Ενότητα για τους κατασκευαστές γενικά
Άβαταρ μέλους
By belgarion
dimviii έγραψε:
italakias έγραψε:Ποτε προσπαθησαν, ανεκαθεν οι ευρωπαιοι κατασκευαστες εφτιαχναν κινητηρες με ροπες σε πιο χαμηλες στροφες ωστε να μην χρειαζεται να κινησαι στους κοφτες και παραλληλα εκαναν το οχημα πιο φιλικο στον χρηστη.

συγγνωμη εχεις δικιο.Τα μ3/μ5 ηταν χαμηλοροπα για φιλικοτητα στο χρηστη.
Δεν έχεις ακούσει από παλιά ότι η BMW είναι "πολυστροφες", και ως εκ τούτου αναξιόπιστες και δυνητικά επικίνδυνες? Εγώ είχα βαρεθεί να το ακούω μεγαλώνοντας από συγγενείς και φίλους

< >
Άβαταρ μέλους
By dimviii
belgarion έγραψε:Δεν έχεις ακούσει από παλιά ότι η BMW είναι "πολυστροφες", και ως εκ τούτου αναξιόπιστες και δυνητικά επικίνδυνες? Εγώ είχα βαρεθεί να το ακούω μεγαλώνοντας από συγγενείς και φίλους

Για τα Ιταλικα τα λεγανε αυτα. :lol:
Άβαταρ μέλους
By Vagnar
mirage έγραψε:Τι είχε δλδ το εν λόγω μοτέρ;

Τίποτα, μια χαρά ήταν για την χρήση που το προόριζε η Honda.
Αλλά θα υπάρχει και κάποιος λόγος που δεν το έβαζε π.χ. στο Odyssey.
Άβαταρ μέλους
By mirage
#532581 Εβαζε όμως παρόμοιο σε Accord. Επειδη εχω ζησει με παρομοιο μοτέρ, Civic Type R, μπορώ να σου πώ πως σε καθημερινή χρήση μια χαρα ροπή ειχε και μια χαρά πήγαινε εθνική κλπ. Οποτε;
Άβαταρ μέλους
By belgarion
dimviii έγραψε:
belgarion έγραψε:Δεν έχεις ακούσει από παλιά ότι η BMW είναι "πολυστροφες", και ως εκ τούτου αναξιόπιστες και δυνητικά επικίνδυνες? Εγώ είχα βαρεθεί να το ακούω μεγαλώνοντας από συγγενείς και φίλους

Για τα Ιταλικα τα λεγανε αυτα.
Και Άλφα Ρομεο φυσικά, θυμάμαι πατέρα (ο οποίος πέρασε από Mercedes 220/8 σε Kadett 8βαλβιδο με εκκεντροφορο στο πλάι, οπότε καταλαβαίνεις) αλλά και άλλους μεγαλύτερους να λένε για ΒMW και Άλφα ότι ειναι πολυστροφα για Ελλάδα. Για την BMW όντως δεν πολύ κολλάει αλλά μάλλον είχε μείνει η εντύπωση από την εποχή του 2002 που έτρεχε και σε αγώνες.

< >
Άβαταρ μέλους
By Vagnar
mirage έγραψε:Εβαζε όμως παρόμοιο σε Accord. Επειδη εχω ζησει με παρομοιο μοτέρ, Civic Type R, μπορώ να σου πώ πως σε καθημερινή χρήση μια χαρα ροπή ειχε και μια χαρά πήγαινε εθνική κλπ. Οποτε;

Στο Accord έμπαινε, στο Civic έμπαινε, σε ένα SUV σαν το XC60 θα έμπαινε;
Άβαταρ μέλους
By mirage
#532610 Εχεις δει XC60 με 16αρι diesel με 110 άλογα να βάζει φωτια στην άσφαλτο; Αντε και με 130.
Δε νομίζω να ειχε θεμα ενας 2λιτρος με 240 άλογα και περιπου 220 nm ροπης να κινησει το XC60 εκτος κι αν πιστεύεις πως χωρις το 2ο προφιλ εκκεντροφορων ενεργοποιημενο ηταν ψόφιο.
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
Andreasdik έγραψε:Δεν έχουν την ίδια αίσθηση σε ροπή.
Ο Tsi με τον κομπρέσορα που είχα πρίν, πλησιάζει αλλά δύσκολο να φτάσει τον 1,6 dci που έχω τώρα...

Βάζεις μετρητικά όργανα και βλέπει ότι το βενζινοκίνητο είναι ταχύτερο, αρκεί φυσικά να είναι ισχυρότερο, όπως συνήθως ισχύει σε κινητήρες ίδιας χωρητικότητας. Είναι θέμα ισχύος, η δήθεν ντιζελοροπή είναι ψευδαίσθηση. Παίζει μεγάλο ρόλο και η μετάδοση φυσικά. Τα λέει όμορφα ο Φένσκε παρακάτω:

Edit: Τώρα είδα ότι το έβαλε και ο συνΔίας παραπίσω. Αλλά δεν πειράζει. Επανάληψη μήτηρ μαθήσεως... :lol:
Άβαταρ μέλους
By italakias
#532649 Πανε δες την διαδρομη εμβολου σε ντιζελ και βενζινοκινητο και θα καταλαβεις γιατι δεν υπαρχει καμια ψευδαισθηση.
Πανε δες επισης σε τι συμπιεση γινεται η καυση σε εναν ντιζελ που ο βενζινοκινητος θα διαλυθει επιτοπου .
Άβαταρ μέλους
By mirage
#532655 Ναι και;
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
mirage έγραψε:Ναι και;

Αντιμιλάς στον ιταλάκια; :lol:
Που δεν καταλαβαίνει ότι ο λόγος που μια ΜΕΚ που χρησιμοποιεί την υψηλή συμπίεση για την ανάφλεξη του μείγματος θα πρέπει να είναι πιο heavily built και ότι επίσης για αυτόν τον λόγο δεν μπορεί να ανεβάσει στροφές και άρα να βγάλει μεγάλη ισχύ, σε σχέση με έναν κινητήρα που αναφλέγει το μείγμα με αναφλεκτήρες;

Ιταλάκια, δεν χρειάζεται να δω τίποτα, έχω οδηγήσει σχεδόν τα πάντα. Μέχρι και όχημα ντίζελ 37.300 κυβικών... :whistlink:
Τελευταία επεξεργασία από REALZEUS και 04 Σεπ 2018, 01:03, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By Vagnar
mirage έγραψε:Εχεις δει XC60 με 16αρι diesel με 110 άλογα να βάζει φωτια στην άσφαλτο; Αντε και με 130.
Δε νομίζω να ειχε θεμα ενας 2λιτρος με 240 άλογα και περιπου 220 nm ροπης να κινησει το XC60 εκτος κι αν πιστεύεις πως χωρις το 2ο προφιλ εκκεντροφορων ενεργοποιημενο ηταν ψόφιο.

Για ίδια ισχύ σκεφτόμουν. Θα έβαζες κάτι σαν τον κινητήρα του S2000 στο XC60 με τα 240 hp / (220 Nm-7300 rpm), αντί π.χ. τον τωρινό που έχει με τα 250 hp /( 350 Nm-1800-4500 rpm); Θα ήταν το ίδιο ευκολοοδήγητο;

Οι δίλιτροι της Volvo έχουν ίδια διάμετρο/διαδρομή. Δεν θα πήραν το memo του italakia. :(
Οι δίλιτροι της VW, 2,7 mm διαφορά στην διαδρομή.
Άβαταρ μέλους
By italakias
REALZEUS έγραψε:
mirage έγραψε:Ναι και;

Αντιμιλάς στον ιταλάκια; :lol:

Ιταλάκια, δεν χρειάζεται να δω τίποτα, έχω οδηγήσει σχεδόν τα πάντα. Μέχρι και όχημα ντίζελ 37.300 κυβικών... :whistlink:

Εχεις οδηγησει αλλα φαινεται λιγα καταλαβες. :lol: :help:
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
#532659 Εσύ σαν αισθαντής θα μας πεις, για τα JCB. :s_sarcastic
Άβαταρ μέλους
By italakias
#532663 Δια μου τι να σας πω, εσεις τα ξερετε ολα.
Παρτε βαλτε ενα σαζμαν απο ντιζελ οχημα σε αντιστοιχου κυβισμου βενζινοκινητο και δεν θα πιασετε κοφτη ουτε με 4η σχεση.
Αφου δεν εχετε ιδεα απο κινητηρεςτι θελετε και γραφετε. :yahoo: