Γενικά αυτοκινητιστικά θέματα
Άβαταρ μέλους
By axel12p
#74689 Φέτος οδήγησα πρώτη φορά στο εξωτερικό.
Βρισκόμουν στην δεξιά λωρίδα και ήθελα να βγω στην αριστερή για να προσπεράρω. Βλέπω ένα Golf να πλησιάζει με καμιά 20-30 επιπλέον χιλιόμετρα από εμένα. Προφανώς περίμενα για να περάσει πριν βγω αριστερά, αλλά από συνήθεια κάνω φλας για να ενημερώσω. Με το που βλέπει η οδηγός το φλας φρενάρει απότομα ώστε να με αφήσει να προσπεράσω. :lipsealed:

Εννοείται πως έμαθα και δεν το ξαναδοκίμασα σε όλο το υπόλοιπο ταξίδι. :)
Άβαταρ μέλους
By Morx
#74884 ΔΕΝ ΞΕΡΩ αν αρμοζει να το γραψω σε αυτο το τοπικ, αλλα δεν υπαρχει κατι σχετικο με ΖΩΑ παντος φυσης.

Βραδυ 23:00 γυρναω σπιτι. Λιγο πριν φτασω, σε μια αριστερη στροφη απο ενα στενο σε αλλο (οχι παραπανω απο 10χλμ/ω) ξαφνικα νοιωθω μια θηλια στο λαιμο μου και κοιταω τ'αστερια, κατι να με τραβαει πισω (ξαναλεω, απο το λαιμο!) και σχεδον να μου φευγει το τιμονι απο τα χερια.
Μονο με το μπροστα προλαβα ελαχιστα να φρεναρω. Παλι καλα που το αριστερο δεν τραβηξε συμπλεκτη και μου 'σβησε με 2α για να σταματησω.
Με τα χιλια ζορια το κραταω και δεν πεφτω.

Τυπας, στο δεξι πεζοδρομιο, ψωλοβρονταγε με τη φιλεναδα του, το σκυλι στο δεξι πεζοδρομιο στη γωνια μαλακιζοταν και το πρυσσομενο αυτοματου μαζεματος σχοινι .... μαυρο στο χρωμα ΔΕ ΦΑΙΝΟΤΑΝ ΚΑΘΟΛΟΥ. Μιλαμε για μια αποσταση 6 μετρα και βαλε απο τη μια μερια στην αλλη.

-ΡΕ ΠΑΛΙΚΑΡΙ ΕΙΣΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΑΛΑ ΣΟΥ ????
-Μα που να ξερω οτι θα περασει καποιος ετσι ξαφνικα.
-Ε να που περασα, δε φαινεται ΤΙΠΟΤΑ το κορδονι ειναι καταμαυρο του δειχνω, που θες να το προσεξω τελευταια στιγμη, καθεσαι εκει απο τη μια μερια απο την αλλη στα τυφλα, δεν ειδα το σκυλο σου πισω απο τον τοιχο.
-Ε σου φωναξα τελευταια στιγμη.
-Που θες να ακουσω μεσα απο το κρανος, τι φωναξες και τι ειπες; Προσεχε και κατσε διπλα στον σκυλο σου, καταλαβαινεις ποσο επικινδυνο ηταν αυτο;
Καταλαβαινεις οτι ημουν οριακα να πεσω;

Την λαβη ακομα την κρατουσε στο χερι του, ουτε για πλακα να την αφηνε, ετσι;
Δεν το συνεχισα γιατι νευριασα τοσο πολυ που δεν ηθελα να παρασυρθω και να κανω καμια χαζομαρα. Εκεινος κομπλαρε και δε ζητησε ουτε συγνωμη.

Στο λαιμο "καηκα" απο την τριβη και εχει μελανιασει απιστευτα, αρχικα ηταν αιματωμα. Στο κρανος υπαρχει ενα σημαδακι αριστερα χαμηλα απο το τριψιμο, οπου βρηκε πρωτο το σχοινι.
Οταν γυρισα σπιτι λοιπον και ηρεμησα, μου ηρθε φλασια που δεν σκεφτηκα να του πω εκεινη τη στιγμη.
1) Γιατι δεν αφησε τη γαμημενη λαβη! Ο σκυλακος μεσαιου μεγεθους. Αρκετη δυναμη ασκηθηκε.
2) ΠΟΣΟ ΒΛΑΚΑΣ μπορει να ειναι, που τη σηκωσε τελικα ψηλα, γιατι με τα χερια στο τιμονι, ο λαιμος μου ειναι σιγουρα 1+ μετρο πανω απο το εδαφος.
3) Δε ζητησε ουτε μια συγνωμη...
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#74930 Well το παρακάτω δεν είναι παράβαση ούτε απρεπής συμπεριφορά, όσο θέλω να πιστεύω τουλάχιστον.

Είμαι τις προάλλες στο κέντρο και πάω να παρκάρω (πρώτη φορά) στο polis park της Κάνιγγος, κατεβαίνω λοιπόν τον φαρδύ και διπλό δρόμο εισόδου και παρκάρω αμέσως αριστερά, για όσους ξέρουν.

Πάω κάνω τις δουλειές μου και γυρνάω για να φύγω. Κάνω όπισθεν και ανεβαίνω για να φύγω όταν φτάνω στην μπάρα και αντιλαμβάνομαι ότι είναι μόνο για είσοδο το δεξί ρεύμα :dizzy: Πω ρε πούστη λέω, πώς την πάτησα έτσι :lol: :oops: Έκανα εκεί τσίμα τσίμα όπισθεν και βγήκα από την "κανονική" έξοδο. Εν τω μεταξύ δεν είδα κάποιο απαγορευτικό από κάτω προς τα πάνω που να δηλώνει να |λογοκρισία| εδώ είναι είσοδος και όχι έξοδος!
Άβαταρ μέλους
By JBT
Morx έγραψε:...

Πριν από μερικά χρόνια πέθανε (αποκεφαλίστηκε) ένας εντουράς στην Ιταλία όταν απλά βόλταρε σε κάτι χωματόδρομους.

Ένας βοσκός είχε σκεφτεί να βάλει κάθετα συρματόπλεγματα (2 θαρρώ) σε ευδιάκριτο ύψος.

Ούτε να το φανταστώ δεν μπορώ... :sorry:
Άβαταρ μέλους
By Morx
CARυοθραύστης έγραψε:
Morx έγραψε:...

Πριν από μερικά χρόνια πέθανε (αποκεφαλίστηκε) ένας εντουράς στην Ιταλία όταν απλά βόλταρε σε κάτι χωματόδρομους.

Ένας βοσκός είχε σκεφτεί να βάλει κάθετα συρματόπλεγματα (2 θαρρώ) σε ευδιάκριτο ύψος.

Ούτε να το φανταστώ δεν μπορώ... :sorry:

Καρυοθραυστη ... το πρωτο πραγμα που περασε απο το μυαλο μου οταν εγινε οτι εγινε ... ηταν οτι ο τυπος αυτος εκανε κατι παρομοιο γιατι απο τη μια ειχε ξυλινη κολωνα της ΔΕΗ και απο την αλλη, πινακιδα σημανσης απαγορευσης δεξια.

Εχω δει ιδιο σκηνικο σε δασακι οταν καναμε εντουραδα με φιλους πριν μερικα χρονια. Εκτος μονοπατιου βεβαια... σε "σωστο υψος" για αποκεφαλισμο.

Go figure.... :hmmm:
Άβαταρ μέλους
By A-Viper7
leonp έγραψε:Αν δεν υπάρχει σήμα παραχώρησης προτεραιότητας, αυτος που μπαίνει ΑΠΟ ΔΕΞΙΑ έχει προτεραιότητα.

Tapatalk

:omg:
Άβαταρ μέλους
By pipinos1976
#78727 Σημερινά κόλπα γιατί για 1η φορά μετά από καιρό ήμουν εκνευρισμένος.

1. ΜΒ Ε200, χαμηλωμένη κτλ κάνει σφήνες στην Λ. Σχιστού. Πέραν του ότι ήμασταν μαζί σε κάθε φανάρι, αφού οι σφήνες δεν είχαν νόημα με αυτό το επίπεδο κίνησης, στο τέλος κατάφερε να προκαλέσει ατύχημα ή κάτι παρόμοιο = μποτιλιάρισμα 500m από το πουθενά.

2. Αναστροφή, λοιπόν, στο φανάρι που στρίβει προς τη βάση του ΠΝ και γυρνάω προς Πειραιά. Κινούμαι με 110 σε όριο 80. Από πίσω έρχεται ένα άσπρο Smart τελικιασμένο. Εύκολα με προσπερνάει και πέρασε το φανάρι κόκκινο και γλύτωσε το ατύχημα από θαύμα.

3. Πίσω από αυτόν έρχεται φορτηγό χρηματαποστολής της Brink (κάπως έτσι δε λέγεται;) με 120 περίπου. Φτάνουμε στις στροφές πριν την ευθεία που φτάνει στη Γρ. Λαμπράκη. Φτάνει δίπλα μου (αριστερή λωρίδα αυτός, δεξιά εγώ). Ενώ βρίσκεται ο μισός μπροστά μου (το φανάρι του οδηγού ήταν στην δεξιά μεσαία πόρτα του φορτηγού) το κόβει δεξιά, ενώ ανάβει φλας για ξεκάρφωμα. Πού θα πάω; Θα φρενάρω για να περάσει; Θα πέσει πάνω μου; Κόρνα διαρκείας μέχρι να κόψει πίσω μου, περνάω και στρίβει δεξιά. Βασικά, αν δεν είχα δουλειά, θα το ακολουθούσα μέχρι την τράπεζα και θα τον έδερνα. Και δεν είχα και την κάμερα να τον ξεφτιλίσω δημοσίως τον άσχετο.

4. Μέσω Σχιστού Κορυδαλλού Atos με μαμά και παιδί πηγαίνει με 20. Η μαμά γυρνάει και μιλάει στο παιδί και δεν κοιτάει το δρόμο. Μετά από 2km υπομονής κορνάρω για να πάει λίγο πιο φυσιολογικά, γιατί οι από πίσω εκνευρίζονταν και προσπαθούσαν να με προσπεράσουν. Μου κάνει κωλοδάχτυλο...!!! Την προσπερνάω, σε 200m φτάνουμε στο φανάρι (επιτέλους) και απαντώ: καρφώνω όπισθεν, απότομη επιτάχυνση, την βλέπω να πετάγεται από το φόβο, φρένο, πάω για το φανάρι. Κρατάει απόσταση στο φανάρι και αφήνει να την περάσουν 2-3 ακόμη για σιγουριά.

5. Επιστροφή μεσημέρι. Corolla G3 φτιαγμένη στην Καβάλας. Περιμένω στο φανάρι, ανάβει πράσινο, έρχεται με φόρα, περνάει, τον έχω μπροστά και τον παρατηρώ. Μέτρησα 17 αλλαγές λωρίδας μέσα σε 2 km. Αποτέλεσμα; στο τελευταίο φανάρι ήταν ακριβώς μπροστά μου. Μαζί του κι ένα Avensis που έκανε πιο επικίνδυνες αλλαγές με αποτέλεσμα ακριβώς το ίδιο. Τους έχασα όταν έστριψα προς Πειραιά, αλλά φαινόταν ότι θα συνεχίσουν το ίδιο τροπάριο, χωρίς αποτέλεσμα, όπως συνήθως. Ένα Punto Evo φτιαγμένο που ήταν μαζί τους έστριψε προς Χαϊδάρι, ευτυχώς με πιο αποτελεσματικές σφήνες (ήταν 3 αυτοκίνητα μπροστά στο φανάρι).

Καιρό είχα να εκνευριστώ όσο σήμερα, αλλά καμιά φορά βγαίνεις εκτός εαυτού βλέποντας ότι τελικά η κίνηση και όλα τα προβλήματα προέρχονται από άτομα που, ενώ δεν κινούνται γρήγορα (ΜΩΤ +1 του Μ.Ο.), κάνουν ό,τι μπορούν για να ενοχλήσουν τους υπόλοιπους.

Ευχαριστώ.
Άβαταρ μέλους
By Dimsabas
pipinos1976 έγραψε: Βασικά, αν δεν είχα δουλειά, θα το ακολουθούσα μέχρι την τράπεζα και θα τον έδερνα.

Απομόνωσα το σημαντικό, το ρεζουμέ.
Άβαταρ μέλους
By pipinos1976
#79389 Όταν κάνουν απόπειρα δολοφονίας αντιμετωπίζονται ανάλογα. Διάβασες το κείμενο; Έφτασε δίπλα, ανάβει ένα φλας για ξεκάρφωμα και τραβάει δεξιά να με πετάξει από το δρόμο, ώστε να αλλάξει 2 λωρίδες και να βγει στην έξοδο του δρόμου. Βασικά, χρειάζεται εκτέλεση επιτόπου ή δωρεάν παραχώρηση στον Μένγκελε για πειράματα.

Συνέχισε τώρα την ομαδοσυνεργατική μέθοδο μάθησης στο παιδί του και να είσαι σίγουρος ότι θα γίνει super οδηγός με τέτοια παραδείγματα.

Ευχαριστώ.
Άβαταρ μέλους
By Wagner669
pipinos1976 έγραψε:Όταν κάνουν απόπειρα δολοφονίας αντιμετωπίζονται ανάλογα. Διάβασες το κείμενο; Έφτασε δίπλα, ανάβει ένα φλας για ξεκάρφωμα και τραβάει δεξιά να με πετάξει από το δρόμο, ώστε να αλλάξει 2 λωρίδες και να βγει στην έξοδο του δρόμου. Βασικά, χρειάζεται εκτέλεση επιτόπου ή δωρεάν παραχώρηση στον Μένγκελε για πειράματα.

Συνέχισε τώρα την ομαδοσυνεργατική μέθοδο μάθησης στο παιδί του και να είσαι σίγουρος ότι θα γίνει super οδηγός με τέτοια παραδείγματα.

Ευχαριστώ.

Approved by Wagner669 :thumbsup:
Άβαταρ μέλους
By Focusman91
#83643 Ειμαι ενας ακομα που μπερδευτηκε και συνεχισε αναποδα στη μονοδρομημενη Γρηγοριου Λαμπρακη στον Πειραια. Και εβλεπα να ερχονται αμαξια κατα πανω μου. Συγχωρηστε με. :svivhaha: Δεν ερχομαι καθολου συχνα εκει κατω. :ninja:
Άβαταρ μέλους
By Focusman91
#83774 Κατι συζητάγαμε εκείνη την ωρα με τη συνοδηγο και δεν παρατήρησα ότι όλοι στριβαν δεξια λόγω υποχρεωτικής πορείας. Τι ντροπή αισθάνθηκα εκείνη τη στιγμή δε λεγεται. :/

.