Ενότητα για τους κατασκευαστές γενικά
Άβαταρ μέλους
By markvag
#469293 Όλα εγώ;;;;

ΟΛΑ ΕΓΩ ΠΙΑ;;;; :rant:
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
mirage έγραψε:Κι εγω πριν 10 χρονια εκανα το Ανκονα-Παρισι μονοκοπανια με ενα iPod συνδεδεμενο με κασετα Aux στο shuffle. Your point is?
Τα εχουμε πει αλλες απαιτήσεις εχει ο καθένας απο τα αμαξια του και φυσικα κοιτάς τι προσφέρει και ο ανταγωνισμός παραδίπλα. Υποψιν το υπαρχον αμαξι μου δεν εχει AD2P οπως θα ηθελα αλλα δεν με πειραζει τοσο.

< >

Έχεις Bluetooth αλλά δεν υποστηρίζει AD2P;
Ποια πηγή έχει η BMW σου;
Άβαταρ μέλους
By Nikos!
#469754 Υπάρχει κανένας με 147 που να θέλει αυτά?

Έκανα μια εκκαθάριση στο πατρικό μου και βρήκα αυτά σε ένα συρτάρι από εποχής 147.

Προφανώς είναι άνευ αξίας. Εικόνα

< >
Άβαταρ μέλους
By vagmag
Nikos! έγραψε:Υπάρχει κανένας με 147 που να θέλει αυτά?

Έκανα μια εκκαθάριση στο πατρικό μου και βρήκα αυτά σε ένα συρτάρι από εποχής 147.

Προφανώς είναι άνευ αξίας. Εικόνα

< >

Τι ειναι αυτά ;
Προχθές ήταν Θεσσαλονίκη ο κουμπάρος μου κ του έλεγα για την αλλαγή που έκανες απο 147 στο Leon ... κ τη σπορ εικόνα της seat ... κλπ .
Έχει μια 147 νομίζω fl ( με το πορτμπαγκάζ που δεν έχει χειρολαβή ) ... μόλις έφτασε τα 100.000 χλμ ...
εχεις μήπως μπορείς να μας πεις τι πρέπει να προσέξει ; Τι να αλλάξει προληπτικά κλπ ;

Edit : νόμιζα τα έγραφα στον GB ... :dizzy:

Δεν πειράζει ... όποιος έχει ιδέα τι να προσέξει κάποιος στην 147 ας ενημερώσει . :lol:
Τελευταία επεξεργασία από vagmag και 01 Ιαν 2018, 19:40, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By Focusman91
#469769 Εχμ... Μήπως μπερδεψες τον Νίκο με τον Βusso?

< Note >
Άβαταρ μέλους
By vagmag
Focusman91 έγραψε:Εχμ... Μήπως μπερδεψες τον Νίκο με τον Βusso?

< Note >

Ποτε πρόλαβες ;;;
Ναι αυτο έκανα χαχαχα κ έκανα edit .... :innocent:
Άβαταρ μέλους
By Giuseppe Busso
vagmag έγραψε:
Τι ειναι αυτά ;
Προχθές ήταν Θεσσαλονίκη ο κουμπάρος μου κ του έλεγα για την αλλαγή που έκανες απο 147 στο Leon ... κ τη σπορ εικόνα της seat ... κλπ .
Έχει μια 147 νομίζω fl ( με το πορτμπαγκάζ που δεν έχει χειρολαβή ) ... μόλις έφτασε τα 100.000 χλμ ...
εχεις μήπως μπορείς να μας πεις τι πρέπει να προσέξει ; Τι να αλλάξει προληπτικά κλπ ;

Edit : νόμιζα τα έγραφα στον GB ... :dizzy:

Δεν πειράζει ... όποιος έχει ιδέα τι να προσέξει κάποιος στην 147 ας ενημερώσει . :lol:

Καλησπέρα και καλή βραδιά, όπως θα έλεγε και ο Βασίλης ο Καρράς. :lol:

Ξεκινώ με τη λιγότερο σημαντική πληροφορία, αυτή της χειρολαβής του πορτ παγκάζ που όντως κάνει το αμάξι να είναι το facelift.

Να υποθέσω 1.6 Twin Spark 120ps;
Έφτασε τα 100χιλ km αλλά όλα είναι σχετικά.
Καταρχάς αν έχει φτάσει τόσα χιλιόμετρα και δεν έχει αλλάξει ήδη μπουζί, να το κάνει επειγόντως. Θα βρει τη χαμένη του σμουθάδα ο κινητήρας.

Δεύτερον, λογικά θα είναι η στιγμή για 3η αλλαγή ιμάντων, όπου αν την πραγματοποιήσει, τότε να αλλάξει μαζί και την αντλία νερού.
Επίσης, αν κάθε πρωί, τα πρώτα δευτερόλεπτα της μιζιάς, ακούγεται σαν ντίζελ, τότε σημαίνει ότι το variator έχει αρχίσει να τα φτύνει.
Υπάρχει κιτ επισκευής με κάνα 10ευρω αλλά με άγνωστη αντοχή στο χρόνο. Σαν ανταλλακτικό γνήσιο κοστίζει 170 ευρώ. Αξίζει να αλλαχτεί μια και καλή όταν βγουν οι ιμάντες/τεντωτήρες. Καλό θα είναι να τσεκάρει και τα εξωτερικά προστατευτικά πλαστικά των ιμάντων που με τα χρόνια πολυμερίζονται και μπορεί να στα τινάξουν όλα στον αέρα αν υπάρχει φθορά σε κάποια βάση βίδας. Παραλίγο παθών.

Τρίτον, καλό θα ήταν να ρωτήσει για καθαρισμό μπεκ αλλά και πεταλούδας γκαζιού. Προσοχή στο ευαίσθητο MAF (Bosch) των Twin Spark.

Mε όλα τα παραπάνω ο κινητήρας θα πάρει τα πόδια του.

Έπειτα να δει σε τι κατάσταση είναι το κιβώτιο. Πονάει στις ντίζες που κάνει ένα χαρακτηριστικό κλακ κλακ σε κάθε αλλαγή, όπως κάνουν οι παλιές manual Ferrari που κούμπωναν οι σχέσεις. Μπορεί όμως να είναι σπασμένη και πλαστική βάση του λεβιέ. Κόστος 80 ευρώ για τη βάση. Κάνα 150άρι οι ντίζες.
Υπάρχουν shortshift κιτάκια από μερικούς μάστορες που λύνουν το πρόβλημα. Με το αζημίωτο πάντα. Κάνα 300άρι δηλαδή.

Φυσικά με τόσα χιλιόμετρα να δει σε τι κατάσταση είναι το δίσκο-πλατώ αλλά και αντλία συμπλέκτη και κυλινδράκι. Θα το δει αν τυχόν δεν του κάνει καλή επαναφορά το αριστερό πεντάλ και βεβαίως αν έχει βαρύνει πολύ.
Εγώ όλα τα παραπάνω τα είχα αλλάξει.

Έλεγχος επίσης στη χελώνα του κιβωτίου. Σύνηθες πρόβλημα είναι η διαρροή στο "πλακάκι" της 5ης σχέσης. Και επειδή είναι η 5η σχέση, αλλάζει εύκολα και δεν χρειάζεται να κατέβει το κιβώτιο που θα εκτίναζε το κόστος στα ύψη. Αν χρειαστεί αλλαγή, με 100 ευρώ θα είναι κομπλέ.

Μετά πονάει στα ψαλίδια τα οποία όσα γαμηστερά είναι στην οδήγηση, άλλο τόσο κακοσχεδιασμένα είναι αφού αρκεί μια μεγάλη λακούβα για να σου δημιουργηθεί τζόγος στο τιμόνι και να αρχίζει να σου βαράει και να το αισθάνεσαι έντονα σε ενοχλητικό βαθμό.
Ο τζόγος ελέγχεται τόσο εμπειρικά από την οδήγηση, όσο και από τον μηχανικό του όταν σηκώσει το αμάξι σε κολώνες και βάλει κόντρα στα ψαλίδια.
Τα ακριβά είναι τα κάτω, τα πάνω είναι πιο φθηνά. Τα κάτω είναι αυτά που την ακούν.
Για όλα τα ψαλίδια εμπρός, πάνω κάτω και αριστερά δεξιά, μαζί με εργασία το κόστος φτάνει εύκολα τα 600-800 ευρώ και αυτό με ψάξιμο σε ανταλλακτικά. Φυσικά έλεγχος και στα "ξεραμένα" ή σκισμένα μπαράκια αντιστρεπτικής. Με τα καινούρια γλυκαίνει όλη η κύλιση του αυτοκινήτου στις ανωμαλίες.

Αυτά σε γενικές γραμμές. Ό,τι άλλο θες, μου αναφέρεις ιστορικό και βλέπουμε.
Τελείως αυθαίρετα δεν μπορώ να πω παραπάνω.
Άβαταρ μέλους
By vagmag
#469829 Ευχαριστούμε πολύ !!!
Ήδη ειναι πολλά κ ενδιαφέροντα !

Καλη χρονια να έχουμε !!
Άβαταρ μέλους
By g8777
#469994 911 δεν θέλεις Μπουσσε; Ορίστε, την είχες πάρει από το 2008 αν σουτερνες το Μίτο.
:shifty:

Παρακαλώ Μπουσσε. :s_howdy
Άβαταρ μέλους
By Giuseppe Busso
g8777 έγραψε:911 δεν θέλεις Μπουσσε; Ορίστε, την είχες πάρει από το 2008 αν σουτερνες το Μίτο.
:shifty:

Παρακαλώ Μπουσσε. :s_howdy

Έτσουξε αυτό. :x

Τέλος πάντων, τα παραπάνω αφορούν όσους θέλουν να έχουν αμάξι άρτια συντηρημένο.
Το δικό μου τέτοιο ήταν. :iconcool:
Άβαταρ μέλους
ByDeleted user 1
Giuseppe Busso έγραψε:
Μετά πονάει στα ψαλίδια τα οποία όσα γαμηστερά είναι στην οδήγηση, άλλο τόσο κακοσχεδιασμένα είναι

Πολύ σχετικό αυτό. Αυτοκίνητα με άθλια τιμόνια και μπροστινά συστήματα, πχ Q5 :shifty: , βγάζουν off τα ψαλίδια τους με την ίδια ευκολία και συχνότητα. Οπότε if you ask me καλύτερα να πλερώνω αλλά τουλάχιστον να χω τιμονάρα και μπροστινό που ξυρίζει. :s_yes

Σε 136Κ χλμ πχ η Alfa μου δε χρειαζόταν ακόμα ψαλίδια (είχα αλλάξει όμως πολύ νωρίτερα μπαράκια αντιστρεπτικής), ενώ αντίθετα το Audi (με εντελώς άλλη οδήγηση μάλιστα) άρχισε να ζητάει ψαλίδια από τις 120Κ.
Άβαταρ μέλους
By Giuseppe Busso
#470014 Δεν είχες μπει πίστα. Τα δικά μου ψαλίδια την άκουσαν στα Μέγαρα.
Δεν υπάρχει κερμπ που να μην πάτησα πάνω. :lipsealed:
Άβαταρ μέλους
ByDeleted user 1
#470019 Ε φχαριστώ πολύ. Αν βάλουμε και πίστα στην εξίσωση δε βγάνουμε άκρη. Προφανώς και βάσει σχεδιασμού είχαν τα ψαλίδια της Alfa μία ευαισθησία αλλά τίποτα το πολύ σοβαρό σε σχέση με άλλα που μάλιστα δεν προσέφεραν ούτε κατά διάνοια τη συμπεριφορά της.