Σκέφτομαι βενζίνη ή ακετόνη ίσως, αλλά θα ήταν ασύμφορο.
Vagnar έγραψε:Η βενζίνη έχει πιο ψηλή θερμοκρασία αυτανάφλεξης από το diesel.
Pitt έγραψε:Vagnar έγραψε:Η βενζίνη έχει πιο ψηλή θερμοκρασία αυτανάφλεξης από το diesel.
Η είδηση (και η ερώτησή μου) αναφέρεται στο σημείο ανάφλεξης, όχι αυτανάφλεξης.
Επίσης η βενζίνη αν δεν κάνω λάθος έχει χαμηλότερο σημείο ανάφλεξης από το diesel.
Pitt έγραψε:Ναι, ξέρω.![]()
Ο κινητήρας ντίζελ (ή ντήζελ) ή ντιζελοκινητήρας είναι τύπος κινητήρα εσωτερικής καύσης στον οποίο η ανάφλεξη προκαλείται από την υψηλή θερμοκρασία που αναπτύσσεται λόγω της πολύ μεγάλης συμπίεσηςτου αερίου
Gasoline is a fuel for use in a spark-ignition engine. The fuel is mixed with air within its flammable limits and heated above its flash point, then ignited by the spark plug. To ignite, the fuel must have a low flash point, but in order to avoid preignition caused by residual heat in a hot combustion chamber, the fuel must have a high autoignition temperature.
Diesel fuel flash points vary between 52 and 96 °C (126 and 205 °F). Diesel is suitable for use in a compression-ignition engine. Air is compressed until it has been heated above the autoignition temperature of the fuel, which is then injected as a high-pressure spray, keeping the fuel-air mix within flammable limits. In a diesel-fueled engine, there is no ignition source (such as the spark plugs in a gasoline engine). Consequently, diesel fuel must have a high flash point and a low autoignition temperature.
melos86 έγραψε:... Νοθευμενο βιοκαυσιμο τυπου DIESEL ΚΙΝΗΣΗΣ με σημειο αναφλεξης τους 20 βαθμους κελσιου!
Vagnar έγραψε:Gasoline ...must have a low flash point... and a high autoignition temperature.
Diesel fuel must have a high flash point and a low autoignition temperature.
Pitt έγραψε:Με τι θα μπορούσε να είχε αναμίξει το καύσιμο ώστε να ρίξει τόσο χαμηλά το σημείο ανάφλεξης;![]()
Σκέφτομαι βενζίνη ή ακετόνη ίσως, αλλά θα ήταν ασύμφορο.
panos2171 έγραψε:Aυτό, η καλύτερη λύση είναι να πας με μπετόνι. Αν αρνηθούν κάνεις μια καταγγελία.
Ο Στρολ έχει καταφέρει το εξής. Ακολουθεί φαν φα[…]
Πήγα πρόσφατα στο χωριό του γαμπρού μου στο Διδυμ[…]
https://www.in.gr/2026/09/28/life/piso-apo-ti-mask[…]
Δεν ξέρω γιατι το ποσταρα εδω, μπορει καποιος να τ[…]
Υπάρχει και το Μπατούμι στη Γεωργία που είναι το α[…]
Δεν βάζω το χέρι μου στη φωτιά, αλλά νομίζω το στ[…]
Βλέπετε SKY και εκστασιάζεστε και εγώ που πέρασα σ[…]