Τα μοντέλα των κατασκευαστών που οι χρήστες επέλεξαν να έχουν χωριστή ύπαρξη!
Άβαταρ μέλους
By xenos
#152178 Μήπως η QV όμως πλέον παύει να είναι everyday car; Επίσης, μήπως αρχίζει να κλάνει μετά από κάποια χλμ (όπως κάτι Μ3, Μ5 :lipsealed: :ninja: ). Και ποιος θα την πάρει δεδομένου ότι δεν είναι everyday car και δεν είναι φάση supercar (ferrari κλπ);;; :hmmm:
Άβαταρ μέλους
By Giuseppe Busso
dstou έγραψε:Η ακόμη μεγαλύτερη πλάκα θα είναι να τη βγάλει και με τον 1.3 Multijet. :lol:
Η ιστορία είναι αλλού βέβαια και όχι στους χρόνους σε κάθε ρίγκ. Είναι στο πως θα υποδεχθεί την 'νέα' Άλφα η αγορά. Ο Μαρκιόνες έχει τάξει ότι θα ρίξει κάποια δις εν ευθέτω, αλλά άμα δεν δει φως, πελάτες δηλαδής, μην τα πιστεύετε.
Προς το παρόν του πιστώνω ότι αυτή τη φορά έδωσε το πράσινο φως στην εταιρεία να ψωνίσει από το πάνω ράφι, το φεραρίσιο, και όχι από τα καλάθια. Είναι βέβαια και προφανές ότι η εταιρεία μετά από τόσα χρόνια απαξίωσης και συρίκνωσης γκάμας και αγοράς δεν έχει κοσμάκη για να στηριχτεί επάνω της, πρέπει από αλλού, προς το παρόν, να πάρει έτοιμα κάποια πράγματα. Ελπίζουμε για το καλύτερο. Θαμπς απ.

Βασικά ο Μαρκιόνε, που τα προηγούμενα χρόνια εμείς τον κράζαμε γιατί δεν κάνει το ένα και γιατί δεν κάνει το άλλο, δούλευε "υπογείως".
Έτσι η Alfa δεν δανείζεται πλαίσιο Chrysler, ούτε κινητήρες Maserati.
Το ότι παρομοίασα την Giulia QV με 4dr Ferrari ήταν για να υπερτονίσω τις δυνατότητες του αυτοκινήτου. Δεν είναι λόγια δικά μου. Τα είπαν και στην παρουσίαση ενώ ιθύνοντες όπως ο Harald Wester και ο Philippe Krief τα έχουν πει σε διάφορες συνεντεύξεις τους.
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΛΕΟΝ ΚΑΛΑΘΙ για την Alfa Romeo. Έχει πλέον το δικό της R&D... :s_cool
Ακόμη και ο κινητήρας της QV που είναι ένας V8 της 488 GTO με -2 κυλινδρους, η κεφαλή του είναι δια χειρός new Alfa Romeo R&D. Έχει σύστημα απενεργοποίησης κυλίνδρων, πατέντα που πρώτη η Alfa Romeo πρόσφερε στην αγορά το 1981 με την Alfetta CEM 2.0lt.

O Μαρκιόνε κατάλαβε τι θέλει η αγορά από την Alfa Romeo. Τι θα δούμε από την Alfa Romeo τα επόμενα χρόνια;
Κινητήρες με κορυφαία ειδική ισχύ και ροπή.
Βάρος στα χαμηλότερα επίπεδα της κάθε κατηγορίας.
Ξεκάθαρος οδηγοκεντρικός προσανατολισμός.
Design στις επιταγές του form follows function. Η αρχή έγινε με την 4C.

Ξεκάθαρα θέλει να πάρει πελατεία από BMW, που η ίδια η Alfa Romeo έδωσε.
Δεν είναι τυχαίο ότι στην παρουσίαση της νέας Giulia είπαν ευθέως, BMW το 1992 σου δανείσαμε την πελατεία μας, τη θέλουμε πίσω τώρα.

Εγώ είμαι αισιόδοξος. Χειρότερες μέρες από αυτές των τελευταίων ετών, με τις τραγικά χαμηλές πωλήσεις, αποκλείεται να περάσει ξανά η μάρκα.
Άβαταρ μέλους
By Giuseppe Busso
xenos έγραψε:Μήπως η QV όμως πλέον παύει να είναι everyday car; Επίσης, μήπως αρχίζει να κλάνει μετά από κάποια χλμ (όπως κάτι Μ3, Μ5 :lipsealed: :ninja: ). Και ποιος θα την πάρει δεδομένου ότι δεν είναι everyday car και δεν είναι φάση supercar (ferrari κλπ);;; :hmmm:

Θα είναι everyday car (τηρουμένων των αναλογιών πάντα, μην αρχίσουμε τις πίπες και το συγκρίνουμε με Aygo) και για αυτό έχει σύστημα απενεργοποίησης κυλίνδρων, για οικονομία καυσίμου.
Επίσης στην πίσω ανάρτηση οι μηχανικοί επέλεξαν multilink έναντι των κλασσικών διπλών ψαλιδιών (όπως έχει εμπροσθίως) για να υπάρχει ένα στοιχειώδες ride quality. Κατά δήλωση μηχανικών και αρχισχεδιαστών.
Άβαταρ μέλους
By NickTG
j.marr έγραψε:Ακόμα δεν βλέπω λόγο να προτιμήσει κάποιος την Alfa απο την Jaaaaag. :hmmm:

Και γιατί να προτιμήσει κάποιος την Jaaaaag από την Alfa?
Άβαταρ μέλους
By EDDIE_147
#152204 Εικόνα

Πολλά κεράσια ρε παίδες. :lol:

Γενικά, δεν μου λένε κάτι φοβερό οι χρόνοι στο ring για την εμπορική επιτυχία της Giulia.
Είναι ένα πρώτο θετικό δείγμα αλλά θα πρέπει να δούμε τις entry level εκδόσεις και σε τι τιμή θα πωλούνται.
Για την τιμή βάλτε ένα μεγάλο αστερίσκο γιατί θεωρώ δεδομένο ότι πρέπει να ξεχάσουμε ότι ξέραμε ως τώρα για Alfa (προς το πιο ακριβό).

Σύγκριση με 159 GTA δεν υφίσταται καθώς εδώ έχουν έτοιμη τη βάση και απαιτούνται απλά βελτιώσεις για να φτάσουν σε ένα καλύτερο νούμερο.
Άβαταρ μέλους
By JasonLouk
Giuseppe Busso έγραψε:

Ακόμη και ο κινητήρας της QV που είναι ένας V8 της 488 GTO με -2 κυλινδρους,

Λυπήσου τους μηχανικούς που έφτιαξαν το μοτέρ και μην γράφεις τέτοια. :vava: Έλεος με το #ferrari σε κάθε post.

. For the Alfa Romeo Giulia, we’re talking about a 90-degree cylinder bank angle, cylinder deactivation technology, and a design loosely inspired by the 3.9L TT V8 of the Ferrari 488 GTB.

via
Άβαταρ μέλους
By Giuseppe Busso
JasonLouk έγραψε:
Giuseppe Busso έγραψε:

Ακόμη και ο κινητήρας της QV που είναι ένας V8 της 488 GTO με -2 κυλινδρους,

Λυπήσου τους μηχανικούς που έφτιαξαν το μοτέρ και μην γράφεις τέτοια. :vava: Έλεος με το #ferrari σε κάθε post.

. For the Alfa Romeo Giulia, we’re talking about a 90-degree cylinder bank angle, cylinder deactivation technology, and a design loosely inspired by the 3.9L TT V8 of the Ferrari 488 GTB.

via

http://www.carmagazine.co.uk/car-news/i ... -engineer/

Έλεος να μου πρήζεις τα @@ σε κάθε τόπικ.
Ignore άμα δε σαρέ...

Επίτρεψε μου να γνωρίζω 35 πράγματα παραπάνω από εσένα για τις Alfa Romeo.
Άβαταρ μέλους
By drdino
#152225 Φιλική συμβουλή, μην αναπαράγεις αμάσητη την κάθε παπαριά που λένε δημοσίως.
Άβαταρ μέλους
By JasonLouk
Giuseppe Busso έγραψε:Έλεος να μου πρήζεις τα @@ σε κάθε τόπικ.
Ignore άμα δε σαρέ...

Άσε μας ρε μπουσο που σε πρήζω σε κάθε τόπικ. Δεν γυρνάει ο κόσμος γύρω σου. Αναπαράγεις σε επίπεδο fanboy over 9000 οτι παπαριά λένε για την giulia και απαιτείς να μην σε "ενοχλούμε" κιόλας. Όπως σωστά είπε ο Ντίνος
drdino έγραψε:Φιλική συμβουλή, μην αναπαράγεις αμάσητη την κάθε παπαριά που λένε δημοσίως.

Giuseppe Busso έγραψε:Επίτρεψε μου να γνωρίζω 35 πράγματα παραπάνω από εσένα για τις Alfa Romeo.

Lame για να μην πω κάτι περισσότερο. :)
Άβαταρ μέλους
By EDDIE_147
#152233 Κακώς την πέφτετε στο Μπούσο.

Αφενός το μοτέρ έχει το DNA της Ferrari (όπως όλη η τεχνολογία που χρησιμοποιεί η Maserati) και αφεδύο το 2006 μας είχε πρήξει τον προστάτη το σύμπαν για τους "αυστραλέζικους κινητήρες holden" που είχαν οι 159-Brera.
Άβαταρ μέλους
By Giuseppe Busso
JasonLouk έγραψε:
Giuseppe Busso έγραψε:Έλεος να μου πρήζεις τα @@ σε κάθε τόπικ.
Ignore άμα δε σαρέ...

Άσε μας ρε μπουσο που σε πρήζω σε κάθε τόπικ. Δεν γυρνάει ο κόσμος γύρω σου. Αναπαράγεις σε επίπεδο fanboy over 9000 οτι παπαριά λένε για την giulia και απαιτείς να μην σε "ενοχλούμε" κιόλας. Όπως σωστά είπε ο Ντίνος
drdino έγραψε:Φιλική συμβουλή, μην αναπαράγεις αμάσητη την κάθε παπαριά που λένε δημοσίως.

Giuseppe Busso έγραψε:Επίτρεψε μου να γνωρίζω 35 πράγματα παραπάνω από εσένα για τις Alfa Romeo.

Lame για να μην πω κάτι περισσότερο. :)

Παλικάρι μου βαρεμένο είσαι;

https://en.wikipedia.org/wiki/Ferrari_F154_engine

Το πρόβλημα σου ποιο είναι; Και τι αναπαράγω; Και τι δεν πιστεύεις;
Άβαταρ μέλους
By JasonLouk
Giuseppe Busso έγραψε:Παλικάρι μου βαρεμένο είσαι;

Θες να αρχίσω και εγώ τις προσβολές; :hmmm:
Δεν θέλεις να καταλάβεις πως τα "ειναι μια 4dr 458" , "ιδιο μοτέρ με 2 λιγότερους κυλίνδρους" ειναι fanboyίστικες φανφάρες. Δεν είναι μονο το τι αναπαράγεις ειναι (βλ. wiki link) και το πως.
Ναι δέχομαι οτι είναι μοτέρ της ίδιας οικογένειας μέσα στο gruppo αλλά μην τριγυρνάς να λες οτι απλά έχει 2 λιγότερους κυλίνδρους . Είναι πιο περίπλοκο από το να κόψεις 2 κυλίνδρους. :rtfm:

Φιλική συμβουλή δεν με ξέρεις, δεν σε ξέρω οπότε άσε στην άκρη το τι γνωρίζεις παραπάνω απο μένα. :)