Γενικά αυτοκινητιστικά θέματα
Άβαταρ μέλους
By vagmag
Scotch έγραψε:Βαγγέλη θέλει και ερώτημα τι θα πάρεις;
Όταν κατέβεις Αθήνα, να πάμε βόλτα με το Υ. Αρκεί να υπάρχει ακόμη

< >

Thank you
Άβαταρ μέλους
By vagmag
axel12p έγραψε:Renault Clio 1.5d! Με 300Km την ημέρα το συζητάμε;
Για περισσότερες πληροφορίες και προσφορές απευθυνθείτε στον κεντρικό αντιπρόσωπο, κύριο dimviii! :thumbsup:

Εννοείτε ότι έχω σκεφτεί κ κανένα diesel ….

Ομως την αλλαγή σε άλλο ηλεκτρικό τη σκεφτόμουν κ πιο νωρίς .
Ενα πετρελαιοκίνητο είναι οκ για αυτούς τους μήνες , αλλά έχουμε καλομάθει με το ηλεκτρικό …
Πόσο έχει ένα clio πετρέλαιο καινούργιο σήμερα ;

Εντάξει τα Tesla αποτελούσαν ένα όνειρο εδώ κ καιρό …
Άβαταρ μέλους
By Scotch
axel12p έγραψε:Renault Clio 1.5d! Με 300Km την ημέρα το συζητάμε;

:lol:
Άβαταρ μέλους
By glf
#876903 Σήμερα έγραψε 90.000 χλμ το κοντέρ στο Zoe. Σύμφωνα με τους ειδικούς στο Twitter στα 50.000 χλμ οι μπαταρίες είναι για πέταμα, οπότε όπου να ναι θα πρέπει να ετοιμάζομαι για την 3η μπαταρία λογικά.

Για το TUV, μάλλον βρίσκουν μπόσικα στην ανάρτηση και βγάζουν αυτό το ποσοστό. Και το ξέρουμε για τα Zoe. Τα πρώτα δύο μοντέλα (22 και 40αρα μπαταρία) έχουν την ανάρτηση του Clio και λόγω βάρους τρώει λίγο πιο γρήγορα τα σινεμπλοκ.
Το ZE50 έχει ανάρτηση του megane, πχ έχω 5μπούλωνο μουαγιε και ζάντα από megane και αντέχει καλύτερα.
Εγώ το πάω και off road έτσι κι αλλιώς. Σιγά τα ανταλλακτικά να αλλάξει κανείς κάνα σινεμπλοκ και ντιζακια αντιστρεπτικής. Αν και όταν..
Άβαταρ μέλους
By vagmag
#876912 Μπορείς να μας ξαναπείς για το Zoe ?

Μοντέλο , μπαταρία , κόστος αγοράς, πραγματική αυτονομία , επιδόσεις κλπ κλπ ;
Ξέρω ότι τα έχεις ξαναγράψει ( κ τα έχω διαβάσει κάποια κ έχω απαντήσει κιόλας ) κ πάω προς τα πίσω στα μηνύματα που έχεις γράψει αλλά αν δε σου κάνει κόπο … να γράψεις άλλη μια φορά …

Θετικά κ αρνητικά γενικότερα ;

Θυμάμαι ότι κάνει πιο πολλά χιλιόμετρα από το i3 , ότι μπορεί να φορτίζει κ πιο γρήγορα σε ταχύ φορτιστή κ κάποια σχόλια για το infotainment….
Ευχαριστώ
Άβαταρ μέλους
By vagmag
#876913 Υπάρχει κ η τελευταία έκδοση του Leaf , που φαίνεται λογική επιλογή τόσο χρηματικά όσο κ σαν αυτονομία .
Κάποιοι στο εξωτερικό λένε για ακριβά ανταλλακτικά .

Εχει κάποια συγγένεια κ με το Zoe ?
Άβαταρ μέλους
By glf
#876915 Το Zoe είπαμε ότι δεν πάει για service στην αντιπροσωπεία με ότι αυτό συνεπάγεται. Υπάρχει όμως ειδικό συνεργείο τώρα πια στη Θεσσαλονίκη οπότε είσαι ίσως και καλύτερα καλυμένος.
You have been warned.

Αν θες δες αυτό που είναι και στη Θεσσαλονίκη στα 10 χιλιάρικα.
https://www.facebook.com/marketplace/it ... 1560944995
Έχει φρέσκια 40αρα μπαταρία και αλλαγμένα ρουλεμάν στο μοτέρ, γενικά είναι όσο προσεγμένο γίνεται από σέρβις.
Βέβαια το σωστό σενάριο είναι για χρήση εντός νομού, άντε μέχρι Βέροια με τη 40αρα μπαταρία. Αυτό δεν έχει όμως ταχυφόρτιση DC CCS. Το πας σε ένα AC φορτιστή που έχει ΠΑΝΤΟΥ, σε κάθε supermarket και φορτίζει στα 22KW που είναι ότι πιο γρήγορο ΣΕ AC ΦΟΡΤΙΣΗ.
Αν έχει τέτοιο φορτιστή εκεί γύρω στη γειτονιά που θα είναι η δουλειά της γυναίκας σου, τότε θα μπορεί να το αφήνει και να φεύγει με φουλ μπαταρία για την επιστροφή. Αλλά είναι ένα κουραστικό σενάριο για κάθε μέρα.

Εγώ έχω το ZE50 με 52άρα που τώρα είναι 50αρα και καλοκαίρι βγάζει 350-340 χλμ και το χειμώνα πες 290-280 ανάλογα τη χρήση. Εγώ πχ βλέπω να ανάβω συχνά το θερμαινόμενο κάθισμα τώρα με τα χοντρά κρύα.
Εγώ φυσικά προτείνω μόνο ZE50 που είναι αναβαθμισμένο σε πολλά σημεία σε σχέση με τα προηγούμενα. Μπορείς να το βρεις με CCS που απλώς φορτίζει στη διπλάσια ταχύτητα από τα 22 AC. Για DC είναι σχετικά ΑΡΓΗ σα φόρτιση, δεν είναι κάτι φοβερό. Και αυτό γιατί η μπαταρία στο πάτωμα είναι αερόψυκτη (με τη βοήθεια όμως του A/C). Είναι αρκετό και έχει αποδειχτεί ότι οι μπαταρίες αντέχουν πολλά χρόνια.
Τιμές από Γερμανία έχουν από 11-12 χιλιάρικα ανάλογα τα χλμ και τον εξοπλισμό. Και θες και τα έξοδα μεταφοράς στην Ελλάδα.

Για το δικό σου σενάριο και γω για κάνα BYD στα 20 χιλιάρικα (με την επιδότηση) θα έλεγα που έχει 60αρα μπαταρία και κάνει για ταξίδι καλύτερα αλλά αυτή τη στιγμή τι παίζει με την επιδότηση, θα σου κάτσει δε θα σου κάτσει.
Άβαταρ μέλους
By glf
vagmag έγραψε:Υπάρχει κ η τελευταία έκδοση του Leaf , που φαίνεται λογική επιλογή τόσο χρηματικά όσο κ σαν αυτονομία .
Κάποιοι στο εξωτερικό λένε για ακριβά ανταλλακτικά .

Εχει κάποια συγγένεια κ με το Zoe ?

Το Leaf δε ξέρω αν έχει ψύξη της μπαταρίας, στις δύο προηγούμενες γενιές δεν είχε και έτσι η μπαταρία σε εκείνα είναι πιο ευάλωτη σε κούραση στα καλοκαίρια μας. Βέβαια με την ανάλογη προσοχή το βοηθάς και συ.
Δεν έχουν κάποια ιδιαίτερη συγγένεια από όσο ξέρω. Ε σε θέμα software προσβαση και εργαλεία προφανώς Renault-Nissan-Dacia έχουν κοινά εργαλεία.
Άβαταρ μέλους
By dimik
vagmag έγραψε:
dimik έγραψε:
vagmag έγραψε:Οπότε αν δεν υπάρχει επιδότηση , ποιες είναι οι επιλογές για ηλεκτρικό …;

Εχουμε ένα i3s με 94000 χιλιόμετρα αυτή τη στιγμή κ μόλις πριν μερικές μέρες , πήραν τη γυναίκα μου αναπληρωτρια στη Νάουσα … ( περίπου 210 χλμ καθημερινά για τη δουλειά κ συνολικά 250-300 με όλες τις καθημερινές μετακινήσεις …

Με τον καιρό μέχρι σήμερα κ από χαλκηδονα , Βέροια , φτάνει η μπαταρία για να πάμε κ να έρθουμε αλλά τις πιο κρύες μέρες του χειμώνα θα χρειαστούμε κάπου φόρτιση . Μιας λοιπόν κ τα χιλιόμετρα που έχει αυτή τη στιγμή το i3s δεν είναι κ λίγα , σκεφτόμουν μια αλλαγή .

Αλλα με τι ;
Ένα μεταχειρισμένο model 3 long range ; Ή αλλιώς τι σε καινούργιο που ένα έχει κ κάποια αυτονομία σε ταξίδι … κ να μη συμπληρώσουμε κ μια περιουσία δίνοντας το i3 …
Στις αρχικές σκέψεις ήταν το byd atto 3 με επιδότηση , το φρεσκαρισμένο model 3 που με την επιδότηση ήταν στα 30 περίπου , το EX30 με επιδότηση κλπ … τώρα όμως ;

KIA EV3

< >

Πόσο βγαίνει το Kia ?
30.000 με την επιδότηση το 58kwh 370χλμ range
34.000 το 81kwh 600χλμ range

Με 200 αλογα, 460 λιτρα πορτ μπαγκαζ, 7 χρόνια εγγύηση κλπ

< >
Άβαταρ μέλους
By axel12p
#876918 Έχω την αίσθηση πως η καλύτερη επιλογή (όσο υπήρχε το ΚΗ3) ήταν το BYD Dolphin με την 60άρα μπαταρία και τιμή κάτω από 20 χιλιάρικα.

Πολύ ωραίο και το Hyundai Inster, στα ίδια λεφτά αλλά με 50άρα μπαταρία και μια κατηγορία κάτω σε μέγεθος. Σε review πάντως, έβγαλε γύρω στα 350Km αυτονομία, ενώ έχω την αίσθηση ότι αντλία θερμότητας ανήκει στον βασικό εξοπλισμό (όπως και στο Dolphin).

Το Clio diesel σε καινούργιο το ξεχνάς. Η αντιπροσωπεία εδώ το έχει στα 24 χιλιάρικα (στην Ιταλία το ίδιο στα 18.200€!) :dizzy:
Άβαταρ μέλους
By glf
#876923 Αντλία θερμότητας και φώτα LED έχει και το Zoe ZE50 στο βασικό εξοπλισμό.
Άβαταρ μέλους
By vagmag
#876931 Ευχαριστώ πολύ !
Το ZE50ειναι από το 2020 κ μετά ;

Αντλία θερμότητας είπες έχουν όλα ! Γιατί στην αρχή απογοητεύτηκα όταν το έβαλα για κριτήριο κ έβγαλε περιορισμένα αποτελέσματα στο mobile .

Ηλιοροφή δεν έχει κανένα !

Keyless είσοδο έχουν κάποια λογικά ε ;

Τι άλλο από εξοπλισμό να κοιτάξω ;
CarPlay ασύρματο , κάμερα οπισθοπορείας, συστήματα ασφαλείας τύπου lane change κλπ έχει κάτι ;

Το BYD καλή ιδέα αλλά δε θέλω να μπω στη διαδικασία να μην πάρω την επιδότηση …
Άβαταρ μέλους
By vagmag
Χρήστος Λάππας έγραψε:Δεν δικαιούνται επιδότηση τα BYD?

Ολα δικαιούνται , αλλά κάποιος έγραψε ότι τέλος τα χρήματα από το πρόγραμμα γενικά
Άβαταρ μέλους
By axel12p
vagmag έγραψε:Ευχαριστώ πολύ !
Το ZE50ειναι από το 2020 κ μετά ;

Αντλία θερμότητας είπες έχουν όλα ! Γιατί στην αρχή απογοητεύτηκα όταν το έβαλα για κριτήριο κ έβγαλε περιορισμένα αποτελέσματα στο mobile .

Ηλιοροφή δεν έχει κανένα !

Keyless είσοδο έχουν κάποια λογικά ε ;

Τι άλλο από εξοπλισμό να κοιτάξω ;
CarPlay ασύρματο , κάμερα οπισθοπορείας, συστήματα ασφαλείας τύπου lane change κλπ έχει κάτι ;

Το BYD καλή ιδέα αλλά δε θέλω να μπω στη διαδικασία να μην πάρω την επιδότηση …

Ψάξε το πριν απορρίψεις την ιδέα του Dolphin, γιατί δεν πιστεύω ότι θα βρεις κάτι καλύτερο σε επίπεδο αυτονομίας, χώρων και εξοπλισμού σε αυτά τα λεφτά (εφόσον παραμείνει η επιδότηση!).
Πανοραμική οροφή έχει η πλούσια έκδοση (Design 21500), αλλά ακόμη και η βασική έχει πολύ πλούσιο εξοπλισμό.

Αυτόματους LED προβολείς, ζάντες αλουμινίου 17 ιντσών, ηλεκτρικά ρυθμιζόμενους, θερμαινόμενους και ηλεκτρικά αναδιπλούμενους εξωτερικούς καθρέφτες, ηλεκτρικά παράθυρα εμπρός-πίσω, τιμόνι και καθίσματα με επένδυση από vegan δέρμα, θερμαινόμενο κάθισμα οδηγού/συνοδηγού, ψηφιακό πίνακα οργάνων 5 ιντσών, οθόνη 12,8 ιντσών για το σύστημα infotainment, ηχοσύστημα με 6 ηχεία, σύστημα πλοήγησης, καθώς και 4 θύρες USB (2 εμπρός/ 2 πίσω).
Αισθητήρες παρκαρίσματος, πανοραμική κάμερα 360 μοιρών, adaptive cruise control, σύστημα υποβοήθησης διατήρησης στη λωρίδα, σύστημα ανίχνευσης κόπωσης οδηγού, αναγνώριση σημάτων κυκλοφορίας που εμφανίζονται στον ψηφιακό πίνακα οργάνων, αυτόματο φρενάρισμα, καθώς και ανίχνευση τυφλών σημείων.

Αν πηγαίνει στην δουλειά στο χαλαρό μέσω Χαλκηδόνας, δεν πιστεύω να καίει πάνω από 15KWh/100Km. Έτσι και αλλιώς δεν είναι δρόμος για να τρέχει κανείς.