τα λέω χύμα και τσουβαλάτα, αν παρεξηγηθεί κανείς, ξυδάκι!! (όχι εντάξει, πλάκα κάνω, όλοι φιλαράκια είμαστε βρε παιδιά!)
nass έγραψε:
...Βλέπουμε ότι δεν έχει σύστημα πλανητών-δορυφόρων δηλ. διαφορικό, μόνο μια τελική σχέση. Το διαφορικό έχει αντικατασταθεί από ένα σύστημα συμπλεκτών, ...
nass έγραψε: Το να ειρωνεύεσαι απλούς μηχανολογικούς όρους δείχνει πόσο σοβαρή είναι η απάντησή σου.![]()
Διαφορικό λοιπόν είναι οποιοδήποτε σύστημα επιτρέπει διαφορετική ταχύτητα περιστροφής των αξόνων εισόδου-εξόδου.
nass έγραψε: Λάθος. Το κεντρικό διαφορικό στο Evo είναι ένα διαφορικό (με πλανήτες και δορυφόρους, κομπλέ) ΣΥΝ έναν ηλεκτρονικά ελεγχόμενο υδραυλικά ενεργοποιούμενο πολύδισκο συμπλέκτη. Οπότε άλλη δουλειά κάνει το ένα εξάρτημα και άλλη το άλλο.
Κίκιζας . έγραψε:
H ιδια η Mitsubishi το λεει:
"The Active Center Differential uses an electronically-controlled hydraulic multi-plate clutch to optimize front/rear wheel torque split and thereby produce the best balance between traction and steering response."
http://www.mitsubishi-motors.com/en/cor ... l1682.html
dimviii έγραψε:
Ειναι δικαιολογημενη η απορια πολλων(και του Γιαννακη) που δεν μπορουν να καταλαβουν που ειναι το κεντρικο διαφορικο,κοιτωντας ακομα και τα επισημα σχεδια της Μιτσουμπισι.
Και δημοσιογραφους να ρωτησεις δεν ξερουν,απο οποιοδηποτε εντυπο σε ολο τον κοσμο,ακομα και αυτους που θεωρειται εγκυρους/γνωστες/στριφτες κλπ.Αυτο γιατι δεν τους ενδιαφερει να μαθουν πως δουλευει,αντιγραφουν τα press release του καθε μοντελου και μεχρι εκει.
Για αυτο και ακους τις κοτσανες την μια πισω απο την αλλη.
το κεντρικο διαφορικο στα εβο,δεν βρισκεται μεσα στο τρανσφερ,τη φωτο που κοιταζουμε εδω που εχει τους συμπλεκτες μεσα.Εκει βρισκεται το εμπρος τορσεν διαφορικο,και ο πολυδισκος συμπλεκτης του acd.
το κεντρικο διαφορικο βρισκεται μεσα στο σαζμαν.
Ειναι ενα κανονικο διαφορικο με κορωνα/πηνιο/δορυφορους και πλανητες .Η κατανομη του ειναι σταθερη 50-50 και το ποσο θα λοκαρει εξαρταται απο την προσφυση των αξονων εμπρος πισω,καθως και απο τις εντολες που θα παρει απο αισθητηρες yaw,g force διαμηκη και εγκαρσια,γωνια τιμονιου,θεση πενταλ γκαζιου,ταχυτητα τροχων κλπ
nass έγραψε:krom έγραψε:nass, αν δεν περιστρέφονται ημιαξόνια, ούτε οι τροχοί περιστρέφονται τοτε.
Μια κοτσάνα εσύ, μια (μεγαλύτερη) κοτσάνα εγώ, καλά πάμε![]()
Είναι πρωί ακόμα
MONO με ΜΟΥΤΡΑ!
drdino έγραψε:Κι εδώ φόρος; Αμάν αυτός ο Σύριζα πχια.
Κίκιζας . έγραψε:Eυτυχως, γιατι ειναι η πρωτη φορα που το...ξαναβλεπω, απο το 1991...
Κίκιζας . έγραψε: αν εγω -που προφανως δεν ειμαι ουτε μηχανικος-μηχανολογος, ουτε εχω δηλωσει κανενας μεγαλος γνωστης σε τεχνικα θεματα- ελεγα
(...)
ΠΟΣΕΣ σελιδες ακομα θα ετρωγα τρολλαρισμα...![]()
drdino έγραψε:Το διαφορικό θέλει γρανάzhα πασά μου. Από κει και πέρα, για το ελεγχόμενο μπλοκάρισμά του μπορεί μεταξύ άλλων να χρησιμοποιούνται συμπλέκτες.
nass έγραψε:
...Βλέπουμε ότι δεν έχει σύστημα πλανητών-δορυφόρων δηλ. διαφορικό, μόνο μια τελική σχέση. Το διαφορικό έχει αντικατασταθεί από ένα σύστημα συμπλεκτών, ...
nass έγραψε: Το να ειρωνεύεσαι απλούς μηχανολογικούς όρους δείχνει πόσο σοβαρή είναι η απάντησή σου.![]()
Διαφορικό λοιπόν είναι οποιοδήποτε σύστημα επιτρέπει διαφορετική ταχύτητα περιστροφής των αξόνων εισόδου-εξόδου.
Αν δεν ιδρώσεις δεν θα μαθεις, τώρα φυσικά και ξέρεις και θα σου μένει.

) και κομπλεξικός.
drdino έγραψε: τώρα φυσικά και ξέρεις και θα σου μένει.
https://www.in.gr/2026/09/28/life/piso-apo-ti-mask[…]
...Θυμάμαι και την Αυστρία που τρελάθηκες με αυτό[…]
Δεν ξέρω γιατι το ποσταρα εδω, μπορει καποιος να τ[…]
Υπάρχει και το Μπατούμι στη Γεωργία που είναι το α[…]
Δεν βάζω το χέρι μου στη φωτιά, αλλά νομίζω το στ[…]
Βλέπετε SKY και εκστασιάζεστε και εγώ που πέρασα σ[…]