Γενικά αυτοκινητιστικά θέματα
Άβαταρ μέλους
By George_Prix
nikos έγραψε:
George_Prix έγραψε:
dimviii έγραψε:και αν σου σπασουν τζαμι απο κλοπη? Ναυλον και ταινια μεχρι να ληξει το 6μηνο?

Αυτο να σου πω την αληθεια δεν το πολυφοβαμαι...

Το αμαξι το παρκαρω μεσα σε αυλη και τα μικρα διαστηματα που το παρκαρω στο δρομο φροντιζω να μη φαινεται ΤΙΠΟΤΑ προκλητικο μεσα στο αμαξι. Ουτε καν σακουλα απο σουπερ μαρκετ που θα μπορουσε να τους κεντρισει το ενδιαφερον.

Τεσπα, μια ιδεα ειπα. Εμενα μεχρι τωρα μου εχει αποφερει πολλα λεφτα κερδος παντως. Πιθανοτατα κι αλλοι που δεν τους εχουν σπασει κλεφτες ποτε το τζαμι, να κανουν τις πραξεις και να δουνε οτι "τσαμπα" πληρωσαν θραυση τα τελευταια 30 χρονια :s_dunno
12 ευρώ το χρόνο μου βγαίνει η θραύση κρυστάλλων.
Θα κάτσω να μπω σε μια διαδικασία αν το σπάσουν να κάνω στο άλλο εξάμηνο κάλυψη θραύσης για να γλυτώσω 12 ευρώ όλη τη χρονιά?
Θα κυκλοφορώ με σακούλα στο τζάμι μέχρι να λήξει η παλιά?
Αν φτάσω σε αυτό το σημείο τότε κακώς κυκλοφορώ με αμάξι γιατί δε θα είμαι ικανός ουτε ποδήλατο να συντηρήσω.
Φαντάζομαι σε πιο σοβαρά θέματα που θα είναι φρένα ή μηχανικά τι εκπτώσεις θα έκανα.
Όχι φιλε

Καλα μη βαρας :s_tongue

Παντως σε γενικες γραμμες κραταμε στην ακρη του μυαλου μας το εξης:
Ολες οι ασφαλειες, τα συνταξιοδοτικα προγραμματα κτλ, ειναι φτιαγμενα για να βγαζει λεφα η μπανκα, η εταιρια.

Σου παιρνουν εσενα για παραδειγμα σε ολη τη ζωη σου 1000 € για θραυση. Ειναι υπολογισμενο οτι κατα μεσο ορο ο καθε οδηγος θα δωσει 500 € για σπασμενο τζαμι σε ολη τη ζωη του. Καποιοι ειναι ατυχοι (ή κουτοι που αφηνουν μια τσαντα στο καθισμα του συνοδηγου) και μπορει να πληρωσουν 2000 € σε ολη τους τη ζωη. Με βαση το νομο των πιθανοτητων ομως (με τον οποιο υπολογιζουν την κερδοφορια τους οι εταιριες), συμφερει να μην πληρωσεις ΠΟΤΕ για θραυση. Αρκει βεβαια να εισαι ικανος να εχεις ενα κομποδεμα και να πληρωσεις το σπασμενο τζαμι οταν κατσει η στραβη.

Ομοιως τα ενσημα που πληρωνουν οι εργαζομενοι. Μπορει καποιος να δωσει 100χιλιαρικα σε ολη τη ζωη του και απο συνταξη στα γεραματα προλαβαινει να παρει πισω τα 60 χιλιαρικα κατα μεσο ορο (τυχαιο νουμερο). Επισης συμφερει να μην πληρωσεις ΠΟΤΕ γαμησιατικα για ενσημα. Αλλα επειδη κανενας (ή σχεδον κανενας) δε θα φτασει στα γεραματα εχοντας κρατησει αυτα τα 100 χιλιαρικα που εδωσε για ενσημα στην ακρη, προφανως και αποτελει ενα καλο αποκουμπι να ξερεις οτι εχεις μια συνταξη για τα γεραματα σου.

Ομοιως με την ασφαλεια υγειας. Ειναι υπολογισμενο οτι κατα μεσο ορο ο καθε ενας θα χρειαστει για νοσηλεια, φαρμακα κτλ πολυ λιγοτερα απο οσα θα πληρωσει συνολικα στη ζωη του για ασφαλιστρα. Εκει χανουν πολλα λεφτα οι πολλοι και "κερδιζουν" οι ατυχοι που θα τους κατσει καμια βαρια αρρωστια ή κανενα ατυχημα. Προσοχη στα εισαγωγικα το "κερδιζουν" για να μην αρχισετε να με βριζετε κιολας!

Προφανως δεν προτεινω να μην κανει καποιος ασφαλεια ζωης, ασφαλεια στο αυτοκινητο, να μην κολλαει ενσημα κτλ. Απλα μη σας ακουγεται τοσο τρελο κατι που ειναι κερδοφορο με βαση το νομο των πιθανοτητων, τον οποιο εκμεταλευονται οι εταιριες για να μας πινουν το αιμα!
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#841109 Για τα τζάμια, διαφωνώ. Γενικώς, είναι τόσο συχνό αλλά και ακριβό, που νομίζω δεν αξίζει να μην πληρώσεις την ασφάλεια θραύσης. Προσωπικά, έχω ενεργοποιήσει αυτή την ασφάλεια 4 φορές, σε όλα τα αυτοκίνητα που είχα στην κατοχή μου από το 2006 και δώθε.
Το ενδιαφέρον είναι πως μου έχει χρειαστεί και στα εταιρικά, στο προηγούμενο για τζάμι που μου έσπασαν για να κλέψουν, σε ετούτο για το παρμπρίζ, ενώ και στην BMW έχω αλλάξει επίσης το παρμπρίζ.
Η διαφορά στο κόστος είναι αρκετά μικρή, δεν αξίζει να μην την έχεις.
Άβαταρ μέλους
By George_Prix
Anonymous Founder έγραψε:Για τα τζάμια, διαφωνώ. Γενικώς, είναι τόσο συχνό αλλά και ακριβό, που νομίζω δεν αξίζει να μην πληρώσεις την ασφάλεια θραύσης. Προσωπικά, έχω ενεργοποιήσει αυτή την ασφάλεια 4 φορές, σε όλα τα αυτοκίνητα που είχα στην κατοχή μου από το 2006 και δώθε.
Το ενδιαφέρον είναι πως μου έχει χρειαστεί και στα εταιρικά, στο προηγούμενο για τζάμι που μου έσπασαν για να κλέψουν, σε ετούτο για το παρμπρίζ, ενώ και στην BMW έχω αλλάξει επίσης το παρμπρίζ.
Η διαφορά στο κόστος είναι αρκετά μικρή, δεν αξίζει να μην την έχεις.

Ισως εισαι απλα απο τους ατυχους. Ισως γραφεις πολυ περισσοτερα χιλιομετρα απο το μεσο ορο (κατι που προφανως αυξανει την πιθανοτητα να σου σπασει το τζαμι απο πετραδακι). Ισως παρκαρεις σε περιοχη υψηλης επικινδυνοτητας κλοπης (αν στο σπασανε κλεφες). Ισως λογω της δουλειας σου κινεισαι περισσοτερο σε περιοχες με χωματα και πετραδακια. Και παλι σε ολη σου τη ζωη αν βαλεις κατω τους αριθμους, πιθανοτατα θα καταληξεις στο οτι θα ηταν καλυτερα να μην ειχες πληρωσει ΠΟΤΕ θραυση κρυσταλων. Κι αν οχι εσυ, σιγουρα η πλειοψηφια των οδηγων θα καταληξει σε αυτο το συμπερασμα μετα απο 50-60 χρονια στο τιμονι.

Και φυσικα οχι γιατι το λεω εγω. Γιατι το λενε οι αριθμοι. Δε γινεται να βγεις κερδισμενος απο κατι που εχει μελετηθει ωστε να σου "τρωει" τα λεφτα. Το τρωει παλι σε εισαγωγικα, γιατι μιλαμε για μια υπηρεσια που επιλεγει καποιος να πληρωσει ωστε να ειναι πιο ηρεμος οταν ερθει η κακια η ωρα.

Ενα αλλο παραδειγμα ειναι το τζοκερ. Σου λεει το τυχερο παιγνιο "καθε 100€ που μπαινουν μεσα, κραταω τα 70€ και επιστρεφω στους πελατες τα 30€". Σιγουρα σε καποιους ανοιξε ο πατος και πιασανε την καλη τους. Αλλα η συντριπτικη πλειοψηφια των παικτων ειναι προφανως χαμενοι, εφοσον ο νομος των πιθανοτητων δε χανει ποτε ΣΕ ΒΑΘΟΣ ΧΡΟΝΟΥ!
Άβαταρ μέλους
By g8777
#841133 Ισως παλι να ειναι ο δευτερος ανθρωπος στην παγκοσμια ιστορια της αυτοκινησης που δεν εχει τρακαρει ποτε στη ζωη του. :shifty:
Άβαταρ μέλους
By George_Prix
g8777 έγραψε:Ισως παλι να ειναι ο δευτερος ανθρωπος στην παγκοσμια ιστορια της αυτοκινησης που δεν εχει τρακαρει ποτε στη ζωη του. :shifty:

Αυτο δεν το καταλαβα Τζι. Μπορεις να το εξηγησεις? :hmmm:
Άβαταρ μέλους
By George_Prix
edmond έγραψε:Αρκεί να αναρωτηθείς ποιός είναι ο πρώτος. :roll:

Ουτε του Τζι τη σποντα επιασα, ουτε τη δικη σου :dizzy:

Ας πει καποιος στα ισα αυτο που θελει να πει, να καταλαβω κι εγω ο χαζος ρε παιδες...
Άβαταρ μέλους
By g8777
George_Prix έγραψε:
g8777 έγραψε:Ισως παλι να ειναι ο δευτερος ανθρωπος στην παγκοσμια ιστορια της αυτοκινησης που δεν εχει τρακαρει ποτε στη ζωη του. :shifty:

Σε στουκα με ζημια στο παρμπριζ , μαντεψε ποιος θα χριστοπαναγιαζει τα 8 ευρω της θραυσης κρυσταλλων που λυπηθηκε να δωσει.

Γιωργο για το μοντελο σου κοιταζω στην carglass, κοστος παρ-Prix 4800 € :omg:
Άβαταρ μέλους
By socratesn
#841143 Πάντως γενικά όποιος έχει τύχει να εμπλακεί σε αποζημίωση από ασφάλεια ξέρει πολύ καλά πως δε πληρώνεις για τις πιθανότητες να τύχει κάτι, αλλά για το piece of mind πως στα τέτοια σου αν τύχει κάτι.
Και αντικειμενικά αυτό είναι ένα κόστος ψυχικής ηρεμίας που δε πληρώνεται ούτε με 10 ούτε με 20€ το εξάμηνο :inlove:
Άβαταρ μέλους
By George_Prix
g8777 έγραψε:
George_Prix έγραψε:

Σε στουκα με ζημια στο παρμπριζ , μαντεψε ποιος θα χριστοπαναγιαζει τα 8 ευρω της θραυσης κρυσταλλων που λυπηθηκε να δωσει.

Γιωργο για το μοντελο σου κοιταζω στην carglass, κοστος παρ-Prix 4800 € :omg:

Εφοσον πηγαινε για μενα η τρολλια, θα σε μαλωσω γιατι δε με παρακολουθεις προσεκτικα :x

Εγω δεν ειπα οτι δεν εχω τρακαρει ποτε στη ζωη μου. Ειπα οτι εχω τρακαρει 4 φορες. Στα 18 και λιγες μερες εβγαλα το διπλωμα και γινανε και τα 4 τρακαρισματα στα επομενα 2-4 χρονια (δε θυμαμαι ακριβως το χρονικο διαστημα). ΕΥΤΥΧΩΣ δεν τρακαρα τα προηγουμενα χρονια που οδηγουσα χωρις διπλωμα. Μολις το πηρα το διπλωμα ξετσουτσουρεψα και αρχισα τις χοντραδες :lipsealed:

Τα 2 πρωτα τρακαρισματα ηταν σε πεζοδρομιο. Γιατι πηγαινα στο δρομο λες και ημουνα στην πιστα. Μετα καταλαβα οτι ο δρομος δεν εχει χωμα και λαστιχα στην ακρη οπως η πιστα και καταλαβα οτι πρεπει να πηγαινω στα 8/10 το πολυ στα 9/10 ωστε να μη βγω απο το δρομο. Στερνη μου γνωση... :innocent:

Τα επομενα 2 τρακαρισματα μου πεταχτηκαν απο ΣΤΟΠ και με πληρωσαν. Αλλα η ευθυνη ηταν 100% δικη μου γιατι πηγαινα με πολλα και δεν υπηρχε περιπτωση να σταματησω. Επισης οταν πας με τοσα πολλα δεν προλαβαινει καν να σε δει ο αλλος και περναει το ΣΤΟΠ με το δικιο του. Εκτοτε καταλαβα οτι πρεπει να σκεφτομαι οτι δεν ειμαι μονος μου στο δρομο και οτι πρεπει να υπολογιζω ακομα και μια πιθανη μαλλακια που θα κανει ο αλλος. Στερνη μου γνωση... :innocent:

Με τα λιγα με τα πολλα, εδω και 28 χρονια δεν εχω κανει ουτε γρατζουνια στο αμαξι. Α, ξεχασα... Μια φορα με το φορτηγο στο παρκαρισμα, ειχα κανει μια μικρη γρατζουνια (απο αυτες που διαφημιζουν τις αλοιφες :shifty: ) στο δικο μου ΙΧ το Ρενω που ηταν διπλα :s_tongue

Αλλα η ΓΑΜΑΤΗ ( :s_yes ) στατιστικη μου, που γινεται ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΓΑΜΑΤΗ ( :s_yes ) με δεδομενο οτι τρεχω σαν τρελος μεχρι σημερα που ειμαι 50 χρονωνε, δεν ειναι λογος τρολλιας. Γιατι δεν το επαιξα χερας που δε χρειαζεται ασφαλεια και θραυση κρυσταλλων. Αναφερθηκα σε ενα σκεπτικο που ισχυει για ολους, χεραδες και κουλαδια. Οποιος θελει το καταλαβαινει (ακομα κι αν δεν ειναι διατεθειμενος να το ακολουθησει) οποιος δε θελει, μπορει να σκεφτει "τι λεει παλι ο βλακας ο Πριξ". Εχω συνηθισει στη ζωη μου να με θεωρουν βλακα οσοι δε μπορουν να παρακολουθησουν καν το διαφορετικο τροπο σκεψης μου, οποτε καλη καρδια :s_drinks

Οσο για το μελλοντικο τρακαρισμα και ποσο κοστιζει το παρμπριζ, ξερω οτι μπορει να γινει. Ξερω οτι μπορει να τρακαρω μαζεμενες σε 1 χρονο οσες φορες δεν τρακαρα τα τελευταια 28 χρονια. Αλλα δεν το σκεφτομαι τοσο μακρια το πραμα ωρε Τζι. Εγω με το λιγο μυαλουδακι που εχω, σκεφτομαι το σημερα και δε μου κοβει να σκεφτω για το αυριο. Και οταν μπαινω στο γαμημενο το αμαξι, ΒΛΑΚΩΔΩΣ νομιζω οτι ειμαι ο Ζουπερμαν. Μετα θυμαμαι οτι δεν εχει γινει καμια αναφορα για κρυπτονιτη στο Ελλαδισταν και το ξεζουμαω. Το μονο πραγμα που γουσταρω τοσο πολυ να κανω στη γεματη προβληματα ζωη μου :metalo:
Άβαταρ μέλους
By George_Prix
socratesn έγραψε:Ρε Τζωρτζ, ούτε το χρόνο να κάτσεις να γράψεις το σεντόνι δεν αξίζει το 10ευρο :ninja:

g8777 έγραψε:Ενα ποστ απο πανω σου. Μελετα το.

Παιδες δε διαφωνω για την ψυχικη ηρεμια. Απλα δε γουσταρω να δωσω ουτε ευρω σε κατι που ειναι μελετημενο για να μου τα τρωει. Επισης οπως ειπα ΒΛΑΚΩΔΩΣ πιστευω οτι δε θα τυχει σε μενα η στραβη κι αισθανομαι ασφαλης ακομα κι οταν δε θα επρεπε. Ειμαι ανωμαλος-περιεργος-χαζος. Δεκτον :s_cool
Άβαταρ μέλους
By socratesn
#841167 Όσες φορές προέκυψε κάτι ατυχές (καμία με δική μου ευθύνη) το θέμα με Hellas Direct λύθηκε σε ώρες, όχι μέρες.
Για μένα λήγει εκεί το θέμα ασφάλεια.

Από κει και πέρα όπως σε όλα τα πράγματα στη ζωή είμαστε μάγκες μέχρι να χτυπήσει τη δικιά μας πόρτα. Κάποιοι αυτό το χτύπημα το κοστολογούν λίγο, κάποιοι το κοστολογούν ανεκτίμητα. Σεβαστό, αλλά δεν είναι να αποτελεί και κάποιο αξιοθαύμαστο μανιφέστο τρόπου ζωής :lol:
Τα πάντα εκεί έξω είναι προγραμματισμένα να "μας τα παίρνουν", ακόμα και εσύ από τον εργοδότη σου, αυτό δε σημαίνει πως δεν υπάρχει Upside και για τις δύο μεριές σε μία συναλλαγή. :s_whiteflag