Ενότητα για τους κατασκευαστές γενικά
Άβαταρ μέλους
By BEAMS
EDDIE_147 έγραψε:Δεν θα ήταν κακή ιδέα ένα τοπικούλι με άρθρα από παλιά τεύχη...

Αυτό που προτείνεις σε συνδυασμό με βιβλία που αφορούν μάρκες ή μοντέλα, το πρότεινε και ο belgarion στα κλασσικά.
Αν γουστάρετε να ανοίξουμε θέμα (στην αυτοκίνηση; στα κλασσικά; :hmmm: ) υπό μορφή είτε αιτήματος από κάποιον για κάποιο άρθρο είτε στο στυλ "ξέρετε έχω αυτά και εκείνα και τα άλλα πείτε μου τι θυέλετε να ανεβάσω". Έχω σκεφτεί και τίτλο για το τοπικό "Παλαιοβιβλιοπωλείο το γρανάζι" :tomato:
Μάλιστα επειδή είμαι στο μέσον μιας μεγάλης εκκαθάρισης, λέω να συγκεντρώσω εκεί αυτά που έχω και αν θέλει κάποιος του χαρίζω ότι τραβάει η ψυχή του. Τα βαρέθηκα και μου πιάνουν και χώρο.
Άβαταρ μέλους
By belgarion
#224693 Υπήρχαν άνθρωποι που αγόραζαν ενα αυτοκίνητο " κύρους" γιατί καταλάβαιναν την ουσία του και τι πλήρωναν παραπάνω.Υπήρχαν και άλλοι που το μονο που καταλάβαιναν ήταν ότι μπορούσαν να πουν στο γείτονά ότι έδωσαν ενα σκασμό λεφτά.Και το πρόβλημα είναι ότι οι πρώτοι γίνονται ολο και λιγότεροι και οι δεύτεροι ολο και οι περισσότεροι,και επειδή δυστυχώς το πήραν πρέφα και οι εταιρίες αυτο ,απο την μηχανολογικη αρτιότητα πέρασαν στα φρου φρου και αρώματα.Ο πατέρας μου δεν ξέρω γιατί αγόρασε την 220/8 στην Γερμανία,το πιο πιθανό είναι ότι την πρότεινε το αφεντικό του στη φάμπρικα.Το γεγονός όμως ότι 36 χρόνια αφού την έδωσε ονειρεύεται ακόμη το αστέρι δεν έχει να κάνει με το κύρος του αλλά με το γεγονός ότι εκείνο το αυτοκίνητο τον ταξίδεψε απο την μια άκρη της Ευρώπης στην άλλη πολλές φορές και τον γλύτωσε απο δύσκολες καταστάσεις όπως πλημμύρες στην Γιουγκοσλαβία και χιόνια στις Άλπεις.

.
Άβαταρ μέλους
By D-Jet
tsilis έγραψε:Τα προϋπάρχοντα στερεότυπα επέβαλλαν και τις αντίστοιχες δοκιμές.

:lol: Μα αυτό είναι το τραγικό και το βλακώδες... την ίδια στιγμή που υποτίθεται ασκούσαν κριτική για τον αρχοντοχωριάτη Έλληνα που θα αγόραζε οτιδήποτε είχε καλή μούρη μέχρι εκεί που έφταναν τα λεφτά του, έκαναν τα παραπάνω συγκριτικά που ως κοινό είχαν τον ίδιο (!!) βγάζοντας και επιπλέον ό,τι σύμπλεγμα κατωτερότητας είχαν και δεν είχαν για όλους τους άλλους (που κρυφά ήθελαν αλλά δεν μπορούσαν).

Πρέπει να βρώ αυτό το άρθρο-αριστούργημα με την w210 και τη Βίσση... :tomato:
Άβαταρ μέλους
By nass
belgarion έγραψε:προέκυψε και απο το γεγονός ότι είναι και τα δυο 1800 κυβικά

Αρα λογική η σύγκριση για ελληνικό περιοδικό.

belgarion έγραψε:ενώ παίζει η 518 να ήταν και ελαφρώς φθηνότερη αν και καλύτερα εξοπλισμένη.Μιλάμε για μια εποχή που προφανώς η Mercedes ήταν ακόμη ,ενα σκαλί πάνω απο την BMW τιμολογιακα .

Αρα ξανά λογική η σύγκριση.

Κίκιζας . έγραψε:στα περι τιμων η διαφορα το 1991 απ' οσο θυμαμαι (καθοτι ειχε αγορασει η θεια μου τελικα την 190 και ειχα ακουσει την συζητηση-συγκριση τιμων) μεταξυ Bmw 318i fl E30 και 190Ε 1.8 ηταν σχεδον 1 εκατομυριο
παραπανω για την Merc, με τιμη εκκινησης τα 7,300,000δρχ .
Υπαρκτη διαφορα, αλλα νομιζω στα λεφτα αυτα οχι καθοριστικη για την τελικη επιλογη...

Αυτό ακριβώς.
Δεν ξέρω αν ένα 1 μύριο στα 7 δεν είναι "καθοριστικό" αλλά σίγουρα νομιμοποιεί μια κατά τα λοιπά άκυρη σύγκριση της Merc με τη BMW της παραπάνω κατηγορίας.
Άβαταρ μέλους
By nass
D-Jet έγραψε:εδραίωσαν μια ανάλογη κοινή γνώμη

Ποιός βρε D-Jet, τα περιοδικά αυτοκινήτου διαμόρφωσαν την κοινή γνώμη ?
Περιθωριακά ήταν πάντοτε, ακόμα και τότε (εποχή απόσυρσης). Ή όπως σωστά έγραψε ο tsilis:

tsilis έγραψε:Τα προϋπάρχοντα στερεότυπα επέβαλλαν και τις αντίστοιχες δοκιμές.
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
#224705 Πάντως μετέπειτα υπήρξε και σωστό συγκριτικό Ε34 520ι με W124 E200.
Άβαταρ μέλους
By sknipper
nass έγραψε:Αντίστοιχα τη σύγκριση 520 με 518 τη βρίσκω άχρηστη, ΟΚ τι θα μας πει, ότι η 520 είναι ακριβότερη και καλύτερη ?
Κι όμως νομίζω η σύγκριση αυτή είχε γίνει και το αποτέλεσμα δεν ήταν ακριβώς αυτό που θα περίμενες. Η 518 είχε κοντή μετάδοση ενώ η 520 μακριά με αποτέλεσμα η μικρή να είναι αρκετά ευχάριστη και οι διαφορές τους σε επιδόσεις να εκμηδενίζονται οπότε αν βάλεις και τη διαφορά τιμής προέκυπτε δίλημμα.
Άβαταρ μέλους
By kostis20
tsilis έγραψε:Συγκριτικό με 164 δεν υπήρξε, συγκριτικό Ε34 520 f/l , με w124 200 16v και Saab 9000 turbo υπήρξε!
Τα τεύχη τα έχω,χρόνο να σκαναρω δεν εχω!

Αλεξανδρε δες το και αλλιώς:
Τα προϋπάρχοντα στερεότυπα επέβαλλαν και τις αντίστοιχες δοκιμές.

.

Εγώ θυμάμαι συγκριτικό 520i e34 με 164 v6TB στους 4Τ.
Άβαταρ μέλους
By dstou
#224723 Με τη λογική του τι παίρνω με τα ίδια λεφτά, αλλά και το ότι και τα δύο είναι κάτω από 2.000 κυβικά, χωρητικότητα-πέλεκυς και τώρα και τότε, μια χαρά βρίσκω τη σύγκριση των 190/518. Όχι ότι είναι τέλεια βέβαια. Παρόντων των W124 αλλά και του 318 διαπιστώνω και τις διαφορές τους, αλλά δεν τρέχει και τίποτα σπουδαίο.Μην ξεχνάμε ότι οι Πεμβέ μέχρι τότες ήταν φθηνότερες και αυτό δελέαζε αρκετούς (δικαιολογημένα).
Στα καπάκια θυμάμαι και το συγκριτικό των 124-520 το οποίο ήταν spot on. Και νομίζω από την περίοδο αυτή στο εφεξής μπαίνουμε στη φάση που οι γκάμες των δύο αρχίζουν και παραλληλίζονται σε πολλά πράγματα, χωρίς φυσικά να λείπουν οι διακριτές διαφορές.
Άβαταρ μέλους
By Arrow
#224761 Just my 2 drachmas την εποχή εκείνη δεν έβλεπες σε κάθε γωνία μερκ και μπιμερ όπως τώρα (και σύντομα θα ξαναγυρίσουμε εκεί) και τα συγκεκριμένα ήταν αυτοκίνητα του εφάπαξ, η καραφλα και η σύνταξη έκαναν τέλειο συνδυασμό. Διορθωστε με αλλά τα μικρά μοτέρ δεν ήταν υπόθεση μόνο Ελλάδας αλλά φτωχό μεσογείου αν θυμάμαι καλά? Ας μη κρίνουμε το 91 με κριτήρια 05
Άβαταρ μέλους
By belgarion
#224982 Με αφορμή αυτό που έγραψες δοκιμή από το car and Driver, τον Ιανουάριο του 1990, βάζω μόνο επικεφαλίδα και τιμές ΕικόναΕικόναΕικόνα Η τιμή της Ε200 είναι χωρίς πινακίδες, ταξινόμηση και ΦΠΑ (6%...).Πως να μην πιστεύουν πολλοί ότι έκαναν επένδυση τότε αγοράζοντας ένα τέτοιο αυτοκίνητο αφού κόστιζε ακριβότερα από ένα διαμέρισμα. Υπόψιν το περιοδικό είχε 350 δρχ και με βάση τον τίτλο οι τιμές πρέπει να ήταν ακόμη ακριβότερες ένα χρόνο πριν,ενώ έπεσαν αρκετά ένα χρόνο μετά

.
Άβαταρ μέλους
By rx8_drifter
BEAMS έγραψε:
EDDIE_147 έγραψε:Δεν θα ήταν κακή ιδέα ένα τοπικούλι με άρθρα από παλιά τεύχη...

Αν γουστάρετε να ανοίξουμε θέμα (στην αυτοκίνηση; στα κλασσικά; :hmmm: ) υπό μορφή είτε αιτήματος από κάποιον για κάποιο άρθρο είτε στο στυλ "ξέρετε έχω αυτά και εκείνα και τα άλλα πείτε μου τι θυέλετε να ανεβάσω". Έχω σκεφτεί και τίτλο για το τοπικό "Παλαιοβιβλιοπωλείο το γρανάζι" :tomato:
.

Tι περιμένετε κύριε ΒΕΑΜΣ ανοιχτές το!
Άβαταρ μέλους
By D-Jet
nass έγραψε:
D-Jet έγραψε:εδραίωσαν μια ανάλογη κοινή γνώμη

[/quote]
Στην εδωπέρα, στα δικά μας τα χωράφια, "κοινή γνώμη" αναφέρομαι, οι φέροντες την οποία μεγάλωσαν με αυτά τα άρθρα και σήμερα είναι απολύτως σίγουροι για την άποψή τους ...

Belgarion το 200ρι με το καρμπυρατερ πρέπει να ίδρωσαν για να το βρουν...προσωπικά δεν έχω δει ποτέ μου...
Άβαταρ μέλους
By belgarion
#225093 Τώρα είδα και εγώ ότι έχει 105 άλογα. Έβαλα όλη την δοκιμή στο παλαιοπωλειο

.