- 01 Δεκ 2022, 12:44
Τα επιχειρήματα που διαβάζω εδώ μέσα πάντως, είναι παρόμοια με αυτά πριν λιγότερο από 1 αιώνα, που έστειλαν στα στρατόπεδα συγκέντρωσης τους Ρομά μαζί με τους Εβραίους.
https://encyclopedia.ushmm.org/content/ ... -1939-1945Roma were among the groups that the Nazi regime (1933–1945) and its partner regimes singled out for persecution and murder before and during World War II. Roma View This Term in the Glossary are pejoratively referred to as Zigeuner in German and as “Gypsies” in English.
Και τότε, τα επιχειρήματα ήταν παρόμοια: άχρηστα στόματα, δεν ενσωματώνονται, δεν αλλάζουν, δεν μαθαίνουν, κλέβουν κλπ κλπ. Οπότε, ας τους ξεφορτωθούμε.
Αυτό που δεν καταλαβαίνω εγώ είναι τι ακριβώς προτείνετε: να τους αφήσουμε ως έχουν; Αν ναι, οι κλοπές και η εγκληματικότητά τους (που είναι δεδομένο πως είναι αυξημένη σε σχέση με άλλους πληθυσμούς και κανείς δεν το αρνείται) θα συνεχιστούν.
Αν λοιπόν όπως λέτε "δεν αλλάζει αυτή η φυλή", τότε η λύση ποια είναι; Να τους διώξουμε από την χώρα; Δεν γίνεται, είναι έλληνες πολίτες.
Να τους κλείσουμε σε φυλακές όλους προληπτικά; Ούτε αυτό γίνεται.
Να αλλάξουμε το νόμο;
Τι ακριβώς προτείνετε λοιπόν, γιατί εγώ δεν το έχω καταλάβει ακόμη.
Θέλω να ελπίζω πως αντιλαμβάνεστε πως η κοινωνική ενσωμάτωση κάποιου που ζει σε καθεστώς ημιπαρανομίας και σε καταυλισμούς, είναι απείρως πιο δύσκολη από κάποιον άλλο που θα φύγει από το χωριό του και θα πάει στην πόλη ξέρω γω. Απαιτείται και υπομονή, και επιμονή, αλλά και ταυτόχρονη συνειδητοποίηση απ' όλους τι συνεπάγεται κάτι τέτοιο.
Το να γκρινιάζουμε για την εγκληματικότητά τους από την μία, αλλά από την άλλη να μην θέλουμε ν'αλλάξουμε τίποτε, γιατί "δεν αλλάζουν", καταλαβαίνετε νομίζω πως δεν οδηγεί πουθενά.
Επίσης, όπως θα σας πει οποιοσδήποτε καθηγητής εγκληματολογίας, οι περισσότερες φυλακές, δεν πρόκειται να βοηθήσουν: όταν βγει κάποιος από την φυλακή, θα γυρίσει να κάνει τα ίδια, αν δεν υπάρχουν εναλλακτικές.
Από εκεί και μετά, δεν πρόκειται να δώσω και συνέχεια από πλευράς μου, γιατί είμαι μειοψηφία στην κουβέντα, και δεν έχω και όρεξη γενικώς να συνομιλώ με τέτοιους όρους.