Δε θα περάσει ο nassισμος.
. τον βλέπεις πόσο αναιδης είναι;; ΤΟΝ ΒΛΈΠΕΙΣ;;;
https://www.youtube.com/watch?v=pL_YEsJsFEY
xenos έγραψε:@GB
H BC ειναι πολυ κουτσουρο! Ακομα στην σχετικα μαλακη ρύθμιση.
<
) .
Χοντρικα δηλαδη -αν το λεω σωστα- εαν το μπροστινο κορωνοπηνιο εχει 10 γραναζια, το πισω θα εχει 18?...
nass έγραψε:@Κίκιζας .
O vagmag στη σελίδα 14, ο Nikos! στη σελίδα 38 και ο kostis20 στη σελίδα 51 δεν είχαν πρόβλημα να κατανοήσουν τις απαντήσεις μου.
Μπορεί λοιπόν να μην τα λέω κατανοητά, ίσως πάλι να φταίς εσύ και ειδκότερα όσα λέω στην απάντησή μου στο Nikos! και στον kostis20.
kostis20 έγραψε:Πάντως μόνο ο dimviii έδωσε σαφέστατα απάντηση για το που βρίσκεται το κεντρικό. Και εγώ μπερδεύτηκα κάποια στιγμή.
< >
nass έγραψε:
...Βλέπουμε ότι δεν έχει σύστημα πλανητών-δορυφόρων δηλ. διαφορικό, μόνο μια τελική σχέση. Το διαφορικό έχει αντικατασταθεί από ένα σύστημα συμπλεκτών, ...
nass έγραψε: Το να ειρωνεύεσαι απλούς μηχανολογικούς όρους δείχνει πόσο σοβαρή είναι η απάντησή σου.![]()
Διαφορικό λοιπόν είναι οποιοδήποτε σύστημα επιτρέπει διαφορετική ταχύτητα περιστροφής των αξόνων εισόδου-εξόδου.
nass έγραψε:
Α και ένα τελευταίο για να μην υπάρχει καμία αμφιβολία: για μένα "διαφορικό" είναι ένα ΜΗΧΑΝΙΚΟ σύστημα γραναζιών (όχι απαραίτητα με πλανήτες-δορυφόρους, που είναι το απλούστερο και φτηνότερο σύστημα, μπορεί να είναι με ελικοειδή γρανάζια (torsen, quaife κτλ.), επικυκλικό κοκ.) που επιτελεί μια λειτουργικότητα, το να επιτρέπει στους 2 άξονες να περιστρέφονται με διαφορετική ταχύτητα.
Ομως αυτή τη λειτουργικότητα μπορεί να την πετύχει κανείς και με διαφορετικό τρόπο, όπως πχ. η Ford/GKN με χρήση 2 συμπλεκτών. Κατά συνέπεια άλλο η λειτουργικότητα του διαφορικού (διαφορετική ταχύτητα αξόνων) και άλλο η υλοποίηση (γρανάζια τάδε, γρανάζια δείνα, συμπλέκτες κτλ.), διασταλτικά μιλώντας όλα είναι "διαφορικά".
nass έγραψε:Τέλος, παρότι δεν είμαι μηχανολόγος, και άρα δεν με αφορά αυτό που έγραψες, η άποψή μου είναι ότι ο μόνος μου έχει γράψει ασυναρτησίες σε αυτό το θέμα και επιμένει φανατικά σε αυτές είσαι εσύ.
nass έγραψε:
Τα γράφω για να εξηγήσω, όχι σαν ιδιοκτήτης Evo, στα @@ μου ειλικρινά, αλλά σαν μηχανικός,...
nass έγραψε:krom έγραψε:nass, αν δεν περιστρέφονται ημιαξόνια, ούτε οι τροχοί περιστρέφονται τοτε.
Μια κοτσάνα εσύ, μια (μεγαλύτερη) κοτσάνα εγώ, καλά πάμε![]()
Είναι πρωί ακόμα
nass έγραψε:Για αυτά που λέει η Ford, λυπάμαι, δεν ενδιαφέρομαι πια να τα συζητήσω, νομίζω ο καιρός για ενδιαφέρουσα συζήτηση σε αυτό το θέμα και ειδικά με σένα έχει παρέλθει (ρούφα g8777)
dstou έγραψε:Χοντρικα δηλαδη -αν το λεω σωστα- εαν το μπροστινο κορωνοπηνιο εχει 10 γραναζια, το πισω θα εχει 18?...
Το κορωνοπηνίο που λέει η πιάτσα έχει πάντα δύο γρανάζια, την κορώνα και το πινιόν. Με αυτά τα δύο πετυχαίνεις τον λόγο μετάδοσης που θέλεις. Είναι δε τόσο μικρή η διαφορά του 1,8% στο βήμα, που πρέπει να έχεις πολύ εξασκημένο μάτι για να καταλάβεις άμεσα όταν βλέπεις δυο σετ γρανάζια κορώνα-πινιόν πιο είναι 1,8% πιο 'γρήγορο' από το άλλο.

Giuseppe Busso έγραψε:., μηχανολόγος μέσω Internet δεν έγινε κανείς. Κάποιοι ξημεροβραδιάστηκαν και έβγαλαν τα μάτια τους πάνω από βιβλία.
Και δεν είναι κακό να μην είσαι μηχανολόγος ρε φίλε. Κακό είναι να το παίζεις. Και να μην καταλάβεις κάτι, πάλι κακό δεν είναι.
Εδώ δεν είναι διαγωνισμός IQ & γνώσεων. Εξάλλου αν είναι δυσνόητο να κατανοηθεί μια εφαρμογή, φαντάσου πόσο δύσκολο είναι να συλληφθεί η ιδέα αυτής.
Αυτά στα λέω φιλικά. Είσαι φάουλ και δικαιολογημένα σε έχουν κάνει κόκκινο πανί.
ΥΓ: Σκέψου πόσο πιο εποικοδομητική θα ήταν εδώ και σελίδες η συζήτηση, αν έλεγες ένα ευγενικό "Δεν γνωρίζω ρε παιδιά, πείτε μου και μένα να μάθω λοιπόν".
nass έγραψε:Αναμασάς τα ίδια και τα ίδια, ΟΛΑ όσα λες έχουν ήδη απαντηθεί-εξηγηθεί![]()
![]()
nass έγραψε:(Για πληροφόρησή σου, μπορείς να είσαι μηχανικός χωρίς να είσαι μηχανολόγος)
, αλλα ολα καλα , παμε δυνατα για κατοσταρα.
H εντολή "είσαι σε καλό λάστιχο πήγαινε πιο […]
Υπάρχει και το Μπατούμι στη Γεωργία που είναι το α[…]
Δεν βάζω το χέρι μου στη φωτιά, αλλά νομίζω το στ[…]
Βλέπετε SKY και εκστασιάζεστε και εγώ που πέρασα σ[…]
Παμε να δούμε πώς εξελίσσονται τα επραγματα σε εκε[…]
Πήρα μια προκαθορισμένη μάζα εδάφους και, μέσω μηχ[…]