Γενικά αυτοκινητιστικά θέματα
Άβαταρ μέλους
By Zorz
Yugo_para_siempre έγραψε:Δηλαδή Γιώργη αν το είχες πάει μαλακωσά, χωρίς ρίσκα, θα έφτανες την ώρα που έπρεπε, ώστε να μην περιμένεις.

:s_howdy

Παρεμπιπτόντως, οι ιστορίες 'λογοκρισίες στον περιφερειακό' αρχειοθετούνται στο λήμμα 'κομίζω γλαύκας εις Αθήνας, κάρβουνο στο Newcastle, κλπ'

Επίσης βλέπω λαμπάκι σε καντράν από VAG...

Εικόνα

'
Άβαταρ μέλους
By bill33
Serf έγραψε:Εδώ χρειάζεται φωτογραφία με 3D Ευαγγελάτου μες το καντράν!!

Σε εικονίτσα που κρέμεται απο τον μεσαίο καθρέπτη!!
Άβαταρ μέλους
By George_Prix
edmond έγραψε:No risk no life...γατάκια :lol:

Ή οπως αλλιως λενε τα Αγγλακια, no pain no gain :s_yes

Αλλα στην προκειμενη φαση Εδμονδιε, το ρισκο το πηρε ο λαζογερμανος με το Μ5 που τον εβγαλα εκτος του σεηφ ζοουν του (με 110 στον περιφερειακο :s_laughat ) και τον αναγκασα να πιασει κανενα 180αρι ( :s_empathy ) οταν καταλαβε οτι τον κυνηγαω. Επισης.... που πα ρε Καραμητρο? Ξες με ποιο μπουστη πα να τα βαλεις? Ξες ποσες 100αδες φορες εχει κατεβει το συγκεκριμενο σημειο με τα οσα? Ξες πως αρχιζει και σκληραινει το γερικο καβλι του καθε φορα που ζυγωνει αυτη την αριστερη την καμπερωμενη τη στροφη? Γατακι, α γατακι :thumbsdown:

Κοντολογις επαιζα εντος εδρας. Για μενα ηταν μια ακομα μερα στο γραφειο :s_cool

Yugo_para_siempre έγραψε:Δηλαδή Γιώργη αν το είχες πάει μαλακωσά, χωρίς ρίσκα, θα έφτανες την ώρα που έπρεπε, ώστε να μην περιμένεις.

Δε φταιω εγω Γιουγκο μου, για μαλακωσα ξεκινησα ο (ορθοδοξος) χριστιανος :innocent:

Αλλα οταν καποιος παει αργα και με το που του παιζω τα φωτα μουτρωνει κι αρχιζει να τρεχει, η διαδικασια ειναι συγκεκριμενη και η συνταγη αλανθαστη!
1) Ριχνω ενα χριστουλακι με το που το κανει.
2) Μια παναγιτσα με το που κατεβαζω 1-2 σχεσεις στο κιβωτιο κι ακουω τη γρια να σκουζει.
3) Παταω το ποδι στο γκαζι λες και θελω να τρυπησω το θολο.
4) Την ωρα που καταλαβαινω οτι κερδισα του ριχνω και κανενα πιο λαητ καντηλι επειδη με αναγκασε να ξεφυγω (παλι). Κανενα θεουλη, κανενα ξεσταυρι, κανενα "γαμω το μνι που σε γλυστραε", ηρεμα πραγματα!

Zorz έγραψε:Επίσης βλέπω λαμπάκι σε καντράν από VAG...

Αυτη η εφημεριδα που διαβαζεις ειναι παλια :shifty:

Το περιβοητο "τσεκ εντζιν" της Βαγκ μονο για μια περιοδο μου αναβε στα 200τοσα χιλιαδες χιλιομετρα που εχει κανει. Αλλαξα το ΜΑΦ κι εκτοτε δεν το εχω ξαναδει. Σχεδον 25 χρονια αμαξι που μαλιστα εχει φαει ΤΟ γαμησι, μια φορα με αφησε στο δρομο απο αντλια νερου, κλαιν.

Το λαμπακι που λες ειναι το αντισπιν το οποιο απενεργοποιω καθε φορα με το που βαζω μπροστα το αμαξι. Στην οδηγηση που κανω εγω, το αμαξι ειναι ΠΟΛΥ αργοτερο με το αντισπιν στο ΟΝ. Αν και θα φανει παραξενο σε μερικους, υπο προυποθεσεις με εχει θεσει ακομα και σε κινδυνο, επειδη κοβει πολυ περισσοτερο γκαζι απο οτι πρεπει κι επισης για μεγαλυτερη διαρκεια απο την απαιτουμενη που θα επρεπε να κοψει. Δηλαδη να στριβω μια στροφη οριακα και στην εξοδο να σκαω τερμα γκαζι ωστε να βγω σκοπιμα με το ενδεδειγμενο 10-20% σπινιαρισματος, Εκει το αντισπιν κοβει πολυ γκαζι ξαφνικα οποτε η μπροστοκουνα πεταει κωλο. Εγω βλεπω τον κωλο να ξεκολλαει ατσαλα (εφοσον παω οριακα), παιρνω αναποδο τιμονι και μετα εκλιπαρω να ξαναδωσει το γαμηδι τερμα γκαζι ωστε να μπορεσω να μαζεψω τον κωλο. Η καθυστερηση μεχρι να δωσει γκαζι σε συνδυασμο με τον τρομο μου οτι το παω για τροπετο, ειναι αρκετος χρονος για μια χριστοπαναγια.

Σας τα ειχα πει και παλιοτερα τα ιδια και οι περισσοτεροι γελουσατε. Σε καποια φαση ειχε ποσταρει ο γιγαντας ο Μπουσο ενα βιντεακι με τον Πατσουρεα και παρηγορηθηκα οταν ειδα οτι και μερικοι αλλοι καυλογκαζοι παλαιας κοπης καταλαβαινουν τι εστι αγωνιστικη οδηγηση. Δειτε στο 1'.50" :metalo:
Τελευταία επεξεργασία από George_Prix και 20 Ιούλ 2025, 22:34, έχει επεξεργασθεί 3 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By Giuseppe Busso
Dimitris_P έγραψε:Εμένα πιο περίεργο μου φάνηκε που ο μπουσος απόλαυσε οδήγηση με το Aygo.

Να μην σου φαίνεται. Είναι μια διαδρομή με πολύ κλειστές φουρκέτες που μπορείς να τοποθετείς αναλόγως το (αδύναμο) αυτοκίνητο και από την στιγμή που κρατάς τιμόνι και το στρίβεις, αν σου αρέσει η οδήγηση τότε το απολαμβάνεις.

Είναι αυτό που μέσες άκρες σας λέει και ο συνστρίφτης Ζορζ Πρι. Αν ξεφεύγεις από τα (χαμηλά) όρια τέτοιων αυτοκινήτων, έχει πλάκα. Όπως πλάκα έχει ένα καροτσάκι στο σούπερ μάρκετ που πας με μηδαμινά χιλιόμετρα. Πίστεψέ αν σε βάλω συνοδηγό στο Leon και στο Aygo, θα απολαύσεις περισσότερο το Aygo. Στο άλλο θα μου πεις να κόψω. :lol:
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#894090 Είχα το ξαδερφάκι του Aygo πριν το Civic, το Cuore, είχε την ίδια μηχανή οπότε το ξέρω. 107,C1, Aygo, Cuore.

Κι εγώ όταν το είχα το απολαμβανα, δεν λέω το αντίθετο, αλλά όταν έχω κάτι μεγαλύτερο όπως κι εσύ το Λεόν τότε μου φαίνεται λίγο περίεργο. Ποτέ δεν έχω αναπολησει οδηγικά εκείνες τις εποχές εκτός αν βρίσκω μικρότερες θέσεις πάρκινγκ που δεν χωράω

Λαδακια σου τσιμπάει; Ποιας χρονολογίας έχεις και πόσα χλμ?
Άβαταρ μέλους
By Giuseppe Busso
Dimitris_P έγραψε:Είχα το ξαδερφάκι του Aygo πριν το Civic, το Cuore, είχε την ίδια μηχανή οπότε το ξέρω. 107,C1, Aygo, Cuore.

Κι εγώ όταν το είχα το απολαμβανα, δεν λέω το αντίθετο, αλλά όταν έχω κάτι μεγαλύτερο όπως κι εσύ το Λεόν τότε μου φαίνεται λίγο περίεργο. Ποτέ δεν έχω αναπολησει οδηγικά εκείνες τις εποχές εκτός αν βρίσκω μικρότερες θέσεις πάρκινγκ που δεν χωράω

Λαδακια σου τσιμπάει; Ποιας χρονολογίας έχεις και πόσα χλμ?

Το έχουμε από τον Ιούνη του 2020, το πήραμε καινούριο και είναι το facelift μοντέλο. Έχουμε διανύσει κάτι παραπάνω από 30Κ χλμ εκ τότε. Δεν έχω παρακολουθήσει τα λάδια του αλλά είσαι ο δεύτερος που με ρωτάει τόσο πρόσφατα. Ένας στην Μονεμβασιά με έπιασε και με ρώτησε το ίδιο γιατί αγόρασε ένα μτχ pre-fl Aygo και του έκαιγε φουλ λάδια μέχρι που πήγε σε ένα συνεργείο και του είπαν να του πετάξουν μια μτχ μηχανή πάνω με 2Κ euro.

Ρε συ, για να μην παρεξηγηθώ, κι εγώ το Λεόν ήθελα να έχω εκεί αλλά απόλαυσα γενικά και τη διαδρομή και την οδήγηση. Ο μόνος λόγος που συνήθως δεν το παίρνω τα καλοκαίρια, είναι λόγω θάλασσας. Ούτε στον ήλιο θέλω να το παρατάω, αλλά ούτε μπορεί να πάει σε κάποια μη ασφάλτινη διαδρομή για καμιά παραλία. Βάλε αλάτια, μαγιό και βάλε βγάλε ομπρέλες κλπ. Θα με πιάσει εγκεφαλικό...

Στα υπόλοιπα που είπες όπα θέσεις πάρκινγκ, οικονομία καυσίμου, ε δεν έχει αντίπαλο. Και έχει και 5 πόρτες.
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#894092 Δεν έχεις θέμα με λάδια τότε. Αυτό ήταν στα aygo που έβγαιναν μέχρι το 2016, αν θυμάμαι καλά, μετά το άλλαξαν και επίσης τώρα έχει γίνει πιο "αμάξι", παλιά ήταν ένα κουβαδάκι.

Giuseppe Busso έγραψε:Ρε συ, για να μην παρεξηγηθώ

Δεν υπάρχει λόγος παρεξήγησης ούτε υπάρχει λόγος να δικαιολογείσαι. Το γουστάρισες και το έκανες, λήξις :iconcool:

Αν ήξερα τότε ότι θα παντρευτώ τότε θα το κράταγα για την :inlove:

Αλλά και τώρα καλά χέρια το έχουν και το βλέπω πού και πού. Είχε πάει παντού κι αυτό το άτιμο. Σκλι :metalo:
Άβαταρ μέλους
By Giuseppe Busso
#894093 Η αλήθεια είναι ότι κι εγώ το έχω αγαπήσει. Το πήραμε και με την οθόνη μέσα για Carplay/AA το οποίο προσθέτει πολλούς πόντους.
Είναι πολύ αξιόπιστο και πολύ οικονομικό.

Πριν λίγες βδομάδες του έβαλα κάτι Ling Long ελαστικά μετά από παρότρυνση φίλου και ενθουσιάστηκα συγκριτικά με κάτι σκουπίδια γερμανικά Continental (όχι εσένα μωράκι μου SportContact7) πρώτης τοποθέτησης που είχε και το αμάξι μεταμορφώθηκε μετά από 5 χρόνια με τα φρέσκα λάστιχα. Το είχα πάει και για το σέρβις του πρόσφατα που αλλάξαμε λαδόφιλτρα και έναν ιμάντα A/C και το αμάξι είναι στα ντουζένια του.
Έχω σκεφτεί μήπως να το βελτιώσω λίγο :shifty:
Αυτό καμιά πιο ελεύθερη εξάτμιση και ένα φίλτρο πρόγραμμα, τι παίρνει επιπλέον μετά τα 72 που έχει; :hmmm:
Άβαταρ μέλους
By markvag

Λάθος, είναι πιο σημαντικό το να ριψοκινδυνεύσουμε να σκοτωθούμε ή / και να σκοτώσουμε κανέναν από το να αργήσουμε 2 λεπτά ή (ακόμα χειρότερα) να μας περάσει κάποιος στο δρόμο! :rtfm: :rtfm:

Τί πιο λογικό από το να κάνουμε σφήνες με 200 στην κίνηση του περιφερειακού για να μην μας περάσει κανείς! :rtfm:
Άβαταρ μέλους
By George_Prix
#894107 Παλι καλα θεουλη μου που ειναι γερος και δυνατος ο Μαρκοβαγκος. Αργησε 2 μερες να μας παπαγαλισει αυτα που γραφει μεσα στο κορρεκτ.κομ και φοβηθηκα οτι ειχε κανενα ατυχημα με την ασυλληπτη-σωστη-νομιμη-ενδεδειγμενη ταχυτητα των 50 χιλιομετρων που κινειται :s_tongue
Άβαταρ μέλους
By BARHonda
#894108 Γιώργη μέσα σε όλη αυτήν την πλάκα που κάνεις για τον τρόπο οδήγησής σου, το μόνο που εύχομαι είναι να μην πάρεις κανένα στο λαιμό σου σε περίπτωση στραβής. Δεν μπορώ να καταλάβω που είναι η μαγκιά που τόσο περήφανα περιγράφεις σφήνες 100+ χλμ/ώρα σε κίνηση. Εσύ ρίχνεις καντήλια σε αυτόν με την Μ5 και όλοι οι υπόλοιποι καντηλιάζουν εσένα