- 09 Φεβ 2024, 18:02
PaNick67 έγραψε:
Αυτους αφορα η ηλεκτροκινηση. Το 13,3 με ιδιωτικη θεση σταθμευσης. Οι υπολοιποι θα πρεπει να περιμενουν
Και πάλι... είναι λίγο σχετικό... Επειδή αυτή την περίοδο κάνω κάποιες ασκήσεις που μου ζητήθηκαν στη δουλειά, αν φορτίζεις στη δουλειά (και σε πολλές δουλειές σε εργοστάσια κτλ, υπάρχουν θέσεις στάθμευσης, που μπορούν και θα αποκτήσουν φορτιστή υποχρεωτικά), κατά μέσο όρο δεν θα χρειαστείς ποτέ φόρτιση αλλού... ΟΚ, όταν θα πας κάποιο ταξίδι θα χρειαστείς την επιπλέον φόρτιση.
Αλλά: Ας πιάσουμε το προσωπικό μου σενάριο χρήσης: Καθημερινά 30χλμ πήγαιν' έλα στη δουλειά + το πολύ άλλα 10 χλμ για διάφορες μ@λ@κίες που μπορεί να προκύψουν. Να το κάνουμε ένα στρογγυλό 50 χλμ; ΟΚ. 50χλμ. Καμιά φορά θα χρειαστεί να μετακινηθώ για δουλειά, να πούμε άλλα 50χλμ, σου βάζω λοιπόν 100χλμ / μέρα. Στο σπίτι δεν έχω χώρο στάθμευσης, παρκάρω στον δρόμο. Έστω πχ ένα μέσο ηλεκτρικό που σου βγάζει 300χλμ με νορμάλ οδήγηση και αυτοκινητόδρομο.
Κάθε πρωί παρκάρω στη δουλειά, το βάζω στον φορτιστή, όσο εγώ είμαι στο γραφείο, αυτό φορτίζει. Το απόγευμα θα είμαι φουλ. Έστω ότι δεν πρόλαβα να το φορτίσω, γιατί πήγα στο λατομείο και γύρισα στις 6 και έφυγα κατευθείαν για το σπίτι; Κλάιν, το βράδυ θα έχω ακόμα 200-250χλμ στην μπαταρία μου.
Το καλοκαίρι θα πάμε 1 το πολύ 2 απογεύματα την εβδομάδα για μπάνιο στους Αμμόλοφους (110χλμ μετ' επιστροφής). Στον γυρισμό θα έχω άνετα 100+χλμ (ακόμα και αν δεν έχω φορτίσει πλήρως στη δουλειά). 1 φορά το μήνα παν' κατ' θα πάμε ένα Σ/Κ Θεσσαλονίκη (300χλμ πήγαιν' έλα). Ε, εκεί θα σταματήσω κάπου ένα μισάωρο να φορτίσω. ΟΚ, καθυστέρηση, αλλά no big deal.
Το μόνο ουσιαστικό μείον είναι το ενδεχόμενο μεγάλου ταξιδιού με το αμάξι (πχ Αθήνα) που θα χρειαστεί να σταματήσω 2 μισάωρα κάπου να φορτίσω με ένα καλό κόστος. ΟΚ, δεκτό, αλλά μιλάμε για 1-2 φορές το χρόνο. => την παλεύω αν είναι να μην πληρώνω βενζίνες (και επίσης μην ξεχνάμε ότι το καλύτερο αμάξι του κόσμου είναι αυτό που στο πληρώνει άλλος

)
Τώρα, για την περίπτωση ανάγκης; ΟΚ, έχω σε κάθε περίπτωση τουλάχιστον 100χλμ (σχεδόν πάντα όμως πάνω από 250χλμ) στην μπαταρία. Μου φτάνουν να πάω και να γυρίσω και στο νοσοκομείο της Καβάλας.
ΦΥΣΙΚΑ, δεν είναι η πανάκεια, ΦΥΣΙΚΑ υπάρχουν πολλά σενάρια χρήσης που ΔΕΝ βολεύει (πχ ο άλλος έχει μαγαζί στο κέντρο και δεν έχει δικό του πάρκινγκ στο σπίτι ή κάποιος πχ πωλητής κάνει άπειρα χλμ - σήμερα ήρθε ένας, έχει μία εβδομάδα το αμάξι του - 1000χλμ ήδη...

), αλλά το νόημα των παραπάνω είναι ότι δεν είναι μία τόσο δύσκολη λύση για αρκετό κόσμο, όχι μόνο για όποιον έχει ιδιωτική θέση στάθμευσης. Και νομίζω πως είναι αρκετοί και σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη που δεν έχουν θέση στάθμευσης, αλλά έχουν πάρκινγκ στη δουλειά τους και κάνουν κάπου 100χλμ κάθε μέρα... Αν έκανα όμως κι εγώ συχνά το Δράμα - Θεσσαλονίκη, δύσκολα θα έπαιρνα ηλεκτρικό (προφανώς αν μου το δώσουν θα το έπαιρνα με πολύ μεγάλη χαρά - είπαμε, το τζάμπα είναι το καλύτερο

)
Το πιο βασικό πρόβλημα είναι να βρούμε τα 50χιλιάρικα για αμάξι, τα άλλα τα λύνουμε...
Ή να μας πάρει κάποιος άλλος, θα το δεχτώ και αυτό.
Then:
Peugeot 206 1.6 110ps
Citroen C4 Picasso 1,8
MWB 320i Ε90
Now:
Audi A3 1,6 FSI =>