Γενικά αυτοκινητιστικά θέματα
Άβαταρ μέλους
By GTS
skous έγραψε:
Nikos! έγραψε:Αυτό πάντως είναι το καλύτερο feature στα λεχτρικα.

Το μπουμπουναω στους 16 από τη ξαπλώστρα 10 λεπτά πριν μπω και είναι ψυγείο.

Το ίδιο και το χειμώνα.

Έχω βάλει departure time όταν πάω τα παιδιά σχολείο και στις 7.45 η καμπίνα είναι στους 23.5 βαθμούς.

Ευχαριστούμε!

< >
Τα θερμικά δεν το έχουν αυτό;

Εγω το χρησιμοποιω κατα κόρον χειμώνα, ζεσταίνω καμπίνα, τιμωνακι, κωλαρακι και όλα τέλεια για το πρωινο δρομολόγιο.

< >

μονο τα πλαγκ ιν
Άβαταρ μέλους
By Nikos!
Serf έγραψε:Τα θερμικά θα έπρεπε να εκκινούν τη μηχανή για να το κάνουν. Η 12V μπαταρία δεν μπορεί να "σηκώσει" κλιματισμό.

.

Συν ότι νομίζω απαγορεύεται σε κάποιες χώρες της Ευρώπης.

Μόνο με πλακ ιν αν έχει μπαταρία φορτισμένη ή φουλ ηλεκτρικό.

< >
Άβαταρ μέλους
By markvag
#866947 Στη Σουηδία πάντως, τα βάζουν στη πρίζα για να τους το έχει ζεστό το πρωί (δεν τους απασχολεί εκεί βέβαια η ζέστη :lol: ) και λίγο πριν την ώρα που είναι να φύγουν δίνει ρεύμα και δουλεύει ένα μικρό αερόθερμο για να ζεστάνει λίγο το αμάξι (δεν νομίζω να είναι πολύ ευχάριστο να πας να βάλεις μπρος στους -25 :lipsealed: ). Όσες θέσεις στάθμευσης είδα είχαν από μία τέτοια πρίζα...
Άβαταρ μέλους
By Zeus
#866951 Τα Volvo εχουν τετοια δυνατοτητα καπου απο το 2010 και μετα, απλα τοτε ειχε εξτρα χρεωση. Και πριν επαιρναν μπροστα απο το κλειδι. Στα κρυα κλιματα μαζι με ενα extra heater εκανες δουλιτσα.

Ελλαδα το καλοκαιρι ειναι μακραν οτι πιο ευχαριστο να μπαινεις σε μια δροσερη καμπινα και το χρησιμοποιω απο την πρωτη στιγμη ανελλειπως! Στον ελληνικο χειμωνα και παλι κανει δουλιτσα γιατι βαζει μπρος θερμαινομενα και ζεσταινει πιο γρηγορα το μοτερ.

https://www.youtube.com/shorts/XxEoJvWTkBY

Δεν ειναι λοιπον προνομιο μονο των υβριδικων, ομως πλεον εχει απαγορευθει με νομο στη Γερμανια να αφηνεις το αυτοκινητο στο ρελαντι, και η λειτουργια του remote start στα θερμικα εχει καταργηθει. Πιθανον να ακολουθησουν κι αλλες χωρες, αν δεν εχουν ηδη ακολουθησει. Οι γερμανοι κατασκευαστες παντως δεν το προσφερουν ουτε εκτος Γερμανιας.
Άβαταρ μέλους
By GTS
#866957 Αχρειαστη πολυπλοκοτητα για 2-5 λεπτα δυσκολιας οταν μπαινεις στο αμαξι. Στην Ελλαδα τελειως αχρειαστη. Στις κρυες χωρες με -25 εκει ειναι περισσοτερο ζορι τα πρωτα λεπτα παρα στο +40
Άβαταρ μέλους
By Χρήστος Λάππας
#866960 Το τι είναι χρήσιμο και τι αχρείαστο είναι σχετικό. Η συγκεκριμένη λειτουργία μου φαίνεται παρά πολύ βολική.

Και χωρίς τους αυτόματους καθαριστήρες μπορούμε να ζήσουμε, και χωρις τους καθρέπτες που πέφτουν στην όπισθεν για να σου δείξουν το πεζοδρόμιο, και χωρίς τα φώτα που ανάβουν μόνα τους. Όλα είναι «αχρείαστες» πολυπλοκότητες που όμως καθιστούν τον χρόνο που περνάμε στο αυτοκινητο λιγότερο δυσάρεστο.
Άβαταρ μέλους
By Zeus
GTS έγραψε:Αχρειαστη πολυπλοκοτητα για 2-5 λεπτα δυσκολιας οταν μπαινεις στο αμαξι. Στην Ελλαδα τελειως αχρειαστη. Στις κρυες χωρες με -25 εκει ειναι περισσοτερο ζορι τα πρωτα λεπτα παρα στο +40

Το ακριβως αντιθετο βασικα. Δεν ειναι κατι πολυπλοκο και ειναι τερμα βολικο.
Άβαταρ μέλους
By 224v
#866978 Εποχές 2003 η Lancia Thesis είχε φωτοβολταϊκό στην οροφή της που άνοιγε, και τροφοδοτούν τη μπαταρία ώστε να κυκλοφορεί ο εξωτερικός αέρας και να μην ζεματάει η καμπίνα. Μιλάω για το Abu Dhabi & QATAR.
Άβαταρ μέλους
By sknipper
markvag έγραψε:Στη Σουηδία πάντως, τα βάζουν στη πρίζα για να τους το έχει ζεστό το πρωί (δεν τους απασχολεί εκεί βέβαια η ζέστη :lol: ) και λίγο πριν την ώρα που είναι να φύγουν δίνει ρεύμα και δουλεύει ένα μικρό αερόθερμο για να ζεστάνει λίγο το αμάξι (δεν νομίζω να είναι πολύ ευχάριστο να πας να βάλεις μπρος στους -25 :lipsealed: ). Όσες θέσεις στάθμευσης είδα είχαν από μία τέτοια πρίζα...
Αν δεν το βάλεις στην μπρίζα κινδυνεύεις να παγώσει ο κινητήρας (και τότε μπορεί να σπάσει). Έχουν ειδικό σύστημα για τον κινητήρα. Μερικά αυτοκίνητα έχουν θερμάστρα όχι ηλεκτρική αλλά με καύσιμο για να θερμάνει κινητήρα-εσωτερικό.
GTS έγραψε:Αχρειαστη πολυπλοκοτητα για 2-5 λεπτα δυσκολιας οταν μπαινεις στο αμαξι. Στην Ελλαδα τελειως αχρειαστη. Στις κρυες χωρες με -25 εκει ειναι περισσοτερο ζορι τα πρωτα λεπτα παρα στο +40
Σε θερμοκρασίες -30 κλπ δεν είναι όπως +40 που ανοίγεις κλιματιστικό και παράθυρα και σε 2 λεπτά έχει δροσίσει. Με -30 χωρίς προετοιμασία του εσωτερικού χώρου αν περιμένεις από τον κινητήρα μόνο τότε θέλεις αρκετή ώρα κάμποσα πεντάλεπτα για να ζεστάνει.
Άβαταρ μέλους
By GTS
sknipper έγραψε:
markvag έγραψε:Στη Σουηδία πάντως, τα βάζουν στη πρίζα για να τους το έχει ζεστό το πρωί (δεν τους απασχολεί εκεί βέβαια η ζέστη :lol: ) και λίγο πριν την ώρα που είναι να φύγουν δίνει ρεύμα και δουλεύει ένα μικρό αερόθερμο για να ζεστάνει λίγο το αμάξι (δεν νομίζω να είναι πολύ ευχάριστο να πας να βάλεις μπρος στους -25 :lipsealed: ). Όσες θέσεις στάθμευσης είδα είχαν από μία τέτοια πρίζα...
Αν δεν το βάλεις στην μπρίζα κινδυνεύεις να παγώσει ο κινητήρας (και τότε μπορεί να σπάσει). Έχουν ειδικό σύστημα για τον κινητήρα. Μερικά αυτοκίνητα έχουν θερμάστρα όχι ηλεκτρική αλλά με καύσιμο για να θερμάνει κινητήρα-εσωτερικό.
Σε θερμοκρασίες -30 κλπ δεν είναι όπως +40 που ανοίγεις κλιματιστικό και παράθυρα και σε 2 λεπτά έχει δροσίσει. Με -30 χωρίς προετοιμασία του εσωτερικού χώρου αν περιμένεις από τον κινητήρα μόνο τότε θέλεις αρκετή ώρα κάμποσα πεντάλεπτα για να ζεστάνει.
Σε πέντε λεπτά είχε ζεστάνει στο -25. Για τα πρώτα 5 λεπτά φουλ θερμαινόμενα. Ξέρω τι γράφω.

< >
Άβαταρ μέλους
By axel12p
#867000 Οδηγώ σήμερα με 60-70Kmh και πετάγεται μπροστά μου (παράνομα) από αριστερά ένα Ecocar σαν το παρακάτω.
Αρχίζω να βρίζω από μέσα μου που πετάχτηκε και με έκοψε, αλλά πριν προλάβω να τον πλησιάσω διαπιστώνω ότι αυτό το μικρό ηλεκτρικό αμαξάκι έχει εξαιρετική επιτάχυνση! Βλέποντας το μέγεθος του και συνηθισμένος από θερμικούς κινητήρες, πίστευα ότι θα κάνει το 0-60 σε καμιά 10 sec, αλλά τώρα που το έψαξα είδα ότι θέλει μόλις 3sec!

Συν ότι πήγαινε τελικιασμένο με 80Kmh, χωρίς να ενοχλεί την κίνηση προφανώς (επαρχιακός δρόμος).
Εντυπωσιακές οι επιταχύνσεις των ηλεκτρικών, ακόμη και σε αυτή την κατηγορία! :lipsealed:

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
By kostis20
#867006 Φαινεται και πολύ ασφαλές τόσο σε μετωπική όσο και σε small overlap. :help:
Άβαταρ μέλους
By glf
#867014 Έχουμε και στην Κοζάνη τέτοιο, έχει φάση, δε ξέρεις που να το κατατάξεις.