Serf έγραψε:Αν το αφήνει το βράδυ σε AC, μπορεί να ρίξει το κόστος στα 45 λεπτά..Προς το παρόν πρέπει να είναι τακτικός πελάτης στους δωρεάν ταχυφορτιστές στο Μαρούσι.vagmag έγραψε:Ο συγκεκριμένος ταρίφας που εγώ λέω , δε θα φορτίζει σπιτι του , κ για αυτό ενδιέφερε η τιμή χρέωσης στους φορτιστές .Νομίζω γύρω στα €0,60/KWh η φόρτιση. Πρακτικά το κέρδος σε επίπεδο τιμής καυσίμου θα είναι πολύ περιορισμένο.
Υπάρχει εμπειρία ή γνώση σε αυτό ;
Πάντως κρίνουμε κ καλά κάνουμε αυτόν που έχει πάρει ένα νέο όχημα , ασφαλές για αυτόν κ τους επιβαίνοντες σε αυτό αλλά δεν έχει βρει σωστό τρόπο κ ενοχλεί τους γείτονες κ όσους περνάνε από τη γειτονιά του. Ομως κ οι μισοί συνάδελφοι του κυκλοφορούν με αυτοκίνητα που ρυπαίνουν , που είναι ασυντήρητα , που δεν έχουν αλλάξει λαστιχα , που είναι παλαιά κ λιγότερα ασφαλή , με περισσότερες πιθανότητες να προκληθούν ατυχήματα κλπ είτε γιατί το έχουν επιλέξει οι οδηγοί , είτε οι ιδιοκτήτες , είτε οι μεσάζοντες .
Μακάρι κ αυτός στο βίντεο να βρει λύση κ να μη δημιουργεί προβλήματα κ μακάρι να ακολουθήσουν κ άλλοι το παράδειγμα του κ να ανανεώσουν τα οχήματα αυτά που κυκλοφορούν ανάμεσα μας κ μπορεί να μας μεταφέρουν κιόλας , εμάς ή τις οικογένειες μας .
Serf έγραψε:vagmag έγραψε:Ο συγκεκριμένος ταρίφας που εγώ λέω , δε θα φορτίζει σπιτι του , κ για αυτό ενδιέφερε η τιμή χρέωσης στους φορτιστές .Νομίζω γύρω στα €0,60/KWh η φόρτιση. Πρακτικά το κέρδος σε επίπεδο τιμής καυσίμου θα είναι πολύ περιορισμένο.
Υπάρχει εμπειρία ή γνώση σε αυτό ;
Πάντως κρίνουμε κ καλά κάνουμε αυτόν που έχει πάρει ένα νέο όχημα , ασφαλές για αυτόν κ τους επιβαίνοντες σε αυτό αλλά δεν έχει βρει σωστό τρόπο κ ενοχλεί τους γείτονες κ όσους περνάνε από τη γειτονιά του. Ομως κ οι μισοί συνάδελφοι του κυκλοφορούν με αυτοκίνητα που ρυπαίνουν , που είναι ασυντήρητα , που δεν έχουν αλλάξει λαστιχα , που είναι παλαιά κ λιγότερα ασφαλή , με περισσότερες πιθανότητες να προκληθούν ατυχήματα κλπ είτε γιατί το έχουν επιλέξει οι οδηγοί , είτε οι ιδιοκτήτες , είτε οι μεσάζοντες .
Μακάρι κ αυτός στο βίντεο να βρει λύση κ να μη δημιουργεί προβλήματα κ μακάρι να ακολουθήσουν κ άλλοι το παράδειγμα του κ να ανανεώσουν τα οχήματα αυτά που κυκλοφορούν ανάμεσα μας κ μπορεί να μας μεταφέρουν κιόλας , εμάς ή τις οικογένειες μας .
Αν υπολογίσεις ότι στο καύσιμο των ταξί εκπίπτει τοσο η καθαρή αξία όσο και ο ΦΠΑ, το οποίο κέρδος εξανεμίζεται και μένει μόνο η ταλαιπωρία και οι πιθανές χαμένες εργατοώρες στον φορτιστή.

< >
Τα σημεία φόρτισης από την άλλη εκδίδουν απόδειξη;
Αναφέρθηκε πως έχει ΦΠΑ 24% , η καθαρή αξία ποια είναι για μια κιλοβατώρα;
Αυτή την στιγμή με τις τιμές του πετρελαίου κάθε λίτρο μετά από ΦΠΑ και ας πουμε μια αποφοροληγηση 10% το λίτρο κοστίζει χονδρικά 1.10 € στον επαγγελματία.
.
2) 0,45€ : 1,24
< >
Βαριά ηλεκτρικά Vs ελαφριά βενζινοκίνητα: Ποια μολύνουν περισσότερο τον πλανήτη;
< >
Scotch έγραψε:1) Δηλώνει επαγγελματική στέγη τη διεύθυνσή του και εκπίπτει από τον λογαριασμό ρεύματος ένα μέρος της δαπάνης και του αναλογούντος ΦΠΑ.
2) 0,45€ : 1,24
< >
Δεν νομίζω ότι είναι τόσο απλο σε περίπτωση ελέγχου. Πως θα ξεχωρίσει ο ελεγκτής ποιες kWh κατευθύνονται στην τέλεση του καθήκοντος και ποιες για προσωπική χρήση ;
Παλιά νομίζω υπήρχε ένας εμπειρικος κανόνας, ίσχυε και για τους ΕΕ, Πχ το 30% των μηνιαίων καυσίμων του προσωπικού ΙΧ και χωρίς να εκπίπτει ο ΦΠΑ. Τα τελευταία τα γράφω με επιφύλαξη.

< >
Serf έγραψε:Στο τέλος το δίκτυο ταχυφορτισης θα προκύψει μεγαλύτερο business unit από την παραγωγή/εμπορία αυτοκινήτων!!!
https://www.theverge.com/2023/7/7/23787 ... g-standard
Mercedes-Benz says ‘ja’ to Tesla’s EV charging connector / The German automaker is the latest to adopt Tesla’s North American Charging Standard, bringing Elon Musk’s company one step closer to total charging dominance.
The company joins Ford, GM, Volvo, Polestar, and Rivian in adopting Tesla’s connector, which is rapidly becoming the de facto charging standard in North America and Europe
Μιας και τώρα στήνονται πρακτικά τα δίκτυα φόρτισης, ειδικά στην χώρα μας, θα είναι συμβατά με το πρότυπο της Tesla; Η ΔΕΗ και οι Δήμοι είναι να εγκαταστήσουν χιλιάδες φορτιστές τα επόμενα χρόνια, δεν θα πρέπει να λάβουν υπόψη τους αυτή την αλλαγή;
dimviii έγραψε:https://www.newsauto.gr/news/apistefto-eteria-zitai-chrimata-gia-na-echis-olokliri-ti-bataria-sou/
To άρθρο είναι πρόχειρο και άρπα κόλλα. Ο φίλος μας αγόρασε ένα από τα πρώτα Model S που είχαν τότε μικρότερη μπαταρία αλλά κυρίως δωρεάν φόρτιση για πάντα.
Κάποια στιγμή μπήκε μια πιο μεγάλη μπαταρία, υποθέτω γιατί η Tesla δεν βγάζει πια τις μικρές, αλλά τον περιόρισε στην αρχική χωρητικότητα.
Τώρα του λέει αν θέλεις μεγαλύτερη της αρχικής, πλήρωσε. Δεν είναι τόσο άτιμο όσο ακούγεται δηλαδή, ειδικά αν μιλάμε για ένα αμάξι που για πάντα θα φορτίζει δωρεάν.