- 22 Αύγ 2016, 12:59
Αυτές τις μέρες οδήγησα αρκετά μία 320i E90 150hp του 2006 με περίπου 150Κ χιλιόμετρα και γενικά καλοδιατηρημένο.
Ενισχύθηκε η άποψη μου ότι σ' εκείνες τις γενίες αυτοκινήτων με τους ατμοσφαιρικούς 4κιλ χωρίς ροπή, η πίσω κίνηση είναι δώρον άδωρον. Ναι είχε ωραίο τιμόνι (αρκετά βαρύ), σαφές μπροστινό και γενικά καλή κατευθυντικότητα αλλά όσο το πίεσα δεν εμφάνισε πουθενά υπεροχή στο δρόμο έναντι ενός αντίστοιχου προσθιοκίνητου. Η πλαγιολίσθηση είναι άγνωστη έννοια και δεν τα καταφέρνει καλά καλά ούτε από στάση με αρκετό γκάζι και δρόμο γυαλί. Πραγματικά σε ίδιες συνθήκες παίζω περισσότερο με το Audi κι ας μη βγαίνει το esp.
Κατά τα άλλα η μεγαλύτερη απογοήτευση είναι το κιβώτιό του το οποίο ειναι εντελώς λαστιχένιο και με μεγάλες διαδρομές αλλά δεν ξέρω κατά πόσο είναι αξιόπιστο ένα δείγμα 10 ετών με αυτά τα χιλιόμετρα. Επίσης εντύπωση μου έκανε η low end ροπή του που κάνει το αμάξι να τραβάει ευχάριστα από χαμήλα και εντελώς γραμμικά αλλά μετά τις 4.500-5.000σαλ δεν συμβαίνει τίποτα ουσιαστικό. Σε ότι αφορά το εσωτερικό είναι σε άψογη κατάσταση, δεν ακούγεται το παραμικρό αλλά και πάλι το αμάξι έχει κάνει άκοπα ταξίδια και κινείται σε σχετικά καλούς δρόμους.
Φαίνεται πάντως ότι σα βάση έχει τη δυναμική να δημιουργήσεις κάτι καλό πάνω της και φαντάζομαι ότι με τους 6κιλ θα μιλάμε για εντελώς άλλο αμάξι.