Ενότητα για τους κατασκευαστές γενικά
Άβαταρ μέλους
By markvag
dimik έγραψε:Μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει πως δουλεύει το AC στην 320?

Το έχω στο auto στους 22 με αυτόματη ανακύκλωση και βγάζει ζεστό αέρα, για να βγάλει σχετικά κρύο πρέπει να το ρίξω κάτω από τους 20.
Αν ανάψω και το κουμπί με το χιόνι, Οκ βγάζει αρκετό κρύο αλλά δεν υποτίθεται ότι στο auto πρέπει να βγάζει κρύο ούτως ή άλλως αυτόματα?
Διάβασα και το manual αλλά άκρη δεν έβγαλα ή μάλλον θεωρώ χαζό να πρέπει να πατάω έξτρα κουμπί αν θέλω κρύο.

< 5 >

Πρέπει να πατήσεις το κουμπάκι με το χιόνι για να δουλεύει το A/c. Αλλιώς είναι απλά ο αέρας απ' έξω. :rtfm:

Το auto έχει να κάνει με την ταχύτητα του ανεμιστήρα, δηλαδή ρυθμίζει αυτόματα το πόσο δυνατά δουλεύει ο ανεμιστήρας για να έχει την επιθυμητή θερμοκρασία. Αν το πατήσεις βέβαια, ανάβει και το A/C (θα δεις ανάβει και το λαμπάκι στο κουμπί με το χιόνι). Αλλά μπορείς να σβύσεις το A/C και να έχεις απλά τον ανεμιστήρα στο αυτόματο και να μπαίνει αέρας σε θερμοκρασία (εξωτερικού) περιβάλλοντος. Τον χειμώνα, απλά για να έχεις ζεστό αέρα, δεν χρειάζεσαι το A/C. Εγώ το A/C το έχω κατά βάση το καλοκαίρι για δροσιά, το χειμώνα δεν το χρησιμοποιώ, εκτός και αν θέλω να ξεθολώσω τα τζάμια. Αν και βρίσκω ότι στην μπεμπέκα δεν θολώνουν εύκολα, ενώ πχ στη Νίτσα θόλωναν αρκετά πιο εύκολα...

Την ανακύκλωση δεν τη χρησιμοποιώ στο αυτόματο, 1-2 φορές το έκανα στην αρχή και δεν είδα κάποια διαφορά (μύριζα καυσαέριο από το φορτηγό), οπότε την βάζω στο κανονικό για λίγο, όταν χρειάζεται...

GTS έγραψε:Oταν πατας το ΑUTO δεν αναβει το A/C ταυτοχρονα? Ετσι κανει στο δικο μου.

Και στο δικό μου. Αν δεν θέλεις A/C βέβαια μπορείς να το κλείσεις και να έχεις απλά μόνο τον ανεμιστήρα σε αυτόματη λειτουργία και ότι καταφέρει.
Άβαταρ μέλους
By Nikos!
dimik έγραψε:Όχι δεν ανάβει το AC αν με αυτό εννοείς το κουμπί με την νιφάδα χιονιού. Πρέπει να το πατήσω ξεχωριστά.

@Nikos το auto το έχω μόνιμα αναμμένο αλλά μου την σπάει ότι δεν δουλεύει σαν πραγματικό auto όπως πχ στο Golf.

< 5 >

Το auto είναι για το που να στέλνει τον αέρα γιαυτό θα δεις ότι αν πχ επιλέξεις το πάνω ή κάτω ή μέση σβήνει.

Το a/c είναι ανεξάρτητο από το auto.

Τουλάχιστον στις Ε9x έτσι ήταν.

< >
Άβαταρ μέλους
By dimik
#397659 Κατανοητά, άρα εμένα πιθανότατα δεν ανάβει το AC όταν ανάψω το auto γιατί όταν το σβήνω το έχω κλειστό, οπότε θυμάται την τελευταία ρύθμιση.

Θα δόκιμασω auto και AC μόνιμα ανοικτά να δω, αν και μου κάνει εντύπωση αυτό για τη ρύθμιση του αέρα γιατί και αυτή χρειάζεται να την πειράζω για να έχω αρκετό κρύο αέρα. Αν την αφήσω στο πρώτο κουτάκι μου φαίνεται ότι βγάζει πάντα λίγο αέρα.

< 5 >
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
dimik έγραψε:Για το παρακάτω μιλάω. Εικόνα

< 5 >

Δεν έχω αυτό, έχω το πιο πολύπλοκο, αλλά ο Μάρκος έχει δίκιο. Πρέπει να πατήσεις τη νιφάδα, τότε ανάβει ο συμπιεστής του AC. Εκτός αν είσαι στο Auto, που ενεργοποιείεται μόνο του από μια θερμοκρασία και κάτω. Κούραση οι αυτόματοι κλιματισμοί. Η καλύτερο μου είναι στο Focus με τα 3 περιστροφικά και τα 2 κουμπιά για AC και recirculation. Απλά πράγματα για εμάς τους γέρους! :lol:
Άβαταρ μέλους
By markvag
Nikos! έγραψε:
Το auto είναι για το που να στέλνει τον αέρα γιαυτό θα δεις ότι αν πχ επιλέξεις το πάνω ή κάτω ή μέση σβήνει.

< >

Α, ναι... σωστά! Και για το ΠΟΥ πάει ο αέρας είναι και για την ένταση του ανεμιστήρα! :s_yes

REALZEUS έγραψε:Κούραση οι αυτόματοι κλιματισμοί. Η καλύτερο μου είναι στο Focus με τα 3 περιστροφικά και τα 2 κουμπιά για AC και recirculation. Απλά πράγματα για εμάς τους γέρους! :lol:

Ίσα ίσα ρε ανεπίδεκτε! :lol: Εδώ απλά βάζεις μια θερμοκρασία, πατάς auto και άσ'το να κουρεύεται! :lol: ζέστη, κρύο αποφασίζει αυτό! :rtfm:

Ο πατέρας μου την είχε καταβρεί με αυτό, το ρύθμισε μία φορά, δεν παίζει να το έχει ξανακουμπήσει... :lol: :lol:
Άβαταρ μέλους
By dimik
#397676 Μισό ρε παιδιά,για να καταλάβω δηλαδή, με το AC (κουμπί με χιόνι αναμμένο) θα βγάζει και ζέστη όταν χρειαστεί;

Δεν μπορούσαν οι άτιμοι να έχουν ένα Auto που να κάνει τα πάντα και να ρυθμίζεις μόνο την θερμοκρασία που θες; :protest:
Άβαταρ μέλους
By Χρήστος Λάππας
#397677 Με τη νιφάδα μονίμως πατημένη, τον χειμώνα θα βγάζει ζέστη και θα σου κάνει και αφύγρανση στα τζάμια. Έχεις βέβαια μεγαλύτερη κατανάλωση.
Άβαταρ μέλους
By drdino
#397680 Εικόνα

Πατήστε το auto, ρυθμίστε θερμοκρασία κι αφήστε το να κάνει τα δικά του.
Άβαταρ μέλους
By corsair
drdino έγραψε:
Πατήστε το auto, ρυθμίστε θερμοκρασία κι αφήστε το να κάνει τα δικά του.

Να φανταστεις οτι ο κατασκευαστης το εβαλε για ευκολια, αυτοι καταφεραν να μπερδευτουν.... :lol:
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
markvag έγραψε:Ίσα ίσα ρε ανεπίδεκτε! Εδώ απλά βάζεις μια θερμοκρασία, πατάς auto και άσ'το να κουρεύεται! ζέστη, κρύο αποφασίζει αυτό!

Αυτοκίνητο που αποφασίζει μόνο του; Με ποια δικαιοδοσία; Ποιος υπέγραψε την Τμηματική Διαταγή; :hmmm:

drdino έγραψε:Εικόνα

Φοβερή φωτο! :lol:
Άβαταρ μέλους
By Nikos!
dimik έγραψε:Μισό ρε παιδιά,για να καταλάβω δηλαδή, με το AC (κουμπί με χιόνι αναμμένο) θα βγάζει και ζέστη όταν χρειαστεί;

Δεν μπορούσαν οι άτιμοι να έχουν ένα Auto που να κάνει τα πάντα και να ρυθμίζεις μόνο την θερμοκρασία που θες; :protest:

Ναι.

Αυτό το κάνεις και με αυτοκίνητο που δεν έχει αυτόματο κλιματισμό. Το έχεις στο a/c και απλά αυξομειωνεις το κρύο/ζεστό κι έτσι έχεις ένα ωραίο κλίμα στη καμπίνα και δε θολωνουν τα τζάμια ποτέ.

Δοκίμασε το.

< >
Άβαταρ μέλους
By dimik
#397702 Εγώ φταίω που πήρα αυτοκίνητο εκτός vw group

< 5 >
Άβαταρ μέλους
By GTS
dimik έγραψε:Εγώ φταίω που πήρα αυτοκίνητο εκτός vw group

< 5 >

γιατι, δουλευει μια χαρα στο δικο μου...μηπως παιζει κατι με τις ρυθμισεις στο δικο σου;

τον κλιματισμο τον εχω κλειστο συνηθως γιατι εχει εμφανη επιπτωση και στις επιδοσεις και στην καταναλωση...
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
#397712 Απλά δεν νιώθει ρε ο Ντιμίκος μας... :lol:
Άβαταρ μέλους
By dimik
REALZEUS έγραψε:Απλά δεν νιώθει ρε ο Ντιμίκος μας...

Καπιταλιστικα αυτοκίνητα του διαβόλου σύντροφε, το λαντα του θείου μου έβγαζε χειμώνα καλοκαίρι ζεστό, οπότε δεν σε ένοιαζε ο κλιματισμός, απλά άνοιγες το παράθυρο για φρέσκο αέρα σε όλους, όμορφα ωραία και σοσιαλιστικα.

Μα έξτρα κουμπί για AC οι απίστευτοι της bmw, πιο πίσω και από την κίνηση στους τροχούς τους.

< 5 >