Τα μοντέλα των κατασκευαστών που οι χρήστες επέλεξαν να έχουν χωριστή ύπαρξη!
Άβαταρ μέλους
By dimviii
#413894 πορτακια wastegate που δεν πατανε καλα πανω στο μαντεμι και χανουν καυσαερια δεν χρειαζεται να υπαρχει άλλη αιτια.
Το παθαιναν και το παθαινουν από παλια, πολλα τούρμπο.
Από θορυβο εννοουσα σαν ξεφύσημα εάν ακουγες .Λογικα με τοσο μεγαλο κομματι της φλατζας που ειχε φυγει επρεπε να ακούγεται ξεκάθαρα. Τελος παντων όλα καλα τωρα που το βρηκες.
Τσεκαρησε το όμως μετα από λιγα χλμ,μηπως θελουν ξανα σφιξιμο οι βιδες του μαντεμιου. :s_thumbsup
Άβαταρ μέλους
By Pitt
dimviii έγραψε:πορτακια wastegate που δεν πατανε καλα πανω στο μαντεμι και χανουν καυσαερια δεν χρειαζεται να υπαρχει άλλη αιτια.
Το παθαιναν και το παθαινουν από παλια, πολλα τούρμπο.
Από θορυβο εννοουσα σαν ξεφύσημα εάν ακουγες .Λογικα με τοσο μεγαλο κομματι της φλατζας που ειχε φυγει επρεπε να ακούγεται ξεκάθαρα. Τελος παντων όλα καλα τωρα που το βρηκες.

Όπως είχα γράψει παλαιότερα, άκουγα κάτι αλλά τελικά μάλλον ήταν ο φυσιολογικός θόρυβος της σκάστρας.

Η απώλεια που είχε από την φλάντζα, αν υπήρχε θα πρέπει να ήταν πολύ μικρή γιατί αν ήταν μεγάλη η περιοχή θα είχε γεμίσει μαυρίλες από τα καυσαέρια. Φαίνεται ότι η περίεργη κατασκευή της φλάντζας με δύο στρώσεις αυτό τον σκοπό είχε.

Τσεκαρησε το όμως μετα από λιγα χλμ,μηπως θελουν ξανα σφιξιμο οι βιδες του μαντεμιου. :s_thumbsup

Σωστό αυτό, αν και το κόβω λίγο δύσκολο. Οι προστατευτικές λαμαρίνες είναι μπελάς για να βγούν. Θα το κάνω όταν μου δοθεί ευκαιρία.

Ευχαριστώ και καλημέρα.
Άβαταρ μέλους
By chrismarine
#414440 Τελικά πήγα σε αντιπροσωπία καθώς δεν έβγαζα άκρη με τα εξειδίκευμενα, ο θόρυβος που ακούγεται στην ανάρτηση προέρχεται από τα ρουλεμαν στα top mound, και για να πω την αλήθεια αυτό πίστευα και εγώ πριν πάω οπουδήποτε! Απλά ήθελα επίσημη επιβεβαίωση από εξουσιοδοτημενο με προσφορά ανταλακτικων και εργασίας για να μην μπαίνω στην διαδικασία σεναρίων! Όσων αφορά τώρα καθαρισμό βαλβιδων και τα σχετικά το κόστος είναι 100 € +50 έλεγχος χρονισμου + μια αντλία υψηλής 50€ που έβαλα μτχ καθώς το κόστος μιας καινούριας είναι αρκετά υψηλό 520!! Απλά ξέρω πως κάποια στιγμή όταν θα ανάψει το p0087 θα πρέπει να ξηλωθω
Άβαταρ μέλους
By Pitt
chrismarine έγραψε: Όσων αφορά τώρα καθαρισμό βαλβιδων και τα σχετικά το κόστος είναι 100 €...

Ε, πες μας και που έκανες τον καθαρισμό με σόδα!

+ μια αντλία υψηλής 50€ που έβαλα μτχ καθώς το κόστος μιας καινούριας είναι αρκετά υψηλό 520!! Απλά ξέρω πως κάποια στιγμή όταν θα ανάψει το p0087 θα πρέπει να ξηλωθω

Και πολύ καλά έκανες!
Άβαταρ μέλους
By chrismarine
#417013 δεν ξερω εαν το επιτρεπουν οι κανονες του φορουμ να αναφερθω σε ονομα συνεργειου ! , θα το κανω ομως και εαν ειναι εας διαγραφει απο τους mod.
καθαρισμο εκανα σε συνεργείο νοτίων προαστίων Αργυρούπολη pavlidis , αλλά πλέον κανουν και οι επίσημες αντιπροσωπίες ,τουλάχιστον εκει που το πήγα μετέπειτα μου ειπαν οτι κανουν και αυτοι soda blasting !
θα ηθελα να αναφερθω όμως λιγο εκτενέστερα στο θέμα αντλία υψηλής.
οι συγκεκριμενες αντλιες χαλανε και οπως δηλωνουν οι εταιριες δεν υπαρχει τροπος επισκευης !
λόγω ιδιότητας και για να το διαπιστώσω άνοιξα μια τέτοια αντλία για να μάθω την αρχή λειτουργίας της και που πάσχει .
Περιγραφικά θα πω πως η αντλια λοιπών εχει δυο έμβολα που κινούνται απο ενα έκκεντρο πρεσσαρουν λάδι που περιέχεται εσωτερικά της αντλίας και με την σειρα του το καθε έμβολο εκτονώνει ενα σπυραλ στο δευτερο μερος της αντλιας που βρισκεται το καύσιμο και έτσι ανεβενει η πιεση.
το προβλημα βρισκεται στο σημειο που γινεται η στεγανοποιηση (τσιμουχα)του εκκεντρου με το κοκορακι που δινει κίνηση ο εκκεντροφόρος ,από εκει εχουμε σταδιακη απώλεια λαδιου και οταν χαθει μια συγκεκριμένη ποσότητα δεν έχουμε τα επιθυμητά επίπεδα πίεσης καυσίμου , η ποσοτητα λαδιου που περιεχεται στην αντλια μπωρει να μετρηθει απο μια φουσκα (ελατηριο -μεμβρανη) που βρισκεται πρεσσαρισμενη στο σωμα της αντλιας !! φυσικα δεν υπαρχει τροπος πληρωσης της αντλιας με λαδι.
Άβαταρ μέλους
By drdino
#417017 Μη μου πεις μόνο ότι έκανες υδρογόνο/hho.
Άβαταρ μέλους
By chrismarine
#417891 όχι ,δεν έκανα καθαρισμό με υδρογόνο ,αλλά με αμμοβολή σοδας (soda blasting)
Άβαταρ μέλους
By drdino
#417894 Πάλι καλά.
Άβαταρ μέλους
By chrismarine
#417895 πρόσφατες βλάβες < βάση φίλτρου λαδιού ,διαρροή ψυκτικού κινητήρα παραφλου ,
είναι η δεύτερη φορά μέσα σε 2 χρόνια που αλλάζω το στεγανοποιιτικο λάστιχο της βασης , φυσικά το κόστος του ανταλακτικου ειναι χαμηλό ,περιπου 15 ευρω τσιμουχα- φλαντζα αλλα η εργασία 90 !!
σήμερα παρέδωσε και η μπαταρία :rant:
Άβαταρ μέλους
By billis100
#418528 Μετα την βροχη ακουσα απο την πισω δεξια πορτα ενα μπλουκου - μπλουκου ,Σταματησα τραβηξα μια ταπα απο τα λαστιχα στεγανωτητας .Τι να λεμε .3 ναι τρια λιτρα νερο .
Άβαταρ μέλους
By Pitt
billis100 έγραψε:Μετα την βροχη ακουσα απο την πισω δεξια πορτα ενα μπλουκου - μπλουκου ,Σταματησα τραβηξα μια ταπα απο τα λαστιχα στεγανωτητας .Τι να λεμε .3 ναι τρια λιτρα νερο .

Να υποθέσω ότι η αριστερή πόρτα δεν είχε μαζέψει νερό, σωστά;

Έπεσε στην αντίληψή σου αν προσπάθησε κανείς να σου παραβιάσει την συγκεκριμένη πόρτα; Κανονικά δεν θα έπρεπε να πάρει νερό, αλλά αν για οποιοδήποτε λόγο έπαιρνε, θα έπρεπε αυτό να είχε αποχετευτεί μόνο του. Ίσως κάτι συμβαίνει με τα λάστιχα (τσιμούχες) τις πόρτας (σχίστηκαν? ξεράθηκαν?) και πέρασε το νερό και παράλληλα η οπή αποστράγγισης ήταν βουλωμένη.
Άβαταρ μέλους
By billis100
#418661 Η οπη αποστραγγισης ηταν κλειστη με ενα τμημα τσιμουχας. Ελεγξα και τις αλλες πορτες . Ελευθερωσα την εν λογω οπη πισω αριστερα .Μπροστα ηταν ενταξει .
Άβαταρ μέλους
By chrismarine
#419119 Παιδιά δεν μπορώ άλλο, με έχει πάει αίμα..., σήμερα και εκεί που γυρναγα από την δουλειά χαλαρός μου άναψε το abs esp όλα εκτός!! :s_devil
Άβαταρ μέλους
By Pitt
chrismarine έγραψε:Παιδιά δεν μπορώ άλλο, με έχει πάει αίμα..., σήμερα και εκεί που γυρναγα από την δουλειά χαλαρός μου άναψε το abs esp όλα εκτός!! :s_devil

Πρίν αρχίσεις να ψάχνεσαι, από ρεύματα είσαι καλά; Η μπαταρία είναι σε καλή κατάσταση;
Κωδικό σφάλματος είδες;
Άβαταρ μέλους
By chrismarine
#419122 Πριν 3 μέρες έμεινα από μπαταρία και έγινε αντικατάσταση με ίδια καινούρια 64 ah 640a exide, εκτός αυτού σε αυτήν την περίπτωση δεν βγαίνει το abs εκτός, μόνο το esp και τα σχετικά