Γενικά αυτοκινητιστικά θέματα
Άβαταρ μέλους
By Chuckie V2.0
#95593 10.3 - 10.4 lt/100km η (δίλιτρη) τσέχα, σταθερά (δείγμα 7000 km). Όπως έχω προαναφέρει, Εθνική έχει δείξει σε ταξίδι και 7.9 (αρχή με τέλος), αλλά πλέον, χειμώνας γαρ, κινείται εντός των τειχών.

Κίνηση εντός Αθήνας (όχι κέντρο) με Α.Ο. στην καθημερινή μετακίνηση. Φυσικά με τα απαραίτητα "ξεσπάσματα" (σπίτι - Α.Ο. - γραφείο δείχνει 9.3, αλλά έχουμε και occasional ξεσπάσματα και σκαρφαλώνει στα 10.4)

Στο γραφείο δέχομαι την χλεύη "πετρελαιάκηδων " με τα 5 και 6lt/100km τους και με την σειρά μου χλευάζω "οικογενειάρχες" που πήραν θεόβαρα ατμοσφαιρικά πολυμορφικά και καίμε σχεδόν τα ίδια...Ευτυχώς έχω και συνήγορο υπεράσπισης τον Prof. Η τρομοκρατία του πετρελαίου δεν θα περάσει, έτσι Prof?
Άβαταρ μέλους
By NickTG
#95680 Μοντέλο: Toyota RAV4
Έκδοση: mk2 facelift 2000cc βενζίνη
Διαδρομή: μικτή χρήση
Κατανάλωση: 8.3λ/χλμ
Μ.Ω.Τ. : 27χλμ/ω
Σημειώσεις: Με βάση τι λέει το trip computer από το οποίο δεν έχω παράπονο μέχρι τώρα. Χαλαρή χρήση.
Άβαταρ μέλους
By NickTG
#96635 Ίσως, αλλά δεν μπορείς να πας ΙΚΕΑ να αγοράσεις κρεβάτι! :s_tongue
Πάντως ένα ποδήλατο θέλω κάποια στιγμή για διαδρομές που όντως δεν χρειάζεται το RAV αλλά προς το παρόν δεν μένει τίποτα.
Άβαταρ μέλους
By Govus
#105048 Επιχείρησα το Αθήνα-Θεσσαλονίκη (Νέα Ραιδεστός συγκεκριμένα) χωρίς διόδια (πλην των δύο τελευταίων σε Αιγίνιο και Μάλγαρα) :ninja: ...
Αν εξαιρέσουμε πως για το ταξίδι χρειάζεται σχεδόν ένα δίωρο παραπάνω, απόλυτα ικανοποιημένος έμεινα με την κατανάλωση του Focus : χρειάστηκε για 635 χλμ. (ταξίδι+κάποιες μικροδιαδρομές πέριξ του προορισμού) 6,07 λίτρα/100 χλμ. (ο υπολογιστής έλεγε πάλι λιγότερα, 5,7 λίτρα :roll: ), με μ.ω.τ. 56 χλμ/ώρα.
Όταν δε φουλάρισα στη Θεσσαλονίκη, μου έδειχνε θεωρητική αυτονομία μετά το γέμισμα σχεδόν 920 χλμ. :lol: ...
Άβαταρ μέλους
By JimClark
#105288 Ψιλο εφικτό να 5αρίσει (έστω κ με μικρή διαφορά.) Η διαφορά του trip comp μπορεί να είναι ακόμη μικρότερη αν τα 2 φουλαρίσματα ήταν π.χ. το ένα χαλαρό κ το άλλο τραβηγμένο.

(αν πριν τη μέτρηση ο ένας γέμισε και μετά το πρώτο ήχο γεμίσματος συμπλήρωσε 0.2 λίτρα για στρογγυλοποίηση και στο δεύτερο γέμισμα ο άλλος συμπλήρωσε 1 λίτρο τότε επιβαρύνεσαι άτυπα αυτό το έξτρα λίτρο στα χιλιόμετρά σου)

Με την ίδια λογική μπορεί να είναι μεγαλύτερη η διαφορά του trip comp.

υγ1.Αυτό το ΑΤΗ στο sprit monitor? Αρτινές πινακίδες;
υγ2. εγώ, εδώ. http://www.spritmonitor.de/en/detail/549075.html
Άβαταρ μέλους
By pipinos1976
#105495 Τον τελευταίο καιρό οδηγούσα σχεδόν αποκλειστικά στην πόλη (άντε και ταξίδι Αθήνα - χωριό και πίσω), με κατανάλωση που έπαιζε +/- στα 8L/100km, δηλαδή κάπου 1L/100km λιγότερο από αυτό που δίνει η Opel για πόλη (8,9L/100km). Μετά τις γιορτές, όμως, κάτι τα παιδιά που πήγαιναν 4ήμερες εκδρομές (Β΄ Λυκείου), κάτι τα προγράμματα που τρέχουν στα σχολεία και χάνουμε μαθήματα (άρα δεν πηγαίνω από το ένα σχολείο στο άλλο, αλλά μένω στο κανονικό μου, άρα δεν έχω μετακινήσεις σε κίνηση), είχα αρκετό χρόνο και αφενός οδηγούσα από και προς τα σχολεία φυσιολογικά (δηλαδή τηρώντας τα όρια - εντάξει με +10-20km/h στην χειρότερη), αφετέρου πήγα με το αυτοκίνητο μία εξαιρετικά χαλαρή βόλτα (ολομόναχος) μέχρι την Κόρινθο από την Π.Ε.Ο. Έτσι, γεμίζοντας σήμερα που η Shell έχει προσφορά, είδα μια πολύ καλή κατανάλωση (6,11L/100km) που, στην πράξη, είναι ακόμη χαμηλότερη, μιας και γέμισα μέχρι που έφτασε η βενζίνη ψηλά στο λαιμό και κόντευε να χυθεί έξω.

Γενικότερα πάντως, η κατανάλωση που έχω τόσο καιρό που καταγράφω (με πολλά km σε πόλη φέτος) είναι στα 6,9L/100km και δεν πέφτει μακριά από το 6,7-6,8L/100km (7,1L/100km δίνει ως μέση η Opel) που είχα γράψει στο άλλο forum παλαιότερα (με λίγα km σε πόλη τότε) και είχε φανεί εξωπραγματική (και είχα δεχθεί και επιθέσεις). Κλείνοντας, αν υπολογίσουμε ότι εκτός πόλης η Opel δίνει 5,9L/100km (με τον παλιό τρόπο μέτρησης 50% με 90 και 50% με 120) είναι εύκολο να καταλάβει κάποιος ότι σταθερά με 5η και 80-100 η κατανάλωση μπορεί να πέσει ακόμη και κάτω από τα 5L/100km, αρκεί ο δρόμος να βοηθά (χωρίς υψομετρικές διαφορές) και η κίνηση να είναι ευνοϊκή (π.χ. το ρεκόρ κατανάλωσης στην Βόνιτσα με αυτονομία της τάξης των 1100km με ένα γέμισμα και έχοντας χάσει αρκετό καύσιμο στο κυνήγι του Ιταλού με το Cherokee από την Πάργα μέχρι την Πρέβεζα).

http://www.spritmonitor.de/en/detail/488616.html

Ευχαριστώ.
Άβαταρ μέλους
By Orestis.D
#106022 Αναψαν τα πρωτα air condition για το ετος...
Πανεπιστημιουπολη-Ανω Βριλησσια με 2 ατομα και air condition, μεσω περιφερειακης Υμητου και ταχυτητες 100-120 με 27 βαθμους εξωτερικη θερμοκρασια 6,3λτ/100χλμ.
Σημειωση το αυτοκινητο φοραει πιο ελευθερο φιλτρο της pipercross στο φιλτροκουτι.
Seat Ibiza 1.2 tsi
Άβαταρ μέλους
By xenos
#106097 Στα πρώτα 1000 χλμ, η κατανάλωση είναι στο 8.1-8.2 (κυρίως εντός) σε 116i. Παίζει να πέσει όπως λένε ορισμένοι; :hmmm:
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
xenos έγραψε:Στα πρώτα 1000 χλμ, η κατανάλωση είναι στο 8.1-8.2 (κυρίως εντός) σε 116i. Παίζει να πέσει όπως λένε ορισμένοι; :hmmm:

Αμέ, αν πας πιο αργά... :svivhaha:
Αν θέλεις μαθήματα, ευχαρίστως να βοηθήσω. Εγώ κάνω κάτι απλό: δεν κοιτάζω ποτέ την κατανάλωση και δεν λυπάμαι ποτέ το γκάζι. Αυτό έχει πολύ καλά αποτελέσματα: δεν αγχώνομαι ποτέ για την κατανάλωση και δεν ασχολούμαι με το να την μειώσω. Οπότε, πληρώνω κάτι παραπάνω, και έχω το κεφάλι μου ήσυχο.
:metalo:
Ειδικά αν δεν κάνεις πάρα πολλά χιλιόμετρα, δεν έγινε και κάτι... Εγώ έχω μέσο όρο, 1 τεπόζιτο και κάτι ψιλά για κάθε μήνα. Ε, ας πάει και το παλιάμπελο που λένε και στο χωριό μου! :metalo: