Ενότητα για τους κατασκευαστές γενικά
Άβαταρ μέλους
By Κίκιζας Γρηγόρης
morpheus έγραψε:
...Όπως και να'χει όμως το να απορίπτεις μία απο τις πιο καλοστημένες Porsche επειδή φοράει 2.0T για να επιλέξεις ένα Audi με το αντίστοιχο 2.0Τ μοτέρ (και haldex) στην ίδια τιμή, δεν έχει καμία λογική στα δικά μου μάτια...
Κάτι τέτοιο ή το κάνεις απο αντίδραση ή δεν ήξερες τι ήθελες απο την αρχή...

...σε οτι με αφορα τουλαχιστον, επειδη φοραει 4κυλινδρο και μονο...Εαν τον 2λιτρο ή εστω 2,5λιτρο Turbo τον ειχαν 6κυλινδρο δεν θα ειχα καμμια...γκρινια... :lol:

Οσο για το μοτερ, ηδη τα τα περισσοτερα δημοσιευματα που λαμβανονται σοβαρα υποψιν, εχουν γραψει για
εκπληκτικη αποδοση και γενικοτερα χαρακτηριστικα λειτουργιας, σε οτι αφορα τον 2λιτρο/300ps στα νεα S3/TTS.
Aντιθετως οι πρωτες τουλαχιστον εντυπωσεις για τον 2λιτρο της "απλης" 718, μονο κολακευτικες δεν ειναι. Και δεν αναφερομαι εδω στα του ηχου, αλλα στα χαρακτηριστικα λειτουργιας, με μετρια αποκριση-αμεσοτητα κινητηρα και μπολικο lag...

Anyway, γουστα ειναι αυτα, σε ενα βαθμο καταλαβαινω την δικη σου τοποθετηση, ειδικα απο την στιγμη που σου αρεσει ή τελος παντων δεν σε χαλαει η ηχος του 4c boxer στις νεες boxster/cayman...Γιατι εγω απλα ΔΕΝ μπορω ουτε καν να τον ακουω σε αυτα τα αυτοκινητα... :lol:

@Realzeus
Απο τα περισσοτερα αθρα που τουλαχιστον εχω διαβασει, ειναι ξεκαθαρο οτι το μοτερ στο νεο ΤΤS ειναι καταπληκτικο, σε ολα τα επιπεδα!
Οσο για κινητηρα αποκλειστικα, αλλα και εαν εμπαινε η Μ2 στην λιστα, προφανως και για μενα μια απο τα ιδια... :metalo: :lol:
Για αυτο κιολας το εθεσα αποκλειστικα μεταξυ των δυο...

...ενα συντομο ηχητικο τεστακι...981 2.7 vs 718 2.0

απο τo 1¨08 και επειτα...

Άβαταρ μέλους
By morpheus
#262296 . ξέρουμε τις διαφορές ήχου μεταξύ 981 και 718.

Η απάντηση μου ήταν σε σχέση με το TTS που έγραψες.

Λες λοιπόν οτι δεν μπορείς ούτε καν να ακούς αυτόν τον ήχο σε αυτά τα αυτοκίνητα άλλα θα επέλεγες ΤΤ που ακούγεται ακόμα πιο αδιάφορo... Makes no sense...

Στο κομμάτι της απόδοσης δεν μπορώ να έχω άποψη αν δεν κάτσω πίσω απο το τιμόνι... και χωρίς να έχω αντίλογο σε αυτά που λες οτι γράφονται, ας μην ξεχνάμε οτι είναι διαφορετικές οι απαιτήσεις και η αίσθηση σε ένα 4wd απ'οτι σε ένα rwd, ακόμη και αν μιλάγαμε για τον ίδιο ακριβώς κινητήρα...
Άβαταρ μέλους
By Κίκιζας Γρηγόρης
morpheus έγραψε: . ξέρουμε τις διαφορές ήχου μεταξύ 981 και 718.

Η απάντηση μου ήταν σε σχέση με το TTS που έγραψες.

Λες λοιπόν οτι δεν μπορείς ούτε καν να ακούς αυτόν τον ήχο σε αυτά τα αυτοκίνητα άλλα θα επέλεγες ΤΤ που ακούγεται ακόμα πιο αδιάφορo... Makes no sense...

Eμενα ο ηχος του TTS δεν μου ακουγεται καθολου αδιαφορος. Ουτε καθαροαιμος ειναι βεβαια, αλλα μια χαρα σπορτιφ...
Για τον ηχο της 718, πραγματικα ειναι το μεγαλυτερο -με την κακη εννοια Imo- πισωγυρισμα που εχω δει, οχι μονο για Porsche, αλλα γενικοτερα...Να ξεθαψεις, εκ του αποτελεσματος τουλαχιστον εναν ηχο, ξεχασμενο
στους original σκαραβαιους, μετα απο 40 χρονια 6κυλινδρης πανδαισιας, για εμενα τουλαχιστον και πιστευω αρκετους 'πορσοφιλους' ειναι κατι σαν...τιμωρια, ουτε καν κακογουστο ανεκδοτο... :sorry:

Οσο για τις διαφορες δικαιολογιες περι ανυπαρκτου χωρου με τα ιντερκουλερ κτλ, αυτα ειναι μπουρδες...
Αμα ηθελε πραγματικα, θα εφερνε τα πανω κατω, οπως εκανε τοσα χρονια με μια εντελως λανθασμενη διαταξη στην 911, και θα διατηρουσε τον 6κυλινδρο, ειτε με χαμηλοτερο κυβισμο και Turbo, ειτε εναν μικροτερο 6κυλινδρο ατμοσφαιρικο πχ με προσθηκη μικρου ηλεκτροκινητηρα...

morpheus έγραψε:Στο κομμάτι της απόδοσης δεν μπορώ να έχω άποψη αν δεν κάτσω πίσω απο το τιμόνι... και χωρίς να έχω αντίλογο σε αυτά που λες οτι γράφονται, ας μην ξεχνάμε οτι είναι διαφορετικές οι απαιτήσεις και η αίσθηση σε ένα 4wd απ'οτι σε ένα rwd, ακόμη και αν μιλάγαμε για τον ίδιο ακριβώς κινητήρα...

Σιγουρα, η 4κινηση σε ενα βαθμο "κλεβει εκκλησιες", παιζει...unfair σε ενα βαθμο, απο την αλλη ομως, νομιζω θα συμφωνησεις(?) οτι σε αρκετα ψαγμενες σπορ κατασκευες, μετραει πολυ, ή τελος παντων μπορει να κανει την τελικη διαφορα η συνολικη οδηγικη ομοιογενεια που πετυχαινει η καθε προταση.
Οπερ και στην περιπτωση της 718 , τουλαχιστον στην entry level 2λιτρη, εξαιτιας του απαραδεκτου ηχου για σπορ κατασκευη, αλλα και με την μετρια αποκριση, και μπολικο lag, η όποια προηγουμενη σε εκνευριστικο βαθμο ομοιογενεια που ειχε η Boxster/Cayman εχει χαθει...
Για πολλους φανατικους της φιρμας, αυτο και μονο αρκει ωστε να κοιταξουν αλλου. Εστω και εαν προκειται απλως για αντιδραση...
Άβαταρ μέλους
By nass
#262378 Τι ακριβώς είναι η "συνολική οδηγική ομοιογένεια" ?
Είναι καλή ή "εκνευριστική" ?
Την έχει περισσότερο το TTS ή η προηγούμενη Cayman/Boxster ?
Και τι σχέση έχει με την "αίσθηση" ?
Ποιό από τα δύο είναι περισσότερο σημαντικό ?
Άβαταρ μέλους
By BEAMS
nass έγραψε:Τι ακριβώς είναι η "συνολική οδηγική ομοιογένεια" ?

Τίποτα δεν είναι. Είναι ακόμα μία μη μετρήσιμη νεφελώδης κοτσάνα, που τη βρίσκεις στο λεξικό με τις λέξεις που δεν λένε τίποτα. Χρησιμοποιούνται από δημοσιογράφους κυρίως του ειδικού τύπου, ώστε να διαφοροποιούνται τάχα μου από τον κόσμο στον οποίο απευθύνονται, έτσι ώστε οι τελευταίοι -το κοινό τους δηλαδή- να νομίζει πως είναι τίποτα περίεργοι μύστες πραγμάτων που είναι επτασφράγιστα μυστικά. Είναι υπεύθυνοι για αερολογίες τύπου ομιλητικά τιμόνια, ξυραφένιες αναρτήσεις, ψυχωμένα φρένα, υπερβολικά, παραβολικά ή ελλειπτικά υποστροφικό και άλλα τέτοια κουλά.
Στα δικά μου αυτιά, επική έχει μείνει η απάντηση του μεγάλου μουστακιού σε ερώτηση τοπικού ειδικοδημοσιογράφου σε τερματισμό ειδικής.
Η ερώτηση είχε να κάνει με κάποιο κρυμμένο λάθος σχετικά με την επιλογή των ελαστικών που φόραγε το αυτοκίνητο του φιλανδού και το χρόνο που είχε γράψει. Enjoy :lol:

Άβαταρ μέλους
By markvag
#262394 - it was raining, what kind of tires you had?
- Blllack rrround Pirelli... :s_rofl :s_rofl :s_rofl :s_rofl :s_shout :s_shout

Μόνο πατριωτάκι του Κίμι μπορούσε να δώσει αυτή την απάντηση... :s_rofl :s_rofl :s_rofl
Άβαταρ μέλους
By kostis20
#262408 Ο ήχος δηλαδή είναι πρόβλημα?Σε κανένα χρόνο θα έχουν βγει 5-6 after market εξατμίσεις ,οπότε κάπως θα τα βολέψουμε.
Άβαταρ μέλους
By Κίκιζας Γρηγόρης

"Συνολικη οδηγικη ομοιογενεια" για εμενα ειναι οταν σασι-κινητηρας-μεταδοση-φρενα-τιμονι ειναι εξισου παρα πολυ καλα σε αισθηση-αποτελεσματικοτητα. Οταν κατι απο αυτα δεν υστερει σε σχεση με τα υπολοιπα
"Εκνευριστικη", οταν αυτο συμβαινει σε υπερθετικο βαθμο, τοσο ωστε να μην ξεχωριζει κανεις, ουτε στο ελαχιστο ακομα και ΕΝΑΝ απο τους παραπανω παραγοντες, πχ <<πολυ καλο οδηγικα, αλλα αυτο που ξεχωριζε ηταν τα φρενα του...>>, αλλα να δινει μια συνολικα εξαιρετικη αισθηση, ενδεχομενως και ιδανικη...

Imo το νεο ΤΤS την εχει περισσοτερο απο την νεα, "απλη" 2λιτρη boxster/cayman 718. Συγκεκριμενα, συμφωνα και με το παραπανω αρθρο, περα απο την ηχητικη...απογοητευση, ο 2λιτρος κινητηρας ειναι κατωτερος του συνολου (σασι-μεταδοση-τιμονι-φρενα-αναρτηση-διαταξη) σε επιπεδο αποκρισης-αμεσοτητας αλλα και λογω εντονου lag σε χαμηλομεσαιες στροφες κινητηρα. Ολα αυτα φυσικα και σε σχεση με την απερχομενη entry level ατμοσφαιρικη 981 2.7. Ξεκαθαρα στην ερωτηση σου, νεο ΤΤS vs 981, την εχει περισσοτερο η 981.

Το ΤΤS πχ μπορει να μην εχει την πιο ψαγμενη διαταξη συγκριτικα, ολοι ομως οι παραγοντες που συνθετουν την οδηγικη αισθηση -και αποτελεσματικοτητα- ειναι σε πολυ υψηλα επιπεδα, χωρις να υπαρχει κατι συγκεκριμενο που να...χαλαει την συνταγη.

Στα της τελευταιας ερωτησης, η αισθηση που αποκομμιζει κανεις απο εναν κινητηρα με λιγοτερο αμεση αποκριση -και με αρκετο Turbo lag- σε σχεση με το απερχομενο μοντελο, ειναι προφανως υποδυεστερη στα του κινητηρα...(ξαναλεω συτα αφορουν την 2λιτρη εκδοση, οχι την 2,5λιτρη με το VTG )
Τελευταία επεξεργασία από Κίκιζας Γρηγόρης και 01 Ιουν 2016, 12:20, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By Κίκιζας Γρηγόρης
kostis20 έγραψε:Ο ήχος δηλαδή είναι πρόβλημα?Σε κανένα χρόνο θα έχουν βγει 5-6 after market εξατμίσεις ,οπότε κάπως θα τα βολέψουμε.

Προβλημα ειναι για οσους δεν αρεσκονται στο να βλεπουν μια Boxster πχ αλλα να ακουνε απο τον κινητηρα της κατι αναμεσα σε Subaru sti και πουσαρισμενο παλαιο σκαραβαιο...
Και περα απο την δικη μου γκρινια-ενσταση, διαβαζω σε καμποσα Fora-σχολια oτι υπαρχει γενικοτερη δυσαρεσκεια σε καμποσους 'πορσοφιλους'. Θα δειξει και απο τις πωλησεις...Μπορει τελικα να ενοχλησει λιγοτερο απ' οτι πιστευω εγω...
Σε 4κυλινδρο Boxer κινητηρα παντως, OTI εξατμιση και να βαλεις, σαν 6κυλινδρος Boxer ΔΕΝ μπορει να ακουγεται...
Άβαταρ μέλους
By belgarion
markvag έγραψε:- it was raining, what kind of tires you had?
- Blllack rrround Pirelli... :s_rofl :s_rofl :s_rofl :s_rofl :s_shout :s_shout

Μόνο πατριωτάκι του Κίμι μπορούσε να δώσει αυτή την απάντηση... :s_rofl :s_rofl :s_rofl

Με αφορμή αυτό υπενθυμίζω λίγα λόγια που έγραψα για τον Kankunen, μια που ήταν ο αγαπημένος μου οδηγός μεγαλώνοντας viewtopic.php?p=242940#p242940

.
Άβαταρ μέλους
By kostis20
Κίκιζας . έγραψε:
kostis20 έγραψε:Ο ήχος δηλαδή είναι πρόβλημα?Σε κανένα χρόνο θα έχουν βγει 5-6 after market εξατμίσεις ,οπότε κάπως θα τα βολέψουμε.

Προβλημα ειναι για οσους δεν αρεσκονται στο να βλεπουν μια Boxster πχ αλλα να ακουνε απο τον κινητηρα της κατι αναμεσα σε Subaru sti και πουσαρισμενο παλαιο σκαραβαιο...
Και περα απο την δικη μου γκρινια-ενσταση, διαβαζω σε καμποσα Fora-σχολια oτι υπαρχει γενικοτερη δυσαρεσκεια σε καμποσους 'πορσοφιλους'. Θα δειξει και απο τις πωλησεις...Μπορει τελικα να ενοχλησει λιγοτερο απ' οτι πιστευω εγω...
Σε 4κυλινδρο Boxer κινητηρα παντως, OTI εξατμιση και να βαλεις, σαν 6κυλινδρος Boxer ΔΕΝ μπορει να ακουγεται...

Eμένα δε με χάλασε όπως ακούγεται πάντως .Και οδηγούσα και αρκετά cayman S παλιότερα.
Βεβαια μου αρέσει όπως ακούγεται και ο σκαραβαίος :lol:
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
kostis20 έγραψε:Βεβαια μου αρέσει όπως ακούγεται και ο σκαραβαίος

Ο οφθαλμίατρός μας χρειάζεται ωτορινολαρυγγολόγο... :lol:
Άβαταρ μέλους
By georgetz
#262640 Ο πιθανός αγοραστής της κατηγορίας, θα κοιτάξει το image , που σαν Porsche έχει σαφώς μεγαλύτερο όπως
και όταν όποτε , λίγο την οδηγική συμπεριφορά.

Και εκεί δεν νομίζω να είναι πιο ευχάριστο ένα haldex AWD απο ένα κεντρομήχανο RWD :lol:
Άβαταρ μέλους
By nass
Κίκιζας . έγραψε:

"Συνολικη οδηγικη ομοιογενεια" για εμενα ειναι οταν σασι-κινητηρας-μεταδοση-φρενα-τιμονι ειναι εξισου παρα πολυ καλα σε αισθηση-αποτελεσματικοτητα. Οταν κατι απο αυτα δεν υστερει σε σχεση με τα υπολοιπα
"Εκνευριστικη", οταν αυτο συμβαινει σε υπερθετικο βαθμο, τοσο ωστε να μην ξεχωριζει κανεις, ουτε στο ελαχιστο ακομα και ΕΝΑΝ απο τους παραπανω παραγοντες, πχ <<πολυ καλο οδηγικα, αλλα αυτο που ξεχωριζε ηταν τα φρενα του...>>, αλλα να δινει μια συνολικα εξαιρετικη αισθηση, ενδεχομενως και ιδανικη...

Αίσθηση ή αποτελεσματικότητα ? Το δεύτερο είναι μετρήσιμο πχ. χρόνος σε πίστα. Το πρώτο όχι. Αρα πρέπει να αποφασίσεις ποιό είναι το κριτήριο της "ομοιογένειας". Και προφανώς πολύ συχνά αυτά τα δύο συγκρούονται πχ. ένα Golf είναι αποτελεσματικό αλλά από αίσθηση ?

Πάντως από την τελευταία πρόταση της δεύτερης παραγράφου καταλαβαίνω ότι η "αίσθηση" είναι το σημαντικό.

Που αν είναι έτσι σημαίνει αυτό πρακτικά που λέει ο BEAMS: ότι χρησιμοποιείς ένα μη μετρήσιμο κριτήριο, την "αίσθηση", για να ορίσεις ένα άλλο μη μετρήσιμο κριτήριο, την "ομοιογένεια". Με άλλα λόγια, βγάλε άκρη.

Επίσης από την ταυτολογική εξήγησή σου βγάζω το συμπέρασμα ότι ο ορισμός του "οδηγική ομοιογένεια" είναι ο ίδιος με τον ορισμό του "εκνευριστική οδηγική ομοιογένεια": "ούτε ένας παράγοντας δεν ξεχωρίζει".

Κίκιζας . έγραψε:Imo

Τα έχεις οδηγήσει και τα δύο ?

Κίκιζας . έγραψε:Στα της τελευταιας ερωτησης, η αισθηση που αποκομμιζει κανεις απο εναν κινητηρα με λιγοτερο αμεση αποκριση -και με αρκετο Turbo lag- σε σχεση με το απερχομενο μοντελο, ειναι προφανως υποδυεστερη στα του κινητηρα...(ξαναλεω συτα αφορουν την 2λιτρη εκδοση, οχι την 2,5λιτρη με το VTG )

Δεν είναι καθόλου προφανές αυτό. Αποψή σου είναι. Εγώ πάλι δεν έχω πρόβλημα με το turbo lag χαμηλά αλλά να τραβάει δυνατά και γραμμικά μέχρι τις 8000 (για turbo ε ?).. Και αυτό "αίσθηση" είναι (γιατί είπαμε, η "αποτελεσματικότητα" είναι άλλο πράγμα και μετριέται με δευτερόλεπτα). Οπως για κάποιον άλλον είναι "αίσθηση" η "κλωτσιά στα πισινά" ή ενός μεγάλου turbo ή ενός VTEC στυλ S2000. Οπότε αν θέλεις καλό είναι να πάψεις να ανάγεις τις απόψεις σου σε "παγκόσμιες σταθερές".