Γενικά αυτοκινητιστικά θέματα
Άβαταρ μέλους
By edmond
Scotch έγραψε: ήθελα να είμαι βέβαιος ότι δεν θα ψάχνω φορτιστή και να βγω εκτός πλάνου.

Τα είπες όλα! :roll:
Άβαταρ μέλους
By Nikos!
bebes έγραψε:Τι ταχύτητα ταξιδιου έχετε με τα ηλεκτρικά στον αυτοκινητόδρομο;
Στο πρόσφατο ταξιδι μου στην Πορτογαλία, μου έκανε εντύπωση που εβλεπα πολλά λευκα Τεσλα να "σέρνονται' στη δεξια λωρίδα. Αν υπολογισω οτι μηγαινα με 120 (πραγματικά) χιλ/ωρα, αυτα δεν πρεπει να πηγαιναν πανω απο 100.
Ποτε δεν ειδα καποιο να πηγαινει γρήγορα στον αυτοκινητόδρομο σε αντίθεση με την πόλη που εκαναν σφηνες και εκκινησεις F1.

Στη Λισαβόνα ειδα αρκετα Ζοε, μικρούλι και γλυκούλι είναι, το περίμενα πιο μεγάλο
Εικόνα

130-135 cruise και κάπου κάπου και 140 για να περάσω.

< >
Άβαταρ μέλους
By Scotch
edmond έγραψε:
Scotch έγραψε: ήθελα να είμαι βέβαιος ότι δεν θα ψάχνω φορτιστή και να βγω εκτός πλάνου.

Ε ναι. Όπως θα έκανα και όταν δεν θα ήθελα να ψάχνω βενζινάδικο.

< >
Άβαταρ μέλους
By glf
#874526 Βλέπω και ξαναβλέπω τη φώτο με τα 2 Zoe... Είμαστε κλασικά πάντα 5-6 χρόνια "πίσω" σε ρυθμούς και μόδες Δυτικής Ευρώπης ε;

Κοιτούσα αυτές τις μέρες τα... API από παρόχους ρεύματος στην Ευρώπη, για να παίρνεις ένδειξη συνεχώς για την τρέχουσα τιμή της KWh και να κανονίζεις πότε θα φορτίσεις πχ το αυτοκίνητο.
Εμείς τώρα περιμένουμε να εγκαταστήσουμε τους "έξυπνους" μετρητές από ΔΕΔΔΗΕ μεριά. Άντε καλά....
Άβαταρ μέλους
By dimviii
Scotch έγραψε:
edmond έγραψε:

< >

oντως συνηθες φαινομενο να βγαινεις εκτος πλανου, λογω του οτι δεν βρηκες βενζιναδικο. :inlove: :inlove:
Άβαταρ μέλους
By Scotch
dimviii έγραψε:
Scotch έγραψε:
edmond έγραψε:

< >

oντως συνηθες φαινομενο να βγαινεις εκτος πλανου, λογω του οτι δεν βρηκες βενζιναδικο. :inlove: :inlove:

Με ηλεκτρικό έχω πάει 3-4 φορές λίγο πιο αργά για να μην μπω στη διαδικασία να ψάχνω φορτιστή, ενώ με θερμικό έχω πάει άπειρες φορές πιο αργά, για να μην αναγκαστώ να βάλω σε άγνωστο ή ακριβό βενζινάδικο και να μπορέσω να επιστρέψω χωρίς ανεφοδιασμό, ώστε να βάλω στο βενζινάδικο που ξέρω ότι δεν κλέβει/νοθεύει :inlove:
Κι όταν λέμε εκτός πλάνου, άντε να αναγκαστείς να πας να φας κάπου πρωινό και να φορτίζεις ταυτόχρονα. Bid deal δηλαδή...
Άβαταρ μέλους
By dimviii
#874536 απειρες φορες με θερμικο αναγκαστηκες να πας αργα,ενω με το ηλεχτρικο 3-4 μολις. :inlove: :inlove:
Άβαταρ μέλους
By g8777
#874543 Πρέπει να ήταν βασανιστικά πολύωρα τα ταξίδια από την άλλη άκρη της Ελλάδας μέχρι να γυρίσεις στην θαλπωρή του φτηνουλινι και αξιοπιστουλουκου βενζινάδικου.

:lol:
Άβαταρ μέλους
By axel12p
dimviii έγραψε:απειρες φορες με θερμικο αναγκαστηκες να πας αργα,ενω με το ηλεχτρικο 3-4 μολις. :inlove: :inlove:

Ισχύει αυτό που λέει ο Scotch!

Το έπαθα φέτος που πήγα Ορεστιάδα, καθώς και σε παλιότερες διακοπές στην Λευκάδα. Στην επιστροφή πήγαινα λίγο πιο αργά για να μη βάλω πετρέλαιο όπου να είναι. Ευτυχώς δεν χρειάστηκε, τα έβγαλε χωρίς πρόβλημα τα 900+ χιλιόμετρα ο 1.5d!

Για να μην είμαστε άδικοι βέβαια, η αλήθεια είναι πως το Θεσσαλονίκη - Λευκάδα και πίσω βγαίνει και με βενζινοκίνητο με λίγη προσοχή! :lol:
Άβαταρ μέλους
By vagmag
glf έγραψε:Ναι έξω έχει αρκετά Zoe και νομίζω αυτά τα δύο είναι το τελευταίο μοντέλο το ZE50 σα το δικό μου.
Εγώ εθνική πάω τώρα 110-120 αλλά κοιτάω να το αποφεύγω lol
Στους επαρχιακούς πάω σβέλτα, δηλαδή κάπου το ίδιο.

Εσύ πας επαρχιακή οδό γιατί είσαι ραλλακιας
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
axel12p έγραψε:
dimviii έγραψε:απειρες φορες με θερμικο αναγκαστηκες να πας αργα,ενω με το ηλεχτρικο 3-4 μολις. :inlove: :inlove:

Ισχύει αυτό που λέει ο Scotch!

Το έπαθα φέτος που πήγα Ορεστιάδα, καθώς και σε παλιότερες διακοπές στην Λευκάδα. Στην επιστροφή πήγαινα λίγο πιο αργά για να μη βάλω πετρέλαιο όπου να είναι. Ευτυχώς δεν χρειάστηκε, τα έβγαλε χωρίς πρόβλημα τα 900+ χιλιόμετρα ο 1.5d!

Για να μην είμαστε άδικοι βέβαια, η αλήθεια είναι πως το Θεσσαλονίκη - Λευκάδα και πίσω βγαίνει και με βενζινοκίνητο με λίγη προσοχή! :lol:

Αλλο ομως να πας λιγο πιο χαλαρα αλλα να βγαλεις 900+ χλμ κι αλλο να πας πιο χαλαρα για να βγαλεις 300κατι.

Γιατι αν ειχες αυτη την αυτονομια θα ειχες κατεβασει την εφαρμογη fuel.gr, θα εβλεπες που εχει εταιρικα και θα εβαζες απο εκει. Δε θα θυσιαζες τον ρυθμο ταξιδιου για 2 πενταλεπτα φουλαρισματος
Άβαταρ μέλους
By Scotch
PaNick67 έγραψε:Αλλο ομως να πας λιγο πιο χαλαρα αλλα να βγαλεις 900+ χλμ κι αλλο να πας πιο χαλαρα για να βγαλεις 300κατι.
Γιατι αν ειχες αυτη την αυτονομια θα ειχες κατεβασει την εφαρμογη fuel.gr, θα εβλεπες που εχει εταιρικα και θα εβαζες απο εκει. Δε θα θυσιαζες τον ρυθμο ταξιδιου για 2 πενταλεπτα φουλαρισματος

Α, μη μας μπλέκεις τώρα με εφαρμογές που περιορίζουν την ελευθερία μας :lol:

Στα σοβαρά. Δεν πρόκειται για 300, αλλά για 400km. Και πόσες φορές θα κάνεις σε ένα χρόνο πάνω από 400km την ίδια ημέρα; Και πόσο θα σε πειράξει, σε αυτήν την περίπτωση, να κάνεις μια σύντομη στάση για φόρτιση (ή να πας λίγο πιο αργά, σε κάποια σημεία του δρόμου), η οποία τις περισσότερες φορές (για να μην πω όλες) συνδυάζεται με κάτι άλλο (wc, φαγητό, κλπ); Η απάντηση δεν είναι κοινή για όλους μας, μιας και δεν έχουμε όλοι τις ίδιες ανάγκες και συνήθειες. Όποιον δεν τον πειράζουν τα παραπάνω, θα είναι ευτυχισμένος με το ηλεκτρικό. Όποιον τον πειράζουν (ή νομίζει ότι θα τον πειράζουν), μένει όπως είναι και είναι κι αυτός ευτυχισμένος. Τα πράγματα είναι απλά :)
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
Scotch έγραψε:
PaNick67 έγραψε:Αλλο ομως να πας λιγο πιο χαλαρα αλλα να βγαλεις 900+ χλμ κι αλλο να πας πιο χαλαρα για να βγαλεις 300κατι.

Α, μη μας μπλέκεις τώρα με εφαρμογές που περιορίζουν την ελευθερία μας :lol:

Στα σοβαρά. Δεν πρόκειται για 300, αλλά για 400km. Και πόσες φορές θα κάνεις σε ένα χρόνο πάνω από 400km την ίδια ημέρα; Και πόσο θα σε πειράξει, σε αυτήν την περίπτωση, να κάνεις μια σύντομη στάση για φόρτιση (ή να πας λίγο πιο αργά), η οποία τις περισσότερες φορές (για να μην πω όλες) συνδυάζεται με κάτι άλλο (wc, φαγητό, κλπ); Η απάντηση δεν είναι κοινή για όλους μας, μιας και δεν έχουμε όλοι τις ίδιες ανάγκες και συνήθειες. Όποιον δεν τον πειράζουν τα παραπάνω, θα είναι ευτυχισμένος με το ηλεκτρικό. Όποιον τον πειράζουν (ή νομίζει ότι θα τον πειράζουν), μένει όπως είναι και είναι κι αυτός ευτυχισμένος. Τα πράγματα είναι απλά :)

Oπως εγραψα παραπανω πηγα στην εκθεση αυτοκινησης να δω νεα μοντελα και εντυπωσιαστηκα απο τις BYD, Lynk & co. Απο το Atto 3 δεν ηθελα να βγω.

Αλλα ειναι νεες μαρκες και δεν ξερουμε πως θα ειναι σε 3-4 χρονια τα αυτοκινητα, η εισαγωγικη, τι υποστηριξη θα εχουν κλπ

Γι΄αυτον τον λογο αν δεις τιμες ληζινγκ ουσιαστικα πληρωνεις ολοκληρο το αμαξι στα 4 χρονια, ενω αλλα ακριβοτερα ICE αυτοκινητα βγαινουν φθηνοτερα τελικα.

Η ηλεκτροκινηση ηρθε για να μεινει και μαλλον οι Κινεζοι θα παρουν τα σωβρακα των Ευρωπαιων αν κρινω απο αυτα που ειδα εκει.

Οποτε ναι, για καποιον που δεν κανει πολλα ταξιδια τον χρονο, για καποιον που το συνηθες μερος που παει ειναι στα 250-300 χλμ, μια χαρα θα τον βολεψει το ηλεκτρικο. Εφοσον φυσικα εχει χωρο σταθμευσης για να φορτιζει σπιτι του.

Η ολη δε εμπειρια οδηγησης αν κρινω απο τα υβριδικα της ΤΟΥΟΤΑ πρεπει να ειναι ακομα πιο ησυχη, ανετη και πολιτισμενη.
Άβαταρ μέλους
By Scotch
PaNick67 έγραψε:Απο το Atto 3 δεν ηθελα να βγω.

Σήμερα το πρωί, σε διαδρομή 500 μέτρων, είδα 3 τέτοια, άσχετα μεταξύ τους :s_omg