Ενότητα για τους κατασκευαστές γενικά
Άβαταρ μέλους
By mousatos
#478660 Για το γνωστό λογο. Εγώ τα κράτησα όσο έλεγε το manual δηλ.15,000 km αλλά στη βέργα τα γρέζια φαίνονταν. Και έχω στείλει για ανάλυση λάδια first fill φίλου όταν άναψε η σχετική ένδειξη στο ταμπλό και τα μέταλλα ήταν κάμποσα στα 19,000km ( άυδι 1,6 με 102 ή 105 ? ατίθασα άτια) . Όχι πάντως σε επίπεδο alarm αλλά αρκετά. Με Fe κάπου στα 100-110 ppm και ανεβασμένα και τα υπόλοιπα.
Ούτε το δικό του , ούτε το δικό μου καίνε πάντως.
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
#478743 Μακάρι να είχα κι εγώ μάτια που μπορούν να βλέπουν ρινίσματα μέσα σε παχύρευστα υγρά... :lol:
Άβαταρ μέλους
By Giuseppe Busso
kostis20 έγραψε:Γιάννη κέρωμα δεν θα κάνεις???
Xτύπα και ένα autofinesse για το εσωτερικό και φυσικά να το πλένεις με το σωστό τρόπο.

Λέω από το 6μηνο και έπειτα μέχρι το 12μηνο να κάνω.
Υπάρχει σημαντικός λόγος Κωστή;

popolaros έγραψε:προσωπικα θα εκανα PPF, αν και δεν ξερω ποσο κοστιζει...

rocsta έγραψε:Εικόνα

Μάλιστα. Θα θέλει το χιλιαρικάκι του. Ίσως αν είχα καμιά Macan.

Nikos! έγραψε:Γιάννη μήπως να άλλαζες αυτά τα λάδια που έχει μέσα νωρίτερα, πχ 4.000-5.000κμ? :hmmm:

Δεν υπάρχει λόγος. Ίσα ίσα επειδή σήμερα πέρασα από την αντιπροσωπεία και ρώτησα, μου είπαν καλό είναι αυτά τα λάδια να μείνουν μέσα μέχρι την πρώτη αλλαγή. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να κάνω κάτι άλλο, πέρα από το να πάω βάσει manual.
Εγώ καλού κακού πήρα 1 λίτρο Castrol να έχω, το ανέφερα και αυτό στον υπεύθυνο και είπε ότι καλώς έπραξα.
Άβαταρ μέλους
By Giuseppe Busso
elteo έγραψε:Προφανώς σε τρολαρει :lol:

:dizzy:
Παίζει. Βασικά έχω παρατηρήσει ότι αργούν πάρα πολύ να κάτσουν όλα τα λάδια.
Άβαταρ μέλους
By drdino
mousatos έγραψε:Για το γνωστό λογο. Εγώ τα κράτησα όσο έλεγε το manual δηλ.15,000 km αλλά στη βέργα τα γρέζια φαίνονταν. Και έχω στείλει για ανάλυση λάδια first fill φίλου όταν άναψε η σχετική ένδειξη στο ταμπλό και τα μέταλλα ήταν κάμποσα στα 19,000km ( άυδι 1,6 με 102 ή 105 ? ατίθασα άτια) . Όχι πάντως σε επίπεδο alarm αλλά αρκετά. Με Fe κάπου στα 100-110 ppm και ανεβασμένα και τα υπόλοιπα.
Ούτε το δικό του , ούτε το δικό μου καίνε πάντως.
Αν έβλεπα γρέζια στο λάδι θα ανησυχούσα πολύ, ασχέτως αν είναι καινούριος ο κινητήρας.
Άβαταρ μέλους
By mousatos
#478760 α) Μετά από 70,000 χλμ δεν έχει προκύψει κάτι (σούμα 77) , ούτε βλέπω γρέζια τώρα , ούτε ήμουν σίγουρος ότι ήταν γράζια αυτό που έβλεπα.
β) υπάρχουν σοβαρότερα προβλήματα για να χάσω τον ύπνο μου
γ) είναι toyota
δ) έχει 6 χρόνια εγγύηση
Άβαταρ μέλους
By 21 quadra
Giuseppe Busso έγραψε:
Xτύπα και ένα autofinesse για το εσωτερικό και φυσικά να το πλένεις με το σωστό τρόπο.

popolaros έγραψε:προσωπικα θα εκανα PPF, αν και δεν ξερω ποσο κοστιζει...

rocsta έγραψε:Εικόνα

Μάλιστα. Θα θέλει το χιλιαρικάκι του. Ίσως αν είχα καμιά Macan.

Nikos! έγραψε:Γιάννη μήπως να άλλαζες αυτά τα λάδια που έχει μέσα νωρίτερα, πχ 4.000-5.000κμ? :hmmm:

Δεν υπάρχει λόγος. Ίσα ίσα επειδή σήμερα πέρασα από την αντιπροσωπεία και ρώτησα, μου είπαν καλό είναι αυτά τα λάδια να μείνουν μέσα μέχρι την πρώτη αλλαγή. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να κάνω κάτι άλλο, πέρα από το να πάω βάσει manual.
Εγώ καλού κακού πήρα 1 λίτρο Castrol να έχω, το ανέφερα και αυτό στον υπεύθυνο και είπε ότι καλώς έπραξα.

Εγώ θα τα άλλαζα στα πρώτα 1000 χλμ, είναι κακώς εννοούμενη οικονομία όταν γνωρίζουμε ότι κατά τις πρώτες ώρες λειτουργίας ενός κινητήρα ισοπεδώνονται από τα ελατήρια των εμβόλων οι κορυφές που αφήνουν οι εργαλειομηχανές στους κυλίνδρους, αυτή η διαδικασία ( λέγεται και στρώσιμο ) σημαίνει γρέζια που δεν φαίνονται με το μάτι αλλά όταν κυκλοφορήσουν στις ελάχιστες ανοχές που έχουν τα κουζινέτα στροφάλου / μπιελών / εκκεντροφόρων όλο και κάτι ( κακό ) κάνουν, ειδικά τα κρύα πρωϊνά που οι ανοχές είναι μικρότερες και μέχρι να κυκλοφορήσει το λάδι από την αντλία και να σηκώσει πίεση στο κύκλωμα τα λίγα αυτά δευτερόλεπτα είναι κρίσιμα.

Κανείς δεν είπε ότι το λάδι δεν αντέχει, όμως το λάδι που παρεμένει για πολλά χλμ στον κινητήρα ειδικά το αρχικό μεταφέρει παντού τα αποτελέσματα της φυσιολογικής φθοράς του κινητήρα και περιέχει όχι μόνο αδιόρατα γρέζια που το μέγεθός τους είναι λίγα μικρά ( microns ) για να τα συγκρατήσει το φίλτρο του λαδιού, επίσης περιέχει κατάλοιπα της καύσης και άκαυστο καύσιμο, αδιόρατες ποσότητες μεν, αλλά υπάρχουν όλα εκεί μέσα στο λάδι, το οποίο με την παρουσία της βενζίνης αλλοιώνεται, λέγεται και bore washing το οποίο συμβαίνει και σε καινούργιους κινητήρες σε πολύ μικρότερο βαθμό βέβαια αλλά συμβαίνει, είναι η φύση του εμβολοφόρου κινητήρα τέτοια, ειδικά οι turbo το έχουν σε αυξημένο βαθμό έναντι των ατμοσφαιρικών.

Δεν είναι κακό λοιπόν να αλλάζεται το λάδι πολύ νωρίς αρχικά και μετά κάθε 7.000 χλμ ειδικά όταν αυτά τα χλμ γίνονται μέσα στην πόλη, και ας λένε ότι θέλουν τα βιβλία και τα συνεργεία αφού κανείς δεν θα σου πληρώσει τις αυξημένες φθορές που θα φανούν μετά τις 80-100.000 που τότε θα λογισθούν σαν φυσιολογική φθορά αλλά θα είναι πλέον αργά όπως αργή θα είναι και σταδιακή πτώση της απόδοσης, το λάδι είναι το πλέον ζωτικό ζουμί του κινητήρα, είναι vital fluid ειδικά όταν ο κινητήρας είναι turbo που σκοτώνει το λάδι αφού πρώτα το ψήνει στα κουζινέτα του.

Είπα τι θα έκανα εγώ σε καινούργιο κινητήρα, τα ρουλεμάν σε σαζμάν / διαφορικό είναι άλλη ιστορία, αλλά καλό είναι και αυτά τα ζουμιά να αλλαχθούν στα πρώτα 15.000 χλμ και μετά κάθε 50.000 αν θέλεις να μην έχεις ποτέ πρόβλημα εκεί για όλη τη διάρκεια ζωής του αυτοκινήτου σου.
Άβαταρ μέλους
By markvag
Giuseppe Busso έγραψε:
popolaros έγραψε:ελαττωματικό ; :superman: :superman:

Τι πιστεύεις;

Στάνταρ ελαττωματικό, να το επιστρέψεις και να ζητήσεις άλλο που να καίει τουλάχιστον 1lt/1000χλμ λάδι! :rtfm: :protest: :lol:
Άβαταρ μέλους
By kostis20
Giuseppe Busso έγραψε:

Ε ναι η προστασία του χρώματος.Αν το ξεκινήσεις τώρα που είναι καινούριο μειώνεις τις πιθανότητες να πάθει κάτι το χρώμα.
Αν το κάνεις μόνος σου θα βγει σχεδόν τζάμπα.Τι νόημα έχει να ξεκινήσεις στο 12μηνο?Αν πέσει μια κουτσουλια αυριο και δε τη προλάβεις?
Δε λέω τώρα να αρχίσεις πηλους κτλ ...
Και το εσωτερικό εγω το άρχισα αμέσως ,αλλά με προϊόντα ποιότητος,μην αρχίζεις και βάζεις οτι να'ναι.
Επίσης τον πίνακα οργάνων και την οθόνη μόνο με καθαρό υγρο microfiber,υπάρχουν ειδικά για τζάμια.
Θα το πλένεις μόνος σου?
Άβαταρ μέλους
By mousatos
#478904 Όσο το γυαλίζεις τόσο προκαλείς το γρατζούνισμα . Το δικό μου το πλένω 2 φορές το χρόνο.
Άβαταρ μέλους
By kostis20
mousatos έγραψε:Όσο το γυαλίζεις τόσο προκαλείς το γρατζούνισμα . Το δικό μου το πλένω 2 φορές το χρόνο.

Αν το κάνεις λάθος, προφανώς.Αν το κάνεις σωστά δε προκαλείς τίποτα.
Άβαταρ μέλους
By mousatos
#478917 γρατζούνισμα με κλειδί....