή σου είναι 0 :rtfm:
Δεν είμαι σίγουρος για τη διαδρομή στην οποία αναφέρεστε αλλά αν είναι αυτό που νομίζω/θυμάμαι μάλλον μια χαρά πας με ταχύτητα και χωρίς γκάζι αλλά σε κάποιες περιπτώσεις με ταχύτητα και χωρίς γκάζι χάνεις ταχύτητα και πέφτεις κάτω από την ταχύτητα με την οποία θέλεις να κινείσαι. Πχ σε κάποια κατηφορική διαδρομή με νεκρά πας με 120 ενώ με ταχύτητα με 100 που σου κακοφαίνεται...

Περίπου έτσι είναι. Δεν είναι ότι σου κακοφαίνεται αλλά άλλο είναι να πηγαίνεις με 90 στην Εγνατία και άλλο με 120-130 συν ότι με τη μεγαλύτερη φόρα που θα πάρεις θα σε βγάλει και λίγο περισσότερο στην ευθεία. Η κατανάλωση με νεκρά, τουλάχιστον στο 308 που έχω δει είναι αμελητέα, 0.3L/100χλμ.
Επικίνδυνο δεν καταλαβαίνω γιατί μπορεί να είναι. Όταν είσαι σε δρόμο με 2-3 λωρίδες και κανέναν γύρω σου έχεις όλο το χρόνο να κουμπώσεις ταχύτητα αν χρειαστεί.