Ενότητα για τους κατασκευαστές γενικά
Άβαταρ μέλους
By rocsta
D-Jet έγραψε: έχει κοντύτερη τελική σχέση μετάδοσης (3.69 αντί για 3.46:1) χωρίς να έχει αισθητά λιγότερη ισχύ (185 το 280, 200άλογα το 350 και 225 το 450slc). Σαν πραγματικές επιδόσεις το δίνουν ακριβώς το ίδιο με το 350slc. Σίγουρα, δεν καπνίζει τα λάστιχα όπως οι πεντάλιτρες λόγω άπειρης ροπής, αλλά ως μοτέρ παίζει να είναι ό,τι πιο ζωντανό είχε βγάλει η μερσεντές μέχρι τότε στα ΙΧ, μιας και του αρέσει να στροφάρει και να πάει άνετα μεχρι 6.5-7Κrpm όταν τα V8 είναι καθαρά λιμουζινάδικα μοτέρ...

Τελικη σχεση στα μεγαλα v8 ηταν ακομη μακρυτερη 3.07:1 απ' οτι βλεπω καπου.
Και πιο συγκεκριμενα για τα μοτερ: το 6κυλινδρο βγαζει μεγιστη ισχυ στις 6000rpm με ροπη στις 4500rpm, ενω τα V8 μεγιστη ισχυ στις 5000 και ροπη στις 3000. Λιμουζιναδικα προς το... φορτηγισια!

sent >, γι' αυτό ίσως δεν έχω βάλει τόνους
Άβαταρ μέλους
By BEAMS
saxon_747 έγραψε:Μόνο αυτορυθμιζόμενη δέσμη.

...>.

Άρα δεν κερδίζεις το λουκούμι :lol:
Είναι άλλο αυτοκίνητο και για να βοηθήσω έχει ποσταριστεί στο φόρουμ.
Άβαταρ μέλους
By EDDIE_147
D-Jet έγραψε:Εικόνα

Κορίτσια ο Μπάρκουλης. :iconcool: :iconcool: :iconcool:

Διγέτιε κρίμα να μην το κυκλοφορείς αυτό το διαμάντι.
Για τι κυβισμό και έτος κυκλοφορίας μιλάμε;
Απέχει πολύ από ιστορικές;

Κουκλάρα πραγματικά.
:inlove:
Άβαταρ μέλους
By saxon_747
BEAMS έγραψε:

...>.

Άρα δεν κερδίζεις το λουκούμι

Ααα... Νόμιζα ότι το κουίζ αφορούσε μόνο τη δυνατότητα ρύθμισης δέσμης...

...>.
Άβαταρ μέλους
By BEAMS
saxon_747 έγραψε:
BEAMS έγραψε:

...>.

Άρα δεν κερδίζεις το λουκούμι

Ααα... Νόμιζα ότι το κουίζ αφορούσε μόνο τη δυνατότητα ρύθμισης δέσμης...

...>.

Όχι βέβαια :lol:
Η απάντηση αύριο αν δεν το έχει βρει κανείς μέχρι τότε.
Άβαταρ μέλους
By D-Jet
rocsta έγραψε:Η 450 5.0 (φανταζομαι και η 500) ηταν πολυ καλυτερες απ τις v8 450, με λιγο αυξημενη διαμετρο εμβολων και ιδια διαδρομη. Ηταν 120 κιλα ελαφρυτερες (40 κιλα λιγοτερα μονο το μοτερ) με χρηση αλουμινιου σε μοτερ και εξωτερικα πανελ!! Μαλιστα η MB πρεπει να το λανσαρε ως πιο οικονομικο σε καταναλωση βενζινης, ασχετα αν ηταν πιο κοστοβορο ως κατασκευη .
Και το δικο σου 6κυλινδρο σε σειρα πρεπει να κελαηδαει πολυ καλα παντως, καλυτερα απ το v8 ισως!

Θα κοιμηθώ πάνω στο πληκτρολόγιο (είμαι κομμάτια αλλά γουστάρω)....
Το 5.0 είναι μαγικό... είναι πραγματικό σούπερκαρ της εποχής! Εκτός από το βάρος, που είναι πιο ελαφρύ και από τη 280 άδειο, όπως πολύ σωστά γράφεις, έχει και 15, στο νορμάλ, ίππους παραπάνω από την 450... (οι πρώτες πρώτες του '79 που είναι τα πραγματικά ομολογκασιόν σπέσιαλ, έχουν διαφορετικές προδιαγραφές από την "κοινή" 500άρα και ελαφρώς μεγαλύτερα έμβολα, αλλά δε μας λέει και πολλά πολλά η Μερσεντές... :s_wink ).
Τον πρώτο καιρό (που έβγαινα και καμιά βόλτα) είχα δει από κοντά αυτήν εδώ που την έχει ένας γνωστός μου :
Εικόνα που παίζει να είναι ό,τι καλύτερο υπάρχει στην Ελλάδα από 107... Πέρα από την κατάσταση (1ος ιδιοκτήτης απο καινούργιο), η δική μου ίδρωνε και στροφάριζε για να την ακολουθήσει και το τέρας ξεκινούσε με δευτέρα και δίπλωνε στο ισιάδι με 2000rpm! :oops:

'Εντυε, είναι με ιστορικά το αμάξι. Άλλος ένας σοβαρότατος λόγος που το τρώει η σκόνη είναι και το ότι η χώρα μας δεν είναι καθόλου φιλική πλέον προς το ιστορικό αυτοκίνητο. Υπάρχει πολλή |λογοκρισία| και στον κόσμο του ιστορικού, δεν λέω, αλλά το τσουβάλιασμα και η άμεση διαπόμπευση είναι το εθνικό μας χόμπυ! Κανένα αυτοκίνητο δεν αξίζει τόσο ώστε να το δέχεσαι αυτό, trust me. :s_hang
Μπόρα είναι - θα περάσει, λέω! (έλα που δεν περνάει, όμως! :s_crazy )
Άβαταρ μέλους
By rocsta
D-Jet έγραψε:παίζει να είναι ό,τι καλύτερο υπάρχει στην Ελλάδα από 107... Πέρα από την κατάσταση (1ος ιδιοκτήτης απο καινούργιο)

US spec ειναι αυτη; Τετοιες ηταν οι 5λιτρες που ερχονταν Ελλαδα;

Άβαταρ μέλους
By D-Jet
rocsta έγραψε:
D-Jet έγραψε:παίζει να είναι ό,τι καλύτερο υπάρχει στην Ελλάδα από 107... Πέρα από την κατάσταση (1ος ιδιοκτήτης απο καινούργιο)

US spec ειναι αυτη; Τετοιες ηταν οι 5λιτρες που ερχονταν Ελλαδα;

Το us-spec υπάρχει φυσικά σαν option αν το θέλεις (πχ το σκαθάρι μου το γράφει στο συμβόλαιο αγοράς!) αλλά δεν θυμάμαι αν η συγκεκριμένη είναι ντυμένη us-spec επειδη το αφεντικό της είναι ψείρας και θέλει να την προστατέψει όσο περισσότερο μπορεί (έχει άλλο ένα αμάξι ανταλλακτικά, εννοείται) ή ήταν από τη μαμά της έτσι... Εχω δει ελληνική (όχι εισαγωγής ως μτχ) slc, πάντως, που είναι κανονικά ευρωπαϊκό μοντέλο.

H πιο όμορφη ΙΜΗΟ είναι αν πετύχεις 1973 us-spec (με sealed beam φανάρια χωρίς 5mph προφυλακτήρες) και σιδερένια ζάντα με τάσι.

Εικόνα
Εικόνα
ή σε 116
Εικόνα
:inlove:
Άβαταρ μέλους
By pik.
#206491 http://www.netcarshow.com/mercedes-benz/2017-e-class/

αρχισε και η Mercedes να Audiζει;
αγαπη μου μεγαλωσα το C Κλας... :ninja: :rant:
δεν μου αρεσει σαν αμαξι...μπορει να εχει απιστευτη τεχνολογια αλλα το να μοιαζει μπροστα τοσο πολυ με τα μικροτερα...δεν με πειθει...
η Ε ανεκαθεν ειχαν δικη τους ταυτοτητα.... :sleep:
Άβαταρ μέλους
By drdino
#206508 Όπως είπε κι ο GB:

Giuseppe Busso έγραψε:

C/E/S 1993
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
By pik.
drdino έγραψε:Όπως είπε κι ο GB:

Giuseppe Busso έγραψε:

C/E/S 1993
Εικόνα

εστω απο τον κωλο τις καταλαβαινες....απο κατι...

εδω...ξεκ#$%στηκαν.... :lol:
Άβαταρ μέλους
By rocsta
D-Jet έγραψε:H πιο όμορφη ΙΜΗΟ είναι αν πετύχεις 1973 us-spec (με sealed beam φανάρια χωρίς 5mph προφυλακτήρες) και σιδερένια ζάντα με τάσι.

Σαν γάτα με πεταγμένα τα μάτια της έξω είναι... :s_no
Σαν τη δική σου είναι οι ωραιότερες :s_yes
Άβαταρ μέλους
By BEAMS
#206533 Άσχημη σειρά :thumbsdown: .
Και αυτή και η C ( που τις C γενικά ποτέ δεν τις συμπάθησα). Τουλάχιστον να θυμηθούν πως έφτιαχναν σωστά πετρέλαια κάποτε και να διορθώσουν τις κακοτεχνίες της τελευταίας 12ετίας.
Περιμένω να δω αν θα καταργήσουν τον προβληματικό V και αν θα γυρίσουν στον Ι6.

ΥΓ
Η απάντηση στο χθεσινό κουίζ είναι αυτή:
http://www.petrolheads.gr/viewtopic.php?p=203147#p203147

( θυμίζω: αισθητήρα βροχής που ενεργοποιούσε το retractor της κουκούλας, ψεκασμός και αυτορυθμιζόμενη δέσμη φώτων το 1957)

Επίσης, είχε αυτοκαθαριζόμενο τασάκι :dizzy: που ρούφαγε τις γόπες και τις μάζευε σε ειδικό σακουλάκι κάπου μέσα στον χώρο του κινητήρα. Οπότε όταν συμπλήρωνες κανένα νερό ή τσέκαρες τα λάδια άδειαζες και το σακουλάκι.
Επίσης είχε και επινικελωμένη θήκη στην πλευρά του συνοδηγού, για να τοποθετείς την κούτα με τα χαρτομάντηλα αντί να την έχεις χύμα στην εταζέρα ή στα καθίσματα. Epic :lol:
Αυτό λοιπόν το πολύ ωραίο αυτοκίνητο, ΔΕΝ είχε αυτόματο κιβώτιο. :omg:
Άρα το ότι η κουπεδάρα του Διγέτιου δεν είχε αυτόματα παράθυρα δεν πρέπει να μας παραξενεύει τελικά και πολύ.
Άβαταρ μέλους
By pik.
#206538 ευτυχως ου εβαλε το DJet το διαστημοπλοιο του και ανασαναμε.... :inlove: :inlove: :inlove: :inlove: :inlove:

τι αμαξι ειναι αυτο ρε γμτ.....