Ενότητα για τους κατασκευαστές γενικά
Άβαταρ μέλους
By bibendum
dimik έγραψε:Μισό ρε παιδιά,για να καταλάβω δηλαδή, με το AC (κουμπί με χιόνι αναμμένο) θα βγάζει και ζέστη όταν χρειαστεί;

Δεν μπορούσαν οι άτιμοι να έχουν ένα Auto που να κάνει τα πάντα και να ρυθμίζεις μόνο την θερμοκρασία που θες; :protest:

Λοιπον στην Laguna του πατερα λειτουργει ως εξης ο αυτοματος κλιματισμος (και καλα Γαλλοι δυστροποι, φωτα στον αριστερο μοχλο)

Πατας Auto και ολα τ αλλα τα κανει μονο του. Αν θελει κρυο ανοιγει το AC και φερνει κρυο αν ειναι να φερει ζεστη το AC δεν το ανοιγει. Αν το εχει ανοιξει το AC και πατησεις το κουμπι να σβησει το AC τοτε σβηνει και το κουμπι του Auto γιατι θεωρει οτι εχεις παρεμβει στην αυτοματη λειτουργια.

Ε οι Γερμανοι δεν το εχουν πιασει το νοημα. Εγω στην αρχη νομιζα οτι κατι δεν πηγαινε καλα. (εχω και τον διζωνικο τον καλο τρομαρα μου).

Ανοιγω το auto, ανοιγει και το AC μονο του. Αν σβησεις το AC προφανως το καλοκαιρι δεν θα εχεις δροσια, το χειμωνα χανεις την αυτοματη ενεργοποιηση του ξεθαμπωματος. Το οποιο αυτοματο ξεθαμπωμα ειναι εντυπωσιακα γρηγορο και παρεμβατικο. (φανταζομαι ολα το ιδιο θα λειτουργουν αλλα δεν ειχα παλι τετοια εμπειρια)

Κατα τ αλλα η αυτοματη λειτουργια της ανακυκλωσης επισης λειτουργει πολυ καλα. Σπανια εχω παρατηρησει να περνανε δυσαρεστες μυρωδιες μεσα.
Άβαταρ μέλους
By dimik
#397726 Σε όσα αυτοκίνητα έχω οδηγήσει κάπως έτσι δούλευε, auto, θερμοκρασία και το ξεχνάς, ακόμα και στο Mini του ίδιου group.
Αυτό με το κουμπί με χιονονιφάδα (δηλαδή κρύο) που στην ουσία είναι το AC πρώτη φορά το συναντάω.

Αν θυμάμαι καλά και στο manual έγραψε πιπες τύπου πάτα το auto και ξέχνα το, θα το ψάξω αύριο να βάλω φωτογραφία.

Edit και στα VW έχει κουμπί AC αλλά πρακτικά δεν το πατάς ποτέ.

< 5 >
Άβαταρ μέλους
By GTS
#397730 Το κουμπι με την νιφαδα (η Α/C) υπαρχει σε ολα τα αυτοκινητα και βασικα εμπλεκει τον συμπιεστη.
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#397767 Εγώ το έχω στο auto περί τους 22 το χειμώνα και περί τους 24-24,5 το καλοκαίρι (το 24 στην πλευρά που χτυπάει ο ήλιος ). Κανονίζει τι θα βγάζει, από ποιες τρύπες και πόσο πολύ. Η μόνη μου δυσκολία είναι στις ενδιάμεσες εποχές που τη μέρα θέλεις δροσιά και το βράδυ ζέστη, τότε θα πρέπει να πειράζω θερμοκρασία. Δοκίμασα 23 συνεχώς αλλά όπως προκύπτει στο δικό μοτ αυτοκίνητο το βρίσκω ζεστό για ζέστη και κρύο για κρύο.... Γούστα, φίλος το βάζει στους 19, το κατακαλόκαιρο αν με πάρει βόλτα φοράω πουλόβερ.
Ανακύκλωση στο αυτόματο κι έχω και κουμπί στο τιμόνι σε περίπτωση πανικού (ντουμάνι νταλίκας).
Συμπιεστή θέλω να μπορώ να ελέγχω και μου αρέσει που δεν το βάζει μόνο του. Τον βάζω σε υγρασία τον χειμώνα, τον βγάζω λίγο πριν σταματήσω για να αεριστεί το σύστημα και καμιά φορά όταν θέλω καμιά γρήγορη εκκίνηση ή δύσκολη προσπέραση και θέλω όλη τη ροπή κι όλα τα άτια στη σειρά.

Νομίζω στη Mercedes είχαν κάποιο ηλίθιο σύστημα με κουμπί ECO (που μάλλον σήμαινε χωρίς συμπιεστή), πες το ρε φίλε, έχεις μόνο ανεμιστήρα και καλοριφές και όχι συμπιεστή κλιματιστικού, άκου ECO, θα βράζω στο ζουμί μου για να κάνω οικολογική συνεισφορά;

Μόλις συνειδητοποίησα ότι η BMW μου πριν λίγες εβδομάδες έκλεισε τα 20.... Κατασκευή Φεβρουαρίου και πρώτη άδεια Απρίλιο του 1997.
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
dimik έγραψε:
REALZEUS έγραψε:Απλά δεν νιώθει ρε ο Ντιμίκος μας...

Καπιταλιστικα αυτοκίνητα του διαβόλου σύντροφε, το λαντα του θείου μου έβγαζε χειμώνα καλοκαίρι ζεστό, οπότε δεν σε ένοιαζε ο κλιματισμός, απλά άνοιγες το παράθυρο για φρέσκο αέρα σε όλους, όμορφα ωραία και σοσιαλιστικα.

Μα έξτρα κουμπί για AC οι απίστευτοι της bmw, πιο πίσω και από την κίνηση στους τροχούς τους.

< 5 >

Προφανώς και έξτρα κουμπί, ώστε να διαλέγεις πότε θα εμπλέκεται ο συμπιεστής. Τα σαπάκια της VW δεν το έχουν αυτό; :svivhaha:
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
sknipper έγραψε:φίλος το βάζει στους 19, το κατακαλόκαιρο αν με πάρει βόλτα φοράω πουλόβερ.

19 και κρυώνεις; :lol:
Άβαταρ μέλους
By Zorz
sknipper έγραψε:Συμπιεστή θέλω να μπορώ να ελέγχω και μου αρέσει που δεν το βάζει μόνο του. Τον βάζω σε υγρασία τον χειμώνα, τον βγάζω λίγο πριν σταματήσω για να αεριστεί το σύστημα και καμιά φορά όταν θέλω καμιά γρήγορη εκκίνηση ή δύσκολη προσπέραση και θέλω όλη τη ροπή κι όλα τα άτια στη σειρά.

Αυτό είναι περιττό, η ECU φροντίζει αυτόματα γι αυτό.
Άβαταρ μέλους
By dstou
#397791 Εco κουμπάκι στον κλιματισμό έχουν πάρα πολλά αυτοκίνητα, παλαιόθεν. Είχα ΣΟΥΙΦΤ 1300 του 1990 με τέτοιο, το έχω και στο Ντάστερ που έχω τώρα. Νομίζω ότι έχει περάσει από τα χέρια μου, πάνω από 20 μονδέλα, το είχαν. Ούτε μία φορά δεν το έχω βάλει.
Κάτι άλλο, AUTO λειτουργία στον κλιματισμό δεν βάζω ποτές ούτε στο αμάξι ούτε στο σπίτι ή στο γραφείο, με βολεύει να τα ρυθμίζω όλα μόνος μου. Και το λογικό είναι όταν είναι σε τέτοια λειτουργία και παρέμβεις αλλάζοντας κάτι, να βγαίνει εκτός auto.
Άβαταρ μέλους
By 224v
#397796 Ζω τρια διαφορετικα συστηματα κλιματισμου στα αυτοκινητα της οικογενειας. Στο AYGO απλα πατας το κουμπακι με το χιονι και εμπλεκει ο συμπιεστης και εχει κρυο αμεσως!!! κανονιζει και την ταχυτητα του ανεμιστηρα και τελος!!!. 11 χρονια τωρα μια φορα τρυπησε ενα σωληνακι και αλλαχτηκε και συμπληρωθηκε το Φρεον.
Στο JUKE οπως αναφερθηκε ηδη στο αυτοματο το βαζεις και το ξεχνας, ακομα και το χειμωνα που ξεκινας παγωμενο, μεχρι να ανεβασει θερμοκρασια η μηχανη, δεν κυκλοφορει τον αερα καθολου, και μολις ζεστανει λιγο το μοτερ, σταδιακα ανεβαζει στροφες ο ανεμιστηρας για τη θερμανση.
Το 2.24v εκτος απο το να βαλεις τη θερμοκρασια που θελεις με το Auto, εχει και αυτο το ECO, που στην ουσια δεν εμπλεκει τον συμπιεστη και εχει οικονομια τον χειμωνα. Αυτοι λενε να το εχεις ετσι και τον χειμωνα ωστε να κανει την αφυγρανση, μπορεις βεβαια απλα να αναψεις τον ανεμιστηρα για να βαζει απο εξω, μιας και με ανοιχτα παραθυρα οταν εισαι εθνικη η ανοικτο δρομο δεν μπορεις να σταθεις απο τον αερα, (σε καθε αυτοκινητο βεβαια συμβαινει αυτο λογικα).
και στο Μινι παλι με κουμπι συμπιεστου δουλευει σε συνδιασμο με περιστροφικο για το ποσο κρυο, αλλα δεν εχει θερμοκρασια συγκεκριμενη να βαλεις.
Ανακυκλωση σπανια να βαλω τον χειμωνα γενικως, γιατι θαμπωνουν τα τζαμια.
Άβαταρ μέλους
By xenos
#397808 Και εγω εχω παρατηρησει οτι αν το a/c ειναι ανοιχτο και το εχεις πχ στους 25, δεν βγαζει ιδιαιτερα ζεστο αερα. Αν κλεισεις το a/c ειναι πιο ζεστος. Τουλαχιστον ετσι μου φαινεται.
Άβαταρ μέλους
By Nikos!
xenos έγραψε:Και εγω εχω παρατηρησει οτι αν το a/c ειναι ανοιχτο και το εχεις πχ στους 25, δεν βγαζει ιδιαιτερα ζεστο αερα. Αν κλεισεις το a/c ειναι πιο ζεστος. Τουλαχιστον ετσι μου φαινεται.

Ναι αλλά βγάζει ξηρό αέρα κι έτσι δε θολωνουν τα τζάμια.

< >
Άβαταρ μέλους
By dimik
REALZEUS έγραψε:
dimik έγραψε:
REALZEUS έγραψε:Απλά δεν νιώθει ρε ο Ντιμίκος μας...

Καπιταλιστικα αυτοκίνητα του διαβόλου σύντροφε, το λαντα του θείου μου έβγαζε χειμώνα καλοκαίρι ζεστό, οπότε δεν σε ένοιαζε ο κλιματισμός, απλά άνοιγες το παράθυρο για φρέσκο αέρα σε όλους, όμορφα ωραία και σοσιαλιστικα.

Μα έξτρα κουμπί για AC οι απίστευτοι της bmw, πιο πίσω και από την κίνηση στους τροχούς τους.

< 5 >

Προφανώς και έξτρα κουμπί, ώστε να διαλέγεις πότε θα εμπλέκεται ο συμπιεστής. Τα σαπάκια της VW δεν το έχουν αυτό; :svivhaha:

Τα σαπακια της vw έχουν κάτω ακριβώς από το κουμπι auto κουμπί ΑC που απενεργοποιει τον συμπιεστή αν θες.

Όταν έχεις αυτόματο διζωνικό κλιματισμό δεν υπάρχει λόγος να παίζεις με τον συμπιεστή, είτε θέλεις μια σταθερή θερμοκρασία στο αυτοκίνητο και ανάβεις το auto είτε όχι και το κλείνεις.

Εμένα μου την δίνει που πρέπει να πατήσω auto και μετά ένα κουμπί με χιονονιφάδα = κρύο για να λειτουργήσει φυσιολογικά.
Βέβαια αυτό μπορεί να οφείλεται στο ότι όταν κλείνω το auto είναι και το κουμπί/χιονονιφάδα κλειστό οπότε μετά όταν θα το ανάψω πάλι θα θυμάται την τελευταία ρύθμιση και θα είναι κι ο συμπίεσης κλειστός.
Θα το δοκιμάσω να το κλείσω με ανοιχτό τον συμπιεστή να δω αν θα θυμάται μετά.

< 5 >
Άβαταρ μέλους
By Nikos!
#397863 Θυμάται τα πάντα εκτός από την ανακύκλωση. Αυτή πρέπει να τη κάνεις εσύ.

Επίσης το κάθε κλειδί/κάρτα αποθηκεύει τις διαφορετικές ρυθμίσεις των καθρεπτών, ηλεκτρικών καθισμάτων και του κλιματισμού.
Άβαταρ μέλους
ByDeleted user 1
#397874 Πάντως εγώ για να πω την αμαρτία μου, δεν έχω καταφέρει ποτέ να είμαι άνετα σε ζέστες με τον κλιματισμό στο Auto. Πάντα θα χρειαστεί να επέμβω γιατί θέλω να υπάρχει συνεχής ροή κρύου αέρα που να βαράει αποκλειστικά πάνω μου, αλλιώς σκάω.