- 14 Οκτ 2014, 13:45
Σ΄ ευχαριστούμε δέσποτα για την βοήθεια! Μας έστειλες ένα link στα γαλλικά και καθάρισες.
Κουράστηκες πολύ, ε;
Ok, έχω νέα...
Το πρωί έστειλα mail στην Peugeot και αφού έγραψα τον τύπο του αυτοκινήτου και τον κινητήρα που έχω, τους ρώτησα:
Στον οδηγό συντήρησης αναφέρεται ότι για τον κινητήρα μου συνιστώνται τα λάδια:
1. TOTAL QUARTZ INEO ECS 5W-30
2. TOTAL QUARTZ 0W-30
Παρακαλώ διευκρινίστε μου αν το 2ο λάδι το οποίο αναφέρεται στον οδηγό συντήρησης είναι το TOTAL QUARTZ 9000 ENERGY 0W-30Μετά από λίγο μου τηλεφώνησε κάποιος από την Peugeot (
προς τιμήν τους ανταποκρίθηκαν αμέσως) και είχαμε μια κουβέντα.
Μου είπε μεταξύ άλλων ότι:
-Η Peugeot δεν συνιστά το TOTAL QUARTZ 9000 ENERGY 0W-30 για τον ΤΗΡ
-Το καλύτερο που θα μπορούσα να κάνω για τον κινητήρα μου θα ήταν να συνέχιζα με το TOTAL QUARTZ INEO ECS 5W-30
-Λόγω καιρικών συνθηκών δεν συνιστούν να χρησιμοποιήσω λάδι 0W-30. Του είπα ότι διαβάζω σε φόρα ότι Γάλλοι και Άγγλοι χρησιμοποιούν 0W – 30 και μου απάντησε: "
Βεβαίως και χρησιμοποιούν 0W – 30 εκεί και καλά κάνουν, αλλά για την Ελλάδα δεν κάνει".
- Είπε ότι και η Total συνιστά το TOTAL QUARTZ INEO ECS 5W-30 και όταν του επισήμανα ότι συνιστά επίσης και το Quartz INEO First 0W – 30 που είναι λάδι πρώτης τοποθέτησης, μου απάντησε "
Ναι, αλλά το λάδι αυτό το αντικαθιστούμε στα πρώτα 1.000χλμ και δεν το αφήνουμε στον κινητήρα".
-Όσοι έχουν χρησιμοποιήσει 0W-30 οι κινητήρες τους έπαθαν βλάβες.
-Ως τελικό επιχείρημα για να με πείσει, μου είπε ότι και αυτός έχει τον ίδιο κινητήρα και όπως και όλοι οι συνάδελφοί του στην Peugeot χρησιμοποιούν μόνο TOTAL QUARTZ INEO ECS 5W-30
Άντε βγάλτε άκρη...
Σαν να μην έφταναν αυτά, ψάχνοντας βρήκα την πλέον πρόσφατη (20.02.2014) βρετανική έκδοση του Οδηγού Συντήρησης.

Αφαίρεσαν το επίμαχο Total Quartz 0W-30 και στην θέση του έβαλαν το Total Quartz INEO First 0W – 30.
Επίσης βλέπω και αυτήν την προειδοποίηση, η οποία βέβαια δεν λέει και κάτι σημαντικό, εκτός του ότι τα λάδια που έχει μέσα ο κινητήρας ικανοποιούν τις απαιτήσεις ACEA C2 και δεν συνίσταται συμπλήρωση με άλλης κατηγορίας λάδια:

Μετά απ΄όλα αυτά επισήμως καταλήγουμε στα εξής:
1. Και η Peugeot και η
TOTAL συμφωνούν και προτείνουν τα εξής δύο λάδια για τον THP:
Quartz INEO First 0W - 30 (Για θερμοκρασίες από -45°C έως 45°C)
Quartz INEO ECS 5W (Για θερμοκρασίες από -30°C έως 45°C)
2. Το TOTAL QUARTZ 9000 ENERGY 0W-30 δεν προτείνεται από κανέναν από τους δύο κατασκευαστές,
3. Οι προδιαγραφές της Peugeot για το λάδι του ΤΗΡ ( B71 2290 και B71 2312) δεν ικανοποιούνται από κανένα άλλο λάδι της Total εκτός από τα προαναφερόμενα δύο.
Αυτά!
I hooked up my accelerator pedal to my brake lights. I hit the gas, people behind me stop and I'm gone...