- 09 Μαρ 2015, 19:40
red_monster έγραψε:Χωρίς 2 ανεφοδιασμούς, μια παράκαμψη, το χρόνο στα διόδια, το χρόνο για καφέ/κατούρημα/σνακ/ορεκτικά και κυρίως, το χρόνο επιταχύνσεως κλπ κλπ....
Με τι όχημα ήθελες 2 ανεφοδιασμούς ? 
Ο χρόνος είναι όπως τον έχω γράψει ακριβώς. Γέμισα στο βενζινάδικο της BP επί της Πέτρου Ράλλη (ακριβώς πριν το Κρατικό της Νίκαιας) και ξανά στον Κορινό. Έκανα παράκαμψη Λεπτοκαρυάς, άρα έχασα 5min περίπου + άλλα 5min οι δύο ανεφοδιασμοί που, ειδικά ο 2ος στον Κορινό, κράτησαν αρκετά (λόγω κάρτας που πρέπει να περάσω και τους πόντους).
Το Astra έχει 52L δεξαμενή. Αν ξεκινήσω από Αθήνα και πηγαίνω με 160 (ας υποθέσουμε ότι είναι και ίσιωμα χωρίς ανηφόρες κτλ) σταθερά, όπως προσπαθούσα να το κρατήσω (+/-10), θα είχα μία κατανάλωση περίπου 10L/100km. Άρα, οριακά θα έφτανα Θεσσαλονίκη. Βάλε, όμως, ότι υπάρχουν ανηφόρες, λίγο οι επιταχύνσεις στα διόδια, λίγο κανένα προσπέρασμα στον Μαλιακό και τα Τέμπη (εκεί πέρασα - κατά Bayern7 - σουβλάκι ένα bunch of cars - με το 1ο να είναι BMW με πινακίδες Βουλγαρίας - φεύγοντας από τα διόδια και έμεινα μόνος στο δρόμο) και η κατανάλωση ήταν αρκετή για να ανάψει λαμπάκι λίγο πριν τον Κορινό, άρα είχα μέσα 6-7L (ανάλογα με την κλίση του εδάφους στο συγκεκριμένο σημείο). Γέμισα, λοιπόν, για να είμαι σίγουρος ότι θα φτάσω Θεσσαλονίκη, αλλά και για να είμαι γεμάτος για το ταξίδι προς Δράμα που θα έκανα τις επόμενες ημέρες.
Μην σου φαίνεται παράξενη τέτοια κατανάλωση. Στο ταξίδι Πρέβεζα - Αθήνα που έχω αναφέρει σε πιο πάνω δημοσίευση, είχε ανάψει λαμπάκι πριν φτάσω σπίτι και ήταν ~400km απόσταση, άρα είχα κατανάλωση 11+L/100km. Τότε, όμως, είχα γεμίσει Αθήνα και, πρόσεξε, εδώ είναι το καλό, είχα κάνει, εντός Αθήνας (καλοκαίρι με μηδενική κίνηση γιατί ήταν κάπου 15/8) περίπου 950km. Αντιστοίχως, επιστρέφοντας πίσω προς Πρέβεζα, το ταξίδι ήταν πάλι με οριακή οδήγηση (4:15, όμως, γιατί έχασα το καράβι*) και μου άναψε λαμπάκι στην Αμφιλοχία, δηλαδή δεν είχα κάνει ούτε 350km με 45L (υπολογίζω ότι ανάβει με 7L μέσα), άρα είχα κατανάλωση σχεδόν 13L/100km.
Πάντως, για να λέμε και την αλήθεια, σήμερα, με τον δρόμο Κόρινθος - Πάτρα σε κακό χάλι πηγαίνω Κερατσίνι - Χωριό σε 4:30, φυσικά, χωρίς κίνηση στο δρόμο, αλλά και χωρίς να πηγαίνω πουθενά πραγματικά γρήγορα και πιεσμένα (Αθήνα - Κόρινθος 120-150, Κόρινθος - Πάτρα 90-120, Αντίρριο - Άρτα 80-120 στον επαρχιακό και 120-150 στα νέα κομμάτια). Η γέφυρα έχει μειώσει τρομερά τον χρόνο του ταξιδιού, αφού πριν, αν ήσουν Ο τυχερός, θα έχανες 15min στο καράβι με συνηθισμένο χρόνο τα 30min. Αν, δηλαδή, το Κόρινθος - Πάτρα ήταν έτοιμο ο χρόνος, έτσι κι αλλιώς θα ήταν 4:00. Αυτό, παλιά, αν έβρισκες άδειο δρόμο το έκανες και μόνος σου, οπότε να πώς κερδίζεις το χρόνο.
Ευχαριστώ.
* Για να είμαι απολύτως ειλικρινής, στην προηγούμενη δημοσίευση, για να μην γίνω πολύ προκλητικός (και μετά αρχίσουν οι επιθέσεις), είχα γράψει 4:15, αλλά ο πραγματικός χρόνος ήταν 3:45 (με ferry, όπου μπήκα τελευταίος και βγήκα 1ος) με το Πάτρα - Αθήνα να γίνεται σε ένα εκπληκτικό 1:20 με το δεδομένο ότι η Κακιά Σκάλα δεν ήταν ακόμη έτοιμη. Πήγαινα, όμως, στο όριο (διευκρίνηση: παντού και σε όλη την διαδρομή) και πολλές φορές και εκτός αυτού (αν περνάς από τα χωριά στην Αμφιλοχία και στην Άρτα με 150 σε όριο 50 είναι κάπως επικίνδυνο, όπως και το να περνάς την Πέτρου Ράλλη με 100++). Δες το βίντεο με τις στροφές στο Μενίδι, κάνε το πολύ χειρότερο γιατί: (α) ήμουν μόνος στο δρόμο, (β) είχα άδειο αυτοκίνητο, ενώ στο βίντεο κουβαλάω και μια τηλεόραση που κάνει τούμπες πίσω, (γ) ήταν πρωί με καθαρό δρόμο και τρομερό κράτημα, (δ) είχα όρεξη, (ε) η 100άρα κόστιζε 1,099€/L κι εγώ δούλευα με ιδιαίτερα, είχα πάρει και μια υποτροφία (να πώς βγήκε το αυτοκίνητο), οπότε ήταν η 1η φορά που είχα χρήμα να ξοδέψω, οπότε καταλαβαίνεις γιατί τα γράφω αυτά.