Η οδηγικη γκαβλα δεν εχει να κανει με συγκεκριμενο οχημα, σε συγκεκριμενες συνθηκες. Ειναι το ξεζουμισμα οποιουδηποτε οχηματος πιασεις στα χερια σου. Προφανως καλυτερα να οδηγεις κανενα τουμπανο αντι για κανενα χρεπι, αλλα πιστεψτε με, εχω περασει υπεροχες στιγμες στη ζωη μου με ολα τα οχηματα που εχω οδηγησει (καρτακια, αμαξια, βανακια, ακομα και φορτηγα). Το καθενα εχει διαφορετικο τροπο οδηγησης και διαφορετικα ορια, αλλα ο στοχος μου ειναι παντα ο ιδιος, το ξεζουμισμα τους.
edmond έγραψε:Όλα αυτά πριν 20-25 χρόνια.
Ω καιροί...
Εδω το χαλασες ομως ρε μαστορα
Σιγουρα στα 54 μου δεν ειμαι οσο γληγορος ημουν πριν 20-30 χρονια. Επισης δεν ειμαι παντα σε αγωνιστικο μουντ οπως παλια. Προφανως εχω βαλει (λιγο
) μυαλο και δεν κανω τοσες χοντραδες. Και φυσικα πλεον σκεφτομαι "δε γαμεις, περνα λεβεντη μου" οταν δω κανεναν επικινδυνο (για τον εαυτο του και ολους τους υπολοιπους) αντι για το "πανω απο το πτωμα μου θα περασεις" που σκεφτομουνα παλια.Αλλα ακομα και τωρα μπαινω στο αμαξι για να οδηγησω και οχι για να μετακινηθω. Ακομα και τωρα οταν δω κανεναν ψευτογληγορο στο δρομο, η πρωτη μου σκεψη ειναι να κατεβασω 1-2 σχεσεις και να πατησω το γκαζι στο πατωμα με μισος. Ακομα και τωρα που εχω απο πισω ενα αγκουρι ΝΑ (με το συμπαθειο), δε σκεφτομαι οτι θα μπορουσα να παω αργα και να καιω 8 λιτρα στα 100χλμ αντι για 15 λιτρα που καιω πατημενος. Κοντολογις, ακομα και σημερα δεν υπαρχει μια γμνη μερα που θα παω αργα στο δρομο. Εστω και για λιγο θα μπω στα κοκκινα, θα το στριψω μερικες στροφες ή εστω θα πιασω κανενα χειροφρενακι για να γουσταρω εγω και οι θεατες που με βλεπουν!
Προχθες για παραδειγμα χαρηκα οδηγηση πηγαινοντας με 90 στην ευθεια στον περιφερειακο. Ειδα καμια 200αρια μετρα μπροστα ενα πορτοκαλι θηριο (
) να κανει 2 φορες αλλαγη λωριδας κι αμεσως σκεφτηκα ποσο θα με εφτιαχνε να τον περνουσα. Ειχε κινησουλα οποτε το θεμα ηταν να βρισκεσαι στην καταληλη λωριδα που τσουλαει λιγο καλυτερα. Σε καποια φαση ενω ημουνα στην αριστερη 4-5 αμαξια πισω του, πιανω τη δεξια που ειδα οτι τσουλαει καπως και τον φτανω ζγα ζγα. Ειχα κανει ηδη την προσπεραση αλλα δε μου ηταν αρκετο. Αφηνω τον μπροστινο μου να κανει διαφορα και εγω πηγαινα διπλα του αργα ωστε να κανω ενα τρενακι απο πισω μου, γιατι αν πατουσα γκαζι θα του εκανα κενο και θα εμπαινε απο πισω μου. Μετα επιταχυνα σιγα σιγα και οταν ειδα οτι τον εχουν περασει 5-6 αμαξια που ηταν απο πισω μου, σκαω μια γκαζια και πλακωνομαι παλι στις σφηνες. Και πριν σκεφτει κανενας "ασε μας ρε Γιωργακη που την ειδες πως κερδισες το Ουρους" θα παραδεχτω οτι δεν εκανα τιποτα σπουδαιο και φυσικα τιποτα το οριακο. Κι ενω προφανως μου αρεσε που μου πιασανε 2-3 σφηνες και προσπερασα, δε θα με χαλουσε καθολου να παρεμενα σταθερα 200 μετρα πισω του και να μη μπορουσα να τον εμαζεψω. Αυτο που θα με χαλουσε απιστευτα ειναι το να μην το προσπαθουσα καν.

Τα κουράγια δεν μπορεί να είναι τα ίδια τόσα χρόνια μετά, άγνοια κινδύνου τότενες και τα μυαλά στα κάγκελα.
- έχει να λέει ότι μόλις τελειώσουν οι ευθείες και αρχίσουν οι στροφές, με πιάνει μια...ανησυχία βρε παιδί μου
Ώρες ώρες την τσακώνω να πατάει νοερά το αόρατο φρένο 

....Καλό το sprinter,αλλα για σφιχτό στροφιλικι
δεν είναι σαν τα ducato,boxer,jumper,movano και .....proace...