Γενικά αυτοκινητιστικά θέματα
Άβαταρ μέλους
By vagmag
#899191 https://www.autoblog.gr/2025/11/26/i-ma ... -to-cx-60/
Η Mazda προχώρησε σε μια από τις πιο ξεκάθαρες παραδοχές της μέχρι σήμερα, αναγνωρίζοντας ότι το CX-60, αλλά και το μεγαλύτερο CX-80, έφτασαν στην αγορά πριν ολοκληρωθεί ιδανικά η εξέλιξή τους.
Άβαταρ μέλους
By vagmag
#899194 Toyota και Lexus οι ιδανικές επιλογές για υβριδικά συστήματα, όπως έχουν αποδείξει εδώ και πολλά χρόνια, και χαίρομαι που ακούω ότι έχει βελτιωθεί πολύ η λειτουργία του e-CVT, το οποίο, σε αρκετές περιπτώσεις (πχ ανηφόρες), ήταν κουραστικό.
Άβαταρ μέλους
By markvag
Scotch έγραψε:Συμφωνώ για τη σειρά αξιοπιστίας.

Ωστόσο, ο προβληματισμός για τις μπαταρίες ήταν βάσιμος πριν από μια δεκαετία. Τα δεδομένα σήμερα είναι αρκετά διαφορετικά. Οι σύγχρονες μπαταρίες EV έχουν πολύ μεγαλύτερη διάρκεια ζωής από ό,τι πιστεύαμε. Οι NMC μπαταρίες αντέχουν 2.000 κύκλους φόρτισης, που σε πραγματικές συνθήκες μεταφράζονται σε 700.000+ km χρήσης. Οι LFP φτάνουν τους 4.000 πλήρεις κύκλους και συχνά ξεπερνούν σε διάρκεια ζωής το 1 εκατομμύριο km. Τα ποσοστά αντικατάστασης μπαταριών στα σύγχρονα EV είναι κάτω από 1%, ενώ οι μπαταρίες δεν “πετιούνται”: μπορούν να επισκευαστούν σε επίπεδο module και να χρησιμοποιηθούν σε εφαρμογές second-life ως συστήματα σταθερής αποθήκευσης. Άρα, πρακτικά το ερωτηματικό γύρω από τη μπαταρία έχει μειωθεί σημαντικά, και τα EV τοποθετούνται γενικά υψηλότερα σε αξιοπιστία σε σχέση με τα PHEV και τα θερμικά.

Συμφωνώ γενικά με το ποστ, απλά μία διαφοροποίηση, η χρήση των μπαταριών σε second-life λύσεις (πχ grid), είναι προφανέστατα εξαιρετική λύση από πολλές απόψεις, αλλά μεταφέρει το πρόβλημα του τι θα τις κάνουμε κάποια χρόνια πιο μετά. Δεν το λύνει.

Βέβαια, ελπίζουμε (θέλω να πιστεύω βάσιμα) ότι θα βρεθεί κάτι για την οικολογική ανακύκλωση των μπαταριών μέχρι να φτάσουμε στο σημείο να είναι άχρηστες οι μπαταρίες.

Πάντως, όντως, φαίνεται πως σε γενικές γραμμές οι μπαταρίες κρατάνε πολύ περισσότερο απ' ότι αρχικά πιστεύαμε.

vagmag έγραψε:https://www.autoblog.gr/2025/11/26/i-mazda-paradexetai-oti-viastike-na-vgalei-stin-agora-to-cx-60/
Η Mazda προχώρησε σε μια από τις πιο ξεκάθαρες παραδοχές της μέχρι σήμερα, αναγνωρίζοντας ότι το CX-60, αλλά και το μεγαλύτερο CX-80, έφτασαν στην αγορά πριν ολοκληρωθεί ιδανικά η εξέλιξή τους.

Μόνο ένα σημείο να τονίσω από το άρθρο:

τονίζοντας ότι η ιαπωνική εταιρεία δεν θέλει η “τελική ρύθμιση” να γίνεται από τον πελάτη μετά την αγορά του αυτοκινήτου.

... που είναι και το σωστό, αν σέβεσαι τον πελάτη σου...

Σε αντίθεση με μία γνωστή μας αμερικανική εταιρεία ηλεκτρικών αυτοκινήτων με ναζί τσέο... :whistlink:
Άβαταρ μέλους
By kostis20
#899206 Μονο και μόνο που το παραδεχτηκαν ...τεραστιο respect στη Mazda.
Oi γερμανικές πχ ξερουν ολα τα γνωστά προβλήματα ,τα βγάζουν στη παραγωγή μετά φταίει ο πελάτης που δεν άλλαζε λάδια καθε 500χμ ξερω γω :lol: ή φυσικά είναι γνωστο προβλημα σε αυτο το μοντέλο ,ολα ετσι κάνουν κτλ..
Πάντως το cx60 3,3 d είναι πολύ καλύτερο απο το PHEV.Οι πωλήσεις στην Ευρώπη ειναι 70-30 υπέρ του diesel.Το εχω και αυτο στα υπόψιν .
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#902337 Peugeot 308 πετρέλαιο μάλλον 1.5HDI με 8τάχυτο αυτόματο κιβώτιο. Νοικιάρικο με περί τα 54000χλμ. Σε μαύρο, μου άρεσε και αρεκτά σπορτίφ με σπόιλερ εμπρός και ζαντάρες. Η εμπρός κολώνα λιγότερο ενοχλητική από άλλα.
Περίεργος εξοπλισμός, σωστά χειριστήρια παραθύρων χ4, μου έλεγε ότι είχε εμπόδιο εμπρός αν έφτανα κοντά αλλά όχι στον αυτόματο πιλότο. Είχε αναδιπλούμενους καθρέφτες που γουστάρω πολύ.
Πολλές αστοχίες στην εργονομία.
Η οθόνη καλή αλλά υπάρχουν θέματα λειτουργικού, τα μενού είναι αλά αντί άλλων ψάχνεις πολύ για να βρεις μερικά πράματα, υπάρχουν κουμπιά εκτός οθόνης (ένα από κάτω κι άλλο ένα αλλού), το android play λειτουργεί αλλά ενώ επιλέγω ραδιόφωνο κάθε τόσο το σύστημα αποφασίζει να σταματήσει το ραδιόφωνο και να παίξει μουσική από το τηλέφωνό μου….
Το υπερσπαστικό, αριθμό στροφών στο στροφόμετρο βλέπεις μόνο στο ένα ταμπλώ (διαλέγεις από μερικά) και όταν ξαναφτάσεις σε αυτό δεν στο δείχνει αν δεν ξαναπατήσεις κουμπί. Στη σπορ ρύθμιση δεν δείχνει στροφές, αν είναι δυνατόν.
Χερούλια στην πόρτα πολύ εμπρός, δεν πάει φυσικά το χέρι σου, σκύβεις για να τα φτάσεις. Και ποιος ηλίθιος κρύβει το κουμπί του πορτπαγκάζ σε μια αναδίπλωση της πίσω πόρτας.
Ζώνη για να κουμπώσεις δεν χωράς να βάλεις το χέρι σου γιατί το κεντρικό κουτί έρχεται σύριζα στη βάση της ζώνης, δεν έχει χώρο.
Τιμόνι πλακέ και από πάνω και από κάτω. Το οποίο πρέπει να μένει κάπως χαμηλά ώστε το πάνω μέρος του να μην κόβει τη θέα στο ταμπλώ.
Ο μεσαίος καθρέφτης πολύ χαμηλά, μειώνει την επιφάνεια του παρμπρίζ, μερικές φορές σου κόβει το οπτικό πεδίο, σκύβεις να δεις από κάτω.
Το μαξιλαράκι του συνοδηγού είναι τεράστιο (και άβολο) και δεν επιτρέπει ουδεμία ορατότητα προς την πίσω δεξιά γωνία από τον εσωτερικό καθρέφτη.

Κινητήρας ισχυρός, κιβώτιο καλό και οι αλλαγές ανεπαίσθητες, είχε και κουμπάκια πίσω από το τιμόνι για + και -. Πολύ καλές επιταχύνσεις αλλή η εκκίνηση διστακτική και όχι όσο ομαλή θα ήθελα κοστίζει στο 0-100. Αν μπει το start stop (ευτυχώς σπάνια μπαίνει) η εκκίνηση είναι ακόμα πιο αργή. Γενικά ντίζελ με πολλές σχέσεις ταχυτήτων είναι πολύ καλή λύση αλλά εμένα το ντίζελ δεν είναι τόσο ότι το άκουγα, το θέμα είναι ότι το ένιωθα ακόμα και μέσα από το τιμόνι. Σαν να κάνεις ποδήλατο και η αλυσίδα να μην έχει λίπανση και να ακούγεται.
Συμπαθητικά άνετο, καλή οδική συμπεριφορά, το τιμόνι πολύ ελαφρύ σε πόλη αλλά σκληραίνει όμροφα. Το περίεργου σχήματος τιμόνι μόλις το συνηθίσεις δεν ενοχλεί στην ευθεία αλλά σε φουρκέτες δεν βόλευε, έψαχνες να βρεις το τιμόνι.
Κατανάλωση χωρίς να το λυπάμαι με πολύ συχνές επιταχύνσεις 7,2 με μέση ταχύτητα 24χλμ/ώ (βασικά Αθήνα) που είναι πολύ καλό για μένα.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: Χώροι, οδική συμπεριφορά, άνεση, αλλά υπάρχουν θεματάκια, πρέπει να κάνουν αναβάθμιση του λειτουργικού τους και σε ντίζελ δεν το έπαιρνα.
Άβαταρ μέλους
By markvag
#904074 Σε συνέχεια της παραλαβής του εταιρικού Peugeot 3008 1,5hdi EAT8, οι πρώτες εντυπώσεις:

Εξωτερικό - σχεδιασμός:

Ένα κλασσικό ψευδο-SUV οικογενειακό όχημα. Για τα γούστα μου, ΟΚ η εμφάνιση, ομορφούτσικο, τίποτα το ιδιαίτερο. Το χρώμα που έχει το συγκεκριμένο βέβαια δεν βοηθάει...

Εσωτερικό:

Από χώρους είμαστε πολύ καλά, βέβαια είναι και ένα αρκετά μεγάλο αμάξι (λίγο πάνω από 4,5 μέτρα και ψηλό). Μπροστά και πίσω δεν τίθεται θέμα (έχει και αεραγωγούς πίσω), ενώ και ο χώρος αποσκευών είναι τεράστιος. Μετά από 11 χρόνια με αμάξια με μέτριους χώρους (την μπεμπέκα και το Α3 της υπογραφής), μου φαίνεται πιο ευρύχωρο από το σαλόνι μου... :lol: :lol:

Τα πλαστικά, κτλ, είναι καλά, πιο χαμηλά πιο σκληρά, αλλά δεν πολυ-ασχολούμαι.

Η εργονομία;; Χμ... στην αρχή το ιδιαίτερο τιμόνι (και η θέση του) σε ξενίζουν, αλλά πολύ γρήγορα το συνήθισα και μπορώ να πω ότι με βόλεψε. Επίσης, έχεις πολύ καλή ορατότητα μπροστά και δεξιά - αριστερά (είσαι και πιο πάνω από τα περισσότερα αυτοκίνητα, κάτι που βοηθάει σαφώς), αλλά πίσω δεν βλέπεις σχεδόν τίποτα από την πολεμίστρα, ε... το πίσω παρ-μπριζ ήθελα να πω... :x

Η οθόνη από την άλλη... χμ... επί της ουσίας δεν έχω θέμα, και θεωρώ ότι θα το συνηθίσω σύντομα επίσης, αλλά προς το μαρόν (2 μέρες το έχω) θεωρώ ότι με αποσπά περισσότερο απ' όσο θα ήθελα... Έχει κουμπάκια - συντομεύσεις χαμηλά, μπροστά από τον λεβιέ του κιβωτίου, αλλά αυτά απλά φέρνουν το μενού που θέλεις (clima, GPS, μουσική, κτλ...) Επίσης, μπορεί να είναι θέμα κάποιας αναβάθμισης, αλλά στην οθόνη έχεις έλεγχο της μουσικής του κινητού, ΜΟΝΟ εάν έχεις Spotify, που ΔΕΝ έχω (γιατί έχω τα τραγούδια που θέλω στο κινητό μου)... και αν θέλω ν' αλλάξω τραγούδι, πρέπει να το κάνω από το κινητό. Α! Και έχεις GPS ΜΟΝΟ αν συνδέσεις το κινητό με καλώδιο... :vava: Τέλος πάντων...

Εξοπλισμός:

Το αμάξι έχει πολλά πράγματα, δεν ξέρω τι είχε ως έξτρα ή σε τι εκδόσεις έβγαινε, πάντως έχει clima, και αρκετά βοηθήματα. Τα οποία δουλεύουν σε γενικές γραμμές καλά, ακόμα και το lane departure warning (το δοκίμασα επί τούτου σε κάποια στιγμή που ήμουν μόνος στην Εγνατία), ίσως το collision alert να είναι λίγο πιο ευαίσθητο απ' ότι θα ήθελα βέβαια, αλλά επί της ουσίας δεν υπάρχει θέμα. Τα είχα όλα ανοιχτά, για να δω πως είναι και δεν μπορώ να πω πως με ενόχλησε κάτι. Έχει αισθητήρες στάθμευσης μπροστά - πίσω και κάμερα πίσω ( :thumbsup: :thumbsup: ), led φώτα (όχι matrix δυστυχώς), οθόνη για καντράν, αλλά θα ήθελα να έχει και Blind spot warning, που δεν... Τέλος πάντων... λεπτομέρειες... Α, επίσης, δεν έχει USB θύρες πίσω για να φορτίζουν τα κινητά τα αφεντικά, αλλά έχει την κλασσική πρίζα "αναπτήρα"... Επίσης λεπτομέρειες...

Οδηγικά:

Δεν το έχω οδηγήσει και πολύ και όχι σε απαιτητικό δρόμο. Το πήρα από ανατολική Θεσσαλονίκη (αεροδρόμιο), πήγα Καλοχώρι, ξαναγύρισα ανατολικά και μετά γύρισα Δράμα.

Ο κινητήρας έχει δύναμη από πολύ χαμηλά μέχρι σίγουρα 4Κ σαλ και κάτι, αν και ακούγεται ίσως λίγο παραπάνω απ' όσο θα ήθελα και πολύ χαμηλά δεν έχει και ιδιαίτερα ευχάριστη χροιά, αλλά δεν είναι κάτι ενοχλητικό. Απλά θα τον ήθελα λίγο πιο ήσυχο... Δεν έχει ιδιαίτερο θόρυβο κύλησης (μετά το Α3 είναι αποκάλυψη :lol: :lol: ) και η ανάρτηση είναι μεν άνετη και με πολύ καλή απόσβεση, αλλά δεν είναι το μαγικό χαλί που ίσως κάποιος θα περίμενε από ένα οικογενειακό Γαλλικό αμάξι... Και πάλι, είναι πολύ άνετο, απλά δεν έχει αυτό το κάτι παραπάνω...

Το κιβώτιο είναι απλά εξαιρετικό. Ανεβάζει, κατεβάζει άμεσα, είτε στην τελείως αυτόματη λειτουργία είτε στη χειροκίνητη. Η μόνη περίπτωση να αισθανθείς ένα κενό είναι αν είσαι πχ με 90 χαω και 8η ταχύτητα και πατήσεις τέρμα γκάζι (πχ για μία προσπέραση), οπότε θα κατεβάσει 3-4 ταχύτητες μαζί, αλλά αυτό είναι θεωρώ λογικό. Με τα paddles έχεις 100% χειροκίνητη λειτουργία και το κιβώτιο δεν αλλάζει ποτέ (εκτός αν πάει να σβήσει ή να ξεπεράσεις το όριο του κινητήρα), εάν πατήσεις το κουμπάκι Μ (manual) και είσαι πχ στο Μ4 σημαίνει ότι έχεις όλες τις ταχύτητες μέχρι και την 4η, οπότε και αλλάζει μόνο του, μέχρι την 4η. Αν πας από τα paddles έχεις μόνο την ταχύτητα που επιλέγεις εσύ και δεν αλλάζει μόνο του. Πάντως, γενικά το αφήνεις στην ησυχία του και πάντα είναι στο σωστό σημείο.

Κατά τα άλλα ταξιδεύει άνετα με ταχύτητες αυτοκινητόδρομου, παραπάνω δεν με απασχολεί, το ηχοσύστημα είναι ΟΚ, αλλά όχι κάτι το ιδιαίτερο. Ένα θέμα είναι πως έχω την εντύπωση πως το cruise control είναι χαλασμένο, γιατί δεν κατάφερα να το ενεργοποιήσω, παρόλο που προσπάθησα πολλές φορές... :rant: Δεν ξέρω αν θα ασχοληθώ...

Κατανάλωση; βάσει trip computer 5,9 lt / 100km, μια χαρά.

Επίσης, είδα πως το κοντέρ έχει πάντα 5χαω απόκλιση προς τα πάνω. Είτε η ταχύτητά σου είναι 50χαω, είτε 90χαω (πιο πάνω δεν ασχολήθηκα) :lol:

Θεωρώ πάντως πως το αμάξι είναι μία πολύ καλή πρόταση για μία οικογένεια. Έχει χώρους, εξοπλισμό, οδηγικά είναι ότι πρέπει για οικογενειακές μετακινήσεις και το δίνουν σε καλή τιμή (για τα δεδομένα της εποχής). ΟΚ, ο 1,5hdi δεν φημίζεται για την αξιοπιστία του και αυτό είναι ένα θέμα, αλλά γενικά το αυτοκίνητο είναι θεωρώ ένα εξαιρετικό οικογενειακό. ΠΡΟΦΑΝΩΣ εκτός δρόμου δεν πάει πουθενά σοβαρά, απλά είναι λίγο πιο άνετο σε έναν (βατό) χωματόδρομο από ένα χαμηλό αυτοκίνητο (όπως πχ το Α3), αλλά δεν φτιάχτηκε για να είναι off road animal.
Άβαταρ μέλους
By Govus
#904105 Τις τελευταίες 3 εβδομάδες οδηγώ ένα Suzuki Ignis (made in Japan παρακαλώ) του 2019 της πρώην συζύγου :lol: .
Οι γιαπωνέζοι από χίλια διακόσια σαραντακάτι τετρακύλινδρα ατμοσφαιρικά κυβικά, έβγαλαν 90 ίππους και 12 κιλά ροπής, με ΕΜΜΕΣΟ ψεκασμό και συμπίεση 12,5:1, ενώ παράλληλα οι εκπομπές είναι επιπέδου Euro VI, χωρίς start-stop κλπ.
Τα κιλά συγκρατήθηκαν στα ...885, το μήκος στα 3,70 μέτρα και το πλάτος στα 1,66 μέτρα. Παρ' όλα ταύτα, λόγω ύψους, συρόμενων πίσω καθισμάτων και ιαπωνικής επιμονής, οι χώροι είναι υπέρ αρκετοί.
Για να μην σας ζαλίζω, δηλώνω εντυπωσιασμένος :s_blush ...
Στους επαρχιακούς δρόμους που κινούμαι τα τελευταία δύο χρόνια, βλέπω ΜΕΣΗ κατανάλωση 3,7 λίτρα στα 100 (συμφωνεί και η αντλία), κινούμενος στους ρυθμούς που πάω και με το Focus, οπότε το ελάχιστο ρεζερβουαράκι των 32 λίτρων δεν αποτελεί πρόβλημα. Στις στροφές αξιοπρεπέστατο (όταν συνηθίσεις το ύψος...), με όσο πρέπει σφιχτή ανάρτηση και παρά την περίεργη διάσταση (175/60/16) των ελαστικών. Μεγάλη υπόθεση το χαμηλό βάρος και το σωστά κλιμακωμένο κιβώτιο.

Αυτά :lol:
Άβαταρ μέλους
By Isambard
#904144 Mazda CX5 2.0 Skyactive Auto

Νοικιασμένο για ένα μήνα. Έκανα κάμποσα χιλιόμετρα. Θα ξεκινήσω ανάποδα: αν η Mazda δεν ακολουθήσει το ρεύμα, θα κλείσει.

Αμάξωμα κατασκευή
Κανένα παράπονο, σε επίπεδα καλύτερα από όλους τους Ιάπωνες (δεν ξέρω για Lexus), αλλά κάτι Toyota τα είχε για πρωινό. Υλικά, συναρμολόγηση, προσοχή στην λεπτομέρεια, κανένα παράπονο, πολύ ανώτερα από το Golf MK7 που οδηγώ, και καλύτερο από κάτι 3008 και C5 Aircross που μπαίνω συχνά. Χώροι πολύ καλοί, αλλά και οι διαστάσεις ήταν επίσης μεγάλες νομίζω.

Κινητήρας - Κιβώτιο
Λίγα πράγματα και όχι κάτι ιδιαίτερο. Προσφέρεται μόνον για ήπια οδήγηση. Δεν συγκρίνεται με τα μικρά turbo, είναι πολύ καλύτερα τα δεύτερα. Κατανάλωση καλή, και πάλι όχι κάτι ιδιαίτερο.
Σασμάν μια χαρά μου φάνηκε, δεν ξέρω ποιος το φτιάχνει, το βρήκα να κάνει τη δουλειά χωρίς πρόβλημα. Δεν το λες ιδιαίτερα γρήγορο, δεν χρειάζεται κιόλας. Είχα διαβάσει διάφορα άσχημα, προσωπικά δεν είδα κάτι.

Συμπεριφορά στο δρόμο
Επίσης πολύ καλές εντυπώσεις, άνετη ανάρτηση, σφιχτή χωρίς να κουράζει. Κάνει αυτό που πρέπει. Αυτοί που την ρύθμισαν ξέρουν την δουλειά τους. Τα φρένα επίσης ήταν μια χαρά.

Τι δεν σου άρεσε λοιπόν;
Είναι δυνατόν εν έτει 2026 να θέλει η Mazda να μας πει πως είναι εργονομικό το χειριστήριο του iDrive αντί για μια touchscreen όπως ΟΛΟΙ οι υπόλοιποι; Μου έσπασε τα νεύρα όλες τις μέρες, είναι ενοχλητική και απλά επικίνδυνη. Σου παίρνει πολλαπλάσιο χρόνο για τα πάντα. Δεν είπαμε να γίνει Tesla, αλλά αυτό εδώ είναι άλλο άκρο.

Θα το απερριπτα εντελώς λόγω αυτού. Αν δεν αλλάξει ρότα, οι Κινέζοι με τις οθονάρες τους θα την καταπιούν.
Άβαταρ μέλους
By kostis20
#904145 Εχει αλλάξει στο νέο cx5 .Εχει τεραστια οθόνη.Το χειριστήριο ειναι μια χαρα βεβαια μόλις το συνηθίσεις.Πανευκολο.Εγω βασικά δε παίρνω τα ματια μου απο το δρόμο παρα ελαχιστες φορές.Το αυτόματο ειναι μια χαρα αλλά δε ταιριάζει με τον ατμοσφαιρικο καθόλου'οταν θες να πιεσεις εστω και λίγο .Οπότε χειροκίνητο που όταν συνδυαστεί με τον skyactiveX με τα 190 ps γινετε ως και sport αλλά και πάλι θέλει πίεση και στροφές.
Ο κινητήρας στο νέο ειναι ακόμα πιο αδύναμος με 140 ps .Εκει ειναι το θέμα βασικά.
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
Isambard έγραψε:[Είναι δυνατόν εν έτει 2026 να θέλει η Mazda να μας πει πως είναι εργονομικό το χειριστήριο του iDrive.

1000 φορές καλύτερο από το πατάς σαν αυτιστικός πάνω σε μια οθόνη που πρέπει να τεντωθείς για να την φτάσεις. Οι οθόνες αφής θα πρέπει να απαγορευτούν με ένα ν΄μο κι ένα άρθο και όλα να γίνονται απο χειριστήρια τα οποία είναι δίπλα στα χέρια του οδηγού.

ΥΓ: Το μοτέρ θέλει απλά στροφάρισμα. Ξεχάσαμε και να οδηγούμε μου φαίνεται...
Άβαταρ μέλους
By Isambard
#904163 Αυτόματο ήταν, μια χαρά μου φάνηκε μεν, αλλά πώς ακριβώς να το στροφάρω, δεν κατάλαβα;

Όσο για το χειριστήριο, για να κάνεις έναν απλό χειρισμό, έπρεπε να κάνεις 5 κλικ αριστερά ή δεξιά,και κάθε φορά να κοιτάς που είσαι και αν το έκανες καλά, εκεί που με το touchscreen απλά πατάς πάνω στην οθόνη με την μια και τέλος.

Δεν ξέρω αν το άλλαξαν και πότε,αυτό που είχα εγώ ήταν του 2025 και είχε 40.000 χλμ όταν το πήρα.

Μοτέρ και infotainment δυστυχώς αδικούν το αυτοκίνητο. Η Mazda πρέπει να κάνει συμμαχία με κάποιον άλλο κατασκευαστή, κινδυνεύει να κλείσει αν συνεχίσει έτσι και θα είναι κρίμα.
Άβαταρ μέλους
By saxon_747
Isambard έγραψε:Όσο για το χειριστήριο, για να κάνεις έναν απλό χειρισμό, έπρεπε να κάνεις 5 κλικ αριστερά ή δεξιά,και κάθε φορά να κοιτάς που είσαι και αν το έκανες καλά, εκεί που με το touchscreen απλά πατάς πάνω στην οθόνη με την μια και τέλος.

REALZEUS έγραψε:1000 φορές καλύτερο από το πατάς σαν αυτιστικός πάνω σε μια οθόνη που πρέπει να τεντωθείς για να την φτάσεις.

Δε χρειάζεται κουμπακια βρε. :rtfm:
Φωνητικές εντολές για κλήσεις, sms, spotify & GMaps.
Volume UP/DOWN και Mute απο τα κουμπιά στο τιμόνι.
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
Isambard έγραψε:πώς ακριβώς να το στροφάρω

Manual mode, ή βαθύ πάτημα στο γκάζι για να κατεβάσει ταχύτητα.

saxon_747 έγραψε:Φωνητικές εντολές για κλήσεις, sms, spotify & GMaps.
Volume UP/DOWN και Mute απο τα κουμπιά στο τιμόνι.

Σε μηχανήματα δεν μιλάω, θαρρείς και είμαι τρελός... :lol:
Άβαταρ μέλους
By Isambard
#904235 Ένα απλό SUV είναι, τι συζητάμε; Δεν με ενόχλησαν οι επιδόσεις του, αν και δεν βλέπω κανένα πλεονέκτημα σε ένα πολύπλοκο σχετικά μοτέρ για καθημερινή χρήση, σαφώς καλύτερο ένα μικρό με turbo.
Η Mazda πρέπει να προσπαθήσει να ακολουθήσει αυτό που ζητάει ο κόσμος και όχι να επιβάλει με το ζόρι αυτά που πιστεύει.
Άβαταρ μέλους
By dimik
#904236 Είναι τέλειο soccer mum/dad car κι εκει απευθύνεται.

< >