Γενικά αυτοκινητιστικά θέματα
Άβαταρ μέλους
By pipinos1976
KWSN-Men έγραψε:Pipinos, ησουν εχθές το βράδυ στην Αθηνών-Πατρών;

Όχι, είμαι εδώ και μέρες στα ελληνοαλβανικά σύνορα και απολαμβάνω δροσιά. Είχα καιρό να μπω γιατί δεν έχουμε δίκτυο εδώ εκτός από 2ης γενιάς (αγαπώ Vodafone). Τυχαία δοκίμαζα τώρα αν μπαίνει και είδα ότι έγραψες, οπότε το ρισκάρω (30s φόρτωση σελίδας τουλάχιστον).

Είδες κανέναν με Astra να τρώει κλήση στην Ε.Ο. ή πήγαινε κανείς τάπα; εγώ με το φόρτωμα που έχει κάνει η γυναίκα (ξεπέρασε κάθε όριο πλέον) με το ζόρι να φτάσω το όριο, καθώς το αμάξι κινείται με βάρος στο όριο του θεωρητικού.

Ευχαριστώ.
Άβαταρ μέλους
By italakias
#147160 Πριν δυο βδομαδες αθηνων-κορινθου προς Πατρα.
Ειμαι στο δρομο με 4 λωριδες με καμια 100 χλμ και πριν πισω τον δρομο για Πατρα ,με περναει ενα μεγαλο ρενο σενταν.
Μετα απο λιγα δευτεολεπτα βλεπω εναν τροχονομο να βγαινει τρελαμενος μεσα στην μεση του δρομου και να κανει νοημα να σταματησει.Ο ανθρωπος χτυπιοταν πραγματικα.
Ο τυπος με το αμαξι κοβει δεξια και μετα απο λιγο περναω απο διπλα απο το μπλοκο.
Ενταξει λεω,για αλλη μια φορα λογο χαμηλης ταχυτητας δεν ειχα προβλημα.
Απλα μου εκανε εντυπωση γιατι οσες φορες ειχα περασει απο κει,το μπλοκο ηταν παρακατω στον δρομο που ειναι μονο για Πατρα ενω τωρα ξαφνιαστικα.

Τελικα οταν ταξιδευεις σε νομιμες ταχυτητες κανεις καλυτερο ταξιδι.|λογοκρισία| ειναι να σε σταματησει ο αλλος και να σε αρχισει στα προστιμα.Ειναι και δυσκολες εποχες για να πληρωνουμε .
Άβαταρ μέλους
By nass
#147189 Μπλόκο χτες στην άνοδο της Κατεχάκη αμέσως μετά το ΕΜΠ (εκεί που είναι το εργοτάξιο)
Ανέβαινα με τη μηχανή χαλαρά (100 χλμ.) και δεν ασχολήθηκαν μαζί μου.
Είδα καλά περιπολικό Peugeot 308 ? :hmmm:
Άβαταρ μέλους
By KWSN-Men
pipinos1976 έγραψε:
KWSN-Men έγραψε:Pipinos, ησουν εχθές το βράδυ στην Αθηνών-Πατρών;

Όχι, είμαι εδώ και μέρες στα ελληνοαλβανικά σύνορα και απολαμβάνω δροσιά. Είχα καιρό να μπω γιατί δεν έχουμε δίκτυο εδώ εκτός από 2ης γενιάς (αγαπώ Vodafone). Τυχαία δοκίμαζα τώρα αν μπαίνει και είδα ότι έγραψες, οπότε το ρισκάρω (30s φόρτωση σελίδας τουλάχιστον).

Είδες κανέναν με Astra να τρώει κλήση στην Ε.Ο. ή πήγαινε κανείς τάπα; εγώ με το φόρτωμα που έχει κάνει η γυναίκα (ξεπέρασε κάθε όριο πλέον) με το ζόρι να φτάσω το όριο, καθώς το αμάξι κινείται με βάρος στο όριο του θεωρητικού.

Ευχαριστώ.

Βασικά είδα Astra να κάνει βλαμμένες προσπεράσεις σε σημεία που οριακά προλάβαινε και άλλες φορές ανάγκαζε τον άλλον να φρενάρει για να χωρέσει κτλ και ετοιμαζόμουν να στην πω. :s_biggrin

Μια και ξέρεις τον δρόμο, με προσπέρασε (και άλλους) περίπου στο 142χλμ.

Τον ξαναβρήκα αργότερα.
Άβαταρ μέλους
By gianik
nass έγραψε:Είδα καλά περιπολικό Peugeot 308 ? :hmmm:

Καλα ειδες..
Δωρεα (μεταχειρισμενα) απο Γαλλικη Αστυνομια..
Άβαταρ μέλους
By pipinos1976
#148797 Μια ενημέρωση για τις κάμερες της Δ. Ελλάδας.

Η γνωστή κάμερα στο Ευηνοχώρι, στο ρεύμα προς Αντίρριο, δεν λειτουργεί. Την έχουν πυροβολήσει, οπότε θέλει επισκευή πριν τοποθετηθεί και πάλι μηχανισμός εκεί. Φυσιολογικό, μιας και έγραψε υπερβολικά πολύ κόσμο, λόγω σημείου.

Από τις υπόλοιπες κάμερες δουλεύει η μία, στο Κουκλέσι, στο ρεύμα προς Αντίρριο και πάλι. Βασικά, είδα ότι μέσα έχει τον μηχανισμό της κάμερας (μηχανή + φλας), γιατί ο ανιχνευτής δεν χτύπησε ποτέ.

Κατά τα άλλα ένα μπλόκο σήμερα στην Μακύνεια στο ρεύμα προς Ιωάννινα (το κλασσικό σημείο). Πολλοί έλεγχοι στην Ήπειρο από τους Συνοριακούς που έκαναν την εμφάνισή τους μετά από έναν χρόνο αποχή από το άθλημα. Εξοπλισμένοι με Navara σταματούν κυρίως αυτοκίνητα με Αλβανικές πινακίδες και από ελληνικά Opel Astra (κλασσικό αμάξι που παίρνουν οι Αλβανοί, λόγω αντοχής και οικονομίας). Για το γεγονός αυτός ακολουθεί βίντεο.

Ευχαριστώ.
Άβαταρ μέλους
By BASSstarlet
#148831 Για τα Astra, καλά θα ήταν να τα απέσυραν από κυκλοφορία.
Έχω βαρεθεί μια ζωή να τα βλέπω με αεροτομή και σχάρες οροφής.
Άβαταρ μέλους
By IKE
#148863 pipinos1976 αν κρίνω από τα βιντεάκια που ανεβάζεις οδηγάς σαν κότα οπότε απορώ γιατί ασχολείσαι με μπλόκα κλπ

ΜΠΛΩ
Άβαταρ μέλους
By pipinos1976
BASSstarlet έγραψε:Για τα Astra, καλά θα ήταν να τα απέσυραν από κυκλοφορία.
Έχω βαρεθεί μια ζωή να τα βλέπω με αεροτομή και σχάρες οροφής.

Μετά το σημερινό πρέπει να το αποσύρω κι εγώ. Δεν είναι ότι με θεώρησαν Αλβανό ή κακοποιό, αλλά ότι πήγαν να κάνουν έλεγχο στη μέση του δρόμου, πάνω στις στροφές, χωρίς να λογαριάζουν τις ζωές (τις δικές τους τις ρισκάρουν, την δικιά μου ας πούμε ότι δεν με ενδιαφέρει), κυρίως του παιδιού που είχα στο αυτοκίνητο. Άλλο να προσπερνάω σε διπλή γραμμή και ευθεία και άλλο να σταματάω πάνω στο apex για να δω αν ο οδηγός είναι Έλληνας ή από το Τουμπουκτού.

Τουλάχιστον, προς το παρόν, δεν έχω ούτε σχάρα, ούτε αεροτομή. Για το μέλλον βλέπουμε (αν μου κάτσει καμία περίπτωση όπως εκείνη πριν 2-3 χρόνια που είχα βρει OPC έτοιμο για καννιβαλισμό).

IKE έγραψε:pipinos1976 αν κρίνω από τα βιντεάκια που ανεβάζεις οδηγάς σαν κότα οπότε απορώ γιατί ασχολείσαι με μπλόκα κλπ

Το θέμα είναι ότι καμιά φορά δεν πηγαίνω σαν κότα. Αν περάσεις με double score σε ένα χωριό (π.χ. 90-100 σε όριο 50) είναι αρκετό για να την φας, ακόμη κι αν οδηγάς Ferrari. Και αντιστοίχως στην Ε.Ο. αν πας αντί για 120 με 170, έχεις μια κλήση στο τσεπάκι σου. Με το παιδί έχω κόψει εξαιρετικά πλέον τους ρυθμούς (γι' αυτό και αντιραντάρ κτλ τα φοράω μια φορά για να δω ποιες κάμερες δουλεύουν και τέρμα) και δεν χρησιμοποιώ ούτε καν το navi με τα μπλόκα. Πάντως, θέλω να ξέρω πού να φυλαχτώ γιατί ποτέ δεν ξέρεις πότε θα χρειαστεί ή πότε θα έχεις όρεξη να πας λίγο πιο γρήγορα.

Ευχαριστώ.
Άβαταρ μέλους
By IKE
#148932 Σα κότα πηγαίνεις, απλά όπως φαίνεται στα βίντεο δεν ξέρεις να οδηγάς ή/και έχεις χαμηλή αντίληψη γενικά και κάνεις επικίνδυνες άτσαλες κινήσεις.

πλο
Άβαταρ μέλους
By pipinos1976
IKE έγραψε:Σα κότα πηγαίνεις, απλά όπως φαίνεται στα βίντεο δεν ξέρεις να οδηγάς ή/και έχεις χαμηλή αντίληψη γενικά και κάνεις επικίνδυνες άτσαλες κινήσεις.

Αστυνομικός ή έχεις jammer στο αμάξι; Γιατί διαφορετικά με 70+ δεν περνάς από τα χωριά που περνάω χωρίς κλήση. Και, φυσικά, πίσω πινακίδα την έχεις βγάλει, έτσι δεν είναι; Ή έχεις και radar detector και κόβεις στις ενεργές κάμερες;

Γενικά, έχεις μπερδέψει την πραγματικότητα με τους αγώνες. Όλοι ξέρουν να στρίβουν, αλλά δεν σου εξασφαλίζει κανείς ότι μετά την στροφή δεν θα βρεις: (α) πέτρες και αλλά υλικά, (β) ζώα, (γ) νταλίκα ή άλλα οχήματα. Αν μπορέσω θα σου φτιάξω ένα βίντεο με τις συνθήκες που συναντάς. Πάντως ο τρόπος οδήγησης είναι τελείως διαφορετικός στην πραγματικότητα, αν, φυσικά, θες να είσαι ζωντανός στο τέλος της ημέρας (και το αμάξι με φυσιολογική φθορά).

Ευχαριστώ.
Άβαταρ μέλους
By KWSN-Men
pipinos1976 έγραψε:Μια ενημέρωση για τις κάμερες της Δ. Ελλάδας.

Η γνωστή κάμερα στο Ευηνοχώρι, στο ρεύμα προς Αντίρριο, δεν λειτουργεί. Την έχουν πυροβολήσει, οπότε θέλει επισκευή πριν τοποθετηθεί και πάλι μηχανισμός εκεί. Φυσιολογικό, μιας και έγραψε υπερβολικά πολύ κόσμο, λόγω σημείου.

Από τις υπόλοιπες κάμερες δουλεύει η μία, στο Κουκλέσι, στο ρεύμα προς Αντίρριο και πάλι. Βασικά, είδα ότι μέσα έχει τον μηχανισμό της κάμερας (μηχανή + φλας), γιατί ο ανιχνευτής δεν χτύπησε ποτέ.

Κατά τα άλλα ένα μπλόκο σήμερα στην Μακύνεια στο ρεύμα προς Ιωάννινα (το κλασσικό σημείο). Πολλοί έλεγχοι στην Ήπειρο από τους Συνοριακούς που έκαναν την εμφάνισή τους μετά από έναν χρόνο αποχή από το άθλημα. Εξοπλισμένοι με Navara σταματούν κυρίως αυτοκίνητα με Αλβανικές πινακίδες και από ελληνικά Opel Astra (κλασσικό αμάξι που παίρνουν οι Αλβανοί, λόγω αντοχής και οικονομίας). Για το γεγονός αυτός ακολουθεί βίντεο.

Ευχαριστώ.

Πέρασα εχθές και δεν πρόσεξα του Ευνηνοχωρίου, είδα όμως ξεχαρβαλωμένη αυτή της Βόνιτσας, στο ρεύμα προς Βόνιτσα.

Επίσης μου άναψαν φλας και απέφυγα μπλόκο 2 στροφές μετά τη γέφυρα της Αμβρακίας (στο ρεύμα προς Αθήνα). Ήταν το γνωστό μπλόκο του Ρίβιου που είχε έρθει πιο μπροστά. Στο Ρίβιο προφανώς έχει χάσει την αποτελεσματικότητά του καθώς όλοι περνάνε με 50.
Άβαταρ μέλους
By pipinos1976
#149032 Μιας και αναφέρθηκες στο Ρίβιο μου ήρθε στο μυαλό κάτι που σχετίζεται με αυτό που έγραψε ο ΙΚΕ πιο πάνω. Πέρυσι δύο συγγενείς, υποψιασμένοι και γνώστες της περιοχής τσίμπησαν κλήση. Ο ένας με 65 και ο άλλος για 70 & διπλή γραμμή (την ώρα που περνούσε τρακτέρ που έστριβε στο χωριό). Άρα, το να πηγαίνεις +30-50 του ορίου σημαίνει ότι πηγαίνεις εξαιρετικά γρήγορα πλέον.

Για την κάμερα στο Ευηνοχώρι: Θα πρέπει να την δεις φάτσα. Την έχουν πυροβολήσει χαμηλά, στο φλας, και λίγο πιο πάνω. Θα δω αν φαίνεται στο βίντεο που πηγαίνω Μεσολόγγι, αλλά δεν νομίζω να έχει η κινέζικη κάμερα τέτοια λεπτομέρεια.

Ευχαριστώ.
Άβαταρ μέλους
By Χρήστος Λάππας
KWSN-Men έγραψε:Επίσης μου άναψαν φλας και απέφυγα μπλόκο 2 στροφές μετά τη γέφυρα της Αμβρακίας (στο ρεύμα προς Αθήνα). Ήταν το γνωστό μπλόκο του Ρίβιου που είχε έρθει πιο μπροστά. Στο Ρίβιο προφανώς έχει χάσει την αποτελεσματικότητά του καθώς όλοι περνάνε με 50.

Το Ρίβιο είναι κατοικημένη περιοχή; Αν ναι, από την στιγμή που πλέον όλοι περνούν από εκεί με 50, το μπλόκο έχει αποδείξει την αποτελεσματικότητα του.
Άβαταρ μέλους
By pipinos1976
#149046 Η αποτελεσματικότητα έχει αποδειχθεί, αλλά δεν ήταν αυτός ο στόχος, αλλά η αφορμή. Αν ήταν αυτός ο στόχος θα εμφανιζόταν συνέχεια εκεί, στην κατοικημένη περιοχή, και δεν θα πήγαινε πιο νωρίς για να συγκεντρώσει πελάτες. Ο πραγματικός στόχος είναι το χρήμα και αυτό κυνηγούν.

Ευχαριστώ.