Γενικά αυτοκινητιστικά θέματα

Πως χρησιμοποιείται το ESP?

26
33%
26
33%
2
3%
2
3%
6
8%
6
8%
6
8%
6
8%
Άβαταρ μέλους
By Orestis.D
#94324 Δε μπαινει και ποτε στη γρηγορη οδηγηση, μονο στις εξοδους σε ανηφορικες αν δεν εχει καλη προσφυση αναβοσβηνει λιγο το λαμπακι χωρις να σε κοβει.
Σε πιστα επισης δεν μπηκε ποτε, ουτε σε φουρκετα που εστριβα.. με το φρενο απο τα 100 στα 30. Δε με εχει ενοχλησει ποτε, μονη παραφωνια οι μπουκες, δε του αρεσει να εχουν μεγαλη υψομετρικη διαφορα οι 2 τροχοι, και να αλλαζουν υψος γρηγορα. Αλλα οκ το λυπαμαι το αυτοκινητο, μπουκες πολλες δε κανω.
Συπερασμα, παντα οn!
Άβαταρ μέλους
By kacey
#94336 γραφετε ωρε παλικαρια και τα αυτοκινητα να ξερουμε για ποιο μιλατε.
Άβαταρ μέλους
By NickNT
#94380 Στην περίπτωση μου, αναγκαστικά on μετά τα 50 χλμ/ώρα (C4 VTS THP). Με φθαρμένα ελαστικά ενεργοποιείται σχετικά συχνά, και ενώ μαζεύει το αυτοκίνητο με σωστό τρόπο, το φρενάρει υπερβολικά και σε ξενερώνει εάν επιδιώκεις γλιστρήματα με την ουρά κτλ. Ο δε ήχος που ακούγεται, φρικτός.

Αντίθετα, με τα ελαστικά σε καλή κατάσταση ενεργοποιείται πολύ σπάνια, και μάλιστα σου αφήνει περιθώρια να μαζέψεις την ουρά μόνος σου πριν παρέμβει. Όταν δε άλλαξα ελαστικά πέρσι, κυριολεκτικά σκέφτηκα μήπως είχε χαλάσει. Φυσικά, τις ταρζανιές τις ξεχνάς.

Γενικά, ωραίο ως antispin και για να μαζεύει τη μούρη, αλλά καπως killjoy με την ουρά. Πάνε οριστικά οι μέρες των ραβδών στρέψης και του "τα φθαρμένα ελαστικά πίσω". :-P

Χαίρομαι που υπάρχει πάντως, καθώς πλέον κι εγώ οδηγώ πιο στρωτά, και δεν είμαστε για καρδιοχτύπια όταν τύχει μια σβέλτη διαδρομή.

Θα έλεγα πάντως ότι τα λάστιχα είναι μακράν το πιο ουσιαστικό σύστημα ασφάλειας.
Άβαταρ μέλους
By Orestis.D
Orestis.D έγραψε:Δε μπαινει και ποτε στη γρηγορη οδηγηση, μονο στις εξοδους σε ανηφορικες αν δεν εχει καλη προσφυση αναβοσβηνει λιγο το λαμπακι χωρις να σε κοβει.
Σε πιστα επισης δεν μπηκε ποτε, ουτε σε φουρκετα που εστριβα.. με το φρενο απο τα 100 στα 30. Δε με εχει ενοχλησει ποτε, μονη παραφωνια οι μπουκες, δε του αρεσει να εχουν μεγαλη υψομετρικη διαφορα οι 2 τροχοι, και να αλλαζουν υψος γρηγορα. Αλλα οκ το λυπαμαι το αυτοκινητο, μπουκες πολλες δε κανω.
Συπερασμα, παντα οn!

Seat Ibiza 1.2 tsi sport
Άβαταρ μέλους
By JBT
#94428 Με αυτά που διαβάζω είναι να απορεί κάποιος πόσο ευσταθεί το μπαρμπαδιστικο δόγμα "καινούρια ελαστικά πίσω" :metalo:

Έχω μια αντίστοιχη ιστορία πολύ όμορφη να σάς διηγηθω, αύριο όμως που θα βρίσκομαι σε πισι :inlove:
Άβαταρ μέλους
By makis_kanatselis
makis_kanatselis έγραψε:Το δικο μου εχει και ευτυχως ειναι και σωστα ρυθμισμενο και απενεργοποιειται πληρως. Ετσι ενεργοποιημενο παντα στους δημοσιους δρομους και φυσικα σε λογικα ορια μου επιτρεπει να διασκεδασω ενω πιστα το βγαζω καθως εκει το περιβαλλον ενδεικνυται για πειραματσισμους.

Laguna 2 phase 2 gt
Άβαταρ μέλους
By junior gt
#94459 Στο cupra δεν απενεργοποιείται τελείως. Απενεργοποιείται μόνο σαν αντισπίν. Και μάλιστα θα έλεγα ότι είναι αρκετά παρεμβατικό και απότομο. Και δεν αφήνει τη ζωηρή ουρά να κάνει τα δικά της. Πραγματικά ποτέ δεν κατάλαβα την μερική απενεργοποίηση στα αυτοκίνητα χωρίς να υπάρχει και πλήρης. Μάλλον είναι έλλειψη εμπιστοσύνης στο στήσιμο που έχεις κάνει. Τέλως πάντων οδηγικά υπάρχει μια πολύ λεπτή ισορροπία μεταξύ του πιάνει το esp και έχει ξεκολλήσει λίγο η ουρά. Αν το πετύχεις καλώς αν σε κόψει στη σπάει. Οπότε όταν θες να κάνεις |λογοκρισία| εκτός του να βρεις τα όρια του αυτοκινήτου, πρέπει να βρεις και την ισορροπία αυτή. Το σουμπαρού δεν έχει τέτοια πράγματα του διαόλου οπότε ασχολείσαι μόνο με ουσιαστικά πράγματα :iconcool:
Άβαταρ μέλους
By Orestis.D
#94498 Στο απλο Ibiza παντως δεν ειναι καθολου παρεμβατικο, οταν μπει το χεις χασει ηδη εχεις μπει με τουλαχιστον +10, κι εχεις βγει απο τη λωριδα σου. Αν πατας γκαζι και εισαι ευγενικος με το τιμονι μπορεις ανετα να ριξεις αναποδιλικια. Εγω το κλασσικο που κανω για να παιξω ειναι να το αφηνω να φευγει στα 4 βιαζοντας λιγο το τιμονι μετα το apex. Σε βλεπουν οι αλλοι να βγαινεις με τις πορτες απο τη στροφη κι εχει πλακα.
Αν το χεις αμολησει κι εισαι χωρις γκαζι και κανεις βλακειες ναι, σου σπαει τα νευρα, αλλα ποιος ο λογος να το κανεις αυτο? :dizzy:
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
CARυοθραύστης έγραψε:Με αυτά που διαβάζω είναι να απορεί κάποιος πόσο ευσταθεί το μπαρμπαδιστικο δόγμα "καινούρια ελαστικά πίσω" :metalo:

Κάτι μπαρμπάδες στην Μισελέν το λένε αυτό. Άσχετοι γεράκοι, ούτε 10 πρωταθλήματα F1 δεν πήρανε, μόνο 5-6... :thumbsdown:
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
junior gt έγραψε:Πραγματικά ποτέ δεν κατάλαβα την μερική απενεργοποίηση στα αυτοκίνητα χωρίς να υπάρχει και πλήρης.:

Δεν ξέρω τι έχεις στο μυαλό σου, αλλά η μερική είναι πολλές φορές η χρυσή τομή.
Άβαταρ μέλους
By JBT
#94514 Άντε πάλι η ίδια πιπίλα με τη Μιτσελιν :slap:
Άβαταρ μέλους
By junior gt
#94533 Κατ'αρχήν μιλάω για το leon cupra.
Περι μερικής και ολικής απενεργοποίησης: κατ'αρχήν στο leon η (μερική) απενεργοποίηση δεν είναι ότι αφήνει λίγο μεγαλύτερες γωνίες, απλά αφήνει το σπινιάρισμα. Τίποτε άλλο. Λέω λοιπόν το εξής: από τη στιγμή που δίνεται η δυνατότητα ή η άδεια αν θέλετε στον οδηγό να απενεργοποιήσει το esp να πάρει δηλαδή ο ίδιος συνειδητά την κατάσταση στα χέρια του όταν θέλει να κάνει |λογοκρισία| ας τον αφήσουνε ελεύθερο να το κάνει. Άλλο το να έχεις και τη δυνατότητα ολικής και τη δυνατότητα μερικής απενεργοποίησης αλλά μόνο η δεύτερη δεν έχει νόημα κατά τη γνώμη μου. Στο μόνο που βοηθάει είναι σε κόντρες. Σε πίστα δεν το έχω οδηγήσει το leon για να δω μήπως βοηθάει στις εξόδους να χαζοσπινιάρεις ελαφρώς και να μη σε κόβει.
Σε δημόσιο δρόμο πάντως από υη στιγμή που δε σε ενδιαφέρει ο χρόνος αλλά το παιχνίδι η μερική απενεργοποίηση δε σου προσφέρει σχεδόν τίποτα.
Άβαταρ μέλους
By popolaros
#94536 η επιλογη : απενεργοποιηση μονο σε πιστα στην ψηφοφορια μονο γέλιο μου δημιουργει....