Ενότητα για τους κατασκευαστές γενικά
Άβαταρ μέλους
By cosneo
#478926 Ένα αχυρο-διποδο μια χαρά και σε αγυαλιστο χτυπάει, απλά το γυαλιστερό θα του ολοκληρώσει την φαντασίωση...
Άβαταρ μέλους
By Giuseppe Busso
kostis20 έγραψε:
Giuseppe Busso έγραψε:
kostis20 έγραψε:Γιάννη κέρωμα δεν θα κάνεις???
Xτύπα και ένα autofinesse για το εσωτερικό και φυσικά να το πλένεις με το σωστό τρόπο.

Λέω από το 6μηνο και έπειτα μέχρι το 12μηνο να κάνω.
Υπάρχει σημαντικός λόγος Κωστή;

Ε ναι η προστασία του χρώματος.Αν το ξεκινήσεις τώρα που είναι καινούριο μειώνεις τις πιθανότητες να πάθει κάτι το χρώμα.
Αν το κάνεις μόνος σου θα βγει σχεδόν τζάμπα.Τι νόημα έχει να ξεκινήσεις στο 12μηνο?Αν πέσει μια κουτσουλια αυριο και δε τη προλάβεις?
Δε λέω τώρα να αρχίσεις πηλους κτλ ...
Και το εσωτερικό εγω το άρχισα αμέσως ,αλλά με προϊόντα ποιότητος,μην αρχίζεις και βάζεις οτι να'ναι.
Επίσης τον πίνακα οργάνων και την οθόνη μόνο με καθαρό υγρο microfiber,υπάρχουν ειδικά για τζάμια.
Θα το πλένεις μόνος σου?

Δεν το πλένω μόνος Κωστή.

Σχετικά με τα λάδια:

Ανέτρεξα στο manual σήμερα και αναφέρει τον τρόπο ελέγχου της στάθμης.
Αφού έρθει το αμάξι σε θερμοκρασία λειτουργίας, σβήνεις τη μηχανή, περιμένεις 2 λεπτά και ελέγχεις τη στάθμη.
Λοιπόν, το έκανα όπως το είπα και όντως το αμάξι δεν έχει χάσει ml λαδιού.
Ήταν και ο τρόπος που μου είχαν μετρήσει τα λάδια στο check up που είχα πάει στην αντιπροσωπεία στην πρώτη διανυθείσα 1000άδα.
Επίσης αναφέρει ότι αναλόγως του τρόπο οδήγησης, μπορεί να υπάρχει μια κατανάλωση 500ml λιπαντικού ανά 1000km. Ενώ αυτή μπορεί να είναι ακόμη μεγαλύτερη κατά τα πρώτα 5000km.

Depending on how you drive and the conditions
in which the vehicle is used, oil consumption
can be up to 0.5 l/1000 km. Oil
consumption is likely to be higher for the first
5,000 km. For this reason the engine oil level
must be checked at regular intervals, preferably
when filling the tank and before a journey
Άβαταρ μέλους
By kostis20
Giuseppe Busso έγραψε:
kostis20 έγραψε:
Giuseppe Busso έγραψε:
kostis20 έγραψε:Γιάννη κέρωμα δεν θα κάνεις???
Xτύπα και ένα autofinesse για το εσωτερικό και φυσικά να το πλένεις με το σωστό τρόπο.

Λέω από το 6μηνο και έπειτα μέχρι το 12μηνο να κάνω.
Υπάρχει σημαντικός λόγος Κωστή;

Ε ναι η προστασία του χρώματος.Αν το ξεκινήσεις τώρα που είναι καινούριο μειώνεις τις πιθανότητες να πάθει κάτι το χρώμα.
Αν το κάνεις μόνος σου θα βγει σχεδόν τζάμπα.Τι νόημα έχει να ξεκινήσεις στο 12μηνο?Αν πέσει μια κουτσουλια αυριο και δε τη προλάβεις?
Δε λέω τώρα να αρχίσεις πηλους κτλ ...
Και το εσωτερικό εγω το άρχισα αμέσως ,αλλά με προϊόντα ποιότητος,μην αρχίζεις και βάζεις οτι να'ναι.
Επίσης τον πίνακα οργάνων και την οθόνη μόνο με καθαρό υγρο microfiber,υπάρχουν ειδικά για τζάμια.
Θα το πλένεις μόνος σου?

Δεν το πλένω μόνος Κωστή.

Σχετικά με τα λάδια:

Ανέτρεξα στο manual σήμερα και αναφέρει τον τρόπο ελέγχου της στάθμης.
Αφού έρθει το αμάξι σε θερμοκρασία λειτουργίας, σβήνεις τη μηχανή, περιμένεις 2 λεπτά και ελέγχεις τη στάθμη.
Λοιπόν, το έκανα όπως το είπα και όντως το αμάξι δεν έχει χάσει ml λαδιού.
Ήταν και ο τρόπος που μου είχαν μετρήσει τα λάδια στο check up που είχα πάει στην αντιπροσωπεία στην πρώτη διανυθείσα 1000άδα.
Επίσης αναφέρει ότι αναλόγως του τρόπο οδήγησης, μπορεί να υπάρχει μια κατανάλωση 500ml λιπαντικού ανά 1000km. Ενώ αυτή μπορεί να είναι ακόμη μεγαλύτερη κατά τα πρώτα 5000km.

Depending on how you drive and the conditions
in which the vehicle is used, oil consumption
can be up to 0.5 l/1000 km. Oil
consumption is likely to be higher for the first
5,000 km. For this reason the engine oil level
must be checked at regular intervals, preferably
when filling the tank and before a journey

Αν δε το πλένεις μόνος σου να προσέχεις που το πας,για να αποφύγεις τη δημιουργία αράχνης.
Για τα λάδια έτσι είναι ο σωστός τρόπος και πρεπει να εισαι και σε επίπεδη επιφάνεια.
Για ψυχολογικούς λόγους κυρίως άλλαξε τα κατά τις 5000km.Θερμοκρασία λαδιού δείχνει?
Απλά προσοχή στη τάπα του κάρτερ.Αν η αλλαγή γίνετε υποχρεωτικά από αυτή πρέπει να αλλάζει κάθε δεύτερη αλλαγή. λαδιών.Δε ξέρω αν στο δικό σου ο κατασκευαστής προτείνει αλλαγή με ρούφηγμα.
Άβαταρ μέλους
By sargus
kostis20 έγραψε:Απλά προσοχή στη τάπα του κάρτερ.Αν η αλλαγή γίνετε υποχρεωτικά από αυτή πρέπει να αλλάζει κάθε δεύτερη αλλαγή. λαδιών.

Γιατί αυτό;
Άβαταρ μέλους
By Y.V
#479286 Tι ταπες ειναι αυτες που εχουνε τα Seat και χρειαζονται υποχρεωτικη αλλαγη ταπας καρτερ καθε δυο αλλαγες λαδιών; :s_omg :hmmm:
Εγω ηξερα για αλλαγη μονο της χαλκινης φλατζας σε καθε αλλαγη λαδιων...
Άβαταρ μέλους
By blinkys
#479307 Ακόμα καλύτερα άλλαζε λάδια κάθε δεύτερη Τετάρτη και τάπα καρτερ κάθε Ψυχοσάββατο. :s_biggrin

Για να πετάξεις καλό λάδι σε 5Κ πρέπει όχι απλά να του πίνεις το αίμα αλλά να είσαι ο αρχικαφτης όλων των εποχών.

Ότι λέει το μανουάλι. Επίσης δεν ξέρω αν το Σεατ του Μπουσο έχει αλουμινένιο καρτερ αλλά όντως σε παλιότερα σεατ υπήρχε θέμα με τις τάπες των καρτερ που ήταν από αλουμινίου αλλά 90% έφταιγε ο μάστορας που είτε εσφιγγε με το αεροκλειδο είτε επειδή βιαζόταν έκανε τον φακίρη να βγάλει τάπα καλοκαιριατικα με 40 βαθμούς και το αυτοκίνητο να έχει πάει τάπα μέχρι το συνεργείο.
Άβαταρ μέλους
By kostis20
#479309 Στα νεότερα αυτοκίνητα ,επειδή τα Κάρτερ είναι συνθετικά ή αλουμινένια είναι πιο ευπαθή τα σπειρώματα.Ετσι και οι ταπες είναι κατασκευασμένες από πιο μαλακά υλικά.Οποτε όλα αυτά μαζί μπορεί να οδηγήσουν σε καταστροφή ή της ταπας ή του σπειρώματος.
Στο δικό μου το Α5 πχ πρέπει να αλλάζετε .Μάλιστα ανάλογα με το αν έχουνε γίνει αρκετές αλλαγές μπαίνει ελάχιστα μεγαλύτερη τάπα αργότερα,ειναι άλλος κωδικός.

< A3003 >
Άβαταρ μέλους
By mousatos
drdino έγραψε:Αν έβλεπα γρέζια στο λάδι θα ανησυχούσα πολύ, ασχέτως αν είναι καινούριος ο κινητήρας.

Έχεις δίκιο , και τα α β γ που γράφω είναι αρλούμπες. Εκείνη την περίοδο όμως δε με ένοιαζε , το μισούσα το yaris και ετοιμαζόμουν να φύγω για την Αμερική.
Έπρεπε να τα είχα αλλάξει . Θυμάμαι κάποια στιγμή πάνω στο στρώσιμο, του είχα κάνει ένα ξεπέταγμα με 5η και έπιασε τα 190 τόσο γρήγορα που δεν το περίμενα. Ποτέ ξανά δεν ξαναστρόφαρε έτσι , πάει καλά αλλά τα 190 τα πιάνει με το ζόρι.
Άβαταρ μέλους
By elteo
#480227 παπαριές καμαρωτές.
Άβαταρ μέλους
By red_monster
mousatos έγραψε:Για το γνωστό λογο. Εγώ τα κράτησα όσο έλεγε το manual δηλ.15,000 km αλλά στη βέργα τα γρέζια φαίνονταν. Και έχω στείλει για ανάλυση λάδια first fill φίλου όταν άναψε η σχετική ένδειξη στο ταμπλό και τα μέταλλα ήταν κάμποσα στα 19,000km ( άυδι 1,6 με 102 ή 105 ? ατίθασα άτια) . Όχι πάντως σε επίπεδο alarm αλλά αρκετά. Με Fe κάπου στα 100-110 ppm και ανεβασμένα και τα υπόλοιπα.
Ούτε το δικό του , ούτε το δικό μου καίνε πάντως.

Γρέζια σε αυτοκίνητο του 2018 ορατά με γυμνό μάτι ? :lol: :lol:
Πως φαντάζεσαι ότι γίνεται η επεξεργασία του μπλοκ ?
Άβαταρ μέλους
By red_monster
kostis20 έγραψε:Στα νεότερα αυτοκίνητα ,επειδή τα Κάρτερ είναι συνθετικά ή αλουμινένια είναι πιο ευπαθή τα σπειρώματα.Ετσι και οι ταπες είναι κατασκευασμένες από πιο μαλακά υλικά.Οποτε όλα αυτά μαζί μπορεί να οδηγήσουν σε καταστροφή ή της ταπας ή του σπειρώματος.
Στο δικό μου το Α5 πχ πρέπει να αλλάζετε .Μάλιστα ανάλογα με το αν έχουνε γίνει αρκετές αλλαγές μπαίνει ελάχιστα μεγαλύτερη τάπα αργότερα,ειναι άλλος κωδικός.

< A3003 >

Βάζεις άλλου βήματος σπείρωμα στην παλιά θέση ? :vava: :vava:
Άβαταρ μέλους
By kostis20
#480611 Δε ξέρω τι διαφορά έχουν.Λογικά θα είναι λίγο μεγαλύτερη.Μικρότερη θα έχανε ...Μάλλον.
Άβαταρ μέλους
By red_monster
kostis20 έγραψε:Δε ξέρω τι διαφορά έχουν.Λογικά θα είναι λίγο μεγαλύτερη.Μικρότερη θα έχανε ...Μάλλον.

Την επόμενη φορά ρώτα από περιέργεια τι διαφορετικό έχει
Άβαταρ μέλους
By thanasisr16
#482201 Δεν περνάνε οι μέρες για να χωθώ στο μπάκετ του
Εικόνα