Γενικά αυτοκινητιστικά θέματα
Άβαταρ μέλους
By Geralt
#814555 Peugeot 208, Active Plus, 1.2/100
Τις τελευταιες ημερες, συζω πλεον με ενα μικρο λεοντα :lol:

Εκδοση στην οποια εχουν κανει καποιες εκπτωσεις, καθως απουσιαζει το ηλεκτρικο χειροφρενο και οι αυτοματοι υαλοκαθαριστηρες, αλλα απο την αλλη υπαρχουν οι νεες ανεσεις οπως αυτοματα φωτα, μεγαλη 10αρα οθονη με ΑΑ, υποβοηθηση λωριδας, προειδοποιηση για φρεναρισμα, cruise control

Εξωτερικη σχεδιαση φο-βε-ρη :metalo:
Το αμαξακι ειναι πανεμορφο απο οποια γωνια και αν το δεις, ειδικα η μασκα με τα δοντια LED ειναι εκπληκτικη. Ακομη και σε μουντα χρωματα οπως μαυρο/γκρι. Το εχω δει σε κοκκινο και ειναι head turner
Καλοι χωροι και πορτ μπαγκαζ, εργονομικες μικροθηκες για τα παντα

Η αναρτηση μου αρεσε παρα πολυ, ειναι οσο-τοσο μαλακη
Το κιβωτιο, χειροκινητο 6αρι ειναι απλα καλο. Σε σχεση με το 6αρι του VAG εχει μεγαλυτερες διαδρομες, σε σχεση με το ιδιο 6αρι της Stellantis προηγουμενων ετων, εχει καλυτερη ακριβεια ειδικα στην εναλλαγη 1ης-2ας

Το τιμονι, ειναι η αληθεια το φοβομουν αρκετα, διοτι ηταν ο λογος που ειχα αποριψει το 3008 κατα την ερευνα αγορας μου. Νομιζω οτι εκανα λαθος. Με ξενισε στην αρχη για τις πρωτες βολτες, αλλα μολις βρηκα την θεση που μου ταιριαζει, ειναι απολαυση. Ειδικα ο τροπος να το πιανεις απο το φλατ ανω μερος, σου δινει απιστευτη ανεση στην οδηγηση.
ΟΚ, το "ανταλλαζεις" με μια μειωση ορατοτητας του κεντρικου καντραν, βλεπεις το 80%, αλλα γρηγορα συνηθιζεται. Στο κατω κατω δεν χρειαζεται να βλεπεις συνεχεια τα συνολικα χλμ :hmmm:

Το μοτερακι εμενα με αφησε αναυδο. Ροπατο, δεν σε κρεμαει, ελαστικο και αρκουντως δυνατο για να σε μεταφερει με ανεση. Κοντα στο σπιτι μου εχω μια μεγαλη ανηφορα, τουλαχιστον 40% κλιση, οποτε ολα τα αυτοκινητα που οδηγω εκει τα "δοκιμαζω". Εχω τον ιδιο κινητηρα στο Grandland (1.2/130), αλλα σε αυτη την καροτσα τον αισθανομαι πιο δυνατο

Και παμε στα αρνητικα
Η ηχομονωση πασχει, βεβαια πανω απο τα 120χαω. ΟΚ το συγκρινω με μεγαλυτερο μοντελο, παρολαυτα, το ραδιοφωνο θελει ενταση για να το ακους κανονικα. Ο ηχος δεν ειναι απο το μοτερ, με 6η απλα γουργουριζει υπεροχα, κυριως ο δρομος σου ερχεται στην καμπινα

Ενω εχει φυσικο κουμπι για το on/off του aircon, οι ρυθμισεις αλλαζουν μονο μεσω οθονης. Επισης, το SS κλεινει μονο μεσω οθονης και οχι φυσικου κουμπιου. Για εμενα που εχω συνηθισει να το κλεινω απο κουμπι, ειναι λιγο εκνευριστικο

Πισω κολωνες ειναι αρκετα φαρδεις, σου κοβει αρκετο παραθυρο, σε οπισθεν σου κρυβει αρκετα

Cruise Control, αντι να το ενσωματωσουν στα υπολοιπα χειρηστηρια του τιμονιου, το εχουν σαν 3ο λεβιε-γκουμουτσα κατω απο το φλας. Ημαρτον. Σχεδιαση που παραπεμπει σε αλλες δεκαετιες, θυμαμαι το ειχε το 206 του 2005 :x

all in all, μια πολυ καλη προταση, ειδικα για μετακινησεις εντος πολης, δεν του λειπει τιποτα, ουτε εξοπλιστικα, ουτε απο χωρους, ουτε απο μοτερ, ουτε απο στησιμο. Απο εμενα ειναι ναι :yahoo:
Άβαταρ μέλους
By Geralt
edmond έγραψε:Πόσο κάνει όμως; :roll:

Α δεν ξερω
δεν ασχολουμαι με τετοια πεζα :s_tongue :lol:
Άβαταρ μέλους
By edmond
#814756 Toyota Yaris Cross και δε συμμαζεύεται.
Hybrid (για να μου ανάβει τα αίματα :lol: ), leasing στον πωλητή, αντικατάσταση σε ένα Octavia5 1.4 tsi dsg7 από το...2011. Ω ναι, μετά από 12 χρόνια που η avis έβγαλε άλλο 1 αμάξι της αξίας του σε μισθώματα, άρχισε να το σκέφτεται όταν μπήκε μέσα για 4η φορά για το dsg :superman: :lol:

Εικόνα

Εικόνα

Βασικά ήρθε μέσα σε 1 εβδομάδα και αυτό καθαρά από τύχη μιας και έπαιξε ακύρωση παραγγελίας από μια μανδάμ(έτσι μας είπαν). Οι χρόνοι αναμονής για δαύτο είναι οι γνωστοί...ατελείωτοι. Στο peak ξεπέρναγε χαλαρά τον χρόνο, τώρα έχει πέσει...μόλις στους πρπ 10 μήνες. Λολ.

Εικόνα

Η διχρωμία είναι και αυτή συμπτωματική. Προσωπικά μου καρααρέσει το συγκεκριμένο livery, βλέπω μερικά λευκά σκέτα και θεωρώ πως δεν του πάει καθόλου. Μόνο σε σκουρόχρωμα πιστεύω αλλά κολοκυθόπιτα κιόλας.
Το κουλό είναι πως το αμάξι είναι κατά βάση λευκό!! Το σκούρο είναι το έξτρα βάψιμο για να βγει η διχρωμία. Άνοιξα το πορτ μπαγκάζ και το είδα λευκό μέσα και μου έκανε εντύπωση. Σαν τα ταξί, που ανοίγεις τις πόρτες και βλέπεις μέσα το μαμίσιο χρώμα, το θεωρούν περιττό να συνεχίσουν το βάψιμο παραμέσα :lol:

Εικόνα

Χώροι έτσι κι έτσι. Νομίζω είναι μισή ιδέα πιο ευρύχωρο από το δικό μου(οι συγκρίσεις αναπόφευκτες) και αυτό καθαρά λόγω τζιποειδούς ύψους. Το καπτούρ πχ είναι σε άλλη κλάση.
Πλαστικούλια ωραία. Θα περίμενα ίσως λίγο καλύτερο φινjίρισμα αλλά στη σούμα νο πρόμπ.
Σίγουρα πάντως το λες δεμένο.

Εικόνα

Εξοπλισμός καλός. Αφού έχει και τα 4 παράθυρα αυτόματα, όλα καλά :lol: . Εξακολουθεί όμως ο εσωτερικός καθρέφτης να μην είναι αντιθαμβωτικός ή οι καθρέφτες να μην ανοιγοκλείνουν ηλεκτρικά. Εχμ guys, δεν κάνει 15 αλλά 25 χιλιάρικα κάπου έλεος :s_hang
Ηλεκτρονικά συστήματα πάντως άπαντα παρόντα, τους το δίνω. Τώρα δεν ξέρω αν έχει ή όχι προστασία οπίσθιας σύγκρουσης αλλά δε βαριέ κιόλας. Αισθητήρες παρκαρίσματος πάντως νιέντε, μόνο κάμερα. Full led checked.
Εικόνα

Μπαγκάζ καλούλι. Όταν ανοίγεις ίσως απογοητευτείς, βγαίνει όμως ο κλασικός πάτος και σώζει λίγο την κατάσταση. Εδώ πάλι το καπτούρ δέρνει, από πίσω και το 2008.
Εύκολη θέση οδήγησης και...πάμε. :innocent:
Εγώ γνωρίζω την υβριδική λογική και ξέρω τι να περιμένω. Ο συνάδελφος όμως που αρνείται να πιστέψει πως έχει πάρει μπρος απλά και μόνο έχοντας ξυπνήσει τα ρεύματα πατώντας το μπλε κουμπί, δυσκολεύεται λιγάκι :lol:
Τέλος πάντων, υπάρχει μια κάποια διαφορά στον περαιτέρω εξηλεκτρισμό του τροπέτου, θα περίμενα ίσως κάτι καλύτερο αλλά μπορεί και εγώ να ήμουν υπεραισιόδοξος. Ο κινητήρας μπαίνει σε λειτουργία προβλεπόμενα για να σπρώξει και ακούς την 3κύλινδρη χροιά. Όχι έντονα σαν aygo 15ετίας αλλά το καταλαβαίνεις. Πατώντας λίγο παραπάνω γκάζι ακούει πάντως. Σαφώς καλύτερα από το δικό μου και σε αυτό νομίζω βοηθά και το σαζμάν το οποίο γλιστράει λιγότερο, σίγουρα πιο σφικτό.
Η κατανάλωση την πρώτη μέρα που το οδήγησαν και οι...αγέννητοι, έδειξε 5.4 με 5.6!! Ο "ιδιοκτήτης" μου είπε πως και μέχρι εκεί είναι ικανοποιημένος vs των 9 με 11 που έκαιγε η όκτυ. Την επόμενη ήρθε με κερασμένους καφέδες :lol: μιας και έπεσε στα χαμηλά 4άρια. Την παραεπόμενη ψηλά 3άρια, βέβαια το κυνήγησε λίγο για να δει που φτάνει προς τα κάτω.
Σχετικά σφιχτούλι μπορώ να πω. Προσπάθησα να το ζουλήξω λίγο και δεν το ένιωσα πλαδαρό. Δεν του έκανα πάνω από 2-3 χλμ μέσα στο Περιστέρι και δεν μπορώ να πω περισσότερα. Θα το οδηγήσω στον καιρό περισσότερο και θα αναφέρω.
Αν θα το έπαιρνα; χμμμ...
Με 25(23 ξέρωγω;) για το υβριδικό, νομίζω πως δεν είναι υπερβολικά για αυτά που δίνει. Όταν για ένα κλιό πχ θες 20+
Το θέμα είναι ποιός θα τα δώσει αυτά τα 25. Μάλλον θα τα δώσει νεαρά βοηθούμενη του πατρός, νέο ζευγάρι με 2 δουλειές ο καθένας, άντε και με 1 παιδί, στα 2 μάλλον θα πέσει ζόρι.
Α ρε μτχ που σας χρειάζετε :shifty: :shifty:
Άβαταρ μέλους
By dimviii
edmond έγραψε:
Η διχρωμία είναι και αυτή συμπτωματική. Προσωπικά μου καρααρέσει το συγκεκριμένο livery, βλέπω μερικά λευκά σκέτα και θεωρώ πως δεν του πάει καθόλου. Μόνο σε σκουρόχρωμα πιστεύω αλλά κολοκυθόπιτα κιόλας.
Το κουλό είναι πως το αμάξι είναι κατά βάση λευκό!! Το σκούρο είναι το έξτρα βάψιμο για να βγει η διχρωμία. Άνοιξα το πορτ μπαγκάζ και το είδα λευκό μέσα και μου έκανε εντύπωση. Σαν τα ταξί, που ανοίγεις τις πόρτες και βλέπεις μέσα το μαμίσιο χρώμα, το θεωρούν περιττό να συνεχίσουν το βάψιμο παραμέσα :lol:

:dizzy: :dizzy: :dizzy: :dizzy: :dizzy:
Άβαταρ μέλους
By Focusman91
#814773 Εμένα πάντως σ αυτό το χρώμα, μ' αρέσει.

.
Άβαταρ μέλους
By dimik
#814780 Δεν μπορώ να πω με ταξίδεψαν στα 90s οι φώτο του εσωτερικού
Άβαταρ μέλους
By Geralt
#814786 Αν και χρωματικα βγαζει μια εσανς Σαλονικιου ταριφα, μ'αρεσει :iconcool:
Άβαταρ μέλους
By Geralt
georgetz έγραψε:Το λευκό του είναι όμορφο αρκεί να είναι πλυμένο και γυαλισμένο, όπως γενικά κάποια πράματα σε αυτή τη ζωή :oops:

τα πομολα πχ?
Άβαταρ μέλους
By georgetz
Geralt έγραψε:
georgetz έγραψε:Το λευκό του είναι όμορφο αρκεί να είναι πλυμένο και γυαλισμένο, όπως γενικά κάποια πράματα σε αυτή τη ζωή :oops:

τα πομολα πχ?

Είναι τόσο προτεταμένα στο Yaris Cross ? Δεν παρατηρήσα για να είμαι ειλικρινής :hmmm:

ΥΓ :shifty:

Ενδιαφέρον πάντως το Ibiza 1.0 95ps , ως εταιρικό :)
Άβαταρ μέλους
By Zeus
edmond έγραψε:Toyota Yaris Cross και δε συμμαζεύεται.
Hybrid

Παρατηρησες μηπως θορυβο κυλισης? Το οδηγησε συγγενικο προσωπο και τελικα το απερριψε υπερ του απλου Yaris Hybrid επειδη ειχε λεει τεραστια διαφορα σε θορυβο κυλισης :s_dunno
Άβαταρ μέλους
By MONMAN
#814875 Λάθος τα εχω κάνει test drive το ενα μετα το άλλο σε δρόμο που μπορούσα να αναπτύξω ταχύτατα
Το yaris cross εχει καλλίτερη κύλιση και την καταλαβαίνεις την διαφορά.
Το yaris hatchback εχει λιγότερους αεροδυναμικούς θορύβους και πηγαίνοντας προς Μάλγαρα που εχει σχεδόν πάντα πάγιο αέρα καταλαβαίνεις την διαφορά ακόμη και με 110-120.
Άβαταρ μέλους
By diplomat
dimik έγραψε:Δεν μπορώ να πω με ταξίδεψαν στα 90s οι φώτο του εσωτερικού

I beg to differ, νομίζω ότι αδικείς τα 90s εσωτερικά. :lol:

Εικόνα
Εικόνα

Πάντως και το Κροςς (εκτός από το γιάρις) υπάρχει κυριολεκτικά παντού. Πωλήσεις (προφανώς και εταιρικά) από άλλο ανέκδοτο, απλά σέβας.
Άβαταρ μέλους
By edmond
Zeus έγραψε:
edmond έγραψε:Toyota Yaris Cross και δε συμμαζεύεται.
Hybrid

Παρατηρησες μηπως θορυβο κυλισης? Το οδηγησε συγγενικο προσωπο και τελικα το απερριψε υπερ του απλου Yaris Hybrid επειδη ειχε λεει τεραστια διαφορα σε θορυβο κυλισης :s_dunno

Όχι δεν παρατήρησα, δεν ξέρω όμως πως είναι το απλό γιάρις.