Ενότητα για τους κατασκευαστές γενικά
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
Kon5 έγραψε:Επειδή κάνω πρπ 2500 χλμ ανά μήνα με τάση να πάμε και πάνω από 3000 η βενζίνη αδειάζει τσέπες :lol: Το diesel είναι μονόδρομος για μένα μάλλον.

Όχι, δεν είναι μονόδρομος. Υπάρχουν και πολύ οικονομικά βενζινοκίνητα, όπως υπάρχουν και τα υβριδικά, που είναι και αυτά που θα επικρατήσουν τα προσεχή χρόνια.
Τα καινούρια μοτέρ βενζίνης μπορεί να είναι πολύ οικονομικά. Όχι όσο τα diesel βέβαια, αλλά με νορμάλ οδήγηση, βλέπεις πολύ χαμηλές καταναλώσεις. Θυμάμαι τις πρώτες μέρες που είχα το Golf, έβλεπα κάτι 5άρια και 6άρια. Μόλις βέβαια του πήρα τον αέρα, παίζω κοντά στο 9 μέση!
:s_crazy :s_sarcastic :s_whiteflag
Αντίστοιχα, στο ταξίδι τελευταία στην Γαλλία, πήγαμε από Lyon-Modane (σύνορα με Ιταλία στις Άλπεις)-Lyon , με αυτόματη E-klasse diesel τελευταίας γενιάς. 4 άτομα και αποσκευές. Πήγαμε ήρεμα, γυρίσαμε μάλλον γρήγορα (οδηγούσε άλλος). Μέση κατανάλωση, 5 λίτρα στα 100!
:lipsealed:
Εντυπωσιακό φυσικά, αλλά με ένα βενζινοκίνητο με αντίστοιχη χρήση θα ήσουν 50% πάνω πιθανόν. Στο συγκεκριμένο, κρυβόταν το diesel μοτέρ χάρη στο καταπληκτικό αυτόματο κιβώτιο. Στο μέλλον, σίγουρα η διαφορά μεταξύ των δύο καυσίμων θα μειωθεί πάντως, ίσως όχι άμεσα αλλά αυτό δείχνουν τα πράγματα.
Άβαταρ μέλους
By Kon5
#408428 Το θέμα είμαι ότι κάνω 350 χλμ ασταμάτητα κυρίως σε ευθείες οπότε το υβριδικό μάλλον δεν θα βοηθάει και πολύ. Αν δεν κάνω λάθος το ρεύμα θέλει και συχνές επιβραδύνσεις - επιταχύνσεις όπως και ανηφόρες - κατηφόρες.

Βέβαια η audi/merc βγάζει και εργοστασιακά αέρια οπότε εκεί δεν ξέρω αν με συμφέρει κάτι. Βέβαια δεν ξέρω και αν υποστηρίζεται επαρκώς το αέριο σε επαρχία γιατί νομίζω είναι άλλο είδος αερίου των συγκεκριμένων κινητήρων? :hmmm:
Άβαταρ μέλους
By Arrow
#408436 Εγώ ειδοποίησα, όχι ότι άκουσε ποτέ κανείς τις κασσανδρες αλλά είχα την υποχρέωση. Άμα θες Ψώνισε και από τα lidl αλλά μη παραπονεθεις ότι σου πέσανε τα δόντια. Θα έπρεπε να σου κάνει εντύπωση που κελαηδανε πολύ στην Ευρώπη για το ντίζελ, αλλά παίζει να πίστεψες και Σαμαρά ότι θα βγαίναμε στις αγορές τότε. Μετά έγινες και φόλα αριστερός μήπως? Α ρε otso τα λες αλλά φευ.

< A3003 >
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
markvag έγραψε:Πόσοι ιδιοκτήτες φερράρι για παράδειγμα ξέρουν / μπορούν να κάνουν κάτι παραπάνω με το όχημά τους πέρα από το να πατήσουν το γκάζι σε μία ευθεία;;; (συχνά και αυτό όχι τέρμα, γιατί θα φοβηθούν) Δεν νομίζω πάνω από το 5%...

Εντάξει, άλλο 200 άλογα και άλλο 600+++. Σε τόσο δυνατά αυτοκίνητα μόνο επαγγελματίες μπορούν να τα βγάλουν όλα off χωρίς να κινδυνέψουν και πάλι όχι απαραίτητα, όλοι θυμόμαστε την γυροβολιά του Kimi στο Fiorano με την LaFerrari των σχεδόν 1000 ίππων....

Kon5 έγραψε:Βέβαια η audi/merc βγάζει και εργοστασιακά αέρια οπότε εκεί δεν ξέρω αν με συμφέρει κάτι. Βέβαια δεν ξέρω και αν υποστηρίζεται επαρκώς το αέριο σε επαρχία γιατί νομίζω είναι άλλο είδος αερίου των συγκεκριμένων κινητήρων? :hmmm:

Το φυσικό αέριο είναι με διαφορά το οικονομικότερο καύσιμο και διατηρείς και τα πλεονεκτήματα του βενζινοκινητήρα (απόδοση, θόρυβος, ποιότητα λειτουργίας). Το πρόβλημα είναι ότι το δίκτυο είναι ακόμα πολύ περιορισμένο. http://www.fisikon.gr/diktuo-pratirion.html Όμως κινείσαι με βενζίνη αν δεν βρεις αέριο.
Άβαταρ μέλους
By alexandros.K
markvag έγραψε:Εδώ έχω τύχει συνοδηγός σε οδηγό πειραγμένου S3 που του πέταξε κώλο τη μία φορά που έβγαλε το esp off και εκτός του ότι το σκατό έφτασε μέχρι το λαιμό, δεν μπορούσε να το διορθώσει με τίποτα (από τη μία υπερδιόρθωση στην άλλη)...

Ποσο ευκολο νομιζεις οτι ειναι να επαναφερεις αυτοκινητο που σου πεταξε αρκετο κωλο, αποτομα , με πανω απο 100χμ/ωρα ??
Άβαταρ μέλους
By Giuseppe Busso

Μιλάμε για αυτό το αμάξι. Και θα έρθει το Volvo, το XC60, και θα του πει άντε γεια κιόλας. Το Volvo. Μάλιστα.
Άβαταρ μέλους
By g8777
#408464 Γιατι να μην του πει Μπουσσε; Βecause Alfa Romeo budge; :lol:
Η Αlfa χτυπαει διστακτικα το κουδουνι της λεσχης, σουλουπωνει τα μαλλια της, ισιωνει το παπιγιον, ξεσκονιζει το πετο.
Η Βολβο ομως ειναι ηδη μεσα, με βγαλμενο σακακι, κατεβασμενες τιραντες και παιζει ποκερ με τους Γερμανους.
:iconcool:
Άβαταρ μέλους
By Zeus
#408478 Αστα Γιάννη...και τα άλφα ρομεο χαλάνε!
Άβαταρ μέλους
By Giuseppe Busso
g8777 έγραψε:Γιατι να μην του πει Μπουσσε; Βecause Alfa Romeo budge; :lol:
Η Αlfa χτυπαει διστακτικα το κουδουνι της λεσχης, σουλουπωνει τα μαλλια της, ισιωνει το παπιγιον, ξεσκονιζει το πετο.
Η Βολβο ομως ειναι ηδη μεσα, με βγαλμενο σακακι, κατεβασμενες τιραντες και παιζει ποκερ με τους Γερμανους.

Μην το πας εκεί το παιχνίδι γιατί θα σου πω για κάτι λίμνες στη γείτονο και κάτι Καλόξυλα που εκεί τη Volvo δεν την ξέρουν ούτε οι ιπποκόμοι.

Σαν προϊον το XC60 δεν έχει ούτε καλύτερο πλαίσιο, ούτε καλύτερους κινητήρες από τη Stelvio. Και εν συνεχεία ούτε καλύτερα δυναμικά χαρακτηριστικά, ούτε καλύτερες επιδόσεις.
Αυτό μπορεί να δώσει παραπάνω πωλήσεις στη Stelvio ίσα με ------------------> 0%,
αλλά είναι ένα γεγονός. Εσύ κάτσε παίξε πόκερ με Γερμανούς, εγώ θα πάρω το αμάξι που μου αρέσει.
Όχι ότι δεν μου αρέσει και το Volvo, αλλά μην ισωπεδώνουμε και τις προσπάθειες άλλων.
Και αν θες τη γνώμη μου, στην κατηγορία τα σκήπτρα ανήκουν στο Q5 της Audi, εδώ και πολλά χρόνια.
Δύσκολο το έργο για όλους.
Άβαταρ μέλους
By g8777
#408504 Μπουσσε οπως βλεπεις η ισοπεδωση ειναι αποκλειστικο προνομιο των απανταχου Αλφιστι.
Εγω δεν υπονοησα (για να απαντησω και στον Zeus) οτι Αλφα=Συνεργεια, απλα οτι γνωμικα "Ποια Βολβο τωρα μπρος την Αλφα;" στερουνται επαφης με την πραγματικοτητα.
Άβαταρ μέλους
By Zeus
#408510 G μου ειρωνικά το έγραψα. Αν ειναι να μιλάμε με στερεότυπα (ποια volvo..), τότε άλφα = συνεργεία..
Άβαταρ μέλους
By Κίκιζας Γρηγόρης
g8777 έγραψε:Γιατι να μην του πει Μπουσσε; Βecause Alfa Romeo budge; :lol:

Μπα, καθε αλλο, μπαινει...με τις πορτες στο club των SUV η AR, απλως με τα τωρινα δεδομενα, η μεγαλυτερη ζητηση και οι τασεις της εποχης εχουν πρωτη προτεραιοτητα σε αυτη την κατηγορια την μεγιστη δυνατη ανεση-πολυτελεια, αισθηση χλιδης και οχι την μεγιστη δυνατη οδηγοκεντρικοτητα.

Οπερ και η Volvo εχει το ατου σε σχεση με την AR, συν βεβαιως την εμμονη της με την παθητικη ασφαλεια, που ξεπερναει οτιδηποτε ανταγωνιστικο στην κατηγορια...
Σε συνδυασμο δε με ενα αρκετα ευπεπτο σχεδιασμο αμαξωματος, το νεο XC60 ειναι αρκετα πιθανο να κυριαρχησει εμπορικα στην κατηγορια των μεσαιων SUV...
Άβαταρ μέλους
By markvag
panos2171 έγραψε:
Μαρκο προσωπικά ούτε εγώ θα απενεργοποιουσα το esp σε ένα σύγχρονο αυτοκίνητο. Αυτό που θέλω ειδικά σε μια τέτοια κατασκευή και τέτοιο προσανατολισμό είναι να έχει ρύθμιση επέμβασης και όχι ένα απλό on-off.

< Note >

Για εμένα δεν νοείται σπορ ή "σπορ" αμάξι με μη απενεργοποιούμενο esp.

Και επιπλέον, ο άθλιος συντελεστής τριβής του μέσου ελ. οδοστρώματος, είναι υπέρ του οδηγού που θέλει να παίξει, μιας και αυτό γίνεται και σε πολύ χαμηλές ταχύτητες... :iconcool: :innocent:

Αλλά εντάξει, είμαστε :offtopic: :lol:

Αλλά εντάξει, πρώτη φορά συμβαίνει αυτό στο petrolheads... :innocent: :lol:

Kon5 έγραψε:Βέβαια η audi/merc βγάζει και εργοστασιακά αέρια οπότε εκεί δεν ξέρω αν με συμφέρει κάτι. Βέβαια δεν ξέρω και αν υποστηρίζεται επαρκώς το αέριο σε επαρχία γιατί νομίζω είναι άλλο είδος αερίου των συγκεκριμένων κινητήρων? :hmmm:

Φαντάζομαι μιλάς για φυσικό αέριο, δηλαδή CNG και όχι LPG που έχουν τα περισσότερα αυτοκίνητα (και είναι οι μετατροπές που διαφημίζονται με 600 ευρώ). Το CNG είναι με διαφορά φθηνότερο. Κατανάλωση σε test του drive ενός Octavia 1.4 με CNG ήταν 4,5 κιλά αέριο / 100χλμ. Τιμή αγοράς / κιλό;;; 0,8 περίπου... :s_crazy Απλά έχει αυτονομία κάπου 250-300χλμ με αέριο και άλλα τόσα με βενζίνη. Και 2 πρατήρια στη Βόρεια Ελλάδα, ένα η ΕΚΟ στα πράσινα φανάρια στο αεροδρόμιο και το άλλο κάπου δυτικά, δεν ξέρω που ακριβώς.

Υπάρχουν βέβαια και εργοστασιακά με LPG.

alexandros.K έγραψε:
markvag έγραψε:Εδώ έχω τύχει συνοδηγός σε οδηγό πειραγμένου S3 που του πέταξε κώλο τη μία φορά που έβγαλε το esp off και εκτός του ότι το σκατό έφτασε μέχρι το λαιμό, δεν μπορούσε να το διορθώσει με τίποτα (από τη μία υπερδιόρθωση στην άλλη)...

Ποσο ευκολο νομιζεις οτι ειναι να επαναφερεις αυτοκινητο που σου πεταξε αρκετο κωλο, αποτομα , με πανω απο 100χμ/ωρα ??

Ξέρω πάρα πολύ καλά πως είναι πολύ δύσκολο. ΑΛΛΑ το συγκεκριμένο περιστατικό έλαβε χώρα με 30-40χαω (ήταν ηθελημένο, σε σημείο με άσφαλτο καθρέφτη και 0 άλλα αμάξια, προσπαθούσα να τον κάνω να μάθει, αλλά φευ... :innocent: :lol: ) και επίσης σε ότι αφορά εμένα φροντίζω όταν βρίσκομαι σε τέτοιες καταστάσεις να μην είμαι με τόσα χλμ (και φυσικά να έχω και χώρο να κάνω λάθος, αλλά και να μην υπάρχει άτομο - αυτοκίνητο σε σημείο που υφίσταται έστω και απειροελάχιστο ενδεχόμενο να το χτυπήσω). Ξέρω πολύ καλά τι οδηγώ και μέχρι που φτάνουν τα χέρια μου. :)
Άβαταρ μέλους
By alexandros.K
markvag έγραψε:Ξέρω πάρα πολύ καλά πως είναι πολύ δύσκολο. ΑΛΛΑ το συγκεκριμένο περιστατικό έλαβε χώρα με 30-40χαω (ήταν ηθελημένο, σε σημείο με άσφαλτο καθρέφτη και 0 άλλα αμάξια, προσπαθούσα να τον κάνω να μάθει, αλλά φευ... :innocent: :lol: ) και επίσης σε ότι αφορά εμένα φροντίζω όταν βρίσκομαι σε τέτοιες καταστάσεις να μην είμαι με τόσα χλμ (και φυσικά να έχω και χώρο να κάνω λάθος, αλλά και να μην υπάρχει άτομο - αυτοκίνητο σε σημείο που υφίσταται έστω και απειροελάχιστο ενδεχόμενο να το χτυπήσω). Ξέρω πολύ καλά τι οδηγώ και μέχρι που φτάνουν τα χέρια μου. :)

:s_thumbsup
Βασικα φανταστικα οτι ειχε μεγαλυτερη ταχυτητα και του "εφυγε"
Τα 30-40 ειναι αστεια ταχυτητα