Τα μοντέλα των κατασκευαστών που οι χρήστες επέλεξαν να έχουν χωριστή ύπαρξη!
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
Κίκιζας . έγραψε:...ενα ακομη πρωτο review του Jethro Bovington, απο το Αγγλικο evo:

http://www.evo.co.uk/reviews/16096/ferr ... le-the-458

How does it compare?

Ferrari and McLaren – once so different – take a step closer with the launch of the 488 GTB. The Ferrari has better throttle response and the turbos wake up sooner and it’s more adjustable, too. I suspect it remains the more exciting car to drive. The Huracan is an interesting comparison, though. It’s big normally-aspirated V10 drivetrain is simply way more exciting, sharper and more intense, despite being down on power and torque. It’s going to make for a fascinating group test.

:thumbsdown: :thumbsdown: :thumbsdown:

Και το review εδώ: http://www.autoexpress.co.uk/ferrari/48 ... gtb-review
Άβαταρ μέλους
By karacop78
#120365 Αν για McLaren εννοούμε την φετινή 650S, νομίζω ότι την έχει...

Ferrari: [email protected] + [email protected] σε 1,475 kg εναντίον
McLaren: [email protected] + [email protected] σε 1,468 kg.

Και αν σκεφτείς ότι "The Ferrari has better throttle response and the turbos wake up sooner...", μου φαίνεται πως η McLaren χωρίς πια το πλεονέκτημα της ροπής, θα είναι πιο αργή από την 488 σε πίστα, (μένει να αποδειχτεί βέβαια), οπότε θα πρέπει να ανεβάσει αρκετά τον πήχυ μηχανολογικώς. Όσον αφορά looks και driving pleasure, πιστεύω πως φάγανε γκόλ από τα αποδυτήρια εκεί στο Woking...(όχι ότι αναμέναμε κάτι λιγότερο από πλευράς Maranello σε αυτούς τους τομείς, έτσι κι αλλιώς)

Προσωπικά δεν πίστευα ότι τα καινούρια turbo V8 της Ferrari θα είναι τόσο εύηχα.
Ειδικά στο vid από Autocar ακούγεται ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ για turbo. 8.000+ rpm δεν τις λες και λίγες...
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
#121280 Speciale, F40 and 488 by Evo:

Άβαταρ μέλους
By karacop78
#121575 Όλα τα λεφτά με την F40 στο 5:20... αυτό κι αν είναι lag, αλλά αυτό κι αν είναι BOOST! Μόνο για "χεράδες" τα παλιά turbo...
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
#121579 Ευτυχώς που η τεχνολογία προχώρησε.
Άβαταρ μέλους
By georgetz
#121949 Πόσο καλή μπορεί να είναι η άτιμη η F40 που 25 χρόνια μετά την ευχαριστιούνται
περισσότερο απο το τελευταίο καμάρι της εταιρίας :metalo:

Μπράβο πάντως στην Ferrari, η 488 πρέπει να είναι εξαιρετική , δεν
έχω δει κανέναν να παραπονιέται , σαν μην έχει
κανένα μειονέκτημα.
Άβαταρ μέλους
By IKE
#121959 Το μειονέκτημα που έχει είναι το turbo lag. Φυσικά αν τη συγκρίνει κανείς με την 458 τότε η παραπάνω ισχύς υπερτερεί του lag για το μεγαλύτερο μέρος των περιστάσεων.

Φυσικά υπάρχουν και άλλοι τρόποι ώστε να έχεις και την μεγάλη αυτή ισχύ και να μην έχεις turbo lag αλλά μόνο κάποιοι ελάχιστοι κατασκευαστές σπορ αυτοκινήτων* θα έβγαζαν καινούριο κινητήρα ειδικά για τέτοια εφαρμογή που δεν θα έκανε τους συμβιβασμούς της 488.

edit:

Η σύγκριση που θα είχε ενδιαφέρον θα ήταν μίας 488GTB με μία 4ΧΧ -ίδια εκτός κινητήρα- που αντί του V8 turbo θα είχε έναν μεγαλύτερο ατμοσφαιρικό V8 (ή V10). Θα είχε ανάλογο ή μικρότερο βάρος και κόστος, παρόμοια κατανάλωση σε καθημερινή χρήση (και πολύ χειρότερη στην τυποποιημένη 90χαω με 6η). Πχ μια 488 με έναν LS7.

*=GT350R
Άβαταρ μέλους
By Χρήστος Λάππας
georgetz έγραψε:Πόσο καλή μπορεί να είναι η άτιμη η F40 που 25 χρόνια μετά την ευχαριστιούνται
περισσότερο απο το τελευταίο καμάρι της εταιρίας :metalo:

Εχω την εντύπωση ότι σύγκριση θα πρέπει να γίνει μεταξυ της 488 και της 328 (ή 308; ) που ήταν το αντίστοιχο μικρό της εταιρίας τοτε.

Αν θελεις να συγκρίνεις την F40 που ήταν το περιορισμένης παραγωγής κορυφαίο μοντέλο της Ferrari τότε, θα πρέπει να το κανεις με την LaFerrari που είναι το αντίστοιχο τωρα.

Στο βίντεο τα εχουν μαζι λόγω turbo, αλλα ειναι εντελώς διαφορετικές κατηγορίες.
Άβαταρ μέλους
By IKE
#121968 Κανονικά η σύγκριση θα πρέπει να γίνει με την Brera.
Άβαταρ μέλους
By georgetz
#121997 Δηλαδή τόσο διασκεδαστική όσο και η σημερινή LaFerrari?
Ακούγεται καλό,ίσως λίγο παραπάνω απ'ότι μάλλον είναι.

Νομίζω οτι οι κατηγορίες έχουν αλλάξει , δημουργήθηκαν τα hypercars
και δόξα τω Θεώ, έχουμε ηλεκτρονικά σε 1300ίππους και 210 για μηχανές
αλλά απο διασκέδαση , δεν είμαι τόσο σίγουρος οτι τα πράγματα
όντως εξελίχθηκαν γραμμικά.
Αμφιβάλλω ότι στο μέλλον θα βγαίνουν για μια βόλτα με την LaFerrari
και θα απολαμβάνουν την διαδικασία.

Ίσως το GT86 , που δεν ακολουθεί την κίνηση βέβαια :rtfm: , να αποτελεί
μια διασκεδαστική αναλογία.
Άβαταρ μέλους
By dstou
#122059 Μια άλλη σύγκριση θα ήθελα να δω, τον κινητήρα του Μαζεράτι Κουατροπόρτε απέναντι σε αυτόν του Καλιφόρνια Τ και του 488, τρεις βερισόν της ίδιας βασικής μονάδας. :superman:
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
georgetz έγραψε:Δηλαδή τόσο διασκεδαστική όσο και η σημερινή LaFerrari?
Ακούγεται καλό,ίσως λίγο παραπάνω απ'ότι μάλλον είναι.

Νομίζω οτι οι κατηγορίες έχουν αλλάξει , δημουργήθηκαν τα hypercars
και δόξα τω Θεώ, έχουμε ηλεκτρονικά σε 1300ίππους και 210 για μηχανές
αλλά απο διασκέδαση , δεν είμαι τόσο σίγουρος οτι τα πράγματα
όντως εξελίχθηκαν γραμμικά.
Αμφιβάλλω ότι στο μέλλον θα βγαίνουν για μια βόλτα με την LaFerrari
και θα απολαμβάνουν την διαδικασία.

Ίσως το GT86 , που δεν ακολουθεί την κίνηση βέβαια :rtfm: , να αποτελεί
μια διασκεδαστική αναλογία.

Γιατί να μην είναι διασκεδαστική/ότερη δηλαδή η νεαρότερη και σαφώς καλύτερη και απείρως ταχύτερη διάδοχος; Επειδή κάποιοι περίεργοι την "βρίσκουν" με τα άπειρα αντικειμενικά μειονεκτήματα της F40 (lag, απότομη παροχή ισχύος, μικρό ωφέλιμο εύρος στροφών, αλλοπρόσαλλη συμπεριφορά, φρένα στο περίπου, αργό τιμόνι κλπ)?
Άβαταρ μέλους
By IKE
#122121 Πες τα ρε ΔΙΑ, καλά που είσαι και εσύ για να μας αναλύεις ότι ένα μοντέλο ΤΡΙΑΝΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΝΕΟΤΕΡΟ με ΔΙΑΚΟΣΙΑ αλογα παραπανω είναι γρηγορότερο και με καλύτερη οδική συμπεριφορά.

Αν θες άνοιξε ένα νεο ποστ (ή μπορείς να το γράφεις σε κάθε τοπικ ΣΥΝΕΧΕΙΑ) και ανέλυσέ μας γιατί ο ΜΑΪΚΛ ΤΖΟΡΝΤΑΝ καρφώνει καλύτερα απο μία παχύσαρκη κοντή κουράδα 130 κιλών (βάλε εσύ παράδειγμα).
Άβαταρ μέλους
By j.marr
IKE έγραψε:ο ΜΑΪΚΛ ΤΖΟΡΝΤΑΝ καρφώνει καλύτερα απο μία παχύσαρκη κοντή κουράδα 130 κιλών (βάλε εσύ παράδειγμα).

Ron Jeremy :hmmm: :hmmm: