Τα μοντέλα των κατασκευαστών που οι χρήστες επέλεξαν να έχουν χωριστή ύπαρξη!
Άβαταρ μέλους
By JBT
#293906 Ναι ρε συ δεν είπα να βάλει 1000αρι με 4κινηση. Αλλά κάτι πιο αξιόλογο κλπ πιστεύω ότι δεν θα χαλούσε κανέναν... Τι να πω, εγώ τουλάχιστον θα το έβαζα πολύ επάνω στις προτιμήσεις μου.

Και μιλάμε για τεχνολογία/τεχνογνωσία που ήδη κατέχουν :dizzy:
Άβαταρ μέλους
By IKE
#293907 Γιατί επιμένεις σε αυτή την κομπλεξική συμπεριφορά λοιπόν αφού δεν το αντέχεις?

Τεσπα, αυτό που γράφεις είναι λάθος, αν σε 11 χρόνια δε το έχεις καταλάβει βέβαια, μάλλον είναι αργά. Θεώρησε ότι λέω βλακείες κλπ κλπ, το αναφέρω για τους υπόλοιπους επειδή κάποιοι μπορεί να ενδιαφέρονται για το θέμα.
Άβαταρ μέλους
By Κίκιζας Γρηγόρης
dimviii έγραψε:

...το κεντρικο διαφορικο στα εβο,δεν βρισκεται μεσα στο τρανσφερ,τη φωτο που κοιταζουμε εδω που εχει τους συμπλεκτες μεσα.Εκει βρισκεται το εμπρος τορσεν διαφορικο,και ο πολυδισκος συμπλεκτης του acd.
το κεντρικο διαφορικο βρισκεται μεσα στο σαζμαν.
Ειναι ενα κανονικο διαφορικο με κορωνα/πηνιο/δορυφορους και πλανητες .Η κατανομη του ειναι σταθερη 50-50 και το ποσο θα λοκαρει εξαρταται απο την προσφυση των αξονων εμπρος πισω,καθως και απο τις εντολες που θα παρει απο αισθητηρες yaw,g force διαμηκη και εγκαρσια,γωνια τιμονιου,θεση πενταλ γκαζιου,ταχυτητα τροχων κλπ

Συμπερασμα εχουμε 3 διαφορικα,εμπρος τορσεν,πισω το ayc με δισκακια,και το κεντρικο οπου η κατανομη της ροπης ελεγχεται απο τον πολυδισκο συμπλεκτη.

Μισο λεπτο...Το πισω δεν ειναι με πλανητες-δορυφορους? Μοιραζει την ροπη μεταξυ των δυο πισω τροχων ΜΟΝΟ με δισκακια?

dimviii έγραψε: @Γρηγορης να σε νοιαζει τι 4κινηση χρησιμοποιει ο καθενας,λεφτα θα δωσεις,πετρολχεντ λες οτι εισαι,ΠΡΕΠΕΙ να σε ενδιαφερει.Το στριβει καλα δεν λεει κατι.Μπορει να εστριβε και καλυτερα με ενα πιο εξελιγμενο συστημα.Αυτο ομως κοστιζει,σε σχεση με τη λυση που επελεξε η φορντ.Κοστιζει 22 χρονια εξελιξης συγκεκριμενα,μεσα απο τους αγωνες ,βελτιωνοντας καθε 1-2 χρονια σε καθε γενια.Ε τοσο βλακες δεν ηταν,ωστε να ερθει σημερα η gkn και με ενα συστημα κλασμα αξιας απο κατι τετοιο να ειναι καλυτερο.Θαυματα δεν γινονται.

Δεν μειωσα ποτε το συστημα 4κινησης των EVO, ισα-ισα το εγραψα και εγω ξεκαθαρα, οτι προφανως ειναι το καλυτερο συστημα που υπαρχει στην κατηγορια χρηματων και σε σχεση με τα σημερινα super hot hatch.

Mετα απο καποια χρονια ομως και καποιες τυχον απλοποιησεις σε συστηματα 4κινησης, δεν ειναι και για τον ΠΕΟΚΛΗ τελικα οπως γραφετε μερικοι, του Focus RS το οποιο ΞΑΝΑΘΥΜΙΖΩ δεν ανηκει στην κατηγορια των wrc replicas οπως οι Ιαπωνικες φτερουγες, αλλα στα super hot hatch, ασχετως εαν γινονται συγκρισεις επειδη απεκτησαν και μερικα απο αυτα ενα ειδος 4κινησης.

Οπως και η GKN δεν ειναι χτεσινη και ερασιτεχνικη εταιρια...

dimviii έγραψε: επισης εχει διαφορα το αν θα εξελιξεις ενα συστημα μονος σου,ή θα το αγορασεις ετοιμο,και θα το προσαρμοσεις στο χ μοδελο.
Εκει φαινεται και η τεχνογνωσια και η μαγκια του καθε κατασκευαστη,και το ποσο ''τιμαει'' τα χρηματα που του δινεις.Για αυτο σου ειπα σε προηγουμενο ποστ,να μην μπερδευουμαι τις πουτσες με τις βουρτσες.
Για αυτο και η επιλογη μου,με τα δικα μου θελω/αναγκες,ηταν το Μεγκαν.Γιατι τιμαει τα χρηματα του,ειναι σωστα στημενο,και δεν προσπαθει να πουλησει φυκια και μεταξωτες κορδελες σε Αμερικανακια, με Track mode,και drift mode.

Aυτο θεωρω οτι συνδεεται αμεσα, με το χρονοδιαγραμμα που εχει θεσει η εταιρια, εαν προλαβαινει δηλαδη την στιγμη που επιλεγει να τοποθετησει 4κινηση σε ενα νεο μοντελο της, να το κανει μονη της, ή να ζητησει εξωτερικη βοηθεια (outsourcing) , αλλα προφανως και το διαθεσιμο Budget.

Δεν πιστευω ομως οτι ειναι καθοριστικο, οταν σε τελικη αναλυση το δοκιμαζεις σε εξαντλητικο επιπεδο μεχρι να διαπιστωσεις οτι κανει αυτα που θελεις. Δηλαδη υπο συγκεκριμενες ρυθμισεις (drift mode) να μπορει να γυρναει με το γκαζι. Εξαλλου ειναι γνωστη και η ιστορια, με τις αρχικες δοκιμες με υλοποιηση τυπου Haldex η οποια και δεν επιλεχθηκε τελικα, ακριβως επειδη ΔΕΝ ειχε την συμπεριφορα που ηθελαν.

Στο προκειμενο, οριστε ενα ΞΕΚΑΘΑΡΑ υποστροφικο Focus RS το οποιο και ΦΥΤΙΛΙΑΖΕΙ ΚΥΡΙΩΣ τα μπροστινα ελαστικα του...[vorshlag mode on]

Τελευταία επεξεργασία από Κίκιζας Γρηγόρης και 29 Αύγ 2016, 00:52, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By dimviii
IKE έγραψε:Γιατί επιμένεις σε αυτή την κομπλεξική συμπεριφορά λοιπόν αφού δεν το αντέχεις?

εσυ ζητησες συγγνωμη κλαψουριζωντας ,εγω δεν το αντεχω.Μαλιστα. :tomato:

IKE έγραψε:Τεσπα, αυτό που γράφεις είναι λάθος, αν σε 11 χρόνια δε το έχεις καταλάβει βέβαια, μάλλον είναι αργά. Θεώρησε ότι λέω βλακείες κλπ κλπ, το αναφέρω για τους υπόλοιπους επειδή κάποιοι μπορεί να ενδιαφέρονται για το θέμα.

αυτο που γραφω ειναι 100% σωστο. Οποτε ναι λες βλακειες,ως συνηθως.
Άβαταρ μέλους
By IKE
#293910 . μπορείς να μου πεις ένα (1) σημείο που το σύστημα μετάδοσης του RS υπερτερεί έναντι του haldex ενός 9-3XWD?

Θα ξέρεις φαντάζομαι, δε μπορει να το πέταξες έτσι, σωστά?

ΥΓ. hint, προσέξτε πόσοι τροχοί σπινάρουν στο driftin :shifty: :shifty: :shifty: :shifty: :shifty:
Άβαταρ μέλους
By dimviii
Κίκιζας . έγραψε:
Μισο λεπτο...Το πισω δεν ειναι με πλανητες-δορυφορους? Μοιραζει την ροπη μεταξυ των δυο πισω τροχων ΜΟΝΟ με δισκακια?

οχι εχει κανονικα πλανητες/δορυφορους και αυτο,οπως και στο κεντρικο.
Τα δισκακια του πολυδισκου(s-ayc) ειναι για να μοιραζουν το δεξια/αριστερα στον πισω αξονα,αναλογα με την περιπτωση και τις εντολες που θα παρουν απο τον εγγεφαλο του acd/s-ayc
Άβαταρ μέλους
By Κίκιζας Γρηγόρης
IKE έγραψε:. μπορείς να μου πεις ένα (1) σημείο που το σύστημα μετάδοσης του RS υπερτερεί έναντι του haldex ενός 9-3XWD?

Δεν μπορει να στριβει με το πλαι, ΟΣΟ χρονικο διαστημα και ΟΠΩΣ (με το γκαζι) στριβει το Focus RS.

To video νομιζω το δειχνει, ακομα και στα donuts τα οποια και επισης ΔΕΝ μπορει το 9-3ΧWD να κανει...
Άβαταρ μέλους
By krom
#293915 Πάλι |λογοκρισία| έγραψες :lol:

Άβαταρ μέλους
By dimviii
Κίκιζας . έγραψε:
Στο προκειμενο, οριστε ενα ΞΕΚΑΘΑΡΑ υποστροφικο Focus RS το οποιο και ΦΥΤΙΛΙΑΖΕΙ ΚΥΡΙΩΣ τα μπροστινα ελαστικα του...[vorshlag mode on]

στο 1,44 γιατι κανει σκανδιναυικο φλικ σε πιστα? Δεν εχω δει να το συνηθιζουν.

στο τελος Γρηγορη στα ντονατς γιατι βγαζει καπνο ο εσωτερικος εμπρος τροχος?
Άβαταρ μέλους
By IKE
dimviii έγραψε:στο τελος Γρηγορη στα ντονατς γιατι βγαζει καπνο ο εσωτερικος εμπρος τροχος?

Κάτι μαθαίνεις τουλάχιστον γατόπαρδε :shifty:
Άβαταρ μέλους
By dimviii
IKE έγραψε:
dimviii έγραψε:στο τελος Γρηγορη στα ντονατς γιατι βγαζει καπνο ο εσωτερικος εμπρος τροχος?

Κάτι μαθαίνεις τουλάχιστον γατόπαρδε :shifty:

εχω καλο δασκαλο. :shifty:
Άβαταρ μέλους
By dstou
Αλλά κάτι πιο αξιόλογο κλπ πιστεύω ότι δεν θα χαλούσε κανέναν...

Αυτό δε σημαίνει ότι θα το αγόραζαν κιόλας. Το θέμα με άλλα λόγια είναι τι μπορείς να πουλήσεις με κέρδος, και όχι τι μπορείς να παράξεις.