- 10 Μαρ 2015, 18:14
Από το άλλο forum το γράφω. Μην το παίρνετε εγωιστικά. Δεν έχω γράψει πουθενά ότι είμαι ο πιο γρήγορος, ούτε καν ότι είμαι γρήγορος δεν έχω γράψει. Τονίζω συνέχεια ότι ήταν ιδιαίτερες συνθήκες: 26 Δεκεμβρίου, τα φανάρια στην Πέτρου Ράλλη ήταν με πορτοκαλί που αναβοσβήνει, πέτυχα το φανάρι στον Κηφισό πράσινο, μέχρι Αφίδνες ήμουν μονίμως αριστερή με 120 εντός πόλης και 140-150 μετά την Μεταμόρφωση (έβρεχε και έτρεχα να αποφύγω τον χιονιά που ερχόταν από Νότο). Αφίδνες - Σχηματάρι, όντως, πήγαινα τελική συνέχεια ή και πιο πάνω στις κατηφόρες. Εκεί κέρδισα τον χρόνο που έχασα εντός πόλης (όχι τα 2-3 λεπτά της βενζίνης). Μετά, όταν πέρασα την Τραγάνα, ο δρόμος ήταν εντελώς άδειος, οπότε για κάποιο διάστημα, και μέχρι την Στυλίδα, πήγαινα πάλι 160 συνεχώς (τόσο ήθελα να κρατήσω). Βόλο και Λάρισα με τις ευθείες πήγαινα τελική, όπου μπορούσα. Τέμπη πήγα +20-30 του ορίου, ίσως και λίγο παραπάνω στις ευθείες, όσο υπάρχουν. Κατερίνη τελική, εύκολα λόγω δρόμου, και Θεσσαλονίκη, στην περιφερειακή, 130+.
Δεν ήταν κάτι δύσκολο, ακριβώς λόγω συνθηκών. Ο κανονικός χρόνος, αν πας με τα όρια (εντάξει, εκτός Μαλιακού), είναι 4,5 ώρες για το Αθήνα - Θεσσαλονίκη. Στο βίντεο από Βέροια πηγαίνω με 120-140 και κέρδισα 10-20min χωρίς να μετράμε την κίνηση που με καθυστέρησε και λίγο. Σκέψου με άδειο δρόμο, άδειο αυτοκίνητο και να πηγαίνεις 150 συνέχεια. Πιο δύσκολο είναι, ακόμη και σήμερα, να κανείς Αθήνα - Άρτα σε 4:15, παρά 3:30 Αθήνα -Θεσσαλονίκη.
Ξεκινάμε μαζί με ξάδελφο (και οικογένειά του) και κάνουμε ταξίδι Αθήνα - Άρτα, πριν τα έργα Κορίνθου - Πατρών. Εγώ με το Astra, αυτός με Nissan Sunny του '85. Το ταξίδι έγινε κάπου το 2000-2002. Κάναμε 4:15 με ferry. Σήμερα, με Golf TSi προσπαθεί και με το ζόρι φτάνει τον ίδιο χρόνο περνώντας παράκαμψη Αγρινίου και Άρτας με 200+. Οι συνθήκες παίζουν πολύ μεγάλο ρόλο, γενικά.
Ευχαριστώ.