xenos έγραψε:Η αλήθεια είναι ότι και εκεί να μείνει, δεν έχω πρόβλημα. Από το 10 του μάζντα είναι ήδη αρκετά καλύτερο. Η απορία μου έχει να κάνει με το κατά πόσο καίει περισσότερο ένα καινούριο αυτοκίνητο.
Με το Focus III (1.6 turbo, 150 ίπποι) έχω παρόμοια κατανάλωση με αυτήν που είχε το Clio II (1.4, 100 ίπποι), αν και οι διαφορές των δύο κινητήρων είναι χαώδεις...
xenos έγραψε:Στα πρώτα 1000 χλμ, η κατανάλωση είναι στο 8.1-8.2 (κυρίως εντός) σε 116i. Παίζει να πέσει όπως λένε ορισμένοι;
Μία η άλλη είναι.
Θα πέσει λίγο λόγω στρωσίματος αλλά παράλληλα θα ανέβει λόγω τρόπου οδήγησης. Αν υποθέσω ότι δεν του κάνεις "ιταλικό στρώσιμο" αλλά το πάς γλυκά - γλυκά, όταν στρώσει και δεν θα το λυπάσαι τόσο, θα σου τσιμπήσει προς τα επάνω.
Govus έγραψε:Αυτό που κάποτε λέγαμε "είναι άστρωτο" κλπ., απλά δε νομίζω να ισχύει τη σήμερον...
Γιατί; Τι άλλαξε ξαφνικά στους ΚΕΚ και δεν το πήρα χαμπάρι; Μήπως τους ροντάρουν στα εργοστάσια και τους παραδίδουν "στρωμένους";
Orestis.D έγραψε:Αναψαν τα πρωτα air condition για το ετος...
Πανεπιστημιουπολη-Ανω Βριλησσια με 2 ατομα και air condition, μεσω περιφερειακης Υμητου και ταχυτητες 100-120 με 27 βαθμους εξωτερικη θερμοκρασια 6,3λτ/100χλμ.
Σημειωση το αυτοκινητο φοραει πιο ελευθερο φιλτρο της pipercross στο φιλτροκουτι.
Seat Ibiza 1.2 tsi
Αν δε χτυπήσει 34αρι δεν αναβει aircondition.

.
Pitt έγραψε:Govus έγραψε:Αυτό που κάποτε λέγαμε "είναι άστρωτο" κλπ., απλά δε νομίζω να ισχύει τη σήμερον...
Γιατί; Τι άλλαξε ξαφνικά στους ΚΕΚ και δεν το πήρα χαμπάρι; Μήπως τους ροντάρουν στα εργοστάσια και τους παραδίδουν "στρωμένους";
Οπωσδήποτε όχι... Απλά η κατεργασία των μετάλλων και η συναρμολόγηση στα εργοστάσια έχουν βελτιωθεί ανά τις δεκαετίες και δεν χρειάζεται να κάνεις πλέον χιλιάδες χλμ. για ν' "ανοίξει το μοτέρ".
Η προσεκτική (γενικά) χρήση ενός κινητήρα βέβαια όσο είναι "καινούριος" δεν αναιρεί το παραπάνω.
Anonymous Founder έγραψε:Στην περιφερειακή Υμηττού, αν πηγαίνεις με τόσα, ετοιμάσου για κλήση από τις σταθερές κάμερες στο μέλλον...
Πηγαινω εδω και 4 χρονια καθε μερα ετσι και δε με εχει φωτογραφισει ποτε τιποτα, κοβω στα 80 στις καμερες.
Ακομα χειροτερα για την καταναλωση δηλαδη...
).Για την διαδρομή σπίτι - σχολείο - σπίτι υπολογίζω περίπου 30km εντός πόλης (νομίζω ότι μου βγαίνει κάπου στα 28km κατά μέσον όρο, αν βάλουμε όλα τα σχολεία μαζί).
Η βόλτα που πήγα ήταν εξαιρετικά χαλαρή (PSL+10), αλλά είχα και 5km μποτιλιάρισμα στην Ε.Ο. Αθηνών - Κορίνθου στο ύψος του Σκαραμαγκά.
Αθήνα - Ζευγολατιό πήγα από την παλιά Ε.Ο. με χαμηλές ταχύτητες και αναμμένο το AC. Ζευγολατιό - Ναύπακτο πήγα από την Ν.Ε.Ο. με τα έργα. Στο κομμάτι Κιάτο - ΣΕΑ Αιγίου πήγαινα δαιμονισμένα. Προσπερνούσα ό,τι υπήρχε στο δρόμο (θα ανέβει σχετικό βίντεο), από όπου υπήρχε χώρος, ενώ είχα και το AC αναμμένο.
Ρίο - Ναύπακτο - Πάτρα - Ναύπακτο πήγα χαλαρά (PSL +10).
Ναύπακτο - Αθήνα πήγα φυσιολογικά (λόγω έργων) μέχρι Ακράτα και μετά άρχισα να ανεβάζω ρυθμούς, μέχρι το κομμάτι Ζευγολατιό - Σχιστό, όπου πήγαινα μονίμως PSL +20-30 (και 40 και 50, αλλά για λίγο).
Η κατανάλωση ήταν φυσιολογική και με έσωσε η χαμηλή κατανάλωση στο everyday commuting λόγω άνεσης στα ωράρια του σχολείου, αλλά και η Π.Ε.Ο. που οι ταχύτητες ήταν χαμηλές (60-100) και η κίνηση ελάχιστη.
Ευχαριστώ.
Οι απαντήσεις χρηστών ίσως περιέχουν διαστρεβλώσεις
Το κανάλι μου στο YouTube:
https://www.youtube.com/user/pipinos1976/videos
Προσωπική επικοινωνία:
http://www.forum.odigein.com
https://www.kickstarter.com/projects/go ... the-street
nido έγραψε:Ενδιαφέρον προτζεκτάκι....
όταν είχαν οι κορόλλες πράσινο και πορτοκαλί φωτάκι στο καντράν αυτοί ήταν αγέννητοι
nido έγραψε:Ενδιαφέρον προτζεκτάκι....
OBD BT adapter: 6$
Torque App: 3$
Total: 9$ -> Mission Accomplished
Όπως λέει και ο Chris, τι να πει και η BMW δηλαδή
Εγω αυτο που θα χαιρομουν να εβλεπα θα ηταν ενα trip computer ακριβειας ως προς την τρεχουσα καταναλωση.
Ξερει ο κατασκευαστης το fuel flow απο τα μπεκακια, η ECU γνωριζει ποσα ms ειναι το ανοιγμα τους και η πιεση της αντλιας ειναι σταθερη.
ΓΡΑΨΕ ρε ρημαδι, 6l/100 ... οχι 4 οχι 5.
Τα περισσοτερα ειναι "στο περιπου" το οποιο "περιπου" συμπαρασυρει και τα χιλιομετρα που εμφανιζει μεχρι να ξεμεινεις και ολους τους αλλους μετρητες.
Οι διαδρομες που πηγα ηταν.
Πατρα κανα 4 φορες, και ενα πηγαινε ελα Αθηνα που μετα τη Κορινθο που ανοιγει ο δρομος δεν επεσα κατω απο 140, επαιζα σταθερα 140-180. Στα Πατρα Αιγιο λογω δρομου δε τρεχω αντε το πολυ 130χλμ να κανω καμια προσπεραση πριν τα κολωνακια, μεσα στα κολωνακια με 80-100 χλμ. Συνολο καυσιμων που γεμισα ηταν 60 ευρω τη μια, και την αλλη 62 που πηρε το αμαξι με τιμη καυσιμου στο 1.57 κατα μεσο ορο δηλαδη 77.7 λιτρα καυσιμο. Μεση καταναλωση η γριουλα στα 6.7 λ/100χλμ. Οχι και ασχημα πιστευω για ενα 1600ρι 11 χρονων!
Και αν την παρακολουθείς μπορείς να κάνεις σημαντική οικονομία, 1-2 χιλιοστά λιγότερο γκάζι μπορεί να μην κάνουν ορατή διαφορά στην ταχύτητα αλλά ρίχνουν μισό λίτρο.
Η πιο πάνω συσκευούλα το καλό που τους θέλω είναι να λειτουργεί και σαν ένδειξη κόφτη, όπως F1 που λένε κι αυτοί, μπλε, πράσινο, κίτρινο, κόκκινο στον κόφτη. Αυτό είναι σωστό βοήθημα για όλες τις καταστάσεις και όχι μόνο της οικονομικής οδήγησης.