Ενότητα για τους κατασκευαστές γενικά
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#475251 Συμφωνώ (και με τους δύο).
@GB
Προφανώς κι εγώ αν είχα λεφτά για ξόδεμα θα είχα πάρει την 130i ή την Ζ4 Coupe που ζαχάρωνα το 2009. Αλλά πήρα την 120i και άφησα και μερικά στην άκρη για μια δύσκολη ώρα. Όπως πολύ σωστά έκανες κι εσύ και πήρες κάτι φθηνότερο, αντί για το Α3 ή την Α-class που ήθελες. Τα χρήματα δεν φυτρώνουν στα δέντρα, και τον άντρα δεν τον κάνει το αυτοκίνητο (ή το ντύσιμο, ή τα υλικά αγαθά να προσθέσω εγώ) όπως (ξανά) σωστά είπες παλιότερα.
Και σιγά δηλαδή, "λαϊκή" φίρμα και η VW, "λαϊκή" φίρμα και η Seat, μία η άλλη το βλέπω.
Παρομοίως και η Skoda, για να έρθω στα λόγια του Nikos!
@Nikos!
Προφανώς και ουσιαστική διαφορά μεταξύ του Octavia και του Golf που αναφέρεις δεν υπάρχει. Μόνον το σήμα, στα υπόλοιπα , και τα δύο είναι για να πας από το Α στο Β με οικονομία. Δεν νομίζω να είναι βέβαια και πιο γρήγορο από τα δύο προηγούμενα αυτοκίνητά σου, ούτε έχει και κάποιο πλεονέκτημα πέραν των χώρων, αλλά δεν έχει σημασία στην τελική, αφού εσένα σου αρέσει περισσότερο, των υπολοίπων μας περισσεύει!
Και όπως είπα, δωρεάν είναι, δεν θα το κάνουμε θέμα, εγώ είμαι σούπερ ευχαριστημένος που έχω το Golf TSI δωρεάν, έστω κι αν δεν θα το αγόραζα ποτέ με δικά μου λεφτά. Είμαστε και οι δύο πολύ τυχεροί, άλλοι δίνουν τόσα λεφτά από την δική τους τσέπη και έχουν και να πληρώνουν και βενζίνες ή πετρέλαια.

Χαίρομαι που έχουμε αρχίσει να συμφωνούμε στα περισσότερα.
:s_howdy
Άβαταρ μέλους
By mousatos
Anonymous Founder έγραψε: τον άντρα δεν τον κάνει το αυτοκίνητο (ή το ντύσιμο, ή τα υλικά αγαθά να προσθέσω εγώ)

κινητό , ακίνητο και super αυτοκίνητο
keeping up with the Joneses
https://en.wikipedia.org/wiki/Keeping_u ... he_Joneses

https://en.wikipedia.org/wiki/Disposabl ... ary_income
Άβαταρ μέλους
By markvag
Anonymous Founder έγραψε:Χαίρομαι που έχουμε αρχίσει να συμφωνούμε στα περισσότερα.

Συνέχισε τέτοια και βλέπω τον Μπούσσο να ανεβάζει βιντεάκια με Τσίπρα και να δηλώνει ερωτευμένος! :rtfm: :svivhaha: :shifty: :shifty: :lol:
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
Anonymous Founder έγραψε:Προφανώς και ουσιαστική διαφορά μεταξύ του Octavia και του Golf που αναφέρεις δεν υπάρχει. Μόνον το σήμα, στα υπόλοιπα , και τα δύο είναι για να πας από το Α στο Β με οικονομία.

Μισο, υπαρχει δηλαδη διαφορα αυτων των δυο με οποιοδηποτε αλλο μικρομεσαιο;
Προσφερει κατι παραπανω η βασικη εκδοση της Α κλας, της 118, του Α3 σε σχεση με αυτα η του 308, του Φοκους κλπ?

Δηλαδη αν αγορασω ενα βασικο Α κλας, 118, Α3 εχω παρει κατι παραπανω απο απλο μεταφορεα;
Άβαταρ μέλους
By Giuseppe Busso
markvag έγραψε:
Anonymous Founder έγραψε:Χαίρομαι που έχουμε αρχίσει να συμφωνούμε στα περισσότερα.

Συνέχισε τέτοια και βλέπω τον Μπούσσο να ανεβάζει βιντεάκια με Τσίπρα και να δηλώνει ερωτευμένος! :rtfm: :svivhaha: :shifty: :shifty: :lol:

Κάτι έχεις πάθει τελευταία και έχεις έλλειψη συγκέντρωσης. Στο Νίκο πήγαινε ότι συμφωνούν.
Άβαταρ μέλους
By belgarion
Νίκος Παππάς έγραψε:
Anonymous Founder έγραψε:Προφανώς και ουσιαστική διαφορά μεταξύ του Octavia και του Golf που αναφέρεις δεν υπάρχει. Μόνον το σήμα, στα υπόλοιπα , και τα δύο είναι για να πας από το Α στο Β με οικονομία.

Προσφερει κατι παραπανω η βασικη εκδοση της Α κλας, της 118, του Α3 σε σχεση με αυτα η του 308, του Φοκους κλπ?

Δηλαδη αν αγορασω ενα βασικο Α κλας, 118, Α3 εχω παρει κατι παραπανω απο απλο μεταφορεα;
Καλύτερο μπρελόκ για τα κλειδιά

< >
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
Νίκος Παππάς έγραψε:

Προφανώς και τα ίδια ισχύουν για όλους. Ο κάθε κατασκευαστής θέλει να καλύψει όσο το δυνατόν καλύτερα όλες τις περιπτώσεις. Θέλει λοιπόν να έχει διαθέσιμες επιλογές για τα νοικιάρικα (γι' αυτό η Fiat έβγαζε το τέρμα βασικό Fiat Panda μόνον για τις εταιρείες ενοικιάσεως), για τα εταιρικά των υπαλλήλων (σαν το Golf TDI ή το Octavia TDI του οδηγού-κλητήρα στην εταιρεία μου), για τους managers (σαν το A4 Allroad TFSI του αφεντικού μου -του παλιού, ο καινούριος φοβήθηκε τους φόρους και επέλεξε μια Χ1 diesel με το τέρμα βασικό μοτέρ, αλλά δεν τον κόβω και για petrolhead... :lol: ) ενώ για τους CEO υπάρχει πάντα πληθώρα επιλογών (αυτοί δεν φοβούνται την εφορία τόσο, ο δικός μας έχει ένα Lexus R400h :s_blush ).
Είναι ανάλογα τις ανάγκες λοιπόν και οι εταιρείες θα προσπαθήσουν να τους καλύψουν όλους. Ακόμη και τους ταξιτζήδες, δεν είναι τυχαία η επιλογή της πλειοψηφίας τους για Skoda: είναι αξιόπιστα (τα χειροκίνητα) και πάρα πολύ οικονομικά σε κόστος χρήσης, συντήρησης και φυσικά αγοράς. Και η Mercedes προσφέρει την Ε, αλλά κάνει τα 3πλά και κοστίζει τα διπλά για να κινηθεί, άρα απευθύνεται σε άλλη κατηγορία.
Και το ίδιο γίνεται και με τις μάρκες σε ένα group σαν το VAG ή την PSA αν προτιμάτε: αν δεν έχεις λεφτά για το Audi, θα πάρεις το Golf, αν δεν έχεις για το Golf, θα πάρεις το Leon (σχεδόν 3000 ή και 4000€ φθηνότερο, για ουσιαστικά το ίδιο αμάξι, η βασική διαφορά είναι το σήμα), κ.ο.κ. To παράδειγμα θα μπορούσαμε να το δώσουμε και με τους Γάλλους, που κι αυτοί έχουν πλέον 4 μάρκες (Peugeot, Citroen, DS, Opel αν δεν ξεχνάω καμία...) και τόσα μοντέλα, για να καλύψουν κάθε ανάγκη και τρύπα της αγοράς.
Δεν νομίζω πως πρέπει να μπερδευόμαστε επίσης με τις τιμές στην ελληνική αγορά. Μια χαρά τιμή μπορεί να είναι τα 22Κ για τα Golf 1.6 TDI/Skoda 1.6 TDI αν τα δεις με ευρωπαϊκούς μισθούς, αλλά με τους ελληνικούς όχι τόσο. Ο μέσος Έλληνας θα δυσκολευτεί να δώσει τόσα λεφτά, απλά γιατί δεν τα βγάζει εύκολα. Το ότι 22Κ είναι πολλά, αυτό δεν κάνει τα συγκεκριμένα γαμάτα αυτοκίνητα βέβαια... Γιατί στην γκάμα του Octavia ή του Golf, σαν αξία είναι λίγο πάνω από τον πάτο (όταν πρέπει ο Nikos! να ζητήσει το Bluetooth extra, καταλαβαίνουμε πως υπάρχουν πολλές ελλείψεις στον εξοπλισμό για να μείνει χαμηλά η τιμή), άρα η εταιρεία τα θεωρεί βασικές εκδόσεις και τα προορίζει για τις αγορές που ανέφερα.
Το Leon του GB πάλι, σαν έκδοση, είναι σαφώς πάνω από την μέση και πλησιάζει προς την κορυφή της γκάμας του Leon: μετά έχει ουσιαστικά τα δίλιτρα μοτέρ και το Cupra. Το ίδιο ισχύει και για το Octavia που οδήγησε ο Nikos! και ξεκίνησε η κουβέντα: κι αυτό είναι άνω του μέσου, γι' αυτό και οι μεγάλες διαφορές που έχει με το δικό του.
Θέλω να πω, δεν χρειάζεται να πέφτουμε ούτε στην λούμπα των κατασκευαστών, των αντιπροσωπειών, ούτε των εταιρειών leasing. Αυτοί γνωρίζουν πολύ καλά την αγορά και ξέρουν τι προτείνουν στον καθένα. Όπως δεν θα πρότειναν στην εταιρεία του Nikos! το EVO X για να μετακινούνται οι υπάλληλοί τους (γιατί θα τους τάραζε στα καύσιμα και στην συντήρηση), έτσι δεν θα πρότειναν και σε ένα petrolhead ένα Golf 1.6 TDI (ή ένα Octavia 1.6 TDI). Υπάρχουν τα Golf GTi και Octavia VRs γι' αυτή την δουλειά.
Άβαταρ μέλους
By Nikos!
#475349 Μ'αρέσει πάντως που σε αυτό το εκπληκτικό ποστ . έχεις συμπεριλάβει το εταιρικό μου, το FR του Γιάννη και το 10άρι μου. Βρήκες τρόπο να τα συνδέσεις όλα μαζί. :lol:

Απλά να πω ότι κάνεις ένα λάθος στον συλλογισμό σου. Δεν επιλέγουν οι εταιρίες τα εταιρικά αυτοκίνητα, επιλέγουν πρώτα τους συνεργάτες σε επίπεδο εταιριών leasing και από εκεί και πέρα έχει σημασία τι προσφορές παίρνουν από αυτές, που προέρχεται από τις προσφορές που παίρνουν από τους αντιπροσώπους, σε σχέση με το budget τους και τη πολιτική της κάθε χώρας. Για παράδειγμα, στη Τσεχία οι συνάδελφοι στο ίδιο job grade με το δικό μου έχουν Octavia RS diesel διότι "χωράει" στο budget. :inlove:

Γενικώς βλέπω ένα segmetation (αυτό για αυτόν, αυτό για τον άλλο, το άλλο για τον παρ'άλλο) σε αντιστοιχία για το τι είναι άνω ή κάτω του μέσου όρου και τι μπορεί να αγοράσει ο καθένας και όχι. Προσπαθώ να καταλάβω τη χρησιμότητά της. :hmmm:

Γιατί όλα σε κουτάκια?
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#475355 Τόσα άλλα έχω αναφέρει στο ποστ, εσύ αυτά ξεχώρισες; :dizzy:
Ενδιαφέρον, ως οπτική. Έχω συμπεριλάβει και τον κλητήρα μας, αυτός τι ρόλο παίζει στο συλλογισμό σου; :s_dunno

Όσο για την ανάλυση, δεν υπάρχουν κουτάκια και μια χαρά σωστή είναι, η δική σου είναι λάθος γιατί συγκρίνεις εντελώς ανόμοια πράγματα (Ελλάδα - Τσεχία). Όπως και θέσεις: μπορεί ο Τσέχος να έχει περισσότερες ευθύνες, να βγάζει περισσότερη δουλειά, να είναι καλύτερος, κλπ κλπ. Μπορεί να είναι ακριβώς το αντίθετο, να είσαι εσύ πολύ καλύτερος, αλλά να έχεις κακό προϊστάμενο που δεν σε αξιολογεί σωστά. Γενικώς, η ανάλυση αυτή είναι εντελώς λάθος.
Οι εταιρείες βγάζουν ένα budget ανά θέση υπαλλήλου. Και συχνά του δίνουν το δικαίωμα της επιλογής. Στην περίπτωσή μας που γνωρίζω (γιατί την δική σου δεν την γνωρίζω, κρίνω μόνον από αυτό που οδηγείς και από αυτά που έχεις πει - για την αναβάθμιση του Bluetooth που δεχτήκαν, κλπ, που δείχνει πως το budget σε εσάς είναι ως εκεί που είπες, σχετικά σφιχτό δηλαδή), έχουμε δυνατότητα για κάτι καλύτερο, αλλά πολλοί επιλέγουν ένα απλό Polo γιατί δεν θέλουν να πληρώνουν έστω τον λίγο φόρο που τους αναλογεί. Είναι και θέμα επιλογών δηλαδή, άσχετα από το αυτοκίνητο.

Όσο για της εταιρείες leasing, οι προσφορές τους είναι παρόμοιες και παίζουν στις λεπτομέρειες. Ναι, όλες οι εταιρείες έχουν μία που συνεργάζονται, αλλά τι ακριβώς θέλεις να πεις; Αν είχαν την Hertz αντί την Avis, θα άλλαζε κάτι επί της ουσίας; Αμφιβάλλω, πάλι και οι δυο μας μέχρι Octavia-Golf ή τα αντίστοιχα του ανταγωνισμού, αφού το budget είναι συγκεκριμένο.
Άβαταρ μέλους
ByDeleted user 1
#475363 Οι εταιρίες βγάζουν budget ανά job grade, όχι ανά θέση υπαλλήλου. Εξαιρέσεις υπάρχουν αλλά συνήθως περιορίζονται σε άτομα με ειδικά καθήκοντα (πχ μπορεί να χρειάζονται μηχανή ή 4x4). Οι διαφοροποιήσεις ανά εταιρία leasing σε πληροφορώ ότι μπορεί να είναι τεράστιες κι αυτό γιατί η κάθε εταιρία έχει τις δικές της συνέργειες με κάποιους εισαγωγείς.

Πχ Mercedes A150d Style Package

Hertz = 560€ το μήνα
Leaseplan = 455€ το μήνα
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#475369 Δεν λέω διαφορές μεταξύ των μοντέλων όμως. Λέω πως αν η Hertz προσφέρει ακριβά το 308 πχ, δεν θα το προτείνω στα στελέχη μου, θα προτείνω το Megane. Αλλά αν έχω πει πως για τους υπαλλήλους μου θα δίνω μέχρι 450€ το μήνα budget για εταιρικό, εκεί θα μείνω, δεν θα το ξεπεράσω επειδή κάποιος δηλώνει petrolhead.
Μόνον αν του χρειάζεται κάποιου για ειδικούς λόγους όπως λες.
Το θέση υπαλλήλου, δεν εννοεί τον κάθε υπάλληλο προφανώς. Θέση εννοώ το κλητήρας, υπάλληλος γραφείου, πωλητής, manager κλπ κλπ. Προφανώς και θα βγει ένα budget για κάθε τύπο θέσης και όχι για τον καθένα χωριστά, αυτό έλειπε!
:help:
Μετά, αν υπάρχουν οι ειδικές συνθήκες που είπες, μπορεί να υπάρξουν διαφοροποιήσεις.
Άβαταρ μέλους
By Nikos!
Anonymous Founder έγραψε:Τόσα άλλα έχω αναφέρει στο ποστ, εσύ αυτά ξεχώρισες; :dizzy:
Ενδιαφέρον, ως οπτική. Έχω συμπεριλάβει και τον κλητήρα μας, αυτός τι ρόλο παίζει στο συλλογισμό σου; :s_dunno

Ξερώ γω, εσύ θα μου πεις που τον ανέφερες. :lol:

Όσο για την ανάλυση, δεν υπάρχουν κουτάκια και μια χαρά σωστή είναι, η δική σου είναι λάθος γιατί συγκρίνεις εντελώς ανόμοια πράγματα (Ελλάδα - Τσεχία). Όπως και θέσεις: μπορεί ο Τσέχος να έχει περισσότερες ευθύνες, να βγάζει περισσότερη δουλειά, να είναι καλύτερος, κλπ κλπ. Μπορεί να είναι ακριβώς το αντίθετο, να είσαι εσύ πολύ καλύτερος, αλλά να έχεις κακό προϊστάμενο που δεν σε αξιολογεί σωστά. Γενικώς, η ανάλυση αυτή είναι εντελώς λάθος.
Οι εταιρείες βγάζουν ένα budget ανά θέση υπαλλήλου. Και συχνά του δίνουν το δικαίωμα της επιλογής. Στην περίπτωσή μας που γνωρίζω (γιατί την δική σου δεν την γνωρίζω, κρίνω μόνον από αυτό που οδηγείς και από αυτά που έχεις πει - για την αναβάθμιση του Bluetooth που δεχτήκαν, κλπ, που δείχνει πως το budget σε εσάς είναι ως εκεί που είπες, σχετικά σφιχτό δηλαδή), έχουμε δυνατότητα για κάτι καλύτερο, αλλά πολλοί επιλέγουν ένα απλό Polo γιατί δεν θέλουν να πληρώνουν έστω τον λίγο φόρο που τους αναλογεί. Είναι και θέμα επιλογών δηλαδή, άσχετα από το αυτοκίνητο.

Όσο για της εταιρείες leasing, οι προσφορές τους είναι παρόμοιες και παίζουν στις λεπτομέρειες. Ναι, όλες οι εταιρείες έχουν μία που συνεργάζονται, αλλά τι ακριβώς θέλεις να πεις; Αν είχαν την Hertz αντί την Avis, θα άλλαζε κάτι επί της ουσίας; Αμφιβάλλω, πάλι και οι δυο μας μέχρι Octavia-Golf ή τα αντίστοιχα του ανταγωνισμού, αφού το budget είναι συγκεκριμένο.

Προφανώς και υπάρχουν κουτάκια τη στιγμή που χτίζεις μια επιχειρηματολογία ως προς τι μπορεί να αγοράσει ο καθένας και είναι μέσο/κάτω του μέσου/άνω του μέσου όρου στην Ελλάδα αλλά και τι αγοράζει ο μάνατζερ, στέλεχος κλπ.

Οι εταιρίες leasing καταφέρνουν διαφορετικές προσφορές από τις αντιπροσωπείες (όπως αναφέρει ο Στέφανος παραπάνω). Εμείς πχ συνεργαζόμαστε με τη leaseplan. Για παράδειγμα η BMW στη leasplan κάνει απίστευτες προσφορές για εταιρικά. Ένα αυτοκίνητο μπορεί να το βρεις πιο φθηνά αν συνεργάζεσαι με τη leaseplan, την AVIS ή τη Hertz (παράδειγμα του Στέφανου). Οπότε και μετά τα πράγματα πάνε βάσει budget. Για να ξεπεράσεις αυτό το budget χρειάζεσαι προφανώς κάποια έγκριση. Αν το αυτοκίνητο που επιλέγεις δεν είναι σε προσφορά από την εταιρία leasing (πχ dsg) δε σε συμφέρει ή και το αντίστροφο. Αν θέλεις πληρώνεις τη διαφορά ως υπάλληλος. Σε άλλες εταιρίες τους δίνουν ελεύθερη επιλογή αυτοκινήτου βάσει budget, σε άλλες τα δίνουν στο χέρι και κρατούν το προσωπικό τους. Γενικώς, όλα παίζουν.

Όσο για τη Τσεχία, όχι δε συγκρίνω ανόμοια πράγματα ούτε θέσεις (ανέφερα ίδιο job grade/level). Στο αναφέρω ως παράδειγμα της εταιρίας η οποία με το ίδιο budget αγοράζει διαφορετικό αυτοκίνητο σε κάθε χώρα λόγω προσφορών/κόστους και το αναφέρω για να σου εξηγήσω ότι δεν υπάρχει πολιτική σε επίπεδο μοντέλου (octavia tdi ambition για τον υπάλληλο ή τον κλητήρα), αλλά σε επίπεδο budget. Η πολιτική είναι ίδια για όλες τις χώρες (μιλάμε για πολυεθνική) εφόσον μιλάμε για ίδιο επίπεδο. Δεν έχει να κάνει με την αξιολόγηση του υπαλλήλου η παροχή αυτοκινήτου.

Όλα αυτά στα αναφέρω για να σου απλοποιήσω τη σκέψη σου γιατί βλέπω ότι χάνεσαι λίγο με το segmentation που κάνεις σε επίπεδο εταιρικό, κοινωνικό και προσωπικό (πχ αξιολόγηση). :iconcool:
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#475377 Το παραπάνω ποστ, τι ακριβώς απλοποιεί δηλαδή; :help:
Εγώ βλέπω απλώς μια προσπάθεια να δικαιολογήσεις για ποιο λόγο ο Τσέχος έχει καλύτερο Octavia μέσα από ένα πολύπλοκο συλλογισμό.
Επί της ουσίας τα πράγματα είναι εξαιρετικά απλά: αυτό είναι το budget και μέχρι τόσα λεφτά θα ξοδέψουμε. Κατόπιν έρχεται η εταιρεία leasing, και δίνει της προσφορές της: με αυτά τα λεφτά , αυτά με τα άλλα εκείνα, κ.ο.κ. Και στο τέλος η επιλογή.

Απλό είναι, το έχουμε καταλάβει όλοι, δεν χρειάζεται περισσότερη ανάλυση. Ήμαρτον δηλαδή, όλο αυτό επειδή τόνισα πως χρειάστηκες ειδική αίτηση για το Bluetooth;
:dizzy:
Άβαταρ μέλους
ByDeleted user 1
#485083 Πήρα ένα ταρίφα προηγουμένως με ένα Superb Station 2.0tdi μοντέλο 2017. Δυσκολεύομαι να φανταστώ τι άλλο θα μπορούσε να ζητήσει ένας οικογενειάρχης από ένα αμάξι. Εν τω μεταξύ ο συγκεκριμένος ήταν δικός μου...ξενον, ηλιοροφή, νάβι, 18αρες, έξτρα usb να φορτίζουν και οι πίσω, κουρτινάκια στα παράθυρα, τα πάντα όλα. Μάλιστα το ήθελε λέει και 4χ4 αλλά δεν του το φέρναν για ταξί. Μόνο dsg δεν έβαλε γιατί φοβήθηκε την αξιοπιστία λόγω εγγύησης 2 ετών.
Άβαταρ μέλους
By popolaros
Deleted User 1 έγραψε:Πήρα ένα ταρίφα προηγουμένως με ένα Superb Station 2.0tdi μοντέλο 2017. Δυσκολεύομαι να φανταστώ τι άλλο θα μπορούσε να ζητήσει ένας οικογενειάρχης από ένα αμάξι. Εν τω μεταξύ ο συγκεκριμένος ήταν δικός μου...ξενον, ηλιοροφή, νάβι, 18αρες, έξτρα usb να φορτίζουν και οι πίσω, κουρτινάκια στα παράθυρα, τα πάντα όλα. Μάλιστα το ήθελε λέει και 4χ4 αλλά δεν του το φέρναν για ταξί. Μόνο dsg δεν έβαλε γιατί φοβήθηκε την αξιοπιστία λόγω εγγύησης 2 ετών.

το Superb μκ2 ειναι εξαιρετικο αυτοκινητο. λογικα θα ειναι και το μκ3