Γενικά αυτοκινητιστικά θέματα
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#872030 Πρέπει επιτέλους να σταματήσει η νοοτροπία της τζαμοκόλλησης ειδοποίησης εγκαταλελειμμένου οχήματος.
Κατευθείαν να περνάει ο γερανός του Δήμου ή της Τροχαίας, να τα μεταφέρει στις αποθήκες του και όποιος δεν το αναζητήσει εντός 2 μηνών να πηγαίνει scrap, αλλιώς να πληρώνει το πρόστιμο και να το παίρνει πίσω.

Επίσης πρέπει να ενεργοποιηθεί η δυνατότητα ανώνυμης ηλεκτρονικής καταγγελίας για τέτοια οχήματα. Να δηλώνεις διεύθυνση και περιγραφή και να πηγαίνει όργανο να πράττει τα δέοντα.

Εννοείται πως θα έχει γίνει ο σχετικός έλεγχος εκ των προτέρων για τέλη/ασφάλεια κλπ ότι είναι όντως εκτός κυκλοφορίας.
Άβαταρ μέλους
By bebes
Dimitris_P έγραψε:Επίσης πρέπει να ενεργοποιηθεί η δυνατότητα ανώνυμης ηλεκτρονικής καταγγελίας για τέτοια οχήματα. Να δηλώνεις διεύθυνση και περιγραφή και να πηγαίνει όργανο να πράττει τα δέοντα.

Εννοείται πως θα έχει γίνει ο σχετικός έλεγχος εκ των προτέρων για τέλη/ασφάλεια κλπ ότι είναι όντως εκτός κυκλοφορίας.

Novoville για όποιον δήμο το έχει, υπάρχει η επιλογή να αναφέρεις εγκαταλελειμμένο οχημα
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#872049 Δεν υποστηρίζεται ακόμα ο δικός μου.

Παλιότερα υπήρχε μια άλλη εφαρμογή αλλά δεν θυμάμαι ποιά ήταν.
Άβαταρ μέλους
By markvag
#872405 Εντυπώσεις από την εθνική οδό κατά το πρόσφατο ταξίδι στην πρωτεύουσα.

Αρκετούτσικα έργα στον δρόμο, ιδίως από Λάρισα και κάτω, αλλά αυτό που θέλω να σταθώ είναι το εξωφρενικό κόστος των διοδίων. Rest area από Κορινό μέχρι τον ποταμό Στρυμώνα (που στρίβεις για Δράμα), ανύπαρκτο. Σε γενικές γραμμές όμως είναι ΟΚ από αυτή την άποψη. Κάποια ήταν σχετικά ΟΚ από καθαριότητα στις τουαλέτες, κάποια ήταν άθλια. Είδα και θέσεις φόρτισης στα περισσότερα που σταμάτησα, δεν ξέρω αν δούλευαν όλες και τι ισχύ δίνουν, μόνο ένα ηλεκτρικό είδα να φορτίζει. Η άσφαλτος σε γενικές γραμμές από ΟΚ έως καλή, εξαίρεση το κομμάτι από Μάλγαρα μέχρι Στρυμώνα που παίζει από ΟΚ μέχρι πανάθλιο, σε σημείο να μην μπορείς να κινηθείς σε κάποιες λωρίδες με το όριο ταχύτητας (ή και αρκετά πιο κάτω). Πάλι καλά όμως που έχουμε δώσει σε ιδιώτες τη συντήρηση και πληρώνουμε διόδια γι' αυτή!

Πήγαιν' έλα Αθήνα - Δράμα πλήρωσα € 73,60 και αυτό γιατί τα διόδια στα Μάλγαρα στο έλα ήταν κλειστά λόγω έργων στο ρεύμα προς Θεσσαλονίκη, δηλαδή το κανονικό κόστος είναι € 74,60 (€ 1,10 τα διόδια στα Μάλγαρα). Η διαδρομή που έκανα ήταν ακριβώς 1.310χλμ (πόρτα - πόρτα), πράγμα που μας δίνει € 0,057 / χλμ!!!!!

Τ Ρ Α Γ Ι Κ Ο

Το κόστος είναι εξωφρενικό. Με έναν πρόχειρο υπολογισμό, με κατανάλωση 8 λτ / 100χλμ (που πρέπει να είχα λίγο πιο κάτω, θα το δω άλλη στιγμή), είχα κόστος καυσίμου (βενζίνη, για αμάξι του 2005) € 0,14 / χλμ, δηλαδή το κόστος των διοδίων (για δρόμους που πληρώθηκαν από το Ελληνικό δημόσιο) είναι το 40% του κόστους των καυσίμων... Και θα αυξηθεί σημαντικά (έως και διπλασιασμό σε κάποια διόδια) την επόμενη τριετία!!!!! Και με συμβάσεις που το δημόσιο εγγυάται το κέρδος των ιδιωτών! :metalo: :metalo:

Έτσι, ασάλιωτα! :metalo: :metalo: :metalo: :metalo:

Α, και το κομμάτι από Μάλγαρα μέχρι Στρυμώνα, ιδίως από Δερβένι μέχρι Στρυμώνα μην το φτιάξετε ΠΟΤΕ! Εξάλλου, 5,5 χρόνια που κάνω τη διαδρομή τακτικά δεν το έχετε φτιάξει. Είναι μακρυά από την Αθήνα, τί τον θέλουν οι βλάχοι τον δρόμο;; Ας πληρώνουν απλά! :s_thumbsup
Άβαταρ μέλους
By axel12p
markvag έγραψε:Και θα αυξηθεί σημαντικά (έως και διπλασιασμό σε κάποια διόδια) την επόμενη τριετία!!!!!

Πέρα από την Εγνατία Οδό, πια διόδια είναι να διπλασιαστούν την επόμενη τριετία;
Άβαταρ μέλους
By Χρήστος Λάππας
#872421 Τελικά στον αυτοκινητόδρομο Σχηματαρίου Χαλκίδας θα μπούν διόδια;

Ρωτάω γιατί τώρα μόλις θυμήθηκα που πριν κάτι χρόνια ένας χρήστης έγραφε, «θέλατε ιδιώτες παραχωρησιούχους; Πάρτε τώρα διόδια στο δρόμο της Χαλκίδας για να μάθετε».
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
#872422 Δεν φτανει που πληρωνεις δυο φορες μεχρι την εξοδο;
Δεν φτανουν τα 7,10€ για το πηγαινε κι ελα;
Άβαταρ μέλους
By GTS
markvag έγραψε:Εντυπώσεις από την εθνική οδό κατά το πρόσφατο ταξίδι στην πρωτεύουσα.

Αρκετούτσικα έργα στον δρόμο, ιδίως από Λάρισα και κάτω, αλλά αυτό που θέλω να σταθώ είναι το εξωφρενικό κόστος των διοδίων. Rest area από Κορινό μέχρι τον ποταμό Στρυμώνα (που στρίβεις για Δράμα), ανύπαρκτο. Σε γενικές γραμμές όμως είναι ΟΚ από αυτή την άποψη. Κάποια ήταν σχετικά ΟΚ από καθαριότητα στις τουαλέτες, κάποια ήταν άθλια. Είδα και θέσεις φόρτισης στα περισσότερα που σταμάτησα, δεν ξέρω αν δούλευαν όλες και τι ισχύ δίνουν, μόνο ένα ηλεκτρικό είδα να φορτίζει. Η άσφαλτος σε γενικές γραμμές από ΟΚ έως καλή, εξαίρεση το κομμάτι από Μάλγαρα μέχρι Στρυμώνα που παίζει από ΟΚ μέχρι πανάθλιο, σε σημείο να μην μπορείς να κινηθείς σε κάποιες λωρίδες με το όριο ταχύτητας (ή και αρκετά πιο κάτω). Πάλι καλά όμως που έχουμε δώσει σε ιδιώτες τη συντήρηση και πληρώνουμε διόδια γι' αυτή!

Πήγαιν' έλα Αθήνα - Δράμα πλήρωσα € 73,60 και αυτό γιατί τα διόδια στα Μάλγαρα στο έλα ήταν κλειστά λόγω έργων στο ρεύμα προς Θεσσαλονίκη, δηλαδή το κανονικό κόστος είναι € 74,60 (€ 1,10 τα διόδια στα Μάλγαρα). Η διαδρομή που έκανα ήταν ακριβώς 1.310χλμ (πόρτα - πόρτα), πράγμα που μας δίνει € 0,057 / χλμ!!!!!

Τ Ρ Α Γ Ι Κ Ο

Το κόστος είναι εξωφρενικό. Με έναν πρόχειρο υπολογισμό, με κατανάλωση 8 λτ / 100χλμ (που πρέπει να είχα λίγο πιο κάτω, θα το δω άλλη στιγμή), είχα κόστος καυσίμου (βενζίνη, για αμάξι του 2005) € 0,14 / χλμ, δηλαδή το κόστος των διοδίων (για δρόμους που πληρώθηκαν από το Ελληνικό δημόσιο) είναι το 40% του κόστους των καυσίμων... Και θα αυξηθεί σημαντικά (έως και διπλασιασμό σε κάποια διόδια) την επόμενη τριετία!!!!! Και με συμβάσεις που το δημόσιο εγγυάται το κέρδος των ιδιωτών! :metalo: :metalo:

Α, και το κομμάτι από Μάλγαρα μέχρι Στρυμώνα, ιδίως από Δερβένι μέχρι Στρυμώνα μην το φτιάξετε ΠΟΤΕ! Εξάλλου, 5,5 χρόνια που κάνω τη διαδρομή τακτικά δεν το έχετε φτιάξει. Είναι μακρυά από την Αθήνα, τί τον θέλουν οι βλάχοι τον δρόμο;; Ας πληρώνουν απλά! :s_thumbsup

Δεν καταλαβαινω γιατι γραφεις αυτο το ποστ. Το κοστος των διοδιων ανα χμ ειναι δεδομενο. Εγω νομιζα οτι Αθη-Θεσ ειναι 100% καινουριος αυτοκινητοδρομος εσυ λεσ οτι υπαρχει κομματι σε αθλια κατασταση;

αν δεν θες να πληρωσεις διοδια μπορεις να πας απο τους παλιους δρομους και να μην πληρωσεις, δεν σε κραταει κανενας ουτε σε αναγκαζει να πας απο τον καινουριο. αυτο κανω εγω στην Πελοπονησσο, παρακαμπτω μερικα διοδια που ειναι ευκολα να το κανεις εκτος και αν βιαζομαι οποτε πληρωνω να φτασω στο σπιτι μου γρηγορα.
Άβαταρ μέλους
By Χρήστος Λάππας
PaNick67 έγραψε:Δεν φτανει που πληρωνεις δυο φορες μεχρι την εξοδο;
Δεν φτανουν τα 7,10€ για το πηγαινε κι ελα;

Το είχε γράψει ο junior gt (που έχει πλέον χαθεί).

Θυμάμαι λάθος; :s_dunno
Άβαταρ μέλους
By NickTG
GTS έγραψε:
markvag έγραψε:Εντυπώσεις από την εθνική οδό κατά το πρόσφατο ταξίδι στην πρωτεύουσα.

Τ Ρ Α Γ Ι Κ Ο

Δεν καταλαβαινω γιατι γραφεις αυτο το ποστ. Το κοστος των διοδιων ανα χμ ειναι δεδομενο. Εγω νομιζα οτι Αθη-Θεσ ειναι 100% καινουριος αυτοκινητοδρομος εσυ λεσ οτι υπαρχει κομματι σε αθλια κατασταση;

αν δεν θες να πληρωσεις διοδια μπορεις να πας απο τους παλιους δρομους και να μην πληρωσεις, δεν σε κραταει κανενας ουτε σε αναγκαζει να πας απο τον καινουριο. αυτο κανω εγω στην Πελοπονησσο, παρακαμπτω μερικα διοδια που ειναι ευκολα να το κανεις εκτος και αν βιαζομαι οποτε πληρωνω να φτασω στο σπιτι μου γρηγορα.

Άρα αφού είναι δεδομένο το κόστος δεν πρέπει να το σχολιάζουμε? :hmmm:
Άβαταρ μέλους
By GTS
#872435 Δεν εχει νοημα, για το Πατρα Πυργος που ειναι υποκατασκευη εχει ηδη ανακοινωθει απο την εταιρεια που χρηματοδοτουσε το φορουμ που γραφουμε ποιο θα ειναι το χμ κοστος διοδιων. Δεν ειναι εκπληξη. Οτι ειναι ακριβο ειναι δεδομενο, αλλα οπως ειπα και το Αθην Θεσ μπορεις να το κανεις απο τους παλιους δρομους. Στο Πατρα Πυργος ο υπαρχον δρομος ειναι εξαιρετικα επικινδυνος προτιμω να πληρωσω για την ασφαλεια. Και στο Κορινθος Καλαματα σε πολλα τμηματα το κοστος δικαιολογειται γιατι οπου υπαρχουν βουνα θελει πολλα εργα για να φτιαχτει δρομος και επισης ειναι φθηνοτερα να παρεις τον νεο δρομο γιατι τα χμ που γλυτωνεις ειναι πολλα αρα συνολικα κανεις οικονομια.

Το ποστ που θα ηταν ενδιαφερον ειναι που μπορεις να παρακαμψεις διοδια με ελαχιστο κινδυνο και παραπανω χιλιομετρα που γινεται πολλες φορες γιατι υπαρχουν κομματια που ο παλιος δρομος ειναι παραλληλος στον καινουριο. Οπως ειπα δεν αντιλεγω οτι το κοστος Αθην Θεσ και αλλου με τους καινουριους δρομους ειναι τεραστιο.
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
GTS έγραψε:Δεν εχει νοημα, για το Πατρα Πυργος που ειναι υποκατασκευη εχει ηδη ανακοινωθει απο την εταιρεια που χρηματοδοτουσε το φορουμ που γραφουμε...

Ωπα, μισο. Ποια εταιρια χρηματοδοτουσε το φορουμ; Εσυ απο που το ξερεις;
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
GTS έγραψε:το ειχα διαβασει στο θεμα που σβηστηκε, δηλ μου λες δεν ισχυει; εγω αυτο θυμαμαι παντως...

Φυσικα και δεν ισχυει. Δεν υπαρχει χρηματοδοτηση στο φορουμ απο εταιρια, αρχικα ηταν ο ιδρυτης του που πληρωνε, μετα η διαφημιση που βλεπετε. Το κοστος ειναι πολυ χαμηλο, κατω απο 100€ τον χρονο και γι' αυτο δεν ανεβαινουν απευθειας οι φωτο για να μην κοστιζει πολλα.