Ενότητα για τους κατασκευαστές γενικά
Άβαταρ μέλους
By dimik
Dodger έγραψε:
Κίκιζας . έγραψε:2ον παρε εσυ το πιο ποιοτικο αυτοκινητο που υπαρχει στην αγορα, αστο εκτεθιμενο στον Ελληνικο ηλιο καμμια δεκαρια καλοκαιρια σχεδον σε καθημερινη βαση και αμα δεν σου χαλασει-φθαρει-διαλυθει κατι στο εσωτερικο να μου τρυπησεις την μυτη...

Σε αυτό είσαι λάθος, 10ο καλοκαίρι φέτος, το αυτοκίνητο* μου (που είχε γελοιοποιηθεί κατά κόρον στο 4τφ για τη πλαστικούρα του) παρκαρισμένο** σε αυλή χωρίς προστατευτικό, εκτεθιμένο σε ήλιο-βροχή-κρύο, αυτή τη στιγμή το εσωτερικό του ΔΕΝ έχει το παραμικρό (τρίξιμο, σπάσιμο, φθορά). Και αν εξαιρέσεις τα 2 χρόνια ακινησίας, που έλειπα στην Αγγλία, το αμάξι χρησιμοποιείται κάθε μέρα, χωρίς να το λυπάμαι.

* Dodge Caliber
** στην Ελευσινα είμαι, αττικός ήλιος

H "πλαστικούρα¨ είναι σαφώς πιο ανθεκτική από περίεργα υλικά, μαλακά υφάσματα με αφρολέξ, ξύλα κλπ κλπ.
Κι εμένα τα playmobil που έχω πετάξει στο διπλανό οικόπεδο το 1990 ακόμα αναλλοίωτα τα βρίσκω :lol:

Dodger έγραψε:Fun fun και το Audi 100 που "αποσυρθηκε" το 2005, μετά από 20 χρόνια ατελείωτων χιλιομέτρων, το εσωτερικό του ήτο άψογο :lol:

+1 Αυdi 80 του 91, μέχρι που πουλήθηκε το 2008 με κοντά 300.000χλμ και πάντα παρκαρισμένο έξω δεν είχε τίποτα στο εσωτερικό.

kostis20 έγραψε:Ναι και εγώ έχω δυο Audi της ίδιας γενιάς με του Στεφανου και δεν έχουν βγάλει καμία από όλες αυτές τις βλάβες του Q5 του.
Υπόψην το all road φοράει dsg και στα 80000 km δουλεύει άψογα.
Δε ξέρω ίσως φταίει ότι ήταν από τις πρώτες παρτίδες γενικά.
Κατά τα λοιπά συμφωνω με quadra.
< >

κι εγώ 2 VW κατασκευασμένα με 4 μήνες διαφορά το ένα κυκλοφορούσε Ελλάδα μέχρι πρόσφατα ενώ το άλλο Κύπρο, ε αυτό στην Κύπρο έχει μεγαλύτερη φθορά και στο τιμόνι και στην ταπετσαρία και έβγαλε και πρόβλημα στο DSG, το άλλο είναι σαν καινούριο με μηδενικά προβλήματα.
Το 3ο μου αυτοκίνητο το Μινι του 03 είναι μπ@ρδελο από όπου και να το πιάσεις εκτός από την οδηγική συμπεριφορά.

Α έχω και γιαπωνέζικο μηχανάκι.....να πούμε κι εκεί για πλαστικά; :lol:
Άβαταρ μέλους
By 21 quadra
#282576 Oι αυτοκινητοβιομηχανίες είναι μυστήρια τρένα, μπορεί να αγοράσεις αυτοκίνητο και το ίδιο ο γείτονας την ίδια ημερομηνία και το ένα να φοράει ηλεκτρικά Bosch και το άλλο Valeo, το ένα να μπαινοβγαίνει πχ για σαζμάν στα συνεργεία και το άλλο να μην έχει πάθει τίποτα γιατί το ένα φοράει σετ ρουλεμάν άλλου κατασκευαστή και βγήκαν προβληματικά, ή γιατί οι φουρκέτες του σαζμάν είναι από διαφορετικό χυτήριο και το κράμα ή η επεξεργασία τους είναι προβληματική μετά από κάποιιες χιλιάδες χλμ.

Ο λόγος που πολλοί αγοράζουν μεταχειρισμένα είναι αυτός, να έχει πληρώσει άλλος το καινούργιο, το αδοκίμαστο, τύχη λοιπόν και εδώ που υποτίθεται ότι με την τόση τους οργάνωση δεν θα έπρεπε να υπάρχουν προβλήματα.
Άβαταρ μέλους
By dimik
21 quadra έγραψε:Oι αυτοκινητοβιομηχανίες είναι μυστήρια τρένα, μπορεί να αγοράσεις αυτοκίνητο και το ίδιο ο γείτονας την ίδια ημερομηνία και το ένα να φοράει ηλεκτρικά Bosch και το άλλο Valeo, το ένα να μπαινοβγαίνει πχ για σαζμάν στα συνεργεία και το άλλο να μην έχει πάθει τίποτα γιατί το ένα φοράει σετ ρουλεμάν άλλου κατασκευαστή και βγήκαν προβληματικά, ή γιατί οι φουρκέτες του σαζμάν είναι από διαφορετικό χυτήριο και το κράμα ή η επεξεργασία τους είναι προβληματική μετά από κάποιιες χιλιάδες χλμ.

Ο λόγος που πολλοί αγοράζουν μεταχειρισμένα είναι αυτός, να έχει πληρώσει άλλος το καινούργιο, το αδοκίμαστο, τύχη λοιπόν και εδώ που υποτίθεται ότι με την τόση τους οργάνωση δεν θα έπρεπε να υπάρχουν προβλήματα.

Πεστα βρε μάστορα....κοινώς αγοράζεις αυτό που σου λέει η καρδιά σου και η τσέπη σου και το ευχαριστιέσαι, όλα τα άλλα είναι για να γεμίζουν τα φόρα και να έχουμε να συζητάμε στους καφενέδες με τα άλλα καγκούρια.
Άβαταρ μέλους
By 21 quadra
#282580 Το ξέφτισμα στο τιμόνι κατά το μεγαλύτερο ποσοστό του προέρχεται από το όξινο ph των χεριών του οδηγού, παρατηρημένο άπειρες φορές, αφού βλέπουμε τιμόνια κομμάτια κυριολεκτικά σε μικρό χρονικό διάστημα και άλλα σε ίδια αυτοκίνητα χρόνων που δεν έχουν πάθει τίποτα.
Άβαταρ μέλους
By kostis20
#282581 Επειδή αναφέρθηκαν και τα γιαπωνέζικα απλά να πω ότι στο land cruiser στις λακούβες κουνιεται όλο το ταμπλώ και χτυπάει γιατί σπάνε οι βάσεις του ταμπλώ ανεξαρτήτως χρήσης.
Επίσης και στα Subaru οι ηλιοροφες βγάζουν αρκετά προβλήματα.
@dimik τα mini γενικά βγάζουν προβλήματα,ειδικα τα πρώτα όπως τα δικά μας ....

< >
Άβαταρ μέλους
By dimik
kostis20 έγραψε:.

< >

ναι το ήξερα αυτό, αλλά επέλεξα να το κρατήσω συνειδητά γιατί με βολεύει για μέσα στην πόλη και βγάζω γούστα όποτε το επιθυμήσω.
Άβαταρ μέλους
By 21 quadra
dimik έγραψε:
21 quadra έγραψε:Oι αυτοκινητοβιομηχανίες είναι μυστήρια τρένα, μπορεί να αγοράσεις αυτοκίνητο και το ίδιο ο γείτονας την ίδια ημερομηνία και το ένα να φοράει ηλεκτρικά Bosch και το άλλο Valeo, το ένα να μπαινοβγαίνει πχ για σαζμάν στα συνεργεία και το άλλο να μην έχει πάθει τίποτα γιατί το ένα φοράει σετ ρουλεμάν άλλου κατασκευαστή και βγήκαν προβληματικά, ή γιατί οι φουρκέτες του σαζμάν είναι από διαφορετικό χυτήριο και το κράμα ή η επεξεργασία τους είναι προβληματική μετά από κάποιιες χιλιάδες χλμ.

Πεστα βρε μάστορα....κοινώς αγοράζεις αυτό που σου λέει η καρδιά σου και η τσέπη σου και το ευχαριστιέσαι, όλα τα άλλα είναι για να γεμίζουν τα φόρα και να έχουμε να συζητάμε στους καφενέδες με τα άλλα καγκούρια.

Όπως τα λες, αγοράζεις με το συναίσθημα και βάζεις την τσέπη μπροστά για τα υπόλοιπα αρκεί η ψυχούλα σου να είναι καλά, όταν πρόκειται καθαρά για λεφτά πάντα υπάρχουν λύσεις.

Όμως,
είναι απείρως δυσκολότερο και η πρόκληση τεράστια να φτιάξεις ένα καλό σουπερμίνι από ένα σούπερκαρ, στην 2η περίπτωση οι στόχοι είναι ξεκάθαροι και το κόστος μπορεί να αντέξει το κάτι παραπάνω, στην 1η περίπτωση όμως είναι τόσοι οι συμβιβασμοί που πρέπει να γίνουν και τόσος ο ανταγωνισμός που μπορεί να πέσεις έξω οικονομικά στην πιο βαθειά τρύπα, οπότε αρχίζουν οι κοστολόγοι να γίνονται οι εφιάλτες των υπολοίπων τμημάτων, κόψε από εδώ, κόψε από εκεί, κόψε, κόψε, κόψε, και στο τέλος έχεις μια πλαστικούρα στο χέρι που πέφτει στην άσφαλτο, ένα χρώμα που θόλωσε πριν την ώρα του, πόρτες που δεν κλειδώνουν ή δεν ξεκλειδώνουν, τζάμια που πέφτουν και ψάχνεις να τα βρείς, ασφαλειοθήκες που λιώνουν, φρένα πολύ μικρά εμπρός που κρατάνε από 7-12 χλμ χλμ και μετά θέλουν άλλαγμα δίσκοι / τακάκια και ταμπούρα πίσω ( Clio 4 Dci με 15 ή 16άρες ζάντες, με τις 17άρες έχουν άλλα φρένα εμπρός πίσω ) κλπ χαριτωμένα που κάνουν τη ζωή του αγοραστή δύσκολη, και σαν κερασάκι στην τούρτα έχεις τον ειδικό τύπο που σου λέει θέλω τόσα για να σου μεταμορφώσω το χρέπι σε αστέρι, τι να πείς ?
Άβαταρ μέλους
By kostis20
georgetz έγραψε:Αναξιόπιστα Γιαπωνέζικα , αυτή η μάστιγα :rant:

Επειδή στην οικογένεια έχουμε land αυτά που γράφω τα έχω διασταυρώσει στο internet.Επίσης παρά τα σκληρά πλαστικά που έχει ,ξεκολλήσε δύο φορές όλο το σύστημα με τα κουμπιά των ηλεκτρικών παραθύρων στη πόρτα του οδηγού,ο μοχλός από τους ηλεκτρικους καθρέπτες& το footrest και παρόλο που έχουν αλλαχτεί μία φορά οι βάσεις του ταμπλώ ξανάρχισε να χτυπάει και το αφησαμε έτσι.Επισης στη δεκαετία περίπου το δερμάτινο σαλόνι ήταν για πέταμα και αλλάχτηκε όλο.
Μηχανολογικά δεν έχει βγάλει τίποτα πάντως,εκτος από ένα διαλυμένο αμορτισέρ και μία διαρροή νερού.

< >
Άβαταρ μέλους
By Zorz
g8777 έγραψε:Εμένα πάντως στα 2 πόλο ραγισαν τα ταμπλό ( τι ραγισαν, Γκραν Κανυον έγιναν, ειδικά το νεότερο :s_sarcastic).

Για να πω την αλήθεια, και στο Avensis (σκούρο χρώμα, παρκαρισμένο στον ήλιο) έχει σπάσει το ταμπλό σε 2 σημεία, ανάμεσα στις γριλιες του εξαερισμού και το παρμπρίζ.

Όταν το γκούγκλαρα, έπεσα σε σχετικό νηματάκι σε τογιοτοφόρουμ που κάποιοι άλλοι ανέφεραν το ίδιο. Οι πρώτες απαντήσεις ήταν πολύ εύλογες (αν τράκαρε ποτέ το αμάξι και αν το έχεις από καινούριο κλπ), αλλά πρόσεξα ότι οι άλλοι παθόντες που πόσταραν ήταν από Πορτογαλία και Ισραήλ... :s_whiteflag

Σε μαύρη Ε34 πάντως, γύρω στα 15-17 χρόνια (δεν θυμάμαι τώρα ακριβώς) η ταπετσαρία στην οροφή ξεκόλλησε εντελώς και θύμιζε κουρτίνες σε οθωμανικό χαρέμι. Επισκευάστηκε σε ταπετσέρη και το αμάξι στα ~25 του τώρα συνεχίζει ακόμη.
Άβαταρ μέλους
By belgarion
21 quadra έγραψε:
dimik έγραψε:

Όπως τα λες, αγοράζεις με το συναίσθημα και βάζεις την τσέπη μπροστά για τα υπόλοιπα αρκεί η ψυχούλα σου να είναι καλά, όταν πρόκειται καθαρά για λεφτά πάντα υπάρχουν λύσεις.

Όμως,
είναι απείρως δυσκολότερο και η πρόκληση τεράστια να φτιάξεις ένα καλό σουπερμίνι από ένα σούπερκαρ, στην 2η περίπτωση οι στόχοι είναι ξεκάθαροι και το κόστος μπορεί να αντέξει το κάτι παραπάνω, στην 1η περίπτωση όμως είναι τόσοι οι συμβιβασμοί που πρέπει να γίνουν και τόσος ο ανταγωνισμός που μπορεί να πέσεις έξω οικονομικά στην πιο βαθειά τρύπα, οπότε αρχίζουν οι κοστολόγοι να γίνονται οι εφιάλτες των υπολοίπων τμημάτων, κόψε από εδώ, κόψε από εκεί, κόψε, κόψε, κόψε, και στο τέλος έχεις μια πλαστικούρα στο χέρι που πέφτει στην άσφαλτο, ένα χρώμα που θόλωσε πριν την ώρα του, πόρτες που δεν κλειδώνουν ή δεν ξεκλειδώνουν, τζάμια που πέφτουν και ψάχνεις να τα βρείς, ασφαλειοθήκες που λιώνουν, φρένα πολύ μικρά εμπρός που κρατάνε από 7-12 χλμ χλμ και μετά θέλουν άλλαγμα δίσκοι / τακάκια και ταμπούρα πίσω ( Clio 4 Dci με 15 ή 16άρες ζάντες, με τις 17άρες έχουν άλλα φρένα εμπρός πίσω ) κλπ χαριτωμένα που κάνουν τη ζωή του αγοραστή δύσκολη, και σαν κερασάκι στην τούρτα έχεις τον ειδικό τύπο που σου λέει θέλω τόσα για να σου μεταμορφώσω το χρέπι σε αστέρι, τι να πείς ?

Εγώ δηλαδή που άλλαξα τακακια στις 30000 και ξανά τακακια και δίσκους στις 55000 πρέπει να είμαι και ευχαριστημένος δηλαδή

.
Άβαταρ μέλους
By bibendum
#282611 Σιγουρα ο ηλιος τους κανει κακο. Ομως υπαρχουν δυο επιλογες για ενα προιον που θα ειναι εκτεθειμενο στον ηλιο.

α) Επιλεγεις υλικα που θα αντεξουν
β) Επιλεγεις υλικα που δεν θα αντεξουν.

Στην δευτερη περιπτωση δεν φταιει ο χρηστης που το εχει εκτεθειμενο στον ηλιο αλλα η επιλογη του υλικου.
Άβαταρ μέλους
By Κίκιζας Γρηγόρης
g8777 έγραψε:Εσείς τώρα νομίζετε ότι βουλωνετε Κικιζα.
ΓΑΤΑΚΙΑ. Με ένα χέρι θα σας στείλει στα θυμαρακια.

Εσενα ταπωνω μικρο αρουρι! :rtfm: :lol:
Άβαταρ μέλους
By Κίκιζας Γρηγόρης
kostis20 έγραψε:Επειδή αναφέρθηκαν και τα γιαπωνέζικα απλά να πω ότι στο land cruiser στις λακούβες κουνιεται όλο το ταμπλώ και χτυπάει γιατί σπάνε οι βάσεις του ταμπλώ ανεξαρτήτως χρήσης.
Επίσης και στα Subaru οι ηλιοροφες βγάζουν αρκετά προβλήματα.

< >

Δεν υπαρχει περιπτωση, Ιαπωνικο και να τρεμει το ταμπλω? :lipsealed: :omg:
Αποκλειεται, αφου αυτα ειναι λιρα εκατο, το κυριοτερο ειναι "dimVIII approoved" ! :s_thumbsup :shifty:

Οπως την δεκαετια του 70' που τα Ιαπωνικα ειχαν στο πλαινο πισω παραθυρο ενα "οκ" οτι εχει περασει απο τελικο ελεγχο... :shifty: Ειχε και το Mitsubishi του πατερα μου... :lol:
Άβαταρ μέλους
By GTS
bibendum έγραψε:Το επιχειρημα οτι οι γερμανοι κρατανε 4-5 χρονια το αυτοκινητο τους ειναι ισοδυναμο με το να πας σε γκουρμεδιαρικο εστιατορια να πληρωσεις 50 ευρω μια κλανια και να σου πουν 'οι πλουσιοι τρωνε πολλες φορες κ λιγο' :s_tongue

Ναι, αλλα ετσι ειναι. Οταν σου πουλανε αυτοκινητο το αγοραζεις για να κανεις χιλιομετρα να πας στην δουλεια σου με ασφαλεια και ανεση. Για τα πολυτελειας με ασφαλεια, ανεση, πολυτελεια και κοινωνικο κυρος οτι οδηγας μπεμπα. Δεν στο πουλανε για να το παρκαρεις στον ηλιο ´η στην βροχη για δεκα χρονια και να περιμενεις να μεινει σαν καινουριο. Δεν θα ειχε νοημα να βαλεις 200 χιλ χμ πανω στο αυτοκινητο σε 5 χρονια πχ στην Γερμανια και να ηθελες καινουρια κινητηρα, κιβωτιο, αναρτηση κλπ αλλα τα αμαξωμα να ηταν σαν καινουριο. Σε συμφερει καλυτερα να παρεις με ληζινγκ καινουριο αυτοκινητο και να το δωσεις 5000 το παλιο. Επισης τα συγχονα αυτοκινητα εχουν πολλα συστηματα που δεν ειχαν παλια αρα και το κοστος ανεβαινει πολυ. Εχουν επιλεξει στα κοσμητικα μερη να βαλουν εξαρτηματα που ειναι χαμηλοτερης ανθεκτικοτητας. Οπως επισης σωστα αναφερθηκε ειναι προιοντα υποκατασκευαστων. Συγκεκριμενα, ταμπλω, προφυλακτηρες, χειρολαβες, κλειδαριες, καθρεφτες, ηλιοροφες και αλλα πολλα ερχοντε απο τριτες εταιρειες ετοιμα στην γραμμη παραγωγης. Καποτε ενας Ελληνας μηχανηκος που δουλευε στην Μαγκνα στο Τοροντο μου ειπε οτι ειχε δουλεψει στο ταμπλω του μινι και στον προφυλακτηρα της σειρας 1 της παλιας.