Αλέξανδρε είναι πέραν του ωραίου...είναι διαχρονική!
Υ.Γ είχε ένας θείος μου μια τέτοια, και με έκανε βόλτες , όποτε κατέβαινε από Γερμανία κάπου εκεί στις αρχές του '80. Δεν πρόκειται να τις ξεχάσω ποτέ!
REALZEUS έγραψε:dimik, οι premium Γερμανοί κάνουν κάποιες τσιπιές (π.χ. χειροκίνητα παράθυρα στου d-jet!!!) αλλά το ξύλο είναι πάντα αυθεντικό.
). Πάνε 5 χρόνια που την πήρα (και 10 από τότε που μαζεύτηκε πρώτη φορά) και έκτοτε μόνο μηχανικά της έχω φτιάξει με εξαιρετικά σφιχτό προϋπολογισμό (αναρτήσεις, φρένα - που θέλουν πάλι λόγω ακινησίας, διαφορικό και σαζμάν). Τα τελευταία 2 χρόνια δε, μόνο λάδια και πρακτικά δεν έχει κινηθεί και πολύ λόγω κακών οικονομικών και (πολύ) κακής διάθεσης. Με πιάνει και το ανάποδο αραιά και που και λέω, όχι ρε πστ μου, πρέπει να την ξεκινήσω και να την τελειώσω κάποια στιγμή (επειδή πραγματικά το γουστάρω αυτό το μοντέλο) αλλά, για να πω την αμαρτία μου, τις περισσότερες φορές σκέφτομαι να την πουλήσω όσο όσο να μην τη βλέπω και στεναχωριέμαι...
D-Jet έγραψε:
Τα ηλεκτρικά παράθυρα ήταν πανάκριβο εξτρά και η δική μου είναι η εντελώς βασική .. σου κάνει εντύπωση, όμως, πως δεν τα έχουν βάλει τότε και προτίμησαν αντί για αυτά το πλυστικό για τα φώτα (το οποίο έχει καταργηθεί εδώ και κάτι αιώνες) και την αυτόματη κεραία του ραδιοφώνου πίσω...
για τις ανοιχτές εκδόσεις.
bibendum έγραψε:μιας και το εφρε η συζητηση και σορρυ για το εντελως οφφ.
bibendum έγραψε:μιας και το εφρε η συζητηση και σορρυ για το εντελως οφφ.Εκείνη την εποχή όπως και όλες τις επόμενες ήταν καλή ιδέα (και χλίδα) να μπορείς εν κινήσει να καθαρίζεις τα φανάρια σου από λάσπη, αλάτια και μισοπαγωμένα χιόνια που μειώνουν την φωτεινότητα των φώτων σου. Αν και πιο συχνά το βλέπαμε σε Mercedes και Volvo υπήρχε σαν αξεσουάρ πολύ συχνά και στα Lada (πολλή λάσπη, χιόνια κλπ).
Τι πραγματικα εξυπηρετουσε το πλυστικο στα φωτα εκεινη την εποχη; (το ειχαν αρκετα premium της εποχης, μαλιστα πολλα ειχα και καθαριστηρες)
για ποιον λογο τα led/xenon φωτα πανε υποχρεωτικα με πλυστικο
BEAMS έγραψε:Τι περίεργες αποφάσεις που παίρνανε τότε σχετικά με τον εξοπλισμό.
Ας βάζανε ρε φίλε έναν αισθητήρα βροχήςγια τις ανοιχτές εκδόσεις.
)
(φωτό από το εγγλέζικο sl-shop που έχει τα πάντα από 107) και
)
D-Jet έγραψε:Και αυτορυθμιζόμενη δέσμη φωτών απο τη δεκαετία του '50, ε; (Ο ευρών αμειφθήσεται με λουκούμιον Σύρου μετ' αμυγδάλου!)
.REALZEUS έγραψε:Για κρούζινγκ μια χαρά θα πρέπει να είναι αυτό το μοτέρ. Τα πλυστικά πάντως επανήλθαν υποχρεωτικά με τα Xenon..
saxon_747 έγραψε:D-Jet έγραψε:Και αυτορυθμιζόμενη δέσμη φωτών απο τη δεκαετία του '50, ε; (Ο ευρών αμειφθήσεται με λουκούμιον Σύρου μετ' αμυγδάλου!)
https://en.m.wikipedia.org/wiki/Panhard_Dyna_Z
...>.
Ανέβηκα από τις σκαλωσιές της οικοδομής στην κορυ[…]
Σπριντ Σιγκαπουρη; Με τα νευρα μας παιζουν;
Τι έπαθαν τα μισά αυτοκίνητα στο γύρο σχηματισμού[…]
Δεν είναι για ζωηρή οδήγηση, ίσως ξεφεύγει το D[…]
1) Μετα απο τοσα χρονια στα φορα ακομα δεν εχεις μ[…]