Γενικά αυτοκινητιστικά θέματα
Άβαταρ μέλους
By fokion
#876337 εξ ισου αναξιοπιστες ειναι και οι καμερες σε μαγαζια και σπιτια εκτος απο αυτες που μεσω ειδικών διαταξεων μαρκαρουν καθε frame για το αν θα αλλοιωθει... που κανεις δεν αγοράζει...

γι αυτο και ειπα οτι στον "επι τοπου χαβαλε" κοβει τη φορα για μπαρουφες........
Άβαταρ μέλους
By axel12p
#876375 Τα πράγματα είναι απλά. Από την στιγμή που ούτε εμείς γνωρίζουμε τι ισχύει νομικά, το πιο πιθανό είναι να μην γνωρίζει ούτε ο άλλος :lol:
Οπότε η ύπαρξη της κάμερας πιθανότατα να αρκεί για να "τρομάξει" ο άλλος και να μην δηλώσει ότι γουστάρει στην ασφαλιστική! :thumbsup:
Άβαταρ μέλους
By edmond
#876413 Οι οποίες ασφαλιστικές βέβαια, ξέρουν πρώτες το κατά πόσο ισχύει η απόδειξη των πράξεων μέσω οπτικού υλικού.
Δλδ αν η μια πλευρά πει ότι "έχουμε τραβήξει με κάμερα", η άλλη μπορεί να πει "στα @@ μας, δεν πιάνει μία η κάμερα".
Και γιατί στο τέλος-τέλος, αν πάει δικαστικά η φάση, εκεί πρέπει να δούμε αν τελικά ισχύει η κάμερα ή όχι.
Άβαταρ μέλους
By Serf
#876415 Δημοσίευση 29.10.2024 από ιδιοκτήτη Tesla σχετικά με χρήση video από το sentry (κάμερες που ενεργοποιούνται όταν κάποιος πλησιάσει πολύ στο αυτοκίνητο):

Καλησπέρα σας. Θέλω να γράψω για κάτι που συνέβη στο όχημα μου και πως το Sentry με έσωσε. Έχω ένα M3 Highland SR από το καλοκαίρι, το οποίο είναι παροχή από την εργασία μου οπότε και είναι leasing. Επειδή το αμάξι κινείται σχεδόν αποκλειστικά από γκαράζ σε γκαράζ και ελάχιστα έμενε στον δρόμο, δεν είχα ορίσει το Sentry να ενεργοποιείται αυτόματα. Πριν δέκα μέρες, αντιλήφθηκα ότι είχα δυο σημαντικές γρατζουνιές στο πίσω δεξί φτερό και πίσω δεξιά πόρτα. Έμοιαζαν να είναι από κλειδί αυτοκινήτου και ήταν σίγουρο ότι είχαν γίνει κακόβουλα. Επειδή δεν είχα το Sentry ξενέρωσα αφάνταστα με την βλακεία μου και αμέσως το ενεργοποίησα. Ειχαμε πάει στους γονείς της συζύγου και μια βόλτα στην Κηφισιά. Μέσα στην προηγούμενη εβδομάδα, μίλησα με την εταιρεία leasing ώστε να φτιάξουμε το αμάξι. Στο μεταξύ, μέχρι να συμπληρώσω τα απαιτούμενα έγγραφα, έφτασε το Σάββατο όπου και πήγαμε για γιορτή ξανά στους γονείς της συζύγου. Βγαίνοντας από το σπίτι, είδα τους υαλοκαθαριστήρες σε άσχετη θέση και νέες και μεγαλύτερες γρατζουνιές στην δεξιά μεριά. Νόμιζα ότι θα πάθω εγκεφαλικό από τα νεύρα μου! Μπήκα στο αμάξι και είδα τα βίντεο από το Sentry και ήταν ένας γείτονας που γνωρίζαμε. Ευτυχώς δεν έκανα καμία βλακεία και απλά κάλεσα την αστυνομία. Το περιπολικό έφτασε σε λιγότερο από 10 λεπτά και αφού είδαν και αυτοί τα βίντεο, μου επιβεβαίωσαν ότι μπορω να κάνω μήνυση και να τον συλλάβουν. Όπως και έγινε λοιπόν. Κατέθεσα μήνυση, έδωσα φωτογραφίες από την ζημιά και παρέδωσα στο τμήμα usb stick με τα ενοχοποιητικά βίντεο. Ο εν λόγω κύριος, πέρασε το τριήμερο στο κρατητήριο και πήγε στον εισαγγελέα. Περιμένω να δω την εξέλιξη της ιστορίας και να σας ενημερώσω. Προσοχή σε όλους μας. Ενεργοποιήστε το Sentry και διαφυλάξτε τις περιουσίες σας!
Άβαταρ μέλους
By Chris
#876416 Θα βολευε ισως καποιος κουτσομπολης να ενημερωσει την υπολοιπη γειτονια. Ολο και καποιος αλλος θα εχει βρει κλειδιες. Κι ας μη μπορει να γινει κατι νομικα, θα το συζητησουν πολιτισμενα και ειμαι σιγουρος πως θα το λυσουν :iconcool:
Άβαταρ μέλους
By edmond
#876425 Το λοιπόν, στέκει νομικά η χρήση κάμερας ή όχι?
Η ασφαλιστική θα στραφεί στον γείτονα άραγε για κάλυψη των εξόδων?
Άβαταρ μέλους
By Scotch
#876428 Όταν με χτύπησε ο γείτονας, κάλεσα την ασφαλιστική και το πρώτο που με ρώτησαν είναι αν έχει καταγραφεί το συμβάν σε κάμερα.

< >
Άβαταρ μέλους
By Scotch
#876438 Δεν ξέρω το μετά γιατί δεν είχα (έβαλα όμως αμέσως μετά). Θεωρώ πως θα ήταν σημαντικό τεκμήριο, κρίνοντας από τον τρόπο που ρώτησε.

< >
Άβαταρ μέλους
ByDeleted user 3
#876444 https://streamable.com/2nkclt

Να ενα δικο μου. Δεν ξερω και τι παιζει με τα πρ.δεδομενα και βρηκα ενα προγραμμα που κρυβει τις πινακιδες.Αλλα βγαζει αυτο το παπαρι στη μεση.

Στην πο#$τσα του το κοκκινο φιεστα για να μπει Α.Ο
Άβαταρ μέλους
By Chris
Geo f1 έγραψε:https://streamable.com/2nkclt

Να ενα δικο μου. Δεν ξερω και τι παιζει με τα πρ.δεδομενα και βρηκα ενα προγραμμα που κρυβει τις πινακιδες.Αλλα βγαζει αυτο το παπαρι στη μεση.

Στην πο#$τσα του το κοκκινο φιεστα για να μπει Α.Ο

Νταξει, πιστευω πως ενα 10λεπτο βιντεακι με στιγμιοτυπα απο μια τυχαια βολτα πχ Πειραια-Κηφισια μεσω κεντρου θα εκανε εκατομμυρια views.
Άβαταρ μέλους
By pienaf
Dimitris_P έγραψε:Ωραία, βάλε κι ένα από βραδινή βόλτα

Αν θέλεις να δεις πώς γράφουν οι dash το βράδυ, ένα video από την δική μου κάμερα: https://streamable.com/1lwyfg

Οι λάμψεις είναι από τις κάμερες που είναι στην Αττική Οδό - στο ρεύμα προς Αθήνα - μετά το τούνελ της "Μαύρης Ώρας".
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#876458 Έχω dashcam αλλά μέτριας ποιότητας. Αυτή του Γιώργου ήταν να την πάρω κι εγώ αλλά το ακύρωσα τελικά. Θέλω να δω τι έχασα :lol:
Άβαταρ μέλους
ByDeleted user 3
#876460 Αυτη που πηρα και συζητουσαμε τοτε την εβαλα στο μικρο. Το βιντεακι πιο πανω δεν ειναι απο αυτη
Αλλα απο αυτη
https://www.e-shop.gr/dash-cam-xiaomi-7 ... PER.588682

Θα σου βαλω και απο την μικρη και απο την μεγαλη να δεις ποια σου αρεσει πιο πολυ .Νομιζω η μεγαλη :shifty: