Γενικά αυτοκινητιστικά θέματα
Άβαταρ μέλους
By axel12p
#867025 Το σχόλιο αφορούσε προφανώς τις επιδόσεις και όχι την ασφάλεια του συγκεκριμένου οχήματος. Μου έδωσε πάντως την αίσθηση πως για χρήση εντός πόλεως δεν θα έχει το παραμικρό πρόβλημα να ακολουθεί την κίνηση.
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#867042 Για μια εκδρομή στην Αγγλία για ένα ΠΣΚ έχω κανονίσει νοικιάρικο ηλεκτρικό αυτοκίνητο. Όμως δεν έχω ξαναοδηγήσει ηλεκτρικό. Γκάζι φρένο φλας τιμόνι ξέρω, έχω και δίπλωμα :lol: και η επιτάχυνση συνηθίζεται, το θέμα είναι πως οργανώνουμε τη φόρτιση γιατί έχω μπερδευτεί.
Το αυτοκίνητο λέει Polestar 2 or similar οπότε δεν είναι και σίγουρο τι θα μου τύχει.
- τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα ξέρουν να "μυρίζουν" τους φορτιστές στη διαδρομή; Αν Polestar λέει πως αυτό ενσωματώνεται στο google maps που έχει.
- το google maps στο τηλέφωνό μου μήπως ξέρει να βρίσκει φορτιστές που να είναι ελεύθεροι και λειτουργοκοί; Ή καλύτερα εφαρμογές plugshare και zapmap που έχω κατεβάσει. Είναι κάποια καλύτερη από την άλλη ή συστήνετε κάποια άλλη; Αυτές λένε και τις τιμές αν τίθεται θέμα να επιλέξω πιο φτηνά;
- Άντε και βρήκα φορτιστή. Για να φορτίσω/πληρώσω χρειάζομαι εφαρμογή (διαφορετική για κάθε πάροχο φορτιστών) ή απλά πιστωτική επί τόπου. Η Polestar έχει δική της εφαρμογή που μάλλον περιλαμβάνει πολλούς παρόχους μάλλον και Tesla. Ίσως έχει και κάποια δική της κάρτα που παρακάμπτει τις εφαρμογές των παρόχων, είναι όντως έτσι.
- όλοι οι φορτιστές φορτίζουν όλα τα ηλεκτρικά;
type2=ψοφίμι με καλώδιο που έχεις εσύ νομίζω αυτό είναι για οικιακή μπρίζα και φορτίζει αργά.
ccs/sae= DC γρήγορο με καλώδιο που βγαίνει από τον φορτιστή) που θα ξέρω τι έχω (για Polestar λέει για type2 και CCS)
Και ποιο είναι το EU standard connector, το CCS ή κάτι άλλο;
Και τι είναι το chademo, παίζει κι αυτό;
- για μικρότερες αναμονές συμφέρει να φορτίζεις μέχρι 80% γιατί μετά φορτίζει πιο αργά. Μπορώ να ελέγχω πόσο θα φορτίσω, μπορώ να το σταματήσω όποτε θέλω;
Άβαταρ μέλους
By Scotch
#867047 Type2 (αργό - AC) και ccs (γρήγορο - DC) σε ενδιαφέρουν. Chademo είναι για Nissan leaf και λίγα ακόμη ηλεκτρικά.
Για τα υπόλοιπα, δε γνωρίζω τι παίζει με νοικιάρικα και φορτιστές στο uk.

< >
Άβαταρ μέλους
By edmond
#867053 Σα να ψάχνεις με ένα θερμικό δλδ να βρεις που έχει συμβατό στόμιο αντλίας. :shifty:
Oh wait... :roll:
Άβαταρ μέλους
By Scotch
#867054 Σα να ψάχνεις να βρεις συμβατό σανό για τα άλογα στην άμαξα.
Oh wait :s_sarcastic
Άβαταρ μέλους
By Nikos!
sknipper έγραψε:Για μια εκδρομή στην Αγγλία για ένα ΠΣΚ έχω κανονίσει νοικιάρικο ηλεκτρικό αυτοκίνητο. Όμως δεν έχω ξαναοδηγήσει ηλεκτρικό. Γκάζι φρένο φλας τιμόνι ξέρω, έχω και δίπλωμα :lol: και η επιτάχυνση συνηθίζεται, το θέμα είναι πως οργανώνουμε τη φόρτιση γιατί έχω μπερδευτεί.
Το αυτοκίνητο λέει Polestar 2 or similar οπότε δεν είναι και σίγουρο τι θα μου τύχει.
- τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα ξέρουν να "μυρίζουν" τους φορτιστές στη διαδρομή; Αν Polestar λέει πως αυτό ενσωματώνεται στο google maps που έχει.
- το google maps στο τηλέφωνό μου μήπως ξέρει να βρίσκει φορτιστές που να είναι ελεύθεροι και λειτουργοκοί; Ή καλύτερα εφαρμογές plugshare και zapmap που έχω κατεβάσει. Είναι κάποια καλύτερη από την άλλη ή συστήνετε κάποια άλλη; Αυτές λένε και τις τιμές αν τίθεται θέμα να επιλέξω πιο φτηνά;
- Άντε και βρήκα φορτιστή. Για να φορτίσω/πληρώσω χρειάζομαι εφαρμογή (διαφορετική για κάθε πάροχο φορτιστών) ή απλά πιστωτική επί τόπου. Η Polestar έχει δική της εφαρμογή που μάλλον περιλαμβάνει πολλούς παρόχους μάλλον και Tesla. Ίσως έχει και κάποια δική της κάρτα που παρακάμπτει τις εφαρμογές των παρόχων, είναι όντως έτσι.
- όλοι οι φορτιστές φορτίζουν όλα τα ηλεκτρικά;
type2=ψοφίμι με καλώδιο που έχεις εσύ νομίζω αυτό είναι για οικιακή μπρίζα και φορτίζει αργά.
ccs/sae= DC γρήγορο με καλώδιο που βγαίνει από τον φορτιστή) που θα ξέρω τι έχω (για Polestar λέει για type2 και CCS)
Και ποιο είναι το EU standard connector, το CCS ή κάτι άλλο;
Και τι είναι το chademo, παίζει κι αυτό;
- για μικρότερες αναμονές συμφέρει να φορτίζεις μέχρι 80% γιατί μετά φορτίζει πιο αργά. Μπορώ να ελέγχω πόσο θα φορτίσω, μπορώ να το σταματήσω όποτε θέλω;

Έχεις βάλει μαζί 284475734 ερωτήσεις.

Τα πράγματα είναι απλά:
1. Φορτιστές όλοι ίδιο πλαγκ έχουν.
2. Κατέβασε plugshare και δες φορτιστές στη διαδρομή σου. Οι πορτοκαλί είναι ταχυφορτιστες. Αυτούς προτιμάμε.
3. Κατέβασε και μπες abrp να βγάλεις τη διαδρομή σου βάσει του αυτοκινήτου σου. Επέλεξε ένα δίκτυο, πχ ionity και κάνε λογαριασμό με τη κάρτα σου και μετά σκαναρεις και φορτίζεις.
4. Το route planner του αυτοκινήτου βγάζει κι αυτό διαδρομή.

Αν όλα αυτά σου φαίνονται βουνό και έχεις άλλες τόσες ερωτήσεις, νοικιασε τιζελ

< >
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#867071 Ευχαριστώ. Άρχισα να καταλαβαίνω.
Βασικά με CCS είδα ότι το έχουν όλοι οπότε βολεύομαι παντού.
Επέλεξα στο plugshare μερικούς γρηγορους φορτιστές στη διαδρομή και στην περιοχή που θα είμαι. Τιμές ποικίλλουν και δεν είμαι ακόμα σίγουρος πως θα πλήρώσω. Μερικοί παίρνουν πιστωτική απευθείας, άλλοι θέλουν την δική τους εφαρμογή ή κάρτα.
Φαίνεται ότι ίσως μπορώ να πληρώνω από το zapmap κατευθείαν.
Βασικά έπαψα να ανησυχώ, φορτιστές γρήγοροι υπάρχουν πολλοί θα βρεθεί λύση ακόμα και επιτόπου αν χρειαστεί να κατεβάσω εφαρμογή τους.
Άβαταρ μέλους
By Nikos!
sknipper έγραψε:Ευχαριστώ. Άρχισα να καταλαβαίνω.
Βασικά με CCS είδα ότι το έχουν όλοι οπότε βολεύομαι παντού.
Επέλεξα στο plugshare μερικούς γρηγορους φορτιστές στη διαδρομή και στην περιοχή που θα είμαι. Τιμές ποικίλλουν και δεν είμαι ακόμα σίγουρος πως θα πλήρώσω. Μερικοί παίρνουν πιστωτική απευθείας, άλλοι θέλουν την δική τους εφαρμογή ή κάρτα.
Φαίνεται ότι ίσως μπορώ να πληρώνω από το zapmap κατευθείαν.
Βασικά έπαψα να ανησυχώ, φορτιστές γρήγοροι υπάρχουν πολλοί θα βρεθεί λύση ακόμα και επιτόπου αν χρειαστεί να κατεβάσω εφαρμογή τους.

Βάλε τη κάρτα σου στην εφαρμογή. Επέλεξε ένα δίκτυο, όπως σου είπα.

Είναι πανεύκολο.

< >
Άβαταρ μέλους
By sknipper
Nikos! έγραψε:Βάλε τη κάρτα σου στην εφαρμογή. Επέλεξε ένα δίκτυο, όπως σου είπα. ...
Δεν μου αρέσει η ιδέα να επιλέξω μόνο ένα δίκτυο εφόσον δεν έχω καμία αίσθηση του ποιο είναι το πιο πιθανό να συναντήσω. Το παίρνω Παρασκευή βράδυ και φεύγω Σάββατο πρωί οπότε έχω χρόνο να μελετήσω τι χρειάζεται το συγκεκριμένο αυτοκίνητο, όποιο μου προκύψει.
Άβαταρ μέλους
By Nikos!
sknipper έγραψε:
Nikos! έγραψε:Βάλε τη κάρτα σου στην εφαρμογή. Επέλεξε ένα δίκτυο, όπως σου είπα. ...
Δεν μου αρέσει η ιδέα να επιλέξω μόνο ένα δίκτυο εφόσον δεν έχω καμία αίσθηση του ποιο είναι το πιο πιθανό να συναντήσω. Το παίρνω Παρασκευή βράδυ και φεύγω Σάββατο πρωί οπότε έχω χρόνο να μελετήσω τι χρειάζεται το συγκεκριμένο αυτοκίνητο, όποιο μου προκύψει.

Δε ξέρω πόσα χλμ σκοπεύεις να κάνεις αλλά πχ Ελλάδα αν έχεις nrg & δεηπλου είσαι κομπλέ.

Επίσης έχει ανοίξει και η τεσλα το δίκτυο

< >
Άβαταρ μέλους
By sknipper
Nikos! έγραψε:
sknipper έγραψε:
Δε ξέρω πόσα χλμ σκοπεύεις να κάνεις αλλά πχ Ελλάδα αν έχεις nrg & δεηπλου είσαι κομπλέ.
Μιλάω για Αγγλία, βλέπω πάρα πολλά διαφορετικά και άγνωστα ονόματα παρόχων για αυτό και ο δισταγμός.
Χλμ περί τα 200 να πάω και άλλα τόσα να γυρίσω και τοπικά άλλα 50-100 τη μέρα χ2 μέρες συνολικά πάνω από 600 δεν περιμένω. Αν είναι φορτισμένο 80% πρέπει να φτάνω ξενοδοχείο και φορτίζω τοπικά το Σάββατο. Κυκλοφορώ Σάββατο και Κυριακή, φορτίζω κάπου είτε Κυριακή βράδυ είτε στην επιστροφή Δευτέρα πρωί και ξανά τοπικά πριν παραδώσω το αυτοκίνητο ώστε να είναι με όσο το πήρα.
Άρα 3 φορτίσεις..... με ένα ντιζελάκι θα έκανα μόνο ένα γέμισμα σε 3 λεπτά..... :innocent:

Αν καταλάβω πως και τι μετράει θα σας πω τι πιάνει σε κατανάλωση, σε Kwh/100χλμ τη μετράμε;
Άβαταρ μέλους
By Chris
#867093 :lol:

Από ένα κελι στο σταθμό του Μονάχου μας γράφεις? :s_rofl

Μεγεια
Άβαταρ μέλους
By glf
#867094 Όχι όχι ακόμα!

Έχω βάλει 4-5 app για τα ελληνικά δίκτυα, έβαλα το carge για το πρωην ανατολικό μπλοκ, έχω βγάλει πιθανά σενάρια στο ABRP..
Που δίνω για πτυχίο πιστοποίηση;
Άβαταρ μέλους
By Nikos!
sknipper έγραψε:
Nikos! έγραψε:
sknipper έγραψε:
Μιλάω για Αγγλία, βλέπω πάρα πολλά διαφορετικά και άγνωστα ονόματα παρόχων για αυτό και ο δισταγμός.
Χλμ περί τα 200 να πάω και άλλα τόσα να γυρίσω και τοπικά άλλα 50-100 τη μέρα χ2 μέρες συνολικά πάνω από 600 δεν περιμένω. Αν είναι φορτισμένο 80% πρέπει να φτάνω ξενοδοχείο και φορτίζω τοπικά το Σάββατο. Κυκλοφορώ Σάββατο και Κυριακή, φορτίζω κάπου είτε Κυριακή βράδυ είτε στην επιστροφή Δευτέρα πρωί και ξανά τοπικά πριν παραδώσω το αυτοκίνητο ώστε να είναι με όσο το πήρα.
Άρα 3 φορτίσεις..... με ένα ντιζελάκι θα έκανα μόνο ένα γέμισμα σε 3 λεπτά..... :innocent:

Αν καταλάβω πως και τι μετράει θα σας πω τι πιάνει σε κατανάλωση, σε Kwh/100χλμ τη μετράμε;

Εγώ κατάλαβα ότι θα κάνεις κανένα 1000αρι χλμ.

Μιλάμε για Μαξ 2 αντε 3 φορτίσεις.

Δίκτυο ionity σε καλύπτει εκεί που θα πας? Τι λέει το plugshare?

< >