Γενικά αυτοκινητιστικά θέματα
Άβαταρ μέλους
By mousatos
KiloMeater έγραψε:Οδήγησα για μια εβδομάδα Mazda 2 1400 cc

diesel? Γιατί το 1349 δεν το λες 1,4....
Άβαταρ μέλους
By KiloMeater
#282817 Όχι βενζίνη είναι. Τότε πες το 1300.
Υποψην το αμάξι είναι καμία πενταετία που αγοράστηκε
Άβαταρ μέλους
By babakos
Deleted User 1 έγραψε:Μου φέρανε πριν λίγο ένα Mokka CDTi 4x4 Cosmo και το έκανα μια βόλτα.

Οδηγικά είναι κάπως απογοητευτικό, με πανάλαφρο και ασαφέστατο τιμόνι, φρένα στο περίπου και τάσεις πλεύσης αλλά ΟΚ για το είδος του αυτά είναι σχετικά αδιάφορα. Το μοτέρ κλασικό diesel, νομίζεις εκεί στις 2500σαλ ότι θα απογειωθείς και μετά βλέπεις το κοντέρ και δείχνει ακόμα 60χαω.

Overall πάντως αξιοπρεπέστατο για έναν οικογενειάρχη με 24-25K που έχει και σίγουρα πολύ ανώτερη επιλογή από το σάπιο το Qasquai.

Σαν κάτοχος (το εχει η γυναικα μου) θα συμφωνήσω σε γενικές γραμμες . Προσωπικά το αγόρασα μονο και μονο επειδή της άρεσε και τελικά το μετανοιώσαμε και οι δύο..

Στα συν εχω να πω μονο για την ποιότητα κατασκευής, (πραγματικά πολύ καλή) την κατανάλωση, τον εξοπλισμο και τον καλό και ήσυχο (για diesel) κινητήρα

Οδική συμπεριφορα μετριοτατη, τιμονι για τα μπάζα, φρένα μέτρια που δεν εμπνέουν εμπιστοσύνη και πολύ κακή εικονα αντιπροσωπειας.. Εχουμε παει ηδη 2 φορές για 2 ανακλήσεις, την μια δεν ειχαν ανταλλακτικά, την αλλη ειχαν φέρει κωδικό για λάθος αυτοκίνητο ..

Να μην πω κοστος για πρωτο σερβις (αλλαγη λαδιων 5 λιτρα + την περιφημη ροδέλα ) 95 Ευρώ :dizzy:

Αλλά θα τελειωσει η εγγυηση που θα πάει ...
Άβαταρ μέλους
By pipinos1976
#285674 Σε ποια αντιπροσωπεία πήγες για service; Και σε ποια περιοχή μένεις στο περίπου;
Άβαταρ μέλους
By babakos
#285792 Στον "τραγουδιστή" , ΒΠ
(Ιδιες περιπου τιμες και σε αλλη γνωστή αντιπροσωπεια στο Γέρακα)
Άβαταρ μέλους
By 224v
#287441 Οδηγησα το Χιουνται ι10 για 500 χλμ στη Λημνο. επειδη στην Αθηνα εχω το Aygo 10 ετιας εκανα συγκριση πρακτικοτητας και βολεματος 4 ατομων για διακοπες.
Απο καταναλωση περιπου τα ιδια..... οπως ακαι απο χωρους επιβατων το ι10 χωρεσε τις 4 βαλιτσουλες που επιτρεπουν τα αεροπλανα στις καμπινες χωρις χρεωση. Μου εκανε εντυπωση γιατι στο Aygo μαλλον δεν θα χωραγαν. Το κλιματιστικο δεν ηταν αποδοτικο σε συγκριση με το Aygo. Ο ανεμιστηρα του δεν εδεινε πολυ αερα ακομα και στην μεγαλη σκαλα, το Aygo αντιθετα ειναι πολυ καλο σε αυτο το θεμα.
Στους δρομους της Λημνου που δεν εχει υψομετρικες διαφορες μεγαλες, μας πηγαινε μια χαρα παντου ακομα και στα χωματινα κομματια... Αν και ειναι 1.2 το μοτερ δεν εβλεπα διαφορες με το χιλιαρι του Aygo. Για τα 40 ευρω τη μερα μια χαρα μας βολεψε μιας και οι δρομοι εκει ειναι πολυ καλοι και με ανετες χαραξεις.
Εχοντας δε 2 γυναικες στα πισω καθισματα δεν μπορουσαμε να το ψαξουμε περισσωτερο το οδηγικο θεμα, τα φρενα του ηταν λιγο αποτομα σε χαμηλες ταχυτητες.
Άβαταρ μέλους
By drdino
#287443 Ποιό i10;
Άβαταρ μέλους
By Nikos!
#287482 Τι μοτέρ φοράει το καινούριο yaris diesel?

Έχω νοικιάσει ένα τέτοιο στα Χανιά, στις διακοπές, και ψιλοσερνεται.

Εν τω μεταξύ έχει μόλις 2500κμ και τριζει δεξιά στο ταμπλό καθώς επίσης ο συμπλέκτης στην αποσυμπλεξη κάνει ένα περίεργο πέταγμα.

< >
Άβαταρ μέλους
By belgarion
Nikos! έγραψε:Τι μοτέρ φοράει το καινούριο yaris diesel?

Εν τω μεταξύ έχει μόλις 2500κμ και τριζει δεξιά στο ταμπλό καθώς επίσης ο συμπλέκτης στην αποσυμπλεξη κάνει ένα περίεργο πέταγμα.

< >

1.4, 90 hp 6αρι κιβώτιο,0-100 σε 10,8".Ειναι από τα πιο γρήγορα μικρα ντίζελ και λογικά πιο γρηγορο απο την οκταβια σου.

< >
Άβαταρ μέλους
By sknipper
Μήπως πρέπει να το οδηγάς λίγο διαφορετικά; Είναι ντίζελ και αδύνατο μην περιμένεις και πολλά, θέλει μεσαίες στροφές και συχνές αλλαγές.
Άβαταρ μέλους
By markvag
#287568 Diesel και αδύνατο οδηγάει και καθημερινά... :lol: :lol:
Άβαταρ μέλους
By dimviii

εχω νοικιασει τετοιο 2 φορες και ειναι πυροβολο.Σπινιαρει και εσωτερικο τροχο με 2η και καμια φορα με 3η σε κλειστες στροφες.
Μαλλον καποιο θεμα εχει το συγκεκριμενο.
Απο Αγ Νικολαο προς Ιεραπετρα στις μεγαλες ανηφορες αφηνε ευκολα πισω γκολφ 1,6 τδι
Άβαταρ μέλους
By Nikos!
belgarion έγραψε:

< >

1.4, 90 hp 6αρι κιβώτιο,0-100 σε 10,8".Ειναι από τα πιο γρήγορα μικρα ντίζελ και λογικά πιο γρηγορο απο την οκταβια σου.

< >

Δε βλέπω αυτό που λες. Το octavia είναι πιο γρήγορο, αλλά εντάξει έχει και 20 άλογα παραπάνω και δε ξέρω από ροπή τι διαφορές έχουν και μάλλον το βοηθάει και το σασμαν του. Φαίνεται πολύ πιο αργό το yaris πάντως.

@sknipper, δε νομίζω ξέρω να οδηγαω :)

< >
Άβαταρ μέλους
By belgarion
Nikos! έγραψε:
belgarion έγραψε:

< >

< >

Δε βλέπω αυτό που λες. Το octavia είναι πιο γρήγορο, αλλά εντάξει έχει και 20 άλογα παραπάνω και δε ξέρω από ροπή τι διαφορές έχουν και μάλλον το βοηθάει και το σασμαν του. Φαίνεται πολύ πιο αργό το yaris πάντως.

@sknipper, δε νομίζω ξέρω να οδηγαω :)

< >

Ειχα στο μυαλό μου χειροκίνητη με 105 άλογα η οποια εχει 0-100 σε 10.8.Αν εχεις με 110 και πολυ περισσότερο με dsg εισαι πιο γρήγορος.Σκέψου τώρα οτι το Γιαρις ειναι από τα γρήγορα μικρα ντίζελ.

< >