Ενότητα για τους κατασκευαστές γενικά
Άβαταρ μέλους
By skous
#850849 Να υποθέσω, πλευρικούς καθρέπτες δεν κοιτάει κάν ε; Διότι ο αριστερά είναι τοσο μακριά όσο το τάμπλετ π.χ.
Άβαταρ μέλους
By Χρήστος Λάππας
Άβαταρ μέλους
By citastak
#851864 έχει κανείς εικόνα πόσα χλμ κάνει κατά μέσο όρο ένα ταξί στην Αθήνα;
Εχω δει 3-4 Model Y και αναρωτιέμαι πόσο πρακτικό είναι να φορτίζουν πχ μια φορά την ημέρα (καμιά 400αριά χλμ δε βγάζουν σε μικτή χρήση τα dual motors?)
Επίσης, έχουν μεγάλη επιδότηση;;
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
citastak έγραψε:έχει κανείς εικόνα πόσα χλμ κάνει κατά μέσο όρο ένα ταξί στην Αθήνα;
Εχω δει 3-4 Model Y και αναρωτιέμαι πόσο πρακτικό είναι να φορτίζουν πχ μια φορά την ημέρα (καμιά 400αριά χλμ δε βγάζουν σε μικτή χρήση τα dual motors?)
Επίσης, έχουν μεγάλη επιδότηση;;

Πρόγραμμα “ΠΡΑΣΙΝΑ ΤΑΞΙ”
Για αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα (BEV) οχήματα ταξί η επιδότηση ανέρχεται σε ποσοστό 40% επί της Λιανικής Τιμής Προ Φόρων (ΛΤΠΦ), με μέγιστο ποσό τις 17.500 ευρώ. Η υποχρεωτική απόσυρση οχήματος ΤΑΞΙ επιβραβεύεται με 5.000 ευρώ.

https://www.tesla.com/el_gr/support/incentives
Άβαταρ μέλους
By citastak
#851870 Άρα το αγοράζουν 33 χιλ; αν το υπόλοιπο μπαίνει σε πάγια (δεν έχω καταλάβει αν έχουν βιβλία) με τις υπεραποσβέσεις γίνεται πολύ φθηνό!
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
citastak έγραψε:Άρα το αγοράζουν 33 χιλ; αν το υπόλοιπο μπαίνει σε πάγια (δεν έχω καταλάβει αν έχουν βιβλία) με τις υπεραποσβέσεις γίνεται πολύ φθηνό!

Δεν νομιζω, το αγοραζουν κανονικα και τους πιστωνεται η επιδοτηση καποια στιγμη. Μονο ισως τα 5.000€ της αποσυρσης του παλαιου να παιρνουν αμεσως.

Αλλα απαραιτητη προυποθεση να εχεις χωρο για οικιακο φορτιστη, γιατι αν φορτιζεις σε Superchargers η οικονομια μικραινει πολυ.

Επισης δυσκολο πολυ να βγαζει δυο βαρδιες το ταξι
Άβαταρ μέλους
By Scotch
#851873 Γνωρίζω έναν εξ αυτών, κάνει περίπου 400km την ημέρα. Και μάλιστα το βράδυ φορτίζει σε σούκο. Νομίζω το δουλεύει από το πρωί μέχρι νωρίς το απόγευμα.
Η αυτονομία μπορεί να φτάσει και τα 500km μέσα στην πόλη.
Άβαταρ μέλους
By citastak
#851881 Παίζει να φορτίζει σε σούκο;
Όταν είχα πάρει για τεστ το Υ και το εβαλα σπίτι, ήθελα 16 ώρες για να φορτίσω (ή κάτι τέτοιο) από σούκο.
Αυτό μάλλον αξίζει με οικιακή φόρτιση σε wallbox.
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#851887 Φυσικά μπορεί να βγάζει και δύο βάρδιες, αν φορτίζει σε supercharger. Δεν χρειάζεται να κινείται και 24/7. Τελειώνει η μία βάρδια και μετά φορτίζεις και βγάζεις και δεύτερη. Η φόρτιση θα πάρει βαριά μια ώρα αν είναι άδειο. Ή σταματάς στην μέση της βάρδιας για 30 λεπτά φόρτισης.
Το πρόβλημα είναι πως στην Αθήνα υπάρχει ένας μόνον supercharger. Αν είχες περισσότερους, μια χαρά το έκανες και έτσι. Η οικονομία και πάλι είναι πολύ μεγαλύτερη από τις εναλλακτικές.

citastak έγραψε:Παίζει να φορτίζει σε σούκο;
Όταν είχα πάρει για τεστ το Υ και το εβαλα σπίτι, ήθελα 16 ώρες για να φορτίσω (ή κάτι τέτοιο) από σούκο.
Αυτό μάλλον αξίζει με οικιακή φόρτιση σε wallbox.

Σούκο, φόρτιση με 16Α μονοφασική, δηλαδή με μέγιστη ισχύ τα 3.6kW. Αν έχεις τριφασικό φορτιστή στα 11kW, είσαι 3+ φορές πιο γρήγορος, θα ήθελες δηλαδή 5 ώρες.
Άβαταρ μέλους
By Scotch
#851890 Σίγουρα φορτίζει σε σούκο, σχεδόν αποκλειστικά. Αν το αφήνει 16:00 με 8:00 και φορτίζει (κάτι τέτοιο νομίζω κάνει), άνετα βγάζει τη βάρδια του μετά.
Για wallbox δεν έχει τη δυνατότητα (δεν έχει δικό του χώρο), αλλά κι έτσι τα καταφέρνει μια χαρά (για τα δικά του δεδομένα).
Άβαταρ μέλους
By Chris
#851892 Αν δεν εχει δικο του χωρο, που αμολαει το καλωδιο για να φορτισει??
Άβαταρ μέλους
By bill33
Chris έγραψε:Αν δεν εχει δικο του χωρο, που αμολαει το καλωδιο για να φορτισει??

Ταξιτζής είναι ,έχει τουλάχιστον 2 πολυκατοικίες δικές του.
Άβαταρ μέλους
By Scotch
#851894 Δεν ξέρω λεπτομέρειες, πάντως τα καταφέρνει προς το παρόν μια χαρά (και έχει παραγγείλει και 2ο Υ για την ίδια χρήση).
Άβαταρ μέλους
By Zeus
Scotch έγραψε:Δεν ξέρω λεπτομέρειες, πάντως τα καταφέρνει προς το παρόν μια χαρά (και έχει παραγγείλει και 2ο Υ για την ίδια χρήση).

Όσο θα δουλεύει το ένα θα φορτίζει το άλλο? :lol:
Άβαταρ μέλους
By Scotch
Zeus έγραψε:
Scotch έγραψε:Δεν ξέρω λεπτομέρειες, πάντως τα καταφέρνει προς το παρόν μια χαρά (και έχει παραγγείλει και 2ο Υ για την ίδια χρήση).

Όσο θα δουλεύει το ένα θα φορτίζει το άλλο? :lol:

Θα τον ρωτήσω, δεν ξέρω :lol: