Τα μοντέλα των κατασκευαστών που οι χρήστες επέλεξαν να έχουν χωριστή ύπαρξη!
Άβαταρ μέλους
By mirage
dstou έγραψε:
Peugeot kills off diesel hybrid

Τετέλεσται, μόνο βενζίνης υβρίδια από εδώ και πέρα.

http://www.autocar.co.uk/car-news/motor-shows/peugeot-kills-diesel-hybrid

Λογικο και αναμενομενο. Ειδικα με τις κυβερνησεις στην Ευρωπη ολοενα και εχθρικοτερες στο πετρελαιο.
Άβαταρ μέλους
By dstou
#161447 Είναι θεμα μάρκετιΓΚ, πως το πουλάς στον άλλον. Προφανώς απέτυχε στο να το πλασάρει ως : 'η εναλλακτική λύση για ακόμη καθαρότερα πετρέλαια, γι' αυτό το υβριδοποιήσαμε άλλωστε'.
Πάντως το έκοψε γιατί δεν πούλαγε, στο τεστ του ότοκαρ το απλό πετρέλαιο, έστω με λιγότερους ίππους, ήταν πιο οικονομικό από το υβρίδιο.
Από εδώ και πέρα θα το γυρίσει βενζινουβρίδια, πράγμα λογικότερο ΙΜΟ, τα κέρδη σε καύσιμα είναι περισσότερα. Γενικά η βενζίνα το παντρεύεται καλύτερα με την υβριδοκίνηση στη γενική περίπτωση.
Άβαταρ μέλους
By silversurfer
Anonymous Founder έγραψε:Εγώ θα έπαιρνα ένα C4 diesel αυτόματο και full extra. Άνεση, επιδόσεις, καλή εγγύηση και αξιοπιστία. Όσο για τις διακοπές, δεν έχω συναντήσει χωματόδρομο που χρειάζεται τέτοιο ύψος από το αυτοκίνητο, εδώ και με την 1 και έχω πάει παντού, μέχρι και Ακρόπολις. Απλώς προσέχεις.
Όσο για τα λάστιχα, έχε ένα σετ με σιδερένιες ζάντες και λάστιχα M+S για το χειμώνα και τις διακοπές, πιο οικονομικό είναι και θα έχεις και την ευκολία του χειμώνα. Win-Win.
:ninja:

'Ενας φίλος έχει c4 .
Τον αφήνει συνέχεια... ή του βγάζει βλάβες .
Μετά από όσα βλέπω σε αυτόν δεν υπάρχει περίπτωση να πάρω citroen , ενώ μ΄αρέσουν αισθητικά πάρα πολύ .
Για τα DS δεν ξέρω;
Άβαταρ μέλους
By mirage
#162784 Εχεις Peugeot και δεν θα παρεις Citroen αλλα ισως να επαιρνες DS? Μπερδευτηκα.
Άβαταρ μέλους
By silversurfer
#163214 Mirage γιατί μπερδέυτηκες;

Θεωρείς ότι η peugeot είναι χειρότερη από την citroen;
H θεωρείς ότι επειδή είναι του ομίλου είναι ίδιες;

Εμένα είναι το δεύτερο peugeot που έχω.
Είχα και opel .

Για το DS δεν ξέρω αν είναι διαφορετική εταιρία ή απλώς ένα marketing trick .
Άβαταρ μέλους
By drdino
#163216 Τα ίδια είναι.
Άβαταρ μέλους
By Pitt
#163226 Έ, όχι και ίδια! Έχουν ξεχωριστό τμήμα marketing και ξεχωριστό δίκτυο πωλήσεων! :rtfm:

Τι κι’ αν χρησιμοποιούν ίδια μηχανικά μέρη, ίδιες εγκαταστάσεις παραγωγής και ίδιες εγκαταστάσεις R&D;
Την σήμερον ημέρα κύριε το marketing πουλάει! :lol:
Άβαταρ μέλους
By mirage
#163227 Νομιζω δεν χρειάζεται να γράψω κατι παραπανω :s_howdy
Άβαταρ μέλους
By alexandr
#163245 Καλά που μου το θυμίσατε ότι έχω κι εγώ να πάω να αλλάξω σωληνάκι του turbo, το είχα απωθήσει τελείως από το μυαλό μου :whistlink:
Αν θυμάμαι καλά κάπου ένα 100άρικο μου είχαν πει ότι θα κοστίσει. Και ήταν πολλοί άνετοι, "έλα μετά το καλοκαίρι να το αλλάξουμε", ούτε ότι θα πάρει φωτιά, ούτε τίποτα.
Άβαταρ μέλους
By iomy
alexandr έγραψε:Καλά που μου το θυμίσατε ότι έχω κι εγώ να πάω να αλλάξω σωληνάκι του turbo, το είχα απωθήσει τελείως από το μυαλό μου :whistlink:
Αν θυμάμαι καλά κάπου ένα 100άρικο μου είχαν πει ότι θα κοστίσει. Και ήταν πολλοί άνετοι, "έλα μετά το καλοκαίρι να το αλλάξουμε", ούτε ότι θα πάρει φωτιά, ούτε τίποτα.

Το δικό μου στάζει επάνω στην εξάτμιση και το αυτοκίνητο μυρίζει καμμένα λάδια, οπότε λογικά υπάρχει κάποιος κίνδυνος φωτιάς.
Ερώτηση: Μετά από ολιγόλεπτη λειτουργία στο ρελαντί πατώντας τέρμα το γκάζι μια φορά, από πίσω βγάζει ντουμάνι λευκό καπνό. Τι είναι;
Άβαταρ μέλους
By Pitt
iomy έγραψε: βγάζει ντουμάνι λευκό καπνό. Τι είναι;

Ο λευκός (και όχι γαλάζιος) καπνός σημαίνει δύο πράγματα:
1. Έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία και εξέλεξαν νέο Πάπα!
2. Τα καυσαέρια περιέχουν αρκετό νεράκι.

Επειδή μάλλον δεν μας αφορά η πρώτη περίπτωση, καταλήγουμε στην δεύτερη. :s_wink

Από την περιγραφή σου προκύπτει ότι δεν το κάνει μόνο όταν είναι κρύο, αλλά και όταν είναι ζεστό, σωστά; Επίσης αντιλαμβάνομαι ότι δεν το κάνει μόνο όταν ο καιρός είναι κρύος ή έχει αυξημένη υγρασία. Αν συμβαίνει κάποιο από τα προηγούμενα, τότε ίσως είναι φυσιολογικό καθώς ένα από τα προϊόντα της καύσης είναι και το νεράκι.

Αν δεν συμβαίνει κάποιο από αυτά, έλεγξε τα λάδια σου και πρόσεξε την υφή τους. Μήπως είναι σαν σαπουνάδα; Τσέκαρε το ψυκτικό υγρό να δείς μήπως έχει περάσει λαδάκι, ή μήπως έχει πέσει η στάθμη τους.

Πρίν κάνουμε εικασίες για πιό σοβαρές βλάβες (καμένη φλάντζα κεφαλής, ρωγμή στο μπλόκ κλπ) έλεγξε και την στάθμη των λαδιών σου, μήπως είναι πάνω από το MAX του δείκτη.

Άσχετα με τα παραπάνω, αφού θα πάς για το σωληνάκι (ήρθε από Γαλλία;) ας το ρίξουν μια ματιά στο συνεργείο.

Επειδή δεν με βοηθάει η μνήμη μου, θύμισέ μου αν ήταν το δικό σου που είχε κάποια ρωγμή στο κύκλωμα ψύξης. :hmmm:

@Alexandr, το πρόβλημα με το ντουμάνι από τα καμένα λάδια που έβγαλε ξαφνικά από το σωληνάκι του turbo δεν ξαναπαρουσιάσθηκε!

Είναι περίεργο το ότι έχασε λάδια από το ρακόρ ενώ γύριζα από την θάλασσα στο σπίτι (χαλαρή οδήγηση, λιγότερο από 2km απόσταση με 30-50km/h ταχύτητα) και εδώ και ενάμισι μήνα που πηγαινοέρχομαι καθημερινά στην δουλειά (~60km) πατητός αλλά και μέσα στην πόλη, δεν μου παρουσίασε τίποτε! Θα το αφήσω έτσι και θα το δούμε στο service που θα κάνω σε ένα περίπου μήνα.
Άβαταρ μέλους
By Geoart
#163889 Καλημερα.Χτες πηγα σε εξουσιοδοτημενο service Peugeot για εναν τεχνικο ελεγχο.Αφου μου ειπαν οτι πρεπει να αλλαξω 2 βασεις μηχανης,ρουλεμαν μπροστα δεξιου τροχου,υγρα φρενων και μου εκαναν κι update(τηλεφορτωση μου ειπαν για την ακριβεια)εγκεφαλου και αυτοματου σασμαν,τους ρωτησα για το σωληνακι το οποιο το βλεπω καπως σκουριασμενο και ταλαιπωρημενο.Μου ειπαν πως θα χρειαστει αλλαγη μονο αν τυχει να εχω καποια διαρροη απο εκει κι απο την στιγμη που δεν εχω δεν χρηζει αλλαγης.

.
Άβαταρ μέλους
By iomy
Pitt έγραψε:
iomy έγραψε: βγάζει ντουμάνι λευκό καπνό. Τι είναι;

Ο λευκός (και όχι γαλάζιος) καπνός σημαίνει δύο πράγματα:
1. Έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία και εξέλεξαν νέο Πάπα!
2. Τα καυσαέρια περιέχουν αρκετό νεράκι.

Επειδή μάλλον δεν μας αφορά η πρώτη περίπτωση, καταλήγουμε στην δεύτερη. :s_wink

Από την περιγραφή σου προκύπτει ότι δεν το κάνει μόνο όταν είναι κρύο, αλλά και όταν είναι ζεστό, σωστά; Επίσης αντιλαμβάνομαι ότι δεν το κάνει μόνο όταν ο καιρός είναι κρύος ή έχει αυξημένη υγρασία. Αν συμβαίνει κάποιο από τα προηγούμενα, τότε ίσως είναι φυσιολογικό καθώς ένα από τα προϊόντα της καύσης είναι και το νεράκι.

Αν δεν συμβαίνει κάποιο από αυτά, έλεγξε τα λάδια σου και πρόσεξε την υφή τους. Μήπως είναι σαν σαπουνάδα; Τσέκαρε το ψυκτικό υγρό να δείς μήπως έχει περάσει λαδάκι, ή μήπως έχει πέσει η στάθμη τους.

Πρίν κάνουμε εικασίες για πιό σοβαρές βλάβες (καμένη φλάντζα κεφαλής, ρωγμή στο μπλόκ κλπ) έλεγξε και την στάθμη των λαδιών σου, μήπως είναι πάνω από το MAX του δείκτη.

Άσχετα με τα παραπάνω, αφού θα πάς για το σωληνάκι (ήρθε από Γαλλία;) ας το ρίξουν μια ματιά στο συνεργείο.

Επειδή δεν με βοηθάει η μνήμη μου, θύμισέ μου αν ήταν το δικό σου που είχε κάποια ρωγμή στο κύκλωμα ψύξης. :hmmm:

@Alexandr, το πρόβλημα με το ντουμάνι από τα καμένα λάδια που έβγαλε ξαφνικά από το σωληνάκι του turbo δεν ξαναπαρουσιάσθηκε!

Είναι περίεργο το ότι έχασε λάδια από το ρακόρ ενώ γύριζα από την θάλασσα στο σπίτι (χαλαρή οδήγηση, λιγότερο από 2km απόσταση με 30-50km/h ταχύτητα) και εδώ και ενάμισι μήνα που πηγαινοέρχομαι καθημερινά στην δουλειά (~60km) πατητός αλλά και μέσα στην πόλη, δεν μου παρουσίασε τίποτε! Θα το αφήσω έτσι και θα το δούμε στο service που θα κάνω σε ένα περίπου μήνα.

Το σωληνάκι δεν ήρθε ακόμη,γιαυτό περιμένω να τα δω όλα αυτά όταν θα πάω για την αντικατάστασή του στο συνεργείο.
Pitt, σωστά είχα διαρροή απο το ψυγείο η οποία επισκευάστηκε και δεν έχω κατανάλωση ψυκτικού υγρού.Ο τεχνικός είδε τα υγρά που εχουν γίνει ελαφρώς καφετιά (από πράσινα) αλλά δεν ανησύχησε. Τέλος πάντων ας κάνω λίγη υπομονή μέχρι να τα δει όλα ο μάστορας και θα επανέρθω.
Άβαταρ μέλους
By alexandr
#167931 Οριστικό το συμπέρασμα, το πιο χρήσιμο μπλιμπλίκι που έχει το αυτοκίνητο είναι οι αισθητήρες πίεσης ελαστικών. Προχθές με γλύτωσαν για 3η φορά. :thumbsup: Χτύπησε του πίσω δεξιού με τη πίεση στα 28. Η αιτία, μικρό καρφάκι. Αλλιώς θα το έβρισκα κάποια μέρα μέσα στο πάρκινγκ πλάκα το λάστιχο.
Άβαταρ μέλους
By chrismarine
#169067 κάλο φθινόπωρο , καλά την βγάλαμε το καλοκαιράκι ,με έβγαλε ασπροπρόσωπο χωρίς λαμπάκια και τα σχετικά, βέβαια άλλαξα συντηρητή πρώην εξουσιοδοτημένο ,!!
service (πάνω στα γεγονότα των τραπεζών )στα 82000 λάδια mobil1 5w30 φίλτρο και αλλαγή συστήματος βαλβίδας κυκλοφορίας ψύξις (θερμοστατική βαλβιδα )
κόστος ανταλλακτικού 70 ευρώ λόγω διαρροής παραφλου (έχουν αλλάξει πολλά από δαύτα) ,συνολικό κόστος service 200 ευρω.
έκανα αρκετά ταξιδάκια της τάξης 500χλμ και πάνω και λέω να μην το ματιάσω ,μια χαρά πάει!!!!!
τι ήθελα και το είπα ξαφνικά στην επιστροφή από 2ημερο με 88000χλμ ανάβει engine oil pressure to low για 1 έως 2" χωρίς βέβαια να αντιληφθώ κάποια δυσλειτουργία ,το ποιο περίεργο είναι πως όποτε έχω αυτή την ένδειξη είναι ακριβώς στο ίδιο σημείο (περίπου διασταύρωση χαλκιδας -μαλακασα ) όπου ιστορικά έχει ανάψει και άλλες φορές , έχει αναφερθεί εδώ και εκεί που γράφαμε στο παλιό φόρουμ.
το αυτοκίνητο πάντως έχω την αίσθηση ότι από την αλλαγή από total ineo 5w30 σε mobil1 συμπεριφέρεται πολύ καλύτερα και έχω σίγουρα μικρότερη κατανάλωση λαδιού παρεμπίπτοντος έχω και μικρότερη κατανάλωση βενζίνης αλλά αυτό πιστεύω πως οφείλεται στην αλλαγή πρατηρίου πλέων πάντα εκκο